karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-28 10:48:05

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2019-03-21 14:41:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
https://www.youtube.com/watch?v=8kmo5UcGPXo

Dr Paul Mason kertoilee lektiinien ihmeellisistä vaikutuksista. Jo aikaisemmin tiedetään, että lektiinit aiheuttavat vuotavaa suolta. Ovat syyllisiä parkinssonin tautiinkin? Nostaako insuliinia ja sitä kautta estää laihtumisen? Todennäköisesti.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-21 14:51:55 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Löytyisikö jostain listaa, missä näitä lektiinejä on runsaasti? Palkokasvit, peruna, tomaatti, paprikat, munakoiso...?

Välttele siis näitä:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Koisokasvit
https://fi.wikipedia.org/wiki/Palkokasvit

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-21 15:35:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Below are six healthy foods that are high in lectins.
Red Kidney Beans. Red kidney beans are among the richest sources of plant-based protein. ...
Soybeans. Soybeans are a fantastic source of protein. ...
Wheat. Wheat is the staple food for 35% of the world's population (18). ...
Peanuts. ...
Tomatoes. ...
Potatoes.

Alla olevassa linkissä on mainittu 50 mutta, ei tosta linkistä oiken pääse kun alkuun.
https://www.superfoodly.com/foods-high-in-lectins/



Tämä on vielä mielenkintoisempaa, kasvis prodet rakenteeltaan kuin kolera, jäykkäkouristus, kurkkumätä, botulismi ja vaikutukseltaan kuten viperine käärmeen myrkky, haemotoxic (blood toxins), necrotising (death of tissue), and anticoagulant (preventing the blood from clotting)

https://en.wikipedia.org/wiki/Toxalbumin
Toxalbumins are toxic plant proteins that disable ribosomes and thereby inhibit protein synthesis, producing severe cytotoxic effects in multiple organ systems. They are dimers held together by a disulfide bond and comprise a lectin (carbohydrate-binding protein) part which binds to the cell membrane and enables the toxin part to gain access to the cell contents. Toxalbumins are similar in structure to the toxins found in cholera, tetanus, diphtheria and botulinum;[1] and their physiological and toxic properties are similar to those of viperine snake venom.[2]

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-21 15:55:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Taisi löytyä syyllinen omiin paino-ongelmiin: tomaatteja päivittäin, munakoisoa melko usein, maapähkinöitä ja maapähkinävoita kourakaupalla...

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-21 17:07:39 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Tossa viidenkymmenen listassa oli mainittu mm. lohi ja jotkut muut merenelävät.

Sitten jutussa sanottiin että lihassakin on lektiinejä.

Ja myös:

What about their beneficial effects? Any buzz you may hear is that lectins are really bad for you. That their intolerance makes you fat or has inflammatory side effects.

What they often fail to mention is that depending on the type, they can have a neutral effect – not being bad or good – or even offer benefits for human health (10).

That’s right, lectins can be healthy and good for you! You can’t paint them all with the same brush.

It’s kind of like people who start with the premise that bacteria are bad. True, many are dangerous to humans, but many are beneficial and actually necessary for our survival. Without your gut flora, you would not be able to digest nutrients and would die.

You can’t avoid lectins entirely. Common sense tells us that if their consumption was entirely bad for us, then no one – humans or animals – would have them in literally everything they eat.

Vähän sekava juttu. Niitä on kaikkialla, niitä ei voi välttää ja ne saattavat olla hyödyllisiä mutta sitten kuitenkin pitää välttää, erityisesti papuja ja vehnää sekä maitoa.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-21 23:46:10 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-04-07 08:01:05
Viestit: 471
Tällaista löytyy A. Heikkilän sivuilta:
Proteiineihin kuuluvaa lektiiniä on erityisesti viljoissa ja pavuissa. Punaisissa kidneypavuissa lektiiniä on erityisen paljon. Pavut kannattaakin keittää, koska huolella keitetyissä pavuissa on lektiiniä noin sata kertaa vähemmän kuin raaoissa. Lektiini lisää insuliinin eritystä ja aiheuttaa leptiini-nimisen hormonin resistenssiä, mikä on keskeisimpiä syitä ylipainoon.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-22 09:27:40 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Nyt päästään sitten siihen, että mitenkäs on se immunotyypin eli veriryhmän vaikutus siihen, mitkä lektiinit ketäkin haittaavat? Kun lektiinit kuitenkin tuottavat sen ikävän vaikutuksensa sillä, että ne sopivat solujen pintarkenteisiin kuin avain lukkoon, niin ne pintarakenteethan ovat erilaiset kullakin immunotyypillä/veriryhmällä...

