Tarkoitin lähinä dietin kultistamista (kultti Dietti) samaa mitä näkee aivan liian usein mm. Vegeilyssä, Keto karppaamisessa ja Karneilussa, eri uskonnolisista suuntauksista puhumattakaan, missä hyvin helposti syrjäytetään tai kielletään jotakuta kutsumasta omaa ruokavaliotaan, sanotaan nyt vaikka Karnivooriksi ihan sen vuoksi että ottaa mukaan kasviskunnan tuotteita vaikka vaan pippuria (joka nyt on yleisesti hyväksytty ja minun mielestä aivan sairasta), on oikein pitänny laittaa alulle ns. "Dirty Carnivore" suuntaus ettei joku tunne itseään pois suljetuksi aivan kokonaan.
Hunajalla en itse tiedä olevan mitään terveys vaikutusta, yskää se hillitsee mutta niin tekee melassin, glyseroolin tai siirapin nauttiminen pieninä annoksina. Hunaja kun ei ole edes oikein mauste, lähinnä makeutus aine arki käytössä, niin ei se useimmille VHH seuraaville kuulu ja Karnivooreille viellä vähemmän, (jonkun ötökän oksennus) varsinkin jos joku käyttää sitä makeutus aineena lääkitsevän ominaisuuden sijasta. Paljon pahempana tosin näen päivittäisen tai viikottaisen pippurin käytön ruoan mausteena, täysin hypokraattista touhua ja semmoinen henkilö joka pippuria käyttää voidaankin pitää ns. Likaisena Karniovoorina, yleinen konsensus on tosin toisin muutta, samaan hengenvetoon voi myös sanoa että puhtaita karnivooreja on vain yksi tuhannesta jotka itseään sillä nimellä kutsuvat tai kuuluvat ryhmään ja hyväksytään laumaan. Itse en ketään tuomitse ketään joka pippuria käyttää mutaa niin vaan on fakta että he ovat paljon pahempia hypokraatteja ja lauma muodossa viellä, hassuimpia perusteluja joita olen kuullut on että pippuria menee niin vähän, se on ihan sama kun joku leijona syö saalistaan niin menee siinä muutama ruohon korsi samssa. Ei se ole sama asia, kaukana siitä, harvemmin leijonat pippuripensaassa saalistaan syövät eivätkä missään nimessä kanna mukanaan pippuri pensaan oksia jotta voisivat ne saaliin päälle laittaa ennen kun alkavat syömään, jotain on pahasti pielessä jos ei liha maistu ilman pippuria, kertoo yleensä jostain salatusta makean nauttimisesta jos ei liha hyvälle maistu ilman pippuria.
Harveman diabeetikkokarnivoorin tai muun karnevoorin ruokalistalle hunaja kuuluu mutta on tietty siihenkin pokkeuksia, esim itselläni on D2 ja idiopaattinen hypoglykemia, ei siihen oikein voi muuta kun jotain makeata ottaa kun se iskee tai nukahtaa pois, hunaja tosin on niin vaikeata mukana kuljettaa, pari sokeripalaa ajaa saman asian (onneksi hypot ovat vähentyneet eivätkä minulla enään tule puskan takaata, harvoja tilanteita ovat lähinnä jos tyhjään mahaan esim. ei ole syönnyt kahteen tuntiin ja maha on tyhjä ja siihen vetää pari lasillista viiniä, siinä saa olla tarkkana ja sokeriakin hiukka menee, tietty voisi jotain kuitupitoista syödä kun ns imeytymättömät kuidut imeytyvät noin puolta hitaammin kun puhdas sokeri ja tätä voi käyttää hyväkseenkin jos vetää vaikka kunnon lärvit, just ennen sänkyyn menoa hiukan hitaasti tai ns imeytymätöntä kuitua niin ei ole yön aikana yhtä aikaa alkohooli ja hypo koomassa ja aamulla jos sattuu hräämään niin tarvitse ihmetellä että huh huh taisi olla lähtö aika lähellä kun on tämmöinen olo.
Ihan vaan ettei kannata olla liian tiukka siinä miten arvostelee muiden syömisiä. Oletko muuten kokeillut raaka viikkoa, tekee diapetikolle hyvää kun ei lihat karamelisoidu paistaessa, pari viikkoa raakaa nautaa, rasvaprosentista välittämättä, ilman suolaa, pippuria ym mitään maito tuotteita tai sisäelimiä, tekee kummia. Sen saa sitten hyvän olon taas sotkettua arkiseksi ottamalla pari snapsua jos tulee liian hyvä olo. Tai siihen on oikeastaan pakko ottaakin pari snapsua jos haluaa syödä iljettävän makuista lämmöllä kypsytettyä lihaa sen jälkeen. Ei oikea karnivoori lihaa kypsennä voisis sanoa, mutta minä en siihenkään puutu eikä kuulu muitenkaan puuttua jos minulta kysytään, menköön samaan piikkin kun maito tuotteet, pippurit suolat ym.
_________________ Centimo 80 Aviation
|