karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-05-25 19:29:28

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 87 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-01-14 19:51:20 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42765
Paikkakunta: AlwaysComingHome
hidee kirjoitti:
Oliko tuossa artikkelissa muita olennaisia argumentteja?

Ei niin kerrassaan mitään, mikä olisi osoittanut toisen toista paremmaksi (1 vs. 2)
Mutta sen sijaan kylläkin dataa, joka osoitti parin aiemman hypepostauksen väitteistä osan täysin perusteettomiksi.

Ehkä siksi sitä ei postitettu tänne?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-01-14 20:00:53 
Poissa
laihdutusketokarppi
laihdutusketokarppi

Liittynyt: 2004-08-22 10:41:55
Viestit: 11180
Paikkakunta: P.R.C. /<>/ FIN
Pohdintaa se kuitenkin on aiheuttanut, siis nuo kaseiinit.

Muun muassa tällaista:

[url=http://www.nzfsa.govt.nz/policy-law/projects/a1-a2-milk/a1-a2-report.pdf]Beta casein A1 and A2 in milk and human health
Report to New Zealand Food Safety Authority[/url]

"
5. OVERALL CONCLUSIONS
The hypothesis that a high intake of milk containing A1 β-casein promotes
conditions as heterogeneous as DM-1, IHD, schizophrenia and autism is
intriguing and potentially important. There is some very suggestive evidence from ecological studies for DM-1 and IHD, and there is certainly a possibility that the A1/A2 composition of milk is a factor in the etiology of these conditions. However, this hypothesis has yet to be backed by good human trials. The evidence in relation to autism comes mainly from poorly controlled clinical trials of gluten-free, casein-free diets where some improvement is noted in the autism characteristics and behaviours. The evidence in relation to schizophrenia is very minimal.
"

Lukemalla tuo aika laaja juttu huolella kokonaan läpi valaistuu myös osaltaa koko jupinan problemaattisuutta paperissa mainituissa sairausryhmissä.

----------

Tässä sitten tällainen hmm no jaa ... tutkia pitää lisää.

[url=http://content.karger.com/produktedb/produkte.asp?typ=fulltext&file=ANM2006050003177]Lower Consumption of Cow Milk Protein A1 -Casein at 2 Years of Age, Rather than Consumption among 11- to 14-Year-Old Adolescents, May Explain the Lower Incidence of Type 1 Diabetes in Iceland than in Scandinavia
B.E. Birgisdottira, J.P. Hillc, A.V. Thorssonb, I. Thorsdottira
[/url]

"
Aim: To compare the consumption of the cow milk proteins A1 and B -casein among children and adolescents in Iceland and Scandinavia (Norway, Denmark, Sweden and Finland) as this might explain the lower incidence of type 1 diabetes (per 100,000/year, 0-14 years) in Iceland. Methods: The consumption of A1 -casein in each country among 2- and 11- to 14-year-old children was calculated from results on food intake and on cow milk protein concentration. The consumption values were then compared and evaluated against the incidence of type 1 diabetes. Results: There was a significant difference between the consumption of A1 (p = 0.034) as well as the sum of A1 and B (p = 0.021) -casein in Iceland and Scandinavia for 2-year-old children. In the same age group, consumption of A1 -casein correlated with the incidence of type 1 diabetes in the countries (r = 0.9; p = 0.037). No significant difference in consumption of A1 or the sum of A1 and B -casein was found for 11- to 14-year-old adolescents. Conclusion: This study supports that lower consumption of A1 -casein might be related to the lower incidence of type 1 diabetes in Iceland than in Scandinavia. Additionally it indicates that consumption in young childhood might be of more importance for the development of the disease incidence than consumption in adolescence.
"

_________________
Rasvateoria -- kenties kaikkien aikojen suurin ravitsemukseen liittyvä tiedehuijaus.
https://youtu.be/WwzOc3FmYkc


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-01-14 20:12:52 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42765
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Mikä upea termi: "...very suggestive evidence..." :lol:
... josta sitten jatketaan autismitutkimuksilla joissa ei testattukaan A2 ja A1 maitoa vaan kaseiinillista ja kaseiinitonta ruokavaliota (ja ties miten käsiteltyä maitoa).

