Lihanhimo, meissä on näemmä paljon samaa makupuolessa ja sen kehittymisessä
- Itse olen aina ollut huono syömään lihaa (varsinkin jänteistä tai nahkallista tai muuten kokkareista), toivoton sisäelimissä eikä kypsä parsakaalikaan ole koskaan maistunut erityisen hyvältä. Löysät keltuaiset olivat kauhistus vielä muutama vuosi sitten.
- Noh, näkyvää lihaa kuluu vieläkin vähänlaisesti, mutta päivittäin, piilolihojen lisäksi. Ja rapea broilerinnahka, ribsit ja lapsuuden inhokki alatoopi menevät vihdoin aivojen visuaalisen nirsoilukeskuksen ohi makuhermoihin, siinä missä löysä keltuainenkin. Maksan syön vieläkin loppuun asti tapettuina enkä roseena, mutta, niinpä se näkyy puolalaisissa ohjeissakin tarjotun, joten en ota tästä tunnonvaivoja. Munuaiset eivät mene vielä, enkä oel maistanut raakoja sianaivoja... mutta kypsät muhennetut aivot olivat (ylläri?) hyvän makuista tavaraa; jossain maksamakkaran ja hanhenmaksan välillä.
Rasvasta
- Tuulimumman löytämä 1.5-2g rasvaa oli Kwasniewskin yhden kerran mainitsema lyhytaikaisesti sallima (max 2 viikkoa) juttu vakavasti ylipainoisille (siis ei lihaville vaan vakavasti tai sairaalloisesti ylipainoisille, eli vasta kun BMI on lähtiäänkin 35 tai yli sen) ihmisille, joiden heidänkin piti kyseisen kahden viikon jälkeen palata normityyliin. JK ei missään eikä koskaan ole kannattanut kitukuuria pitempiaikaisena kenellekään - kuten ei muuten Atkinskaan. Tuulis ja jokunen muu ovat kokeilleet kitu-kawaa täälläkin, kirjojen "puutteesta" huolimatta, mutta en ole kuullut, että kukaan olisi vielä onnistunut kitu-kawalla selviämään paino-ongelmistaan. Kokeiluja sinänsä en ihmettele Suomen kaloreihin lähes sairaalloisesti keskittyvässä ilmapiirissä, eipä silti.
- Voisin vain arvata (mitä en tee julkisesti), millaisia ohjeita JK tarjoaisi vuosikymmeniä kituilleille ja varsinkin niille, jotka ovat ensin tehneet sen vähärasvaisesti ja sitten vähillä hiilareilla. Kiva olisi jos olisi kirjoittanut niistäkin; kuuden vuoden sivusta seurailun jälkeen voin uskoa, että sillä saa kroppansa hyvin mielenkiintoiseen tilaan. Ja kun JK ei puhu näistä, niin voipa olla, samassa tilassa itse lähtisin seuraavaksi tietoisesti lihottamaan itseäni Schwarzbeinilla (jolla ohjeet on) ja toivoisin parasta. Mutta tuo oli vain arvaus ei ohje.
(enpäs lähtisikään, vaan nykytiedoille lähipaleo- ja bakteeripuolelle, vaan kun niistä ei ole materiaalia ja tietoa oikein missään.) - Ainoa, mikä näyttää varmalta on, että pitkän päälle tuosta tulee ongelmia. Se terveelliseki minittu Kalorirajoituskin toimi vain laboratoriorotilla, vaan ei enää villirotilla. Ja ihminen on paljon lähempänä geenimuuntamattomia jyrsijöitä eli villirottia, jopa näin 1000 vuoden sivistyksenkin jälkeen.
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)