karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:54:36

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1572 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 157 58 59 60 6179 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2020-08-15 08:32:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
els kirjoitti:
(ja veikkaan että ainakin maksa-arvot nousivat siinä missä triglytkin, koska triglyt ovat peräisin maksasta, joka itkee ylimääriä pois, ja se tuppaa muuttamaan maksa-arvojakin). Mutta kolme kuukautta on vain kolme kuukautta, joten isoja vahinkoja ei ole ehtinyt sattumaan. Eivätkä labrat ole kuin labroja; hauskoja ja kiinnostavia, vaan ei sen isompia.

joo maksa-arvo voi nousta näillä uusilla Trigly lukemilla (nyt ei siis mitattu), mutta ei ole vielä koskaan olleet yhtään koholla vaikka Triglyt olleet reilusti yli 2 ... johtuen varmaan öljytönnä olemisena (liki 10 vuotta) ja koliinin syönnistä ( 3-5 keltuaista vrk:ssa)... niinkuin tiedät koliini vähentään voimakkaasti maksaa rasvoittumasta (jopa estää) ja kun ei ole 6-PUFAa mukana, helpottaa se maksaa entisestään.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-16 06:24:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
4.8.2020 tiistai alkoi kalorivaje eli CR runsailla hh painosta 78,2 kg
1. vk hh kuurin jälkeen 76,8 kg eli pois -1.4 kg
seuraava päivänä alkoi VHH, palataan siis aikaan 15 vuotta sitten minun alkaneen karppauksen alkujuurille
11.8.2020 tiistai alkoi VHH Atkinsin induktio + CR
Kuva
nyt on menossa siis 5. vrk Atkinsin induktio (1. vaihe) + CR MUTTA kalorivaje joka on ja pysyy mallikkaasi ilman mitään rajoitusta.
pidän siis päiväkirjaa ruuista ja makroista ja määristä ja kaloreista (niinkuin aina yleensä jollain tapaa) jotta näe miten homma pelaa. MUTTA NYT ruokaa en ole rajoittanut millään tavalla, syö niin kuin haluan... joo ja kalorit on silti olleet alle kulutuksen, nälkää ei ole näkynyt tai tuntunut niinkuin Atkins lupaa, tämä on ollut helppo homma.
hh olleet alle 20 g vrk:ssa. fruktoosit on siis minimissä. Atkins muuten salli öljyt, mutta ite olen öljytön, ollut jo vuosia.

miksi nyt näin mennään ja tällä tyylillä?:
10.8.2020 sain verikoe tulokset ja Trigly oli tapissa 3.73 joka oli tuli/nousi siis, 3kk liki rasvattoman hh sokeri kuurin jälkeen ja sitä 3kk ennen oli hh ruokavalio.
näin ei siis voi jatkua, joten heti seuraavana aamuna alkoi.
11.8.2020 tiistai alkoi siis VHH Atkinsin induktio +CR

Fruktoosi nostaa huimasti Triglyä, tämä hyvin osoitettu niin eläin kuin ihmistutkimuksissa.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2682989/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4151171/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5622741/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3764988/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5035631/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2673878/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4744652/

Triglyt saa helposti ja nopeasti alas seuraavilla konsteilla, jokainen konsti jo yksistään laskee Triglyä, mutta minä otin heti kaikki käyttöön:
fruktoosit pois, tiukka hh rajoitus, kalorivaje, painonpudotus.
nämä kaikki on nyt kytketty Atkinsin induktio rinnalle, no oikeastaan Atkinsin induktio sisältää nämä jo luonnostaan.

Veri manipulaatio purkista Omega-3 3g vrk:ssa laskee kyllä myös Triglyä, mutta se ei ole mulla käytössä.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3875260/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16832161/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/10812585/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3689018/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6330561/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12032174/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6074619/
mutta onko nämä omega-3 kapselit silti terveellisiä? tässä suuri 36 lisäravinne purkin omega-3 tutkimus.
Lainaa:
The vast majority of supplements exceeded recommended levels of oxidation markers. 83% products exceeded the recommended PV levels, 25% exceeded AV thresholds, and 50% exceeded recommended Totox levels. Only 8% met the international recommendations, not exceeding any of these indices. Almost all fish oil supplements available in the New Zealand market contain concentrations of EPA and DHA considerably lower than claimed by labels.
The high levels of oxidation identified in this study are broadly consistent with other surveys, which have shown that 11–62% of fish oil products are oxidised above international recommendations As oil oxidises, the concentrations of EPA and DHA (the purported active compounds) decrease, suggesting reduced efficacy.