Lektiinejä on... mitenköhän se nyt oli, satoja tai tuhansia erilaisia. Ihmiskroppa tuottaa niitä myös itse ja käyttää niitä määrittämään esim. sitä miten solut kiinnittyvät toisiinsa. Juuri siksi tietyt ihmiskropan tuottamien lektiinien kanssa samankaltaiset lektiinit tuottavat ongelmia.

Ei ole mitään yhtä "lektiiniä" vaan niitä on valtava määrä erilaisia. Vehnänalkion agglutiniini on yksi niistä, mutta niitä on ihan joka paikassa, myös siellä lihassa. Suurin osa niistä ei tee yhtään mitään eli ei ole lainkaan haitallisia, mutta jotkut niistä ovat joillekin ihmisille ja jotkin harvat ihan kaikille.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-22 09:29:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Mun veriryhmä eli A ei sais syödä punasta lihaa ollenkaan. Senkö takia viisi päivää pelkällä naudanlihalla teki niin sairaaksi? Jaa-a.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-22 09:32:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Tätä ei varmaan sais sanoo mutta toi Motionin linkkaama myrkyllisistä kasviproteiineista ei todistanut yhtään mitään. Yhtä hyvin vois sanoo et se käärmeen myrkky todistaa et kaikki eläimet on jonkin verran haitallisia, yhdet enemmän, toiset vähemmän. Käärmeen myrkky on tosi haitallista ja viattoman oloinen pihvikin jonkin verran.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-22 09:40:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Noin periaattessa kyllä kasviksista löytyy enemmän ongelmakohtia kuin lihasta, syön itse aika rajoitettua kirjoa kasviksia enkä kaipaa mitään monipuolisuuden kaltaistakaan siihen hommaan. Vihannestiskillä kuulostelen kropalta mitä se haluaa ja aina se nyt vaan haluaa punakaalia, punasipulia, valkosipulia, hapankaalia ja kurkkua. Lisäksi menee pieni määrä saksan- ja pekaanipähkinöitä sekä suomalaista metsämustikkaa. Yrttimausteita vähäsen, mutta jos mausteita ei lasketa, niin tuostahan tulee seitsemän kasvikunnan edustajaa, kahdeksan jos lasketaan hapankaali erikseen kun se on valkokaalista, yhdeksän jos lasketaan ne naurettavan pienet porkkanamäärät hapankaalissa. Satunnaisesti lisäksi perunaa ja sen verran riisiä mitä nyt muutamasta nigiri-sushista tulee.


Kyllä niistä kasviksista helpommin niitä myrkyllisiä proteiineja löytyy, eritoten siemenistä (joita pavutkin ovat), koska siemen on kasvin lapsi mistä syystä kasvi laittaa siihen tuholaistorjunta-aineirta. Toisaalta kaikki liha ei sovi kaikille: Katkeran kokemuksen vuoksi osaan välttää sianlihaa, jota söisin jos laiduntavan sekasyöjäsian osia saisi. Mutta ei voi: Pienikin määrä = karmea 2 vrk närästys, kun muuten mikään ei närästä ikinä.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-22 09:43:23 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Erfis kirjoitti:
Mun veriryhmä eli A ei sais syödä punasta lihaa ollenkaan. Senkö takia viisi päivää pelkällä naudanlihalla teki niin sairaaksi? Jaa-a.

Olen A-ryhmää ja punaliha on silti hyvinvoinnilleni aika lailla pakollista...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-22 09:46:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Ei ne veriryhmäruokavalion jutut mitenkään 100% kohdalleen mene, mutta varsinkin kasvikunnan puolelta tuntuu juurikin sopivan meikäläiseen (B). Ja ne oireet joita sopimattomat ruuat tuottavat olen huomannut nimenomaan juurikin kun siedätyshoito on loppunut, satunnainen vahinkoaltistus (kookossokeri prossasuklaassa noin esimerkkinä) tuottaa pienestäkin määrästä selkeät oireet.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-22 10:35:01 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-04-07 08:01:05
Viestit: 471
Toi veriryhmä -uskomus nyt on täyttä huuhaata! Ihan saamaa kuin uskoisi että hiilarit ja rypsiöljy ovat terveelisiä?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-22 10:42:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Lektiinit ovat uskomus?

Jos uskot lektiinien voivan olla ongelma missään kohtaa ja uskot että se johtuu siitä että lektiinit sopivat kuin avain lukkoon tiettyihin ihmisen solujen pintarakenteisiin (tämähän se perusjuttu on lektiineissä ylipäätään) niin miten voi sitten jättää huomiotta sen, että eri immunotyypeillä on erilaiset solujen pintarakenteet?

