karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-08-08 19:42:50

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 35 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-01-28 23:31:31 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8382
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Meillä mutustelut menee toisinpäin :lol:
Huhtikuussa tulee vuosi...opeteltua.
Kyllä tämä tästä =D>

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-29 08:34:50 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 73245
Uusi tapa syyllistää lihansyöjiä https://yle.fi/uutiset/3-11178799

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-29 08:46:19 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43362
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Kasviproteiinin käyttäjiä tuo enimmäkseen syysllistää. Liha sulaa hyvin, eikä sitä todellakaan päästetä ulosteena pois,
mutta kasviproteiinin lähteet ovat sen verran tiukasti kuiduissa kiinni, ettei ihmisen ruoansulatus saa niitä irrotettua.
Siksi niistä ainakin neljännes jää kiinteään jätteeseen.

Ja kasvisvoittoiseen ruokaan viittaa se toinenkin valkuaisen tuoja ihmisen jätöksiin:
Kuten on todistettu, kuitu lisää sontamääriä, ja siinä sonnassa on paljon bakteereja joiden kroppa puolestaan sisältää typpeäkin :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-29 09:00:41 
Paikalla
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 2529
Mietin samaa kuin els. Varmaan pitäs syyttää Härkiksiä ym. Mutta artikkelissa siis syyllistetään lihansyöjiä vaikka tuskin pitäisi. Lisäksi mietin proteiinijauheita, meneeköhän niistä paljon hukkaan, erityisesti vegaaniversioista. Voisiko myös mikrotettu ruoka vaikuttaa?

_________________
Pian hän muuttui yhtä holtittoman ja ruokottoman näköiseksi kuin kasvissyöjät yleensä.
-Gabriel García Márquez-


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-29 10:08:12 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 73245
Artikkeli tuskin perustuu tutkittuun tietoon, julkaistiin silti.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-29 10:28:55 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43362
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Noh, se typen määrän kasvu jätelaitoksissa on todennäköisesti tutkittua tietoa.
Eikä kai kukaan ole koskaan vaatinut, että Hesarin jutun päätelmät liittyisivät mihinkään muuhun kuin "sopivaan" ajatusmalliin?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-29 10:44:22 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 73245
Typen määrän kasvu toki on tutkittu, mutta mistä se on kotoisin ei liene. Kasvissyöjiä on pari prosenttia väestöstä kai, joten minusta sekä kasvissyöjät ja karnivorit ovat ryhminä liian pieniä syyllistettäviksi tässä asiassa. Juttu kyllä jotenkin näyttäisi tukevan tämänhetkistä hokemaa "lisätkää kasviksia, vähentäkää lihaa". Salakavalaa.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-01-29 10:59:17 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43362
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Kysymys ei ole varsinaisesti kasvissyöjistä vaan kasvikunnan proteiinien syönnistä, ja se mokoma ON kasvanut todella paljon tässä ajassa. 50% lisäys hyvin vähäisestä enemmäksi on vähän, mutta silti 50%

... ja ainakin aina ennen ruoho on kasvanut paremmin kasvikuntaa syövien sonnilla. Enemmän bakteereita, enemmän sulamatonta materiaalia ja varmaan myös enemmän kuituun sidottuja proteiineja. Niin märehtijöillä kuin muillakin...?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-02-01 10:17:46 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2018-12-02 16:19:49
Viestit: 316
Mitenköhän tuosta typen noususta on päästy liikaan proteiinin syöntiin? Toki se voi olla osatekijä, mutta entäpä typpipitoinen ruokajäte? Kotitaloudet vastaavat 30% kaikesta ruokahävikistä - ja ainakin oma havaintoni useasta kotitaloudesta on se, että viemäriin päätyy paljon ruokajätettä - vanhentuneita nestemäisiä maitotuotteita, liemiä, keittoja ja muita ruokia, jotka menevät helposti rööristä alas ja ovat hankalia biojätteeseen vietäviä. LUKEn mukaan emme tiedä ruokahävikin muutoksista oikeastaan mitään, asiahan on vaikeasti tilastoitava. Mutta epäilenpä, että hävikin suunta on ollut tuolta ysäriltä nousujohdanteinen - enkä oikein usko, että ruokahävikkikeskustelu olisi vielä ehtinyt vaikuttaa merkittävästi kotitalouksien kulutuskäyttäytymiseen.