The health implications of oxidised fish oil consumption remain unclear. There is some evidence that specific n-3 PUFA oxidation products (i.e. resolvins, protectins and n-3 PUFA derived isoprostanes) have a role in mediating the anti-inflammatory effects of n-3 PUFA supplementation.

Our results also indicate that consumers would be unable to identify unoxidised fish oil supplements. The time until the best before date printed on the packaging had no relationship to the level of oxidation. Cost was also unhelpful, for while there was a correlation between cost and oxidation such that the more expensive supplements had greater oxidation, this relationship was an artefact of concentration (concentrated supplements were more expensive). In addition, supplements from outside Oceania were as oxidised as those manufactured in Australia and New Zealand. Even the two products that could only be purchased after naturopathic consultation had excess oxidation, and though one was labelled with the peroxide value, the true PV exceeded the label by more than four-fold.

samaa Etelä-Amerikan rannikolta saatua tavaraa myydään eri purkeissa eri nimillä.
Lainaa:
As the labelled content of most fish oil products was inaccurate, it is important to consider how and when the n-3 PUFA content had been measured. The product labels did not indicate the method used to measure n-3 PUFA content, or at what stage of production this occurred. However, it is interesting that 17 products listed the same concentration of n-3 PUFAs (180 mg EPA and 120 mg DHA per gram of oil). Similar concentrations would be expected given that most oils are sourced from oily fish from the west coast of South America. However, such striking uniformity suggests that the companies selling these products have relied on data provided by extractors who supply fish oil to multiple brands. Thus, the labelled composition may not reflect the final n-3 PUFA content of product, which may have changed due to oxidation during transport, encapsulation, packing, and storage. Further, while there is evidence of seasonal variation in the n-3 PUFA content of oily fish22, the labelled n-3 PUFA content of individual brands does not vary with the best before date (which is related to the date of manufacture). This suggests that the fatty acid content is unlikely to be measured in individual batches of fish oil.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4300506/
näyttää siltä että omega-3 on syytä tai turvallista saada kalasta syötynä.
Lainaa:
Fish oils are easily oxidised and some fish oils contain higher than recommended levels of oxidised products, but their effects have not been investigated. Recent evidence indicates that dietary oxidised fats can contribute to the development of atherosclerosis and thrombosis. This review summarises findings from cellular, animal and human trials that have examined the effects of oxidised lipids and their potential to affect health outcomes, and proposes that oxidised products in fish oils may attenuate their beneficial effects. More research is required to determine the magnitude of negative effects of fish oil on health outcomes in clinical trials.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19079875/
Lainaa:
Marine omega-3 rich oils are used by more than a third of American adults for a wide range of purported benefits including prevention of cardiovascular disease. These oils are highly prone to oxidation to lipid peroxides and other secondary oxidation products. Oxidized oils may have altered biological activity making them ineffective or harmful, though there is also evidence that some beneficial effects of marine oils could be mediated through lipid peroxides. To date, human clinical trials have not reported the oxidative status of the trial oil. This makes it impossible to understand the importance of oxidation to efficacy or harm. However, animal studies show that oxidized lipid products can cause harm. Oxidation of trial oils may be responsible for the conflicting omega-3 trial literature, including the prevention of cardiovascular disease. The oxidative state of an oil can be simply determined by the peroxide value and anisidine value assays. We recommend that all clinical trials investigating omega-3 harms or benefits report the results of these assays; this will enable better understanding of the benefits and harms of omega-3 and the clinical importance of oxidized supplements.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23738326/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3657456/
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23863036/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4681158/
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7069411/
Lainaa:
Fish oil is prone to oxidation because of the presence of very long-chain polyunsaturated fatty acids compared to saturated fat or vegetable oils. Research has shown that dietary oxidised fatty acids pose an increased atherogenic risk. According to Turner et al.,the deleterious effects of oxidised fats on lipid and chylomicron metabolism, oxidative stress, inflammation, as well as vascular function contribute to the increased risk of atherosclerosis.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3821093/
alla testissä 171 eri purkkia
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4678768/

