Pieni pohjustus, nykyisin on alkanut tuntumaan että tekee jatkuvasti vaan samoja safkoja, viikosta toiseen...
Ajattelin vähän kirjata ylös mitä ruokia tekee ja miten, saa itsekkin pienen käsityksen siitä mitä kokkaa ja miten usein..
Pistän myös summittaisen reseptin, jos tulee uusia kokeiluja jotka ovat hyviä, voi tehdä toisenkin kerran.. Paperille taikka koneelle on turha mitään kirjoittaa, paperit häviävät ja koneella on miljoona reseptiä joita ei kukaan koskaan katsele..
En laske makroja taikka muutakaan, ruokailu sinänsä täytyy olla nautinto, ei mikään matemaattinen tehtävä..
Karppauksen alettua on löytynyt kadoksissa ollut intohimo ruoan laittoon. Mikäpä muu tekisi ruokaan makua kuin rasva, suola, pippuri ja kerma.
Kommentteja, parannusehdotuksia ja kaikkea muutakin saa laittaa mielellään. Ideat kun ovat välillä lopussa ruoanlaiton suhteen, niin ehkäpä täältä saisi uusia ideoita, niin minä kuin muutkin..
Viikolla teen yleensä isomman satsin safkaa, josta riittää parille hengelle niin ruoka kuin eväätkin töihin. Vloppuisin jotain vähän parempaa olisi tarkoitus.
Uunissa olisi paistumassa aika hiilaripitoinen ruoka, nimittäin munakoisolasagne. Ruoka näyttää aivan koiran ruoalta mutta ei se näkö, vaan maku..
Aktiivinen valmistus aika n. 2h
Ihan alkuun vihjeenä että mulla on sitten miehekkään kokoinen uunivuoka käytössä.
4 munakoisoa
1 pss tuoretta pinaattia
700g sika/nauta j.liha
400 nauta j.liha
aurajuusto
juustoraasteita n. 600g
kirsikkatomaatteja
1 tlk tomaattimurskaa
sipulia
1/2 tlk paahdettua paprikaa
herkkusieniä
3-5dl kuohukermaa
3 munakoisoa viipaloidaan n. 5mm siivuiksi ja itketetään sen aikaa kun muihin valmisteluihin menee aikaa, 1munakoiso sivellään oliiviöljyllä ja paahdetaan uunissa n.20-30min (200˚)
Jauhelihat paistetaan erissä ettei pannu kylmene liikaa, johonkin jauheliha satsiin lisätään pilkottu + huuhdeltu paahdettu paprika säilyke ja annetaan etikkaliemen haihtua, lisätään pilkottu herkkusieni.
Pilkottu sipuli kuullotetaan voissa, lisätään huuhdeltu + revitty pinaatti, vähän muskottia, oliiviöljyä, suolaa ja kurkumaa..
Paahdetun munakoison sisus kaavitaan ja lisätään jauhelihan joukkoon.
Pinaatin painuttua kasaan heitetään jauhelihojen joukkoon, lisätään tomaattimurska ja maustetaan, saa olla aika hyvin maustettua sillä maku pienenee uunissa muiden aineiden kanssa, jos mahollista kannattaa käyttää sekoituksessa käyttää isoa kattilaa ja lämmittää sen verran jotta kiehahtaa(pari kuplaa).. Kermaa joukkoon siten ettei mene ihan liruksi..
munakoisoista pyyhitään nesteet pois talouspaprulla ja eikun latomaan vuokaan, ekana munakoisot, jauhelihamössö ja vähän juustoraastetta päälle.. Ja kerroksia tehdään sen verran kun on aineita, itse jätän munakoisot päällimmäiseksi kerrokseksi, aurajuustoa päälle, kirsikka tomaatteja ja juustoraastetta pinnalle reilusti..
Uuniin 225˚ aika alas ettei juustopala semmoiset 40-45min..
Edit: unohtuneita aineita..