Eli kokeellinen perustelu A2/A1 väitteeltä näyttäisi olevan vähän niinkuin hakusessa?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-01-14 20:17:33 
Poissa
laihdutusketokarppi
laihdutusketokarppi

Liittynyt: 2004-08-22 10:41:55
Viestit: 11180
Paikkakunta: P.R.C. /<>/ FIN
els kirjoitti:
Mikä upea termi: "...very suggestive evidence..." :lol:
... josta sitten jatketaan autismitutkimuksilla joissa ei testattukaan A2 ja A1 maitoa vaan kaseiinillista ja kaseiinitonta ruokavaliota (ja ties miten käsiteltyä maitoa).

Eli kokeellinen perustelu A2/A1 väitteeltä näyttäisi olevan vähän niinkuin hakusessa?


Niin, tuo ensimmäöinen linkkaamani on kuitenkin kohtalaista tästä koko kaseiinijupinasta. Siksi se kannattaa lukea kokonaan läpi jota et tietenkään vielä tehnyt. Ja tokihan siinä kirjoittaja myös aika hyvin sanailee siitä ettei mitään paljoa tiedetä. Mutta varmaan asiassa olisi tutkittavaa. On kuitenkin aika monen taudin eti... hmm ... hämärä.

Hkusessa, siksi kai sitäkin tutkitaan jotta se olisi sitten myöhemmin vähemmän hakusessa. Uutisten leipurit on sitten asia erikseen...

_________________
Rasvateoria -- kenties kaikkien aikojen suurin ravitsemukseen liittyvä tiedehuijaus.
https://youtu.be/WwzOc3FmYkc


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-01-14 20:31:08 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42765
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Hyvin arvattu, en lukenut.
Teitä teoretisoijia riittää onneksi ihan ilman minuakin.

Miksi puuttua kaseiinilaatuihin niin kauan kun ei katsota tuloksia maidon muun käsittelyn osalta
(mm. ískukuumennus, pastörointi, pakastekuivatus, homogenointi, rasvanpoisto).
Jos puhutaan tärkeysjärjestyksestä, niin tässä listassa kaseiinilaatu on noin sijalla sata ja puoli. Siis minusta.

Niinpä ajattelin suosia voita ja tuoretta kermaa kaseiinilaadusta riippumatta jatkossakin.
Eikä isännälle tule jogurtista ongelmia. Siinä ne tärkeimmät meille.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-01-14 20:56:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-10-07 10:28:00
Viestit: 1737
^Oma kiinnostukseni asiaan liittyy taas lapseni ruoka-aineallergioihin.

Maito ensimmäisten joukossa, vaiko maitoproteiini, vaiko sittenkin jokin muu tekijä.. Mietin vain, että kun ja jos se joskus alkaisi sopia, olisin riittävän fiksu valitsemaan vähiten allergisoivan tuotteen koko maitotuoteperheestä.

Aikanaan kokeilinkin jo partista, ei käynyt.

Nyt tuon A1/A2 jupakan siivittämänä mietin josko päätyisin testaamaan ranskalaisen lehmän maidosta valmistetulla juustolla, vai pitäsikö sittenkin valita jotakin hylaa...

Otan kiitollisena vastaan kaikki kommentit, on niin rasittavaa aina itsekseen pohtia ruoka-ainekokeiluja, ja eri allergianettisivujen keskustelut taas vetäisevät syvälle pinnan alle kaikessa masentavuudessaan... :?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 11:46:23 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-03 11:42:41
Viestit: 1791
Paikkakunta: Kotka
Els kirjoitti ketjussa Kokista ja kauraleseitä = 5 hedelmää?:
els kirjoitti:
Toisaalta media (ja karpit) tarttuvat jokaiseen mahdollisuuteen purnata eläinpuolen laadusta. Ykkös- ja kakkosmaito oli hyvä esimerkki (ja tämä siitä huolimatta, että vaikkapa meidän maidossamme on kumpaakin eikä vain toista; tai siksi että tuosta on tehty se pitkä, laaja kontrolloitu tutkimus joka osoitti ettei ero ollut ainakaan siinä) [...]

Media ei ollut se, joka tarttui A1-A2-maitoon. Se oli aivan yksityinen Hesarin lukija, joka sai mielipidesivulle ns. yleisönosastokirjoituksensa läpi. Senkään jälkeen media ei tarttunut asiaan, vaan yksittäiset henkilöt kirjoittivat samoin mielipidesivulle yleisönosastokirjoituksia, kaikki alkuperäistä kirjoittajaa VASTAAN, niin että ei voida sanoa että media olisi tarttunut asiaan päästämällä vain A2-maitoa puoltavia kirjoituksia esille.