alla 2 vk dietti tutkimus, molemmissa oli kalorivajetta.
1550 kcal VHH diet. 26g hh vrk:ssa laski Triglyä 52% jo kahdessa viikossa.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3076656/
ja vertailussa 1320 kcal diet jossa oli siis noin 230 vähempi kaloreita kuin vhh dietissä mutta hh oli 169g vrk:ssa laski Triglyä vain 25%
molemmissa paino putosi ja molemmat dietit paransi maksa arvoja huimasti .

myös ketodiet 46g hh vrk:ssa jossa rasvaa on 61% laskee triglyä 30% ja kasvattaa LDL partikkelikokoa (hyvä juttu). jo kolmessa viikossa.
https://academic.oup.com/jn/article/132/7/1879/4687418

jatketaan ja katsotaan hyvillä mielin hyvän olon kanssa

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Atkinsin induktio
ViestiLähetetty: 2020-08-17 14:58:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Ari kirjoitti:
luulen että mittauksia ei tehdä yhtään enää. JOS eivät innostu tuosta Trigly lukemasta ja ala suunnitella statiineita :shock:

Huomenta
no niin TK lääkäri oli kommentoinut koe tuloksia.
Ldl noussut 3.2--> 4mol/l, (tavoite 2.5), aloitetaan valtimotautien ehkäisyyn kolesterolilääke.

Lääkehoito
Lääkemääräys: ATORVASTATIN RATIOPHARM 10 mg

seuraava tutkimus.
Laboratorio: 15.9.2020: P -ALAT, fP-Kol, fP-Kol-HDL, fP-Kol-LDL,
fP-Trigly, P -TSH, P -T4

jep eli LDL on tärkein, Triglystä ei mitään mainintaa

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-17 20:02:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Alatko kolesterolilääkityksen?

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-18 04:19:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
els kirjoitti:
Alatko kolesterolilääkityksen?

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25655639/
Lainaa:
In contrast to the current belief that cholesterol reduction with statins decreases atherosclerosis, we present a perspective that statins may be causative in coronary artery calcification and can function as mitochondrial toxins that impair muscle function in the heart and blood vessels through the depletion of coenzyme Q10 and 'heme A', and thereby ATP generation.

Thus, the epidemic of heart failure and atherosclerosis that plagues the modern world may paradoxically be aggravated by the pervasive use of statin drugs. We propose that current statin treatment guidelines be critically reevaluated.

vuonna 1976 aloin tutkia ruuan vaikutusta terveyteen kirjojen kautta ja internetin tultua pääsin 2005 maailmanlaajuiseen ncbi:n tutkimustietokantaa lukemaan ja tutkimaan ravintotiedettä ja ravitsemustiedettä (joka kiinnostaa minua valtavan paljon) ja niihin liittyviä tutkimuksia. näitä tutkimuksia olen lukenut aivan valtavan määrän.
voisin kysyä: eikö lääkärit näitä lue? mutta ymmärrän lääkäreitä, kun on pakko laulaa niiden lauluja kenen leipää syöt, muuten koittaa työttömyys. ei voi rivistä poiketa.
Pappa kirjoitti:
Joka tapauksessa yksi lähestymistapa on se että hankkii perustiedot ruuansulatuksen ja aineenvaihdunnan toiminnasta ja tarpeista jolloin voi itse suunnitella ja ratkaista mitä on järkevä ravitsemukselleen kulloinkin tehdä.
On paljon helpompaa kun tietää miksi, sensijaan että tietäisi yksinomaan sen miten. Vaikka jälkimmäinen voikin riitää.

