karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 01:30:36

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 43 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-08-02 16:19:17 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Karppis laittoi pdf-linkin tästä kirjasta yleiselle osastolle, tänne: viewtopic.php?f=1&t=80739
Kirja löytyy täältä: http://justmeat.co/docs/strong-medicine ... aldson.pdf

Blake Donaldson, vuosikymmeniä hoitavana lääkärinä (ja opettajana) toiminut kaveri julkaisi tämän oppilaidensa pyynnöstä 1961.
Olen päässyt vasta alkuun, pdf'fäksi kopioitua kirjaa, toistaiseksi se on helppolukuista ja järjellistä tekstiä. Katsotaan millaisena jatkuu.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-02 18:04:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
Kiitos Els :) itse en ole jaksanut systemaattisesti kahlata vielä, mutta lähinnä katsellut itseäni kiinnostavia kohtia. Melkoisia tapausselostuksia =D>

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-02 19:39:05 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
(Sivulla 66 ja vaikeaa keskeyttää...)
Systeemi, jolla 75% potilaistaan tiputtaa puolitoista kiloa viikossa, kunhan eivät fuskaa yhtään.
Ja jooei, ei heikkohermoisille : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 09:10:56 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
No mutta olipas se mielenkiintoinen kirja!
Enkä epäile, etteikö sen graniittiin hakatut määräykset toimisi.
Olivat niin selkeitä, että saatan joskus vielä itsekin kokeilla tuota : )

... ja sitten siellä oli paljon mielenkiintoisia pikkujuttuja, vähän niinkuin Maun fysiologiassakin. Niinkuin että hänen aktiiviaikansa lihavat (1920-1960) olivat paljon vähemmän lihavia kuin mitä amerikkalaiset ovat nykyään. Aika lähellä nykysuomea, ehkä? Ja että lihavuutta ei pystytty hoitamaan silloinkaan perinteisin kalorirajoituksin, mutta että juuri se oli se ainoa hoito, jota jo sen aikaisille lihaville tarjottiin. Ja että hänkin joutui lähtemään isosta sairaalasta yksityiselle puolelle, kun lääkkeiden sijaan hoitikinn potilaansa kuntoon ruoalla. Toisin kuin Atkinssin Roope (tai professori Noakes) hän taisi selvitä julkisesta ruoskinnasta siksi, että teki tuon vain omassa praktiikassaan ja omien opiskelijoidensa kanssa eikä tehnyt asiasta bestselleriä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 09:45:05 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
Kiva kun jaksoit lukea ja referoida. Pitääpä itsekin perehtyä vielä paremmin. Ja kumma juttu, kun tämän tyyppiset opukset eivät ole kovinkaan tunnettuja, ainkaan meillä päin.

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 09:52:08 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ei siinä mitään ihmettelemistä ole.
Raha on ollut iso tekijä niin lääketieteessä kuin muuallakin jo pitkään.
Ruoalla parantajia ei ole koskaan katsottu hyvällä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 11:11:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Sivulla 72... Se tunteellisen naisen resepti pitäis kääntää ja antaa siipalle, vaikka minä meistä tunteellisempi taidan olla...

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 11:37:55 
Poissa
Avaruuskarppi
Avaruuskarppi

Liittynyt: 2011-05-09 07:17:02
Viestit: 15265
Paikkakunta: Kolmas kivi auringosta
Kiitos oivasta luettavasta elokuun ratoksi. Vaikuttaa asialliselta ja vetävästi kirjoitetultakin, joten tätä on ilo lukea.

_________________
Vuodesta 2011
Ihmiseläimen lajinmukainen ruokavalio
En ole vielä pudonnut.

Once you have been taught to think, it's hard to stop.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 13:53:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
Hyvä kun osui ja upposi :mrgreen: =D>

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 15:47:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Sivulla 134. Miksi suolatonta? Ei ole vielä sattunut silmään.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 16:10:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Samanlainen kaveri on tämä kuin Kwasniewskikin. Käytännön lääkäri antaa ohjeet ja kuvaa taudinkulkua/paranemista. Ilman selityksiä : )

Jos pitäisi veikata, niin arvaisin suolattomuuden johtuvan Vilhjalmur Stefanssonnin käytännön kokeesta inuiittien luona. Siellä oli saatavissa vettä ja rasvaista lihaa vaan ei suolaa, ja kaikki pärjäsivät - tai jopa paremmin kuin pärjäsivät. Samaan voi viitata se, että kahvi, tee ja alkoholi (ja tupakka : ) ) kuuluvat sallittujen listoille, jos kohta määrä ja nautinta-aika on rajattu. Noita kaikkia olivat merimiehet tuoneet inuiiteille, jotka niistä kovasti tykkäsivät, kuulemma, mutta suolaa eivät halunneet.