Tutkimuksesta minulla on päinvastainen muistikuva, tutkin asiaa. :)

En varmaan maailman tappiinkaan pysty käsittämään miksi els vastustaa niin tuimasti tätä A1-A2-maitojuttua. Minun mielestäni A2-maito olisi sitä aitoa ja alkuperäistä, jonka puolesta els kaikissa yhteyksissä rummuttaa. Eihän tässä ole kyse maidonvastaisuudesta yleensä?!?!?! :?: :?: :?:

_________________
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 12:11:37 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42765
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Yritän olla tekemättä tästä liian vaikeaa ja spesifistä; siksi 90 prosenttisesti hyvä paikallinen tuote on minusta käypää kamaa. Mutta jos ei tähän ketjuun ole merkitty, niin maidon erikoistuntijat vastasivat tähän Hesarin juttuun, oikoen mm sen käsityksen, että meidän maitomme olisi vain sitä toista. Toisin kuin ketjun alussa väitettiin.

Kuinka ollakaan, näihin suomalaisen karjatalouden asiantuntijoihin luotan - kuten muihinkin silloin kun antavat faktatietoja. Eli jos he sanovat että suomalaisessa maidossa on kumpaakin tyyppiä, uskon sen. (Vastaavasti uskon jos virallispuolen väki sanoo ettei suomalaisessa levitemargariinissa ole enää teknotransseja - jos ymmärrät analogiaa...?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 12:40:35 
Poissa
laihdutusketokarppi
laihdutusketokarppi

Liittynyt: 2004-08-22 10:41:55
Viestit: 11180
Paikkakunta: P.R.C. /<>/ FIN
els kirjoitti:
(Vastaavasti uskon jos virallispuolen väki sanoo ettei suomalaisessa levitemargariinissa ole enää teknotransseja - jos ymmärrät analogiaa...?


Tai siis että erikseen juuri siinä tuoteryhmässä niitä on joko niukahkosti tai ei lainkaan. Niin, ei kai kukaan väitä yleisesti ettei lainkaan. (koska sitä taas ei uskoisi jerevanin radion toimittajakaan)

Valmistajien merkintä ei yleensä ole nolla vaan "vähemmän kuin" (joku lukuarvo)

Ja tämäkin transniukkuus koskee pääasiassa vain suurelle yleisölle myytäviä "leipämargariineja".

A1/2 osalta ajattelisin saman kaltaisesti kuin els tuon uskottavuuden osalta.

_________________
Rasvateoria -- kenties kaikkien aikojen suurin ravitsemukseen liittyvä tiedehuijaus.
https://youtu.be/WwzOc3FmYkc


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 12:50:49 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-03 11:42:41
Viestit: 1791
Paikkakunta: Kotka
els kirjoitti:
Yritän olla tekemättä tästä liian vaikeaa ja spesifistä; siksi 90 prosenttisesti hyvä paikallinen tuote on minusta käypää kamaa. Mutta jos ei tähän ketjuun ole merkitty, niin maidon erikoistuntijat vastasivat tähän Hesarin juttuun, oikoen mm sen käsityksen, että meidän maitomme olisi vain sitä toista. Toisin kuin ketjun alussa väitettiin.

Tarkoitatko liian vaikeaa minun ymmärtää :lol: vai liian vaikeaa elämäntavaksi? Tarkoitatko niitä mielipideosaston kirjoituksia, joista tässä ketjussa puhutaan - vai tarkoitatko lauseella "jos ei tähän ketjuun ole merkitty" ettei niitä mainita tässä, mutta että toimituksenkin kirjoituksia kyllä oli, jotka rummuttivat A1-A2-kohun puolesta? Siitähän tässä nyt on kyse, että väität median hanakasti tarttuvan eläintuotevastaisiin asioihin, joista otit A1-A2-mediakohun esimerkiksi. Siksi sen toimituksellisen artikkelin pitäisi olla A1-A2-kohun puolesta, jos sitä käytät todisteena väitteellesi. Uudessa Seelannissa näin olikin, mutta ei Suomessa.

els kirjoitti:
Kuinka ollakaan, näihin suomalaisen karjatalouden asiantuntijoihin luotan - kuten muihinkin silloin kun antavat faktatietoja. Eli jos he sanovat että suomalaisessa maidossa on kumpaakin tyyppiä, uskon sen. (Vastaavasti uskon jos virallispuolen väki sanoo ettei suomalaisessa levitemargariinissa ole enää teknotransseja - jos ymmärrät analogiaa...?