mitä tulee minun hh ja sokerilla kohonneeseen LDL lukemaan, tämä lääkitys laskee lukemaa, josta TK lääkärit vois olla mielissään (sanoen olet pelastunut niin pitkään kun tätä käytät). toki tuolla on paljonkin huonoja sivuvaikutuksia, eli lääke kyllä laskee LDL lukemaa mutta ei paljoakaan tai tuskin yhtään paranna terveyttä. asia näyttää olevan päinvastoin, lue alla.
http://www.annclinlabsci.org/content/39/1/3.full
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30198808/
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/17512433.2018.1519391
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4908872/
no nämä Suomen käypähoito ja TK lääkäreiden tavathan on kaikkien tiedossa. voi valtava tätä pimeyttä missä eletään tällä alueella.
eli en todellakaan aloita, miksi pitäisi aloittaa?

tulee mieleen pimeä keskiaika jolloin papit luki raamattua latinaksi lukutaidottomalle kansalle samalla väärentäen koko raamatun sanoman omaksi hyödykseen.
pelottelivat kansaa kaikella helvetillä ja kuolemalla ja rahasta möivät syntejä anteeksi (anekauppa) https://fi.wikipedia.org/wiki/Ane ja näin ostamalla ihminen pelastuisi, näin veivät "kaikki" maailman kansat harhaan. lukutaidottomalla kansalla ei olut mitään käsitystä raamatun sanomasta ja oikeasta pelastuksesta, eikä heillä ollut sitä paitsi edes raamattua, eikä niitä edes annettu kansan käyttöön. uskonpuhdistuksen aika toi raamatun kansalle ja ruvettiin tutkimaan mitä siellä oikeastaan lukee. osa kansasta valaistui ja huomasi että papit ovat vieneet heitä harhaan ja samalla vieneet koko pelastuksen heiltä.
els kirjoitti:
Pelottelu ja puolitotuudet olivatkin ehkä vain markkinointikikka, joka sai väen kaivamaan tietoa tarkemmin ja syvempää - ja vielä keskustelemaan siitä ilman erilaisia klaanirajoja. Ja ennen kaikkea kokeilemaan itse?
terv. anarkisti-els

Tätä nykyaikaa vois verrata samoin ravintotieteessä uskonpuhdistuksen aikaan, eli kun nyt saatiin oikeat tutkimustuloksen käyttöön ja päästiin, siis koko kansa pääsi, niitä lukemaan, ollaan aivan uudessa tilanteessa. meillä on nyt liki kaikki tiedot mitä on pidetty salassa (tai ei vaan päästy niitä lukemaan). (osa tutkimuksista on vielä nykyisinkin maksumuurin takana)
Nyt ei enää voi kaiken maalimat "papit" ja "terveys asiantuntijat" johtaa harhaan niitä jotka haluaa tietää totuuden. voisko nyt sanoa että on ravintotieteenpuhdistuksen aika käsillä. mutta kuten silloinkin uskonpuhdistuksen aikaan ja niinkuin nykyäänkin kaikki ei halua lukea näitä asioita (raamattua ja ravintotiedetutkimuksia) näin on myös nyt ja edelleen kansaa johdetaan harhaan molemmilla alueilla. eli nykyisinkin johdetaan tietämätöntä kansaa harhaan ja pelotellaan kaikella saman suuntaisella kuolemalla. eli jos ostat tätä pelastut tai jos et tätä käytä kuolet.

tässä sekavassa informaation nykyhetkessä ihmisillä on pallohukassa, kysyen toisiltaan "mikä on totuus" tai "ketä tässä uskois"

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-18 08:21:31 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
siinä se viikko meni VHH:lla.
7 vrk:ta Atkinsin induktiolla + CR takana. joo no kalorirajoitusta ei tarvinnut "pitää" koska se tuli luonnostaan, tosin eilen meni noin +- kalorit.

4.8.2020 alkoi CR aamupainosta 78,2 kg
1. vk 76,8 kg pj eli -1,4 kg yht -1,4 kg kalorivajeella meni ok. makroissa hh oli aika tavalla.
2. vk 76,2 kg pj eli -0,6 kg yht -2,0 kg. tämä oli eka vk VHH Atkinsin induktiolla, hh alle 20g vrk:ssa.

jatketaan hyvillä mielin hyvä olon kanssa.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Atkinsin induktiolla
ViestiLähetetty: 2020-08-19 06:34:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
8 vrk VHH Atkinsin induktiolla.
ed. viikolla oli ehkä liikaakin proteiinia, sitä vois pikkusen vähentää ja samalla pikkusen rasvaa lisätä, mutta ei yhtään tietenkään öljyä.

alla linkki mm. tämän takia en ole käyttänyt öljyä vuosiin.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25318456/

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-19 16:08:36 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Mitä sä teet nyt siis eri tavalla kuin silloin kun olit atkinsilla ja päädyit piipaa-autolla sairaalaan?

