karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Palelu
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=85&t=87474
Sivu 1/1

Julkaisija:  Erfis [ 2020-02-08 07:37:35 ]
Viestin otsikko:  Palelu

Karnivoorasin eilen vahingossa. Ainoa kasvikunnan tuote oli aamukahvi. Lounaaksi söin pinnalta paistettuja, sisältä raakoja jauhelihapihvejä. Ne ovat niin mehukkaita etten kaipaa niiden kanssa rehuja. Paistoin ne voissa, jauhelihaa oli reilu 500 g.

Tultuani töistä kotiin olin nälkäinen ja söin reilun kasan ibericopossun ribsejä, kauhoin myös rasvaa vuuan pohjalta. Tämä oli silti vain välipala ja tarkoitus oli syödä jotain jossa on vähän hiilareita ja rehutuotteita hieman myöhemmin. Kuitenkin puoli seiskalta alkoi nukuttaa, nukahtelin sohvalle enkä jaksanut tehdä ruokaa ja päätin mennä puoli kahdeksan aikaan nukkumaan.

Petiin kömpiessä olin kuitenkin ihan umpijäässä, kerta kaikkiaan kylmissäni. Sormet ihan jääkylmät, tärisin kauttaaltaan. Laitoin lisälämppärin päälle ja lämmittelin villapuserot päällä jonkin aikaa. Makkariin eli yläkertaan kipuaminen oli vienyt voimat täysin ja pumpusta otti niin, etten pystynyt enää nousemaan sängystä, vaikka olisin halunnut mennä syömään jotakin hiilaripitoista saadakseni kehoon lämpöä. Arvioin hetken tilannetta, päättelin etten varmaan kuole yön aikana kuitenkaan joten en tehnyt asialle mitään. Jos pumpusta olisi ottanut yhtään pahemmin olisin soittanut miehelle (koska en olisi jaksanut huutaa) ja pyytänyt tuomaan sokeripitoista syötävää.

Teoriassahan kuitenkin sain tarpeeksi kaloreita päivän aikana eikä noin vähäinen kalorivaje pitäisi aiheuttaa noin voimakkaita oireita. Jos jatkan näin, totunko tähän vai onko vain niin , ettei minihiilarinen ruokavalio sovi?

Julkaisija:  jäbä [ 2020-02-08 08:12:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Palelu

Ei palelu aina tarkoita kalorivajetta. Palelu voi johtua menesta eri asiasta. Elimistön polttaessa varastorasvaa voi auheutua palelua.
Kilpirauhanen säätelee elimistön lämpöä ja jodinsaanti voi vaikuttaa tähän.
Elimistön pilkkoessa proteiinia tapahtuu lämmöntuottoa, joka nostaa vähän elimistön lämpötilaa ja tämä palautuu myöhemmin normaaliksi. Hiilihydraattien tai rasvan pilkkominen ei juurikaan nosta lämpötilaa. Myöhään illalla syöty ateria vaikuttaa nukkumisen lisäksi elimistön lämpötilaan. Vaihtoehtoja on monia, ei pelkästään kalorivaje, jota yleensä aina epäillään.

Voihan olla myös, että rajusti pudotetut hiilihydraattimäärät ovat tämän aiheuttaneet.

Julkaisija:  MotionK [ 2020-02-08 15:36:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Palelu

Specific dynamic action
thermic effect of food (TEF) or dietary induced thermogenesis (DIT)
https://en.wikipedia.org/wiki/Specific_dynamic_action
Mutta jäähtymistä, onhan kaikessa kaksi puolta, lämpöoppini on sen verran hataralla pohjalla että en tuohon sano mitään.

Itse huomaan energiavajeen palelesimena helpommin, eilen oli tuollainen puoli paasto päivä mutta oli keli kivan kylmä melkein iltaan asti eikä palellut.

Vuhanin virus ja muut flunssat voi aiheuttaa palelua

Kilpparit mainittiin, niitäkin säädetään ylempää mutta nojaa kyllä se pelkkä päivä lihalla jotain säätöä voi tehdä, onhan Karnivoori flunssa Redditin mukaan ihan eri kun Ketoflunssa.

Jatka pari päivää, ole utelias.

Sivu 1/1 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/