Minäkin lähtökohtaisesti uskon, mitä ammattilaiset omalla nimellään sanovat, mikä käy seuraavasta tämän ketjun kirjoituksestani ilmi:
Perenna kirjoitti:
Mielipidesivulla oli kirjoitus otsikolla Maito tuskin uhkaa kansanterveyttämme. Siinä sanottiin:
HS mielipidesivu 9.1.2008 kirjoitti:
On kuitnekin syytä oikaista Pirjo Pölösen kirjoituksessa esitetty tieto, että Suomessa tuotetaan ja kulutetaan pääasiassa epäterveelliseksi väitettyä A1-maitoa. Helsingin yliopistossa tehtyjen tutkimusten mukaan molempien päälehmärotujemme (ayrshire ja friisiläinen) maidossa esiintyy betakaseiinin A1- ja A2-muotoa lähes samansuuruisesti, ja osa lehmistä tuottaa molempia muotoja.

Nämä maidot sekoittuvat keskenään jo tiloilla tai viimeistään meijerissä. Pääasiassa A2-maitoa tuottavat eräät alkuperäisrodut, muiden muassa jersey, guernsey ja liharodut, kuten limousine. Suomessa vastaavasti A2-maitoa tuottavat MTT:n tutkimusten mukaan suomalaisen alkuperäiskarjan rodut.

Mikä markkinarako suomalaiselle kyyttökarjalle! Sehän päihittäisi joulupukinkin! \:D/ Ihan oikeasti, ei pelkkää scifivisiota.

A2-maidon vastustuksesi - pelkkä asian tutkimisen vastustuksesi - on edelleen käsittämätön.

Minä en ole maitovastainen. Olen maitotuotteiden suurkuluttaja. En tulisi toimeen jos ei maitoa tuotettaisi. Olen mitä maitoystävällisin henkilö. En innostunut tästä aiheesta siksi, että maito olisi minusta vastustettava elintarvike.

_________________
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 12:57:56 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42765
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Arvelinkin ettemme pääsisi tässä yhteisen ymmärryksen asteelle.
Enkä usko että tämä selityskään auttaa mutta:

- 2-maito sekamaidon sijaan (jota Suomeessa siis nyt on eikä ykkösmaitoa) on hyvä vaihtoehto siellä missä sitä on helposti saatavissa, mieluiten lähialuetuotantona. Kotipaikkakuntani ei kuulu sellaiseen alueeseen.
- Avokaadot ovat hyviä siellä missä niitä kasvaa. Suomessa ei kasva.
- Kouluruoka on saatava kunnolliseksi ilman merkittävää lisähintaa tai homma kaatuu taloudellisiin vaikeuksiin. Virallisin säännöksin näin ei saada tehtyä, mm siksi että hyvät, halvat ainekset ovat pahiten pannassa. Siksi meillä muutosvaatimusten sijaan käytettin eväitä.
... ja niin edespäin...

Nuo kaikki valinnat noudattavat samaa logiikka, mutta selvästi erilaista kuin sinulla.
Ehkä syynä ovat pienemmät mutta toivottavasti toteuttamiskelpoiset unelmat?
Tai ehkä sitä voisi kutsua realismiksi - tai ex-kroonikkoudeksi?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 13:00:49 
Poissa
laihdutusketokarppi
laihdutusketokarppi

Liittynyt: 2004-08-22 10:41:55
Viestit: 11180
Paikkakunta: P.R.C. /<>/ FIN
els kirjoitti:
Arvelinkin ettemme pääsisi tässä yhteisen ymmärryksen asteelle.
Enkä usko että tämä selityskään auttaa mutta:

- 2-maito sekamaidon sijaan (jota Suomeessa siis nyt on eikä ykkösmaitoa) on hyvä vaihtoehto siellä missä sitä on helposti saatavissa, mieluiten lähialuetuotantona. Kotipaikkakuntani ei kuulu sellaiseen alueeseen.
- Avokaadot ovat hyviä siellä missä niitä kasvaa. Suomessa ei kasva.
- Kouluruoka on saatava kunnolliseksi ilman merkittävää lisähintaa tai homma kaatuu taloudellisiin vaikeuksiin. Virallisin säännöksin näin ei saada tehtyä, mm siksi että hyvät, halvat ainekset ovat pahiten pannassa. Siksi meillä muutosvaatimusten sijaan käytettin eväitä.
... ja niin edespäin...

Siis logiikka, mutta selvästi erilainen kuin sinulla.
Tai pienemmät mutta toivottavasti toteuttamiskelpoiset unelmat?