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-19 17:42:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Erfis kirjoitti:
Mitä sä teet nyt siis eri tavalla kuin silloin kun olit atkinsilla ja päädyit piipaa-autolla sairaalaan?

nyt syön verenpainelääkettä, silloin en ja nyt vain makailen ja istun ja miksi... selostus lyhyesti
viewtopic.php?f=8&t=6537&start=1140#p2360206

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-20 06:35:17 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2007-12-09 19:29:24
Viestit: 184
Paikkakunta: kymenlaakso
Meinaatko sanoa lääkärille, ettet syö?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-20 06:56:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
arvi kirjoitti:
Meinaatko sanoa lääkärille, ettet syö?

Huomenta
ei tarvii tuommosia edes miettiä. täällä kun TK lääkäreitä ei näe eikä pääse juttelemaan edes puhelimessa.
eli ei tarvii jutella, en edes muista milloin olisin nähnyt tuota lääkäriä tai jutellut hänen kanssaan, joka määräsi lääkityksen.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Atkinsin induktio
ViestiLähetetty: 2020-08-21 08:03:32 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
Ari kirjoitti:
kohan tässä vähän aikaa tyhjennän maksaa ja verta tiukalla Atkinsin induktiolla vhh:lla hh alle 20g vrk:ssa (sokerit ja fruktoosit minimiin mehut ja hedelmät pois, öljyt pois) + koliinia keltuaisesta... tänään on vasta 3 pv menossa. sitten vois hh ottaa pikkusen valkoisesta riisistä, JOS veren paineet äityy nousemaan liiaksi.

10 vrk VHH.

mm. HYPERLIPID Petro Dobromylskyj kertoo mukavasti johon ajatukseen on minun helppo yhtyä.
http://high-fat-nutrition.blogspot.com/2008/09/physiological-insulin-resistance-devil.html
Peter kirjoitti:
I'm learning here. Several comments suggest that going to zero carb is not beneficial to your neurotransmitter systems. I can buy that. Potatoes are undoubtedly one of the preferred carb sources on the OD, and if 40-50 grams produces better mood than <20g/d, there's another reason to follow Lutz, Groves or JK, rather than the more extreme Atkins induction or fully meat only protocols.

Also watch the acute electrolyte changes as you mentioned with sudden very low carb approaches. Low potassium predisposes to rhythm abnormalities.

You're getting the impression, like I am, that too low doesn't suit us all..... Whole foods, about 40-60g carbs per day. View it as a way of life rather than a diet. I wonder what I would have done, long term, if I had dropped in to WPW on day three of Atkins induction?

"Right Lauren, I get slow depletion of serotonin on 20 g carbs also. 40-50+ quality whole food carbs is great though"

OK, there is a pattern here. That 40-50g/d of carbs... JK never tells you why. He's just usually correct.

aamulla otin 21g keit.riisiä (digi vaalla mitattu)(resistenssiä eli jääkaapista) juu noin kukkura tavan ruokalusikallinen 5g hh. 10g vuohenjuuston kanssa. ja niinkuin aina... verenpaine yläpaine laski 15 pykälää ja alapaine 10 pykälää alta tunnissa.

Dr. Wolfgang Lutz suosittaa alle 72 g hh vrk:ssa, Peteriin itseensä on paljon vaikuttanut Lutz.
https://www.lose-weight-with-us.com/life-without-bread.html
Lainaa:
Dr Lutz was a core influence on me. His writing is so down to earth, pragmatic, sensible and thought provoking. I don't know what else to say.

http://high-fat-nutrition.blogspot.com/2011/02/dr-wolfgana.html

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: CR + VHH
ViestiLähetetty: 2020-08-25 01:53:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
3. kalorivaje viikko meni hh alle 40g vrk:ssa eli VHH. valkoinen RS riisi, Turkish Milbona jogurtti ja kurkku oli hh lähde. C-vit. purkista.
VHH + CR vk. takana. kerran meni kalorit yli, mutta sinä päivänä oli 1,5h kävelyä joka laukasi liikaa ruokahalua, silti tuskin meni kalorivajeella.
muuten vain pieni 30 min. kävely päivittäin, mukavat ulkoilusäät.
CR = ruokaa syödään alle kulutuksen, näin tulee ns. kalorivaje.