Oma mielipiteeni on se, että ruoan ilmastovaikutuksia miettiessä ruokahävikki olisi se ensisijainen asia, johon pitäisi pyrkiä vaikuttamaan. Hävikki on menetys kaikille osapuolille, rasittaa paitsi ympäristöä, myös elintarvikkeiden kustannusrakennetta aivan tarpeettomasti. Tässä on myös erityisesti tuotanto- ja kaupallisessa ketjussa valtavasti mahdollisuuksia parantaa uuden teknologian avulla (esim. parempi ennustaminen tekoälyn avulla, eikös jossain helsinkiläisessä marketissa jo olekin tilausrobotti, joka valvoo hyllyjen tilaa ja tilaa tavaraa oikeaan tarpeeseen).

_________________
Pajunköysi on epäterveellinen ja epäeettinen ruoka-aine.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-30 17:18:41 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2014-11-18 15:11:06
Viestit: 44
Eikös karnivoorilla pitäisi syödä raakaa maksaa, c-vitamiinin takia? Niinhän ainakin inuiitit ja nenetsit tekee.

Muuten alan pikkuhiljaa lämmetä sille ajatukselle, että voisin ainakin osan ajasta olla karnivoori, ihan vaan helppouden takia. Vaikkapa jonkinlaisena 5:2 -kokeiluna. Mutta en saa maksaa alas edes kypsänä.

C-vitamiinin tarve on tietysti karpilla alempi kuin virallisterveellisellä, mutta kai sitä silti hiukan tarvitaan? Jos ei tarvita, laittakaa pliis joku linkki, olisi ihanaa vapautua ajatuksesta c-vitamiinin välttämättömyydestä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-30 17:44:08 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43362
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Ei se mikään pakko ole. Eikä edes kypsän maksan syöminen. Tai raakojen/kypsien keltuaisten, eipä sen puoleen.
Tuo antioksidanttien (jollainen C-vitamiini on) tarve on osin kytköksissä tulehduksiin... ja osin siihen, miten kroppa ne tulehdukset sammuttaa.
Siihen mitään C-vitamiinia välttis tarvita : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-30 17:45:39 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8382
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Vargamor kirjoitti:
Eikös karnivoorilla pitäisi syödä raakaa maksaa, c-vitamiinin takia? Niinhän ainakin inuiitit ja nenetsit tekee.

Muuten alan pikkuhiljaa lämmetä sille ajatukselle, että voisin ainakin osan ajasta olla karnivoori, ihan vaan helppouden takia. Vaikkapa jonkinlaisena 5:2 -kokeiluna. Mutta en saa maksaa alas edes kypsänä.

C-vitamiinin tarve on tietysti karpilla alempi kuin virallisterveellisellä, mutta kai sitä silti hiukan tarvitaan? Jos ei tarvita, laittakaa pliis joku linkki, olisi ihanaa vapautua ajatuksesta c-vitamiinin välttämättömyydestä.

MD Shawn Bakerin kirjasta The carnivore diet s. 50-51
Liitteet:
Cvit1.jpg
Cvit1.jpg [ 64.77 KiB | Katsottu 745 kertaa ]

Ja
Liitteet:
Cvit2.jpg
Cvit2.jpg [ 62.83 KiB | Katsottu 745 kertaa ]

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-30 17:47:53 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 73245
Raaka maksa ja liian kypsäksi paistettu eivät ole maultaan parhaita mahdollisia. jos minun pitäisi syödä maksaa, ostaisin naudanmaksaa ohuehkon viipaleen ja grillaisin hiiligrillissä mediumiksi, mausteena merisuola ja rosmariini.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-30 17:56:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3895
Paikkakunta: Raw by nature
Maksaviipaleet paistetaan reilulla lämmöllä noin minuutti puoleltaan ja hukutetaan kermaan (ja sipuliin).

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio: https://drive.google.com/file/d/15CeXLv ... sp=sharing
Karppauskaavio: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-07-31 11:33:53 
Poissa
Ruokakarppi
Ruokakarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-28 18:09:47
Viestit: 5894
Suola ja pippuri riittää meikäläisen maksaan. Muistaa vaan paistettaessa jättää mediumiksi.

Raakaa maksaa syödessä se kannattaa ensin pakastaa pariksi viikoksi, jolloin mahdolliset loiset kuolevat.

Edit. Muitakin sisäelimiä kannattaa syödä maksan lisäksi.

_________________
Ketogeenisellä ruokavaliolla ja pätkäpaastolla 17.6.2019 ->

Ketogeeninen ruokavalio, liikunta, ketoosi ja biohakkerointi.

Jäbän kokkailut, osa I..

Jäbän kokkailut, osa II..


Instagram


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 35 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)