Rypsi kasvaa mainiosti suomessa. Oliivin ja palmun kanssa kanssa on vähän hankalampaa.

8)

_________________
Rasvateoria -- kenties kaikkien aikojen suurin ravitsemukseen liittyvä tiedehuijaus.
https://youtu.be/WwzOc3FmYkc


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 13:04:52 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42765
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Niin kasvaa. Siksi saatan käyttää sitä ruokalusikallisen päivässä
ja melkeinpä mieluummin kuin oliivia tai palmuöljyä.
Mutten mielelläni enempää. Entä sinä? :wink:


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 13:18:59 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42765
Paikkakunta: AlwaysComingHome
els kirjoitti:
- 2-maito sekamaidon sijaan (jota Suomeessa siis nyt on eikä ykkösmaitoa) on hyvä vaihtoehto siellä missä sitä on helposti saatavissa, mieluiten lähialuetuotantona. Kotipaikkakuntani ei kuulu sellaiseen alueeseen.

Tuo vaati vielä tarkennusta, perennalle: Toisin kuin sinä, minä en näe tässä(kään) ketjussa vielä yhtäkään tieteen kestävää todistusta siitä, että kakkosmaito olisi parempaa kuin meidän sekamaitomme. Tuoremaito makeana tai happamana olisi kivaa, koska sen edut (verrattuna vaikka pastöroituun tai pakastettuun tai iskukuumennettuun tai homogenoituun tai kuivattuun tuotteeseen) ovat mielestäni ilmeiset. Mutta mikään ei todista, että kakkosmaidolla voitettaisiin enää mitään lisää nykyiseen sekamaitoon verrattuna.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 13:38:27 
Poissa
laihdutusketokarppi
laihdutusketokarppi

Liittynyt: 2004-08-22 10:41:55
Viestit: 11180
Paikkakunta: P.R.C. /<>/ FIN
els kirjoitti:
Niin kasvaa. Siksi saatan käyttää sitä ruokalusikallisen päivässä
ja melkeinpä mieluummin kuin oliivia tai palmuöljyä.
Mutten mielelläni enempää. Entä sinä? :wink:


No en ole edes vaivautunut katsomaan paljonko minun oivariinissa sitä on...

Niin ja en käytä tavanomaisesti palmuja enkä oliiveja. En isommasti periaatesyistä vaan en vain ole katsonut varsinaisesti tarpeelliseksi. Kuten en tuota rypsäriäkään minun ruokavaliossa mutta kun tykkään oivariinista munien kera niin se on siinä...

_________________
Rasvateoria -- kenties kaikkien aikojen suurin ravitsemukseen liittyvä tiedehuijaus.
https://youtu.be/WwzOc3FmYkc


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 13:43:14 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42765
Paikkakunta: AlwaysComingHome
:lol: No omasta mielestäni voi on nykyisin niin paljon maukkaampi vaihtoehto muniin että oivariinit ovat jo pitkään unohtunee kauppaan kokonaan. Mutta rypsäri on kivaa mm majoneesin tekemiseen - ja majoneesi on niitä harvoja tapoja saada meikäläinen syömään keltuaista raakana

Niin että kumpikin meistäkin vain optimoi omalla tavallaan, kai?


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 13:52:17 
Poissa
laihdutusketokarppi
laihdutusketokarppi

Liittynyt: 2004-08-22 10:41:55
Viestit: 11180
Paikkakunta: P.R.C. /<>/ FIN
els kirjoitti:
:lol: No omasta mielestäni voi on nykyisin niin paljon maukkaampi vaihtoehto muniin että oivariinit ovat jo pitkään unohtunee kauppaan kokonaan. Mutta rypsäri on kivaa mm majoneesin tekemiseen - ja majoneesi on niitä harvoja tapoja saada meikäläinen syömään keltuaista raakana

Niin että kumpikin meistäkin vain optimoi omalla tavallaan, kai?


Itseasiassa minulla kävi päin vastoin. Yritin pitkään sinnitellä puhtaalla voilla. Mutta sepä alkoi minun käyttömäärillä viikkojen kuluessa vähitellen etoa, ei vahvasti mutta... ja alkuun oivariini tuntui "kaamealta" sekin... ihme "tahnaa" (näissä jutuissa suuhun menevien komponenttien lämpötiloillakin on paljon merkitystä) vaan kummastipa munien kera elimistö tykästyi siihen ja se EI olekaan aiheuttanut edes ajan kanssa vastustusta. Liekö jotain elimistön viisauksia nuo hylkimis ja mieltymis reaktiot - no en oikeasti kovinkaan paljon usko. Mikä lie syy. Yksi syy se tuskin on.