4.8.2020 alkoi CR = kalorivaje, aamupainosta 78,2 kg
1. vk 76,8 kg eli -1,4 kg yht -1,4 kg CR kalorivajeella meni ok. makroissa hh oli aika tavalla.
2. vk 76,2 kg eli -0,6 kg yht -2,0 kg. tämä oli eka VHH + CR vk. ja tyyli Atkinsin induktio hh alle 20g vrk:ssa.
3. vk 75,4 kg eli -0,8 kg yht -2,8 kg. tämä vk oli VHH + CR hh alle 40g vrk:ssa.
Ari kirjoitti:
kohan tässä vähän aikaa tyhjennän maksaa ja verta tiukalla Atkinsin induktiolla vhh:lla hh alle 20g vrk:ssa (sokerit ja fruktoosit minimiin mehut ja hedelmät pois, öljyt pois) + koliinia keltuaisesta... sitten vois hh ottaa pikkusen valkoisesta riisistä, JOS veren paineet äityy nousemaan liiaksi.

olo ja mieliala on ollut hyvä, joten jatketaan. luulen että jatkossa lisään vielä pikkusen hh, RS =(resistentti tärkkelys) valk. riisistä.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Paleolithic Ketogenic Diet
ViestiLähetetty: 2020-08-29 15:32:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
ei ihan mulla, mutta netissä kuuluu huhuja, uusin tyyli tai uusin ja uusin, mutta kuitenkin aika uusi Paleolithic Ketogenic Diet eli PKD
ja miten se eroaa Keto Dietistä
https://michaelkummer.com/health/diet/keto-paleo/
Cyclical Ketogenic Diet CDK
Standard Ketogenic Diet SDK
Targeted Ketogenic Diet TKD
High-Protein Ketogenic Diet HPKD
Lainaa:
The Palaeolithic diet and ketogenic diets allow the consumption of healthy fats, animal proteins and leafy greens, while drastically minimising carbohydrates intake by avoiding fruits and starchier vegetables. The Palaeolithic diet and ketogenic diets resemble some of the food restrictions but their ideology is uncommon to serve different physiological effects in the human body. This is because the ketogenic diet intends to create a state of ketoacidosis in the body, which does not happen in the Palaeolithic diet.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6785956/
The history of the Paleolithic Ketogenic Diet™
https://www.paleomedicina.com/paleolithic-ketogenic-diet/
Paleo Keto Diet PKD
https://www.diabetes.co.uk/paleo-keto/

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-29 15:53:45 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Tämän...
Lainaa:
This is because the ketogenic diet intends to create a state of ketoacidosis in the body, which does not happen in the Palaeolithic diet.
...ja "terveellisten rasvojen" jälkeen

... en taida ostaa tätä ehdotusta.
Sopii kysyä kuka ancel-setä tai fogeli on nyt yrittämässä kääntää jenkkien paleota virallisterveelliseen päin : )

Muoks. Kirjoitin tuon katsomatta viitettä, vain yllä olevan viestin perusteella. Tämä onkin vanha juttu jo. Kawahtava :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-29 19:43:46 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
els kirjoitti:
Tämän...
Lainaa:
This is because the ketogenic diet intends to create a state of ketoacidosis in the body, which does not happen in the Palaeolithic diet.
...ja "terveellisten rasvojen" jälkeen

... en taida ostaa tätä ehdotusta.
Sopii kysyä kuka ancel-setä tai fogeli on nyt yrittämässä kääntää jenkkien paleota virallisterveelliseen päin : )

Lovely Gupta, Deepak Khandelwal, Priti Rishi Lal, Sanjay Kalra
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6785956/
kyllä siellä ihan selvästi on luetteloitu paleon ulkopuolelle mm. margariinit transsit hydratyt öljyt ja useat muutkin öljyt.
Lainaa:
vegetable oils (e.g. as soybean, sunflower, cottonseed, corn, grapeseed, safflower, etc.)