Se on totta, että ehkä veriryhmä yksin ei ole ainoa selittävä tekijä, kun niitä immuunitekijöitä on muitakin kuin ABO-systeemi. Niitähän on iso läjä ja esim joka kerran kun saa verivalmistetta jotenkin "aktivoituu" yksi immuunitekijä lisää ja sen vuoksi vakavasti sairas ihminen joka tarvitsee tiuhaan/usein verivalmisteita saattaakin tarvita sitten todella tarkasti valitun luovuttajan vaikkapa verihiutaleita, kun lukuisten verivalmisteen saamisten jällkeen on niin monta immuunitekijää otettava huomioon - voi olla että vaikkapa tusina erilaista immuunitekijää on otettava huomioon. Näin minulle veripalvelussa kerrottiin kun pyydettiin saapumaan taksilla suit sait luovuttamaan verihiutaleita jollekin tällaiselle ihmiselle.

Ne tomaatin lektiinit muuten pystyvät tappamaan suit sait yhden kohtuuyleisen silmätulehdusmikrobin ja onpa pohdittu voisiko joillain lektiineillä niitata myös tiettyjä syöpiä. Sekin perustuu mikrobin/solujen pintarakenteisiin.

Jotta voisi kiistää immunotyypin/tyyppien (siis ehkä muutkin kuin ABO eikä aina tietyn kaavan mukaan edes se ABO) vaikutuksen siihen mitkä lektiinit ketäkin haittaavat, tulee voida kiistää se että lektiinien vaikutus ylipäätään perustuu siihen, että jotkin niistä sopivat solujen (tai mikrobin) pintarakenteeseen. :wink:

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-23 09:16:12 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
els kirjoitti:
Erfis kirjoitti:
Mun veriryhmä eli A ei sais syödä punasta lihaa ollenkaan. Senkö takia viisi päivää pelkällä naudanlihalla teki niin sairaaksi? Jaa-a.

Olen A-ryhmää ja punaliha on silti hyvinvoinnilleni aika lailla pakollista...



No niin mullekin. Jos ei päivän aikana syö yhtään punalihaa jää nälkä.

Kuhan mietiskelen. Alan taipua sellaseen näkökantaan et mikään ruoka ei ole hyvästä. Aika lohduton ajatus mutta looginen. Evolutiivisesti: kukaan tai mikään ei halua tulla syödyksi, jatkuvaa olemassaolon taistelua, kestä lektiinit tai kuole pois. Sairaan ei pidäkään jatkaa sukua ( mä oon ollut aina vähän katkera siitä että nykyaikainen kirurgia piti mut hengissä lapsena. Olen selvästi elinkelvoton yksilö, jonka ei olisi pitänyt päästä jatkamaan geenejään.)

Ja jos mikään ei ole hyvästä niin siinä monipuolisessa ruuassa on sen verran itua et tulis kutakin lektiiniä vaan jonkin verran eikä koko ajan yhden sortin altistusta.

Oli aika pysäyttävä juttu yhellä karnivoorivideolla kun siinä sanottiin että ei kasviksia ole luotu sun ruuakses. Ja tosiaan, jos ei ole Luojaa, ei ole mitään tahoa, joka olisi varannut meille erikseen jotain syötävää. Kaikki on kehittynyt siitä ekasta typpiyhdisteestä täysin sattumanvaraisesti, ei ole ollut mitään päämäärää eikä varsinkaan päämääränä ole ollut mikään harmoninen systeemi, jossa jokaiselle lajille on olemassa oma ruoka.

Ja aloin miettiä et miks me edes ajatellaan et meille on olemassa hyvää ja kunnollista ruokaa. Kyllä siinä varmaan näkyy kristinuskon vaikutus kulttuurissa. Jumala loi maailman joka oli hyvä, ihmisen se vallitsijaksi ja varjelijaksi. Enste ihminen sai syödäkseen hedelmiä, myöhemmin sitten vasta lihaa. Syntiinlankeemus on tossa oleellinen juttu: ilman syntiinlankeemusta me popsittais täydellisen hyviä hedelmiä ilman terveysongelmia. Mutta koska syntiinlankeemus, kaikkien sota kaikkia vastaan. Itse asiassa tätäkin kautta päästään siihen et välttis mikään ruoka ei ole hyvästä. Olis muuten mutta syntiinlankeemus pilas senkin ja nyt ainoo kehityskulku on jatkuva degeneraatio. Sen takia muuten isovanhempamme pärjäsivät viljapainotteiselle ruualla ja nälkävuosienkin yli. Nyt geenimme ovat rapautuneet entisestään ja olemme koko ajan sairaampia ja tää jatkuu kunnes tulee juonen loppuratkaisu.