Sinä tuskin olet kokeillut päivittäin esm syödä 100g voita vs 100g oivariinia muutaman munan kera... siinä on jonkinlaista hienosäädettävää että se ei ala tökkiä.. (itseasiassa sen välttämiseksi ajoittain käytänkin kokovoita)

Tää on kyllä kamalaa ... mähän olen kohta laktofisuovovege. :lol: :lol:

_________________
Rasvateoria -- kenties kaikkien aikojen suurin ravitsemukseen liittyvä tiedehuijaus.
https://youtu.be/WwzOc3FmYkc


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 13:58:24 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42765
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Pappa kirjoitti:
Sinä tuskin olet kokeillut päivittäin esm syödä 100g voita vs 100g oivariinia muutaman munan kera... siinä on jonkinlaista hienosäädettävää että se ei ala tökkiä.. (itseasiassa sen välttämiseksi ajoittain käytänkin kokovoita)

No en, mutta katsotaan kokeilisiko tuota joskus. Tai tuskin; olen ollut allerginen myös kananmunalle, joten kovin suuret määrät sitä eivät maistu edelleenkään, vaikka munavoi onkin minusta ehkä munien maukkain muoto.

Mutta voita pystyn sujuvasti syömään tuon 100g päivässä.
Ja aika paljon menisi jopa ihan sellaisenaan 8)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 14:02:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-03 11:42:41
Viestit: 1791
Paikkakunta: Kotka
els kirjoitti:
Arvelinkin ettemme pääsisi tässä yhteisen ymmärryksen asteelle.
Enkä usko että tämä selityskään auttaa mutta:

- 2-maito sekamaidon sijaan (jota Suomeessa siis nyt on eikä ykkösmaitoa) on hyvä vaihtoehto siellä missä sitä on helposti saatavissa, mieluiten lähialuetuotantona. Kotipaikkakuntani ei kuulu sellaiseen alueeseen.

Koko Suomi voisi aivan helposti kuulua sellaiseen alueeseen. Koko tehomaatalous maailmassa, jossa kaikki lypsykarja tuotetaan keinosiemennyksellä, voisi helposti tuottaa A2-maitoa. Pelkästä tahdosta kyse.

els kirjoitti:
- Avokaadot ovat hyviä siellä missä niitä kasvaa. Suomessa ei kasva.
- Kouluruoka on saatava kunnolliseksi ilman merkittävää lisähintaa tai homma kaatuu taloudellisiin vaikeuksiin. Virallisin säännöksin näin ei saada tehtyä, mm siksi että hyvät, halvat ainekset ovat pahiten pannassa. Siksi meillä muutosvaatimusten sijaan käytettin eväitä.
... ja niin edespäin...

Nuo kaikki valinnat noudattavat samaa logiikka, mutta selvästi erilaista kuin sinulla.
Ehkä syynä ovat pienemmät mutta toivottavasti toteuttamiskelpoiset unelmat?
Tai ehkä sitä voisi kutsua realismiksi - tai ex-kroonikkoudeksi?

No jopas. Ne mun avokadoni ja loheni eivät näköjään lakkaa sinua ahistamasta. :lol: :lol: :lol: Ja siltikin kulutan maapallon resursseja vähemmän kuin sinä. :P

els kirjoitti:
Toisin kuin sinä, minä en näe tässä(kään) ketjussa vielä yhtäkään tieteen kestävää todistusta siitä, että kakkosmaito olisi parempaa kuin meidän sekamaitomme.

Toisin kuin sinä, minä toivoisin että asia tutkittaisiin. Nimenomaan sitä on tässä ketjussa esitetty.

_________________
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2008-02-02 14:05:18 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 42765
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Perenna kirjoitti:
Toisin kuin sinä, minä toivoisin että asia tutkittaisiin. Nimenomaan sitä on tässä ketjussa esitetty.

Mitenkä sitten suhtaudut siihen laajaan ja jo tehtyyn tutkimukseen?
Tämä tutkimus mainittiin joko toisessa tai kummassakin Hesarin vastauksessa siihen ekaan kirjoitukseen (Salminen antoi viitetiedotkin, että sen pääsee pubmedistä metsästämään, jos haluaa)

Tai... miksei se tutkimus kelpaakaan sinulle?
Siksikö että haluat valita, mitkä faktat hyväksyt?


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 87 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 5 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)