karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 09:00:33

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-01-06 10:41:18 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-13 11:46:29
Viestit: 266
Mitä rasvaa käytätte ruuanlaitossa? Itse oon tottunut käyttämään voita mutta mielelläni vaihtaisin sen kasvisperäiseen.. Onko jotain suosituksia, maun tai terveellisyyden puolesta?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-01-06 11:21:32 
Poissa
mittanauhakarppi
mittanauhakarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-01-03 23:02:58
Viestit: 9173
Paikkakunta: Vihoviimeinen Rotankolo
Voi. Sekä maun, että terveellisyyden vuoksi. :mrgreen:

muoks. uups, sori, vasta vastattuani hokasin, että kysymyshän oli kasvispainotteisella osastolla. :oops: Siinä tapauksessa vastaus on kookosöljy. :)

_________________
Elä, kuolet kumminki.
Kuva


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-01-06 20:05:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-04 20:10:43
Viestit: 1348
Mä suosin oliiviöljyä. Suosin jo ennen karppausta. Sekä maun että terveellisyyden takia.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-01-06 20:27:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-11-05 12:06:48
Viestit: 2375
kylmäpuristettua oliiviöljyä :)

itseltä löytyy myös kylmäpuristettua rypsiöljyä, joka on suoraan viljeliltä ostettu. Käytössä erittäin satunnaisesti.

_________________
If it isn't broken, don't fix it.
Ne, jotka osaavat, tekevät. Ne, jotka eivät osaa, opettavat.
"Hyvä ruokavalio ei ole koskaan massatuote, vaan se on aina suunniteltava yksilöllisesti kullekin ihmiselle erikseen"


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-01-07 00:10:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-05-07 02:28:57
Viestit: 738
Siperia kirjoitti:
muoks. uups, sori, vasta vastattuani hokasin, että kysymyshän oli kasvispainotteisella osastolla.

Eikös voi sovi ihan hyvin kasvispainotteiseen ruokavalioon. Vegaaninen on sitten eri juttu. Taitaa aika monella olla ruokamassasta suurin osa kasvista vaikka kalorit tulevat sitten jostain muualta.

_________________
mvh, jag


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-01-10 15:44:11 
Poissa
sintti
sintti
Avatar

Liittynyt: 2010-01-08 23:38:32
Viestit: 20
Kyllä se voi on ehdottomasti terveellisintä. Jos laktovegeily on ok, eli päätät muutenkin käyttää maitotuotteita, suosittelisin jatkamaan voin käyttämistä.

Kasvikunnan rasvoista suosittelisin sitten kookosöljyä ja kylmäpuristettua oliiviöljyä.

Vegekarppaamisessa ongelmaksi tulee helposti se, että jos kaikki rasvan lähteet tulevat kasvikunnasta, tuppaat saamaan Omega 6 -rasvahappoja aivan liikaa Omega 3:iin verrattuna. Esimerkiksi jo rypsiöljyn runsas käyttö saa aikaan sen, että nämä rasvahappojen suhteet menevät pieleen. Puhumattakaan sitten jostain auringonkukkaöljystä.

Siksi täällä karppifoorumilla suositellaan tyydyttyneiden rasvojen käyttöä. Kookosöljy koostuu pääasiassa tyydyttyneistä rasvahapoista, joten se on turvallinen valinta. Oliiviöljyssä taas, vaikka se on pääasiassa tyydyttymätöntä rasvaa, Omega 6 / Omega 3 -suhde on sentään jotenkuten kohdillaan (Vai onko? Viisaammat saa valistaa lisää).

Tahtoisin itse vähentää eläinperäisten tuotteiden käyttöä niin paljon kuin mahdollista (ihan eettisistä ja henkilökohtaisista syistä, en terveyssyistä), mutta tämä rasva-asia on hiukan hankala.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-01-14 10:34:24 
Poissa
juniorikarppi
juniorikarppi

Liittynyt: 2008-10-21 10:37:47
Viestit: 54
Fineli valistaa, että 100 grammassa rypsiöjyä on omega6:a ja omega3:a suhteessa 20000 : 10000 mg eli 2 :1. Oliiviöljyssä taas 10367 : 544 mg. Se ei kaiketi karppilaseillakaan katsottuna ole parempi suhde, mutta omegakutosta on yksinkertaisesti puolet vähemmän (= hyvä asia).


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-01-14 11:58:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-05-07 02:28:57
Viestit: 738
Rona kirjoitti:
Fineli valistaa, että 100 grammassa rypsiöjyä on omega6:a ja omega3:a suhteessa 20000 : 10000 mg eli 2 :1. Oliiviöljyssä taas 10367 : 544 mg. Se ei kaiketi karppilaseillakaan katsottuna ole parempi suhde, mutta omegakutosta on yksinkertaisesti puolet vähemmän (= hyvä asia).

