karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-12-15 16:42:44

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 39 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-08-09 19:56:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 2658
Paikkakunta: Raw by nature
Mikä kauppa myy ihraa tai talia? Vai onko pakko "tyytyä" voihin? Pelkillä rasvaisilla lihoilla toteutuu vain P 30-35% R 65-70 %.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Voit itse valita ideologian, mutta kehosi valitsee fysiologian.
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/open?id=1K3RpI ... W51p00CDsQ


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-09 20:00:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 2658
Paikkakunta: Raw by nature
Jep, prismasta löysin Muurikka silavaa melkein 50 €/kg (4,90 €/110 g). Tulee päivittäiselle rasvalisälle hintaa...

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Voit itse valita ideologian, mutta kehosi valitsee fysiologian.
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/open?id=1K3RpI ... W51p00CDsQ


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-09 20:03:13 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 56833
S-marketissa myös sellainen tuubi, hintaa en katsonut.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-09 22:27:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1016
Paikkakunta: Helsinki
:cry: Muurikka sisältää 30 % rypsiöljyä :evil:

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-09 23:03:30 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 56833
Melkoinen myrkkytuubi sitten.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-09 23:04:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 2658
Paikkakunta: Raw by nature
Voi on tietysti helpoin ja halvin.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Voit itse valita ideologian, mutta kehosi valitsee fysiologian.
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/open?id=1K3RpI ... W51p00CDsQ


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-09 23:40:47 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 56833
Ja löytyy jokaisesta ruokakaupasta.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-09 23:54:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1016
Paikkakunta: Helsinki
Teen itse kirkastettua voita paistamiseen. Välillä ostan hanhen ja ankan rasvaa. Silavasta voisi myös tietysti itse valmistaa ihraa. Kerrab yritin ja paloi pahasti. Talista en ole kuullutkaan tässä maassa muuta kuin linnuille annettavasta sellaisesta.

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-10 18:09:32 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39378
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Suomessa en ole nähnyt valkoisia eläinrasvoja markettitavarana, mutta sellaisia lihanpaloja olen kyllä onnistunut saamaa (ja jooei, ei marketeista) että niistä on keittämällä saanut mukavasti rasvaa. Ja kerran onnistuin pitkän puheen jälkeen ostamaan hanhenkasvattajilta ämpärillisen hanhenrasvaa.

Mutta terveisiä Tallinnasta, jossa sataman lähimmässä kaupassa myytiin myös valkoista ihan sellaisenaan.
Olisin tuonut kotiin, jos olisi ollut sopivat kylmäkuljetusvälineet tälle helteelle, vaan eipä ollut...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-10 20:29:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1016
Paikkakunta: Helsinki
Olen nähnyt marketeissa hanhenrasvaa. Sitähän valmistetaan myös Suomessa. Itse ostan hanhen- ja ankanrasvan Hakaniemen hallin Delidelistä. Varma saatavuus. Marketeissa(mm. Tunnelin S-Marketissa) on välillä possun selkäsilavaa halvalla, josta voi tehdä ihraa ( jos osaa).

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-10 22:48:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 2658
Paikkakunta: Raw by nature
Täytyy mennä tutustumaan tuossa Anjalassa olevaan lihakarjatilaan...

Se selkäsilavakin on ihan sopivaa rasvalisää.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Voit itse valita ideologian, mutta kehosi valitsee fysiologian.
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/open?id=1K3RpI ... W51p00CDsQ


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-11 09:06:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1016
Paikkakunta: Helsinki
Vielä parempaa olisi kuulemma munuaisten yärillä olevan rasva (leaf lard), koska on maultaan neutraalimpaa, mutta en ole sellaista koskaan nähnyt Suomessa myytävän. Muualla maailmassa siitä saatavaa lardia käytetään mm. leivontaan. Tässä videossa tehdään lardia juuri tästä rasvasta. Minulle selvisi tuosta hyvin, miksi oma yritykseni selkäsilavan sulatuksessa meni pilalle, en sulattanut tarpeeksi hitaasti ja pienellä lämmöllä. https://www.youtube.com/watch?v=QieI4Xnr7uY

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-11 13:52:39 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39378
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Jepjep, ranskalainen keittiö vannoo munuaisrasvan nimeen (huom, leivonnassa!), ja sitä samaa tavaraa ovat mm Eades ja Maun fysiologian herkkusuukin käyttäneet. Ja se saa erityismaininnan tuolla Donaldsonin kirjan viimeisessä kappaleessa, jossa hän vetää ruokavalintojaan yhteen; siellä paistin sisään leikattavan taskun täytteenä.

Ihran valmistuksessa meikäläiselle helpoin tapa oli keitellä sitä hiljalleen liedellä isossa kattilassa, jossa oli sianpalojen lisäksi myös vettä. Vesi esti pohjaan palamisen, ja pinnalta oli helppo isolla kauhalla kerätä valmista tavaraa. Keittoaika taisi olla pari päivää tosin, joten ei kesäkuumille : ) Muuten ihan helppo ja piis of keik juttu.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-08-11 15:18:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 2658
Paikkakunta: Raw by nature
Olisko painekattilasta tässä apua? Lihat se ainakin kypsentää nopeammin ja maukkaampina. Pitäis varmaan kokeilla.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Voit itse valita ideologian, mutta kehosi valitsee fysiologian.
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/open?id=1K3RpI ... W51p00CDsQ


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-02 12:04:23 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7329
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Kiven säästöpossusta saan hankittua oskarin sisäelinrasvaa.
Palottelen isoon kattilaan ja yöksi 90-asteiseen uuniin.
Aamulla kirkas rasva rasioihin.
Säilyy ainakin 3kk ihan jääkaapissa.
Facessa löytyy ohjeet/kuvat Optimaalista =D>

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen eläinrasvakarnivoori eli erkki


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-02 12:31:31 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1245
Lainaa:
Niemelän torpan särä

Särä veistettiin niin pitkäksi kuin uuniin mahtui. Sitä ei veistetty kaukaloksi, vaan pölkynpuolikkaan tasaiseen pintaan veistettiin kaksi tai kolme syvää kourua. Toisessa päässä kourut yhtyivät ja yhtymäkohtaan tehtiin reikä, josta rasva valui särän ulkopuolelle.

Kun särä asetettiin uuniin, jätettiin reiällinen pää uuninsuun ulkopuolelle. Valuva rasva kerättiin talteen reiän alle asetettuun astiaan.
https://www.metsalehti.fi/artikkelit/ve ... istoastia/

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-04 11:55:27 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7329
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Tunteellisena naisena tilasin kirjan :lol:
Catharsis kirjoitti:
Sivulla 72... Se tunteellisen naisen resepti pitäis kääntää ja antaa siipalle, vaikka minä meistä tunteellisempi taidan olla...

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen eläinrasvakarnivoori eli erkki


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-04 17:46:05 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7329
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Entäs kananmunat?

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen eläinrasvakarnivoori eli erkki


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-12-04 18:18:04 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 39378
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Luepa kirja ensin.
Karnivoorit on yksi juttu ja se Donaldsonin toimintatapa vaan yksi ja varsin erityinen noista karnivooreista : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 39 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)