... ja sen lisäksi olen jokseenkin varma, että tuo määrä lihaa ja liharasvaa sisältää riittävästi niin natriumia kuin muitakin suoloja, joten varsinaista lisätarvetta ei taida olla.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 19:34:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
OK, muistan lukeneeni, että inuiitit osasivat ottaa jäästä sopivalta syvyydeltä suolasta vettä keittovedeksi.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 19:39:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
No hitto, lapset ja työt tehty. Tätähän vois kokeilla seuraavaksi painonviritysmenetelmäksi?

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 20:13:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
Olen seurannut noin vuoden verran keskustelua karnivoorien FB-ryhmissä ja lukenut vastaavia nettisivuja, kuunnellut podcasteja ja katsellut videoita, ja sielläkin monet jättävät suolan kokonaan pois, juuri sillä perusteella, että rasvaisessa lihassa sitä on tarpeeksi. (Ehkä Stefanssoniin perustuen). Hyvin väittävät pärjännensä, jotkut jo 10 ja 20 vuottakin. Eivätkä käytä mitään ravintolisiä.

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 20:15:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Ehkä tämä karsii heikot ja sairaat tehokkaasti? :)

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-03 20:25:10 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Tuskin. Koko homma kun on tehty (ruumiiltaan) heikoille ja sairaille. Mutta pitäytyminen tasan tuossa kahden, kolmen tai neljän ruoka-aineen ja kolmen aterian systeemissä kaikkineen päivineen ja ilman fuskuja tai poikkeamia saattaa olla kova ponnistus kenelle vaan nykyisenä selittelyjen aikana. Eikä se näemmä ollut ihan helppoa ennenkään, kuin piti lähettää tarkkailijat katsomaan, miksi painonpudotus ei edistynytkään arvon tohtorin ennusteen mukaisesti, ja takaa löytyi aina jotain fuskimusta (ainakin niistä jutuista, jotka olivat kirjassa :) )

Suolasta yms: Kwasniewskikään ei suosittele lisäsuolaa, niin että siinä ovat samiksia. Ruokavalintojen suurin ero on maitorasvatuotteissa, ja se puolestaan saattaa selittyä jo kehittyneen teollisuusruoan eroista suuren veden eri puolilla. Ja PURE puolestaan kertoi, että suola jos mikä on aine, jonka määrän kanssa ihmiskeho osaa puliveivata, joten en nyt vaan osaa enää pitää sen käyttöä järin vaarallisena. Mutta jos mennään kirjaimen mukaan, niin sitten ei.

Mutta uteluttaa tuo uusi systeemi toki.
Pitäisi kuitenkin ensin kerätä taloon riittävästi naudan- ja sianrasvaa että voisi kokeilla tasan ohjeiden mukaisesti : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-04 00:47:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
Mielenkiintoinen lyhyt videojuttu kirjasta: https://www.youtube.com/watch?v=q_xEu4ErDZU
Tässä myös vähän yhteenvetoa, jos ei jaksa koko kirjaa lukea. http://www.buttermakesyourpantsfalloff. ... -medicine/

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-06 13:28:11 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
^^ Katsoin noista osan, ja mieleen jäi sama väittely, jota käytiin hetki sitten meikäläisen sadonkorjuuketjussa, makroista.
Niinpä yritin löytää vastauksen kirjasta (kun kaikilla meillä nyt vaan on pimeät puolemme :) )

Alku oli helppoa: laihdutusresepteissä oli aina kyse kolmesta ateriasta, joista jokaisessa kaloriruokana oli 8 unssia elukkatuotteita (lihaa + rasvaa)
Mutta ohjeissa, joissa eriteltiin liha tarkemmin (aina nautaa tai lammasta), ongelmaksi muodostui se, miten ko pala leikataan kuluttajalle, eli miten paljon siitä oli leikattu/trimmattu pintarasvaa pois. Meillehän myydään punaista lihaa eikä valkoisen rasvakerroksen sisässä olevaa lihaa, jota se on vielä teuraassa. Eikä mikään takaa että nykyinen 1/8 tuuman rasvakerros jenkkidatan rasvaisimmissa leikkeissä vastaisi Donaldsonin aikojen rasvareunuksia. (... suomalaisesta lihasta puhumattakaan, kuivempaa kun saa hakea).

