Hyvä että postasit ton.
Niissä taulukoissa on näköjään paistetulla pihvillä ja snickers patukalla samat arvot 37. Tietty snickersiä syödessä pitäisi olla kovassa työn touhussa kun ne muut indexit.
Mä olen viime aikoina paljon funtsinut insuliinia, keväällä otin sarjan insuliini testejä, yhdessä niistä tein tahallaan vastoin ohjetta ja vedin voi kahvia puoli tuntia ennen, inska nousi taulukon ylärajan mutta ei yli, muina kertoina 12 tuntia paastottuna ne olivat rajojen keskellä, olisi pitännyt testata viellä vaikka vehnäleivällä ja lihalla (ja banaanilla) mutta en raaskinut, nyt harmittaa.
Joka tapauksessa Dr Benjamin Bikman sanoo podcastissa että VT dietillä insuliini indeksi tasot tai sanotaanko vaikutus olisi juuri tuon taulukon suuntainen mutta normi VHH karppi ruokaa nauttivalla ei ja ero olisi huikea, tiedä sitten.
Lainaa:
[31:34] – Ben explains what insulin and glucagon do in response to dietary protein. A study from Roger Unger’s lab showed that the response is very different in carb fed people vs low carb people.
Insulin to glucagon ratio increases 20-fold in high carb individuals whereas there is no change in low carb people. Ben explain why gluconeogenesis is essential to our survival and why we presume it prevents insulin from spiking in low carb people.
https://www.biohackerslab.com/ep42-dr-benjamin-bikman/