Mä olen jo jonkun aikaa ollut ihastunu noihin erilaisiin luuliemiin. Tuli vaan tässä mieleen, että mikähän noista voisi olla kaikkein ravinteikkain luuliemi ja miksi? Tänäänkin söin esmes (5 tuntia sitten) 3 dl itse (lohesta ja päästä + ruodoista) keitettyä kalalientä, kera lohenpalojen, kookosöljyn, voissa paistettujen kasvisten (jotka lisäsin pataan) + kerman, niin vieläkin on maha ihan täynnä. Tuli taas mieleen se vanha sananlasku, että hiki laiskan syödessä. Alkoi meinaan, kesken syömisen, sen verran pukkaa hikeä, että yllätti jopa ittenikin. En laiskottele, nytkin olen alkanu harrastaa päivittäin punnerruksia ja jalkakyykkyjä, mutta se onkin sitten toinen juttu, että ollaanko tässä nyt enää sitten niitä kantiuntoja vai nou.
No kumminkin. Oma tekemään kanaliemeen tehty keitto on kans ollut niin täyttävää, että kerran päivässä sitä pystyy lautesellisen syömään. Enempää ei mahdu. Vaan eipä tuollaista hikeä kyllä ole kanaliemeen tehty ruoka saanut aikaseksi. Miksi ei? Muut aineet on ollu kumminkin ihan samat, kookosöljyä myöten. Voisko olla syy siinä, että kalaliemessä on mukana myös kilpirauhanen? Enig & Fallon kirjassaan (Syö rasvaa ja laihdu) kertovat myös tuosta elukan kilpirauhasen syömisestä. Jos taas mietitään muiden elukoiden luuliemiä, niin kaupasta ei saa kokonaisena kuin kalaa, jolloin se kalan kilpirauhanen tulee siinä samalla keitettyä ja samalla syötyä. Kanaa ei saa kaupasta ihan kokonaisena. Lehmän kurkkutorvet (samalla se kilpirauhanen) menee mm. elukoitten ruokiin, ellei teurastamolla pääse väliin. Mitäs te ootte asiasta mielipuolta?