Mutta onneksi kirjassa oli neljässä kohdassa myös ohjeita, joissa makrot näkyivät tarkemmin.
. Sivulla 29 mainittiin Stefenssonin ruoka arktisilla retkillään, jota käytettiin myöhemmin myös hänelle ja matkatoverilleen tehdyssä puolen vuoden kokeessa. Se oli 100-140 grammaa prodea lihasta + 200-300 grammaa eläinperäistä rasvaa.
. Sivulla 69 ruokaohje oli jauhelihaa. Siinä laihaan lihaan (10% rasvaa tarkoittaa että näkyvä rasva on poistettu vaikkapa paistista) pyydettiin lisäämään naudanrasvaa kotona jauhamisen yhteydessä suhteessa 3:1. Ateriassa siis 6 unssia niukkarasvaista lihaa ja 2 unssia puhdasta rasvaa.
. Sivulla 79 ehdotus oli luullisesta paistista leikattu pihvi. Tavaraa piti olla niin paljon, että luun poiston jälkeen syötävää jäi 8 unssin verran eli puoli paunaa - ja niin että tässä jäljelle jäävässä paistinkappaleessa oli vaa'an avulla mitattuna kaksi unssia näkyvää rasvaa.
. Ja kirjan lopussa, yhteenvedossa (Simple life, alkaa sivulta 218) totoistettiin taas että lihan laadusta riippumatta kotitekoisessa jauhelihassa lihan ja rasvan suhteeksi pitäisi saada 3:1 eli jokaista kolmea lihaunssia kohti mukaan pitäisi jauhaa 1 unssi puhdasta naudan- tai sianrasvaa.

Nuo kaikki esimerkit tarkoittavat sitä että tämän tohtorin proteiini- ja rasavagrammojen suhde on kuin onkin tuo aiemmassa viestissä mainittu 1:2. Eli
Kuusi amerikan unssia on suomeksi 170 grammaa ja kaksi unssia 57 grammaa.
170g laihaa lihaa sisältää noin 37 grammaa valkuaista (20g/100g) ja noin 17g rasvaa (10% prosenttinen liha määritelläään vähärasvaiseksi).
57g talin kaltaista ainetta sisältää rasvaa 56 grammaa.
--> Yhteensä nuo tarkoittavat että tohtorin Donaldsonin aterioissa oli n 37g prodea ja n 73g rasvaa
--> tutummilla termeillä tuo tarkoittaa sitä että aterian energiasta alle 20% on valkuaista ja yli 80% rasvaa.
Ja kautta koko kirjan hän sanoo kerta kerran jälkeen suosittelevansa painonpudotukseen aina samaa perusreseptiä.
... joka mikä kertoo että pihvit on leikataan/trimmataan nykyisin koko lailla paljon niukempirasvaisiksi...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-06 13:34:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
Olen niin huono matematiikassa, että en ihan pysy tuossa perässä, mutta olet varmaan oikeassa. Toisaalta Donaldson mainitsee ainakin jossain kohtaa, että panot koskevat kypsennettyä liha-annosta, mikä taas minusta tekee ainkain nuo kokonaismäärät suuremmiksi, koska mehän yleensä punnitaan raaka ruoka. Vai mitä?

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-06 13:46:24 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47636
Paikkakunta: HomeSweetHome
Asiakysymys... mutta näissä neljässä se ei taida paljoa auttaa.
Stefanssonin ruoassa puhuttiin yksiselitteisesti syödyistä valkuais- ja rasvagrammoista.
Jauhelihaohjeissa (toinen ja neljäs) sanotaan puolestaan selvästi mitä jauhetaan ja puhutaan siten raa'asta tavarasta
Pihvissä punnitaan (ehkä?) kypsää tuotetta jossa piti olla 6 unssia lihaa ja 2 unssia näkyvää rasvaa. Paljonkohan se on ollut raakana?

*** *** ***

Ja vielä jälkimiete määristä:
Eikös tuolla sanottu että ruokaa sai syödä lisääkin jos oli edelleen nälkäinen,
mutta että joka annoksessa piti olla tuo sama rasvan ja valkuaisen suhde.
Väitti tosin etteivät hänen potilaansa olleet kertoneet jääneensä noista nälkäisiksi : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 43 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 3 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)