Lainaa:
foods containing ‘hydrogenated’ or ‘partially hydrogenated’ oils

ja paleoon kuuluviksi:
Lainaa:
(e.g. coconut oil, olive oil, avocado oil, lard, tallow, ghee/butter)

vai mitä oikeen meinaat ostolla?

mutta homman pääsivuhan on tämä
https://www.paleomedicina.com/paleolithic-ketogenic-diet/

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-29 19:58:55 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Sori, olin väärässä rasvojen suhteen (ainakin osittain; en vieläkään ihan osta noita avokaado-oliiviöljyjyuttuja).
Menin lankaan kun alkoivat puhua ketoasidoosista, jokamikä ei todellakaan kuulu ketogeeniseenkään. Oma moka : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-29 20:09:33 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
eikä mitään, kyllä se aivan oikean suuntainen havainto on, kun näitä "ohjeita" tai tyylejä ruvetaan antamaan ja selittämään mennään yleensä eri suuntiin.
jo pelkän VHH:n tai karppauksen ala kategorioita on vaikka kuinka paljon.
sama on näkynyt monessa muussakin alueessa/asiassa.

näyttää siltä että Paleolithic Ketogenic Diet ja Paleo Keto Diettikin on eri asia.
alla olevalla sivulla kun ruvettiin käyttämään ensin tätä "Paleolithic Ketogenic Diet" nimeä joka eroaa Keto dietistä ja Paleo Keto Dietistä.
tämä on kyllä "tiukin" suuunta, perustuen vain eläinrasvaan ja poistaen kaiken muun rasvan.
mutta homman pääsivuhan on tämä
https://www.paleomedicina.com/paleolith ... enic-diet/
eikä siellä ole mitkään öljyt ja margariinit sallittu.
sallitut rasvat ovat vain eläinrasvat

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Paleolithic Ketogenic Diet
ViestiLähetetty: 2020-08-30 04:57:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
Huomenta
näköjään löyty tämän porukan tekemä tutkimus NCBI tietokannasta.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4389034/
ja ruokatyyli tässä tutkimuksessa oli.
Lainaa:
Sample daily menus

Paleolithic ketogenic daily menu
Breakfast: scrambled eggs fried in lard
Snack: pork greaves
Lunch: chuck roast
Snack: smoked sausage
Dinner: beef steak

Paleolithic daily menu
Breakfast: fried eggs, cucumber
Snack: pork greaves
Lunch: roasted sausage
Snack: dry sausage
Dinner: roasted chicken leg, cauliflower puree
Processed meats in the diet were homemade with no gluten, soy, carbohydrate or chemicals added. Cooked meat was prepared using abundant amounts of animal fat

mukana olivat mm.
dr. Csaba Tóth
The author is a physician from Hungary with 20 years experience in intensive care medicine, internal medicine and family medicine. He is using the paleolithic ketogenic diet for 6 years in the treatment of chronic conditions including diabetes, autoimmune diseases and cancer.
https://www.paleomedicina.com/en/dr-csaba-toth
ja miten hän ite syö
https://www.paleomedicina.com/en/dr_csaba_toth_interview_evolutamente.it
ja
dr. Zsófia Clemens
Brain researcher, clinical researcher
Areas of expertise: brain, epilepsy, ketosis, nutrition
Leader of the Paleomedicina research group.
https://www.paleomedicina.com/en/dr-zsofia-clemens
PKD UKK:
https://www.paleomedicina.com/en/questions
https://www.paleomedicina.com/en/questions_and_answers_2

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2020-08-30 07:13:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Miksköhän keto on sama ku karni tossa edellä. Kyllähän noi kurkut ja kukkakaalit menis ketohiilareihin kevyesti.

Paleo on sit olevinaan niinku ketoa tai karppausta, vaikka paleo ittessään ei rajoita hiilareita.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 1572 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 157 58 59 60 6179 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 10 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)