Ratkaisevinta lienee rasvan kokonaissaannin 6/3 suhde. Jos kolmoset tulee pelkästään kasvispuolelta, niin niitä pitäisi kait olla reilusti enemmän kuin eläinkolmosen tarve on. Nykyongelma ei taida kuitenkaan olla niinkään vähäiset kolmoset kuin liialliset kuutoset. Suhdehan paranee molemminpäin - joko kolmosia lisäämällä tai kutosia vähentämällä.

_________________
mvh, jag


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-01-14 14:17:21 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2009-02-19 21:24:33
Viestit: 286
itselläni lakto-ovo-vegenä rasvat kertyvät voista, kylmäpuristetusta oliiviöljystä, kookosrasvasta ja maitorasvoista. Rakkaus rasvaisiin juustoihin helpottaa rasvan kertymistä kummasti :D

_________________
"On se aika epäkornia käytöstä."


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-01-24 17:38:59 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-01-12 19:11:15
Viestit: 481
Komppaan Suomua, vain yksi sana joka ei voisi olla lähtöisin näppikseltäni, nimittäin kookos (yööks maku kaiksissa olomuodoissaan...)

_________________
Kuva

Nykyinen ruokapäikky: viewtopic.php?f=11&t=44322
Ensimmäisen vuoden ruokapäikky: viewtopic.php?f=11&t=38433


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-02-07 13:09:56 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2009-05-06 08:18:11
Viestit: 24
Paikkakunta: PK-seutu
Luin jokin aika sitten (älkää kysykö mistä, en muista!) ettei öljyjä sopisi lainkaan käyttää kuumennettaessa ruokaa vaan pitäisi käyttää voita. Niistä öljyistä kuulemma häviää kaikki hyöty mitä niistä saadaan alhaisissa lämpötiloissa.

_________________
"Jos joudut väittelyyn idiootin kanssa, pidä huoli ettei hän tee samoin..."


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-02-08 16:33:06 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-13 11:46:29
Viestit: 266
Mä oon vielä aika sekasyöntilinjalla, yritän vaan siirtyä kasvikseen siinä missä se on helppoa/järkevää. Mulla ei olisi mitään vegaaniuttakaan vastaan, jos olisin vakuuttunut siitä, että silläkin voi syödä terveellisesti (mun keho nimittäin kyllä sitten kertoo rankasti jos ruokailu ei ole kohdallaan).

Voin oon nyt aluksi korvannut oliiviöljyllä, koska sitä on kotona sattunut olemaan. Mutta kannattaisi ehkä siis ostaa paistamiseen mieluummin kookosöljyä? Muuten rasvaa tulee kookosmaidosta, juustoista, suklaasta, kananmunasta ja kalasta: Kasvis- ja eläinrasvoihin jako taitaa siis tällä hetkellä olla n.50/50. Pyrin kuitenkin noita eläinkunnan tuotteita jättämään vähemmälle; siispä mietinkin, onko jotain huonoja seurauksia sillä jos suurin osa tai kaikki rasva tulee kasvikunnasta, ja jos on niin miten niitä voisi minimoida? Esim. juuri suosimalla sitten parasta rasvaa. Terveys menee myös eläinten oikeuksien edelle siinä mielessä, että mikäli kasvikunnasta tarpeellisten rasvojen saanti on mahdotonta, niin jokin eläinrasvan lähde pysynee ruokavaliossa.

Samaa mietin proteiineistakin muuten, jos suuri osa proteiinista tulee kasvikunnasta, onko siitä jotain haittaa (jos kuitenkin syö myös soijaa ja muutenkin monipuolisesti eri proteiininlähteitä, eli aminohappokoostumus olisi kunnossa)?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-02-08 20:08:53 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-20 19:57:14
Viestit: 346
Maidottomien vegeilijöiden kannatta käyttää kookos- ja oliiviöljyä sekä merileviä (joista kalatkin ne omegakolmoset nappaa). Paistamiseen parasta on kookosöljy, varsinkin jos kauan ja kovalla lämmöllä käryyttelee. Toki voita (ja ihraa) kannattaa käyttää, jos voi.
Omegoita saa myös vihreistä lehdistä jonnin verran, kannattaa syödä reilusti ja monia eri lajeja. Paljon sitä kasvista, varsinkin vihreeätä, kun ja jos sille linjalle kerran lähtee. Idättämistä kannattaa kokeilla (alfalfa, linssit, mungpapu,quinoa, hamppu, broccoli, tattari, retiisi, valkosipuli...), niitä vauvakasveja voi keittääkin jos ei raakan maistu.