Eli evoluutio tai ei, joka tapauksessa lohduton johtopäätös on se et mikään ruoka ei o kellekään hyvästä, pitää vaan yrittää tasapainotella vähimpien haittojen periaatteella. Ja survival of the fittest, lektiininpurijat, laktovoorit ja karnivoorit selviää ja me ei-mikään-voorit kuollaan pois kuten oikein on.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-23 10:06:42 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47599
Paikkakunta: HomeSweetHome
Aika lohduton käsitys, ja mahtavan ihmiskeskeinen. Kärsi kärsi saat kirkkaamman...

Ihmiselle tarkoitettua ja kehitettyä ruokaa ei ole kuin luonnon muovaama äidinmaito, eikä sitä riitä muutamaa vuotta pitemmälle (jonka aikana äidin tietenkin pitää selvitä jotta sitä ylipäätään löytyy). Mutta näin se on kaiken muukin elollisen kanssa. Mikään ei ole lähtiään vieraalle lajille suunniteltua ruokaa, ja selvitäksesi hengissä (bakteerina, yksisoluisena hiivana, auringonkukkana, sammakona tai ihmisenä) olemassa olevaan ekolokeroon on sopeuduttava. Luonnonjärjestelmä on täynnään taistelua, koska kaikki suojaavat omiaan (kemiallisesti tai nopein jaloin, sarvin ja nyrkein) ja pyrkivät käyttämään niitä muita.

Toisaalta elämä itsessään on lahja, jonka vertaista ei löydy koko maailmankaikkeudesta :)
Ja maapallo kestää ihmisenkin, vaikka ihminen ei kestäisi itseään. Se on selvinnyt pahemmistakin
Pakko täällä ei ole kenenkään olla, joten kuolema ei ole ihme. Mutta syntyminen (yksilönä tai lajina) on.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-23 10:55:15 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Olen paimentolainen, teltta selkään ja uusille laitumille.
Veriryhmä B, yleine aasiassa ...ja juutalaisilla.
Mulla lienee noista veriryhmistä vahvin ruuansulatussysteemi...ja sopeutuvin.
DNA-testinkin mukaan Suomen ulopuolelta tuleva perimä on keskiaasialaista, Tsingiskaanin perinrtöä.
Punasta lihaa, hapanmaitotuoitteita...kana ei niinkään hyvästä...
Olkoon vaikka huuhaata, mutta kummasti ruokamieltymykset menee yksiin =D>

Se se varmaan on, lektiini :lol: , joka ylläpitää mun tiukkapainoa :smt060

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-23 11:44:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Kasvisruoalle ei löydy antropologisia perusteita: https://www.youtube.com/watch?v=lBzheqmqlH0

Sekin oli mielenkiintoinen havainto, että jos rasva-liharuoalla suoli on löysällä, niin proteiinia on liikaa. Paleomedicina suosittelee ruokavaliota, jossa rasva/proteiini on 2/1 painossa. Eli R 82 E%ja P 18 E%.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-23 11:54:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Joo luomiskertomus on ihmiskeskeinen. Koko luomakunta kärsii ihmisen takia. Luojaton evoluutio ( on myös Luojallinen evoluutio) on sitten täydellinen vastakohta, siinä ihmisellä ei ole mitään arvoa. Mut pointti oli et kummastakin lähtökohdasta voi päätyä siihen et mikään ruoka ei sovi, kärsi ja kuole.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2019-03-23 13:04:44 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2018-08-24 21:30:31
Viestit: 747
Ei täydelistä energia lähdettä ole.
Aurinko, lämmittää, säteilee hyvässä ja huonossa
Kasvikset ja liha, niistä saa ja ne ottaa, toiset hapettaa (ruostuttaa) nopeammin, toiset tarjoavat ruosteen estoa (antioxidantti) mutta tämä tietty jonkun toisen kustannuksella, jossain aina se oxidaatio tapahtuu, siirteli sinne tai tänne ja hinta voi olla kova jos on väärät polttoarvot ja yms. säädöt.
Äidinmaito, sitä on oltu yhtä, vissiin sopivinta vastasyntyneelle mutta kaukana täydellisyydestä, joka siemaus vie lähemmäksi hautaa ja tässä se juju on, elämä on siinä välissä. Syömättä juomatta ei selviä montaa päivää, huonollakin pärjää jonkin aikaa mutta ei paraskaan energia tule ilman poltto kustannuksia, pitää vaan yrittää olla olematta, jätteenpolttolaitos saatikka ongelmajätteenpolttolaitos, uuni ja hormit ruostuu muuten puhki nopeammin oli vaikka titaniumista tehtyjä.

Sit tietty on vikasietotila diettejä ja tapoja syödä kun ollaan rikki tai huollossa, auttaa jossan, kuluttaa jossain muualla, mutta antaa mahdollisuuden pitää kattilassa tulta yllä kun korjataan tai ollaan vaan.

_________________
Centimo 80 Aviation


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 26 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)