Merilevistä saa myös hyvää protskulisää; kannattaa aloittaa miedoimmista lajeista (wakame, arame) ja siirtyä sitten spirulinaan jne, jottei liian merellinen maku pelästytä.

Hamppu ja auringonkukansiemen sekä quinoa sisältää kaikki elimistölle välttämättömät aminohapot (8). Tattarikin on hyvä. Seesaminsiemenistä, erityisesti tahinista, saa kalsiumia ja parista parapähkinästä päivässä seleenit. Siemeniä/ pähkinöitä ei kannata syödä liikaa, jo neljä ruokalusikallista auringonkukansiemeniä (idätettynä) periaatteessa riittää päivittäiseen valkuaistarpeeseen, jos on ylläpidolla eikä hurjasti liiku. Parhaan hyödyn saa, jos kehtaa liotella yön yli ja idätellä huuhdottuina muutaman tunnin.

Soijasta kannattaa suosia ei-GMOa, soijakastikkeita ja misoa. Tofukin on oikeen monipuolinen eväs, kun jaksaa laitella.

Kokkausinspistä, ei aina karppia mutta hyvää ruokaa siitä huolimatta:

Vegekahvila
Vegegurmeeta enkuksi

_________________
höpöttää


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-02-11 09:22:28 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-13 11:46:29
Viestit: 266
^Kiitos vinkeistä, paljon tuli mulle uutta tietoa. :) Merilevää oon joskus maistanut ja pidin kyllä, voisin katsella kaupoista löytyykö (lähimarketissa ei ehkä ole..?)

Tällaisen ketjun löysin ilokseni, tuon perusteella suuntaan kauppaan hakemaan kylpäpuristettua kookos- ja palmuöljyä (oliivia kotoa löytyykin).


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-02-11 09:38:34 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2005-06-02 06:28:57
Viestit: 4876
ziik kirjoitti:
^Kiitos vinkeistä, paljon tuli mulle uutta tietoa. :) Merilevää oon joskus maistanut ja pidin kyllä, voisin katsella kaupoista löytyykö (lähimarketissa ei ehkä ole..?)

Tällaisen ketjun löysin ilokseni, tuon perusteella suuntaan kauppaan hakemaan kylpäpuristettua kookos- ja palmuöljyä (oliivia kotoa löytyykin).

hetkinen hetkinen...
ei sen lisä rasvan kanssa tarvitse liioitella. se tarkoittaa, että raakana öljyä juoden ja lusikkalla voita syöden siihen ei ole mitään tarvetta. jos joku lisätarve on se on Omega-3 jos ei kalaa syö ollenkaan. ei siis ole mitään syytä vetää öljyä tai voita raakana, normaali oloissa. ehkä päinvastoin on jotain näyttöä sillä että liika...
"Nykytiedon valossa suomalaisten kudoksissa ei ole ollenkaan niin hyvä omega-3-pitoisuus kuin julkisuudessa annetaan ymmärtää. Vinoutunut omega-6/omega-3 -suhde (liikaa omega-6:ta suhteessa omega-3:een) – jota runsas rypsiöljyn käyttö pahentaa"
lähde: http://www.biovita.fi/uusi/news.php?lang=fi&id=279
Luonnollisista, hyvistä rasvoista valitaan ensisijaisesti rasvaisia elintarvikkeita, kuten pähkinöitä (manteli, saksanpähkinä, hasselpähkinä, maapähkinä), siemeniä, rasvaista kalaa (muikku, silli, anjovis, makrilli, tonnikala ei purkki, sardiini, meri lohet ja silakkafile, siika) ja kaikenlaista lihaa rasvoineen ja kananmunia. Myös voita, mutta ei raakana.

_________________
Mukana yli 18 vuotta.
Minun ennen ja jälkeen kuvat.
HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-02-11 09:52:23 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Lainaa:
jo neljä ruokalusikallista auringonkukansiemeniä (idätettynä) periaatteessa riittää päivittäiseen valkuaistarpeeseen, jos on ylläpidolla eikä hurjasti liiku.


Tuohon haluaisin lähteen. Finelin mukaan auringonkukansiemenet sisältävät proteiinia saman verran kuin liha, 23 %. Lisääntyisikö prodemäärä idätyksessä olennaisesti? Pelkkiä siemeniä tarvitsisi 70 kg painava ihminen siis noin 300 g päivässä (ainoana prodelähteenä), ei suinkaan ruokalusikallisia.

Tietääkö kukaan mistä öljyhamppua (ravintohamppua) saisi?

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-02-11 10:11:30 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-13 11:46:29
Viestit: 266
Ari kirjoitti:
ei sen lisä rasvan kanssa tarvitse liioitella. se tarkoittaa, että raakana öljyä juoden ja lusikkalla voita syöden siihen ei ole mitään tarvetta. jos joku lisätarve on se on Omega-3 jos ei kalaa syö ollenkaan. ei siis ole mitään syytä vetää öljyä tai voita raakana, normaali oloissa. ehkä päinvastoin on jotain näyttöä sillä että liika...


Mä noita rasvoja ajattelinkin kyllä lähinnä paistamisessa lisänä, suurin osa ravoista tulee mulla ainakin ruuanlaitossa raaka-aineista (jotka tällä hetkellä yleensä kala, kanamuna, tofu, kookosmaito, maitotuotteet). En syö rasvaa paljaaltaan vaikka ruuassa onkin hyvää. :P


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-02-12 13:53:56 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-20 19:57:14
Viestit: 346
Merileviä löytää ainakin luontaistuotekaupoista, netissä vaikka täältä. Peruskaupoissa en oo juuri nähny ku noria pahdettuina arkkeina.

Mirka kirjoitti:
Lainaa:
jo neljä ruokalusikallista auringonkukansiemeniä (idätettynä) periaatteessa riittää päivittäiseen valkuaistarpeeseen, jos on ylläpidolla eikä hurjasti liiku.


Tuohon haluaisin lähteen. Finelin mukaan auringonkukansiemenet sisältävät proteiinia saman verran kuin liha, 23 %. Lisääntyisikö prodemäärä idätyksessä olennaisesti? Pelkkiä siemeniä tarvitsisi 70 kg painava ihminen siis noin 300 g päivässä (ainoana prodelähteenä), ei suinkaan ruokalusikallisia.

Tietääkö kukaan mistä öljyhamppua (ravintohamppua) saisi?


Hamppua netistä: Hyvinvoinnnin tavaratalo, Ekolo, Lassilan tila, muita hammppulinkkejä. Täällä Oulussa myy ainakin Life keskustassa, muista luontaistuotekaupoista (Ruohonjuuri jne) luulis saavan. Ite oon idättäny kuorellisista siemenistä, myös kuorettomia lisäilly viherpirtelöihin, leipästaikinoihin jne.

Tarkistan tuon auringonkukansiemenjutun vielä, liitty proteiinin laatuun; elävään ravintoon (kypsentämisessä aiheutuvaan entsyymikatoon ja siitä proteiinien hyödyntämättä jättämiseen) ja parempaan imeytymiseen muistaakseni. Kyse ei siis ollut ideaaligrammamäärässä, vaan siitä, että miten keho pystyy käyttämään proteiinit hyväkseen. Oiskohan mukana myös sitten ne iduista, kasviksista ym. saatavat valkuaiset.

Löysin omista muistiinpanoistani raakaravintoon liittyvään proteiinilähdejutun, on hyödyllinen vaikka ei ihan ituhippi oliskaan. Suora kopio, suodattakaa ylimääränen löpinä jos ei sovi omaan ideologiaan (soija, ihmisen eläimiin rinnastaminen, elukoitten vertaaminen vegaaneihin jne):

Lainaa:
HEALTHY NON-MEAT SOURCES OF
PROTEIN:
First- do NOT take Whey or Soy !!! Both are bad for you. Whey is dairy. Soy is toxic.
Secondly, stop worrying about protein. It's a waste of energy. Where do horses, apes, elephants, buffalo etc get their protein and muscles from?
Grass and Greens.
There is some serious power in that green stuff.
Since we are lazy and don't CHEW our food like a horse or cow does, the best way for humans to get the most out greens is to throw the stuff in a blender.
BZZZT- instantly digested and all the cellulose broken apart for us (Vitamix is the best blender).
The wild chimpanzee diet is probably the closest thing to what we should be eating, and Victoria Boutenko wrote a book about it "Green for Life".
Basically, chimps eat mainly half fruit and half green stuff.
They eat a few seeds, avoid nuts and only eat roots when there is nothing else to eat (for us that would be carrots, beets, turnips, etc)
SO -bottom line- you can get your protein from a blender drink of strawberries and Kale, or banana and Romaine, or mango and spinach etc.
(see blender ideas later in book)
That said, here is a list of stuff that's really high in protein...

CHLORELLA - 62% amino acid content (an algae)
is considered one of the most complete foods on the planet- you can live off this stuff indefinitely. It has ALL the amino acids (a complete protein) - more than any whole food on Earth, plus all kinds of minerals, enzymes, chlorophyll and pretty much everything else.... Beta carotene (vit A), C, E, K, B complex B1, B2, B6, B12, niacin, pantothenic acid, RNA, DNA, folic acid, biotin, choline, and inositol. Phosphorus, potassium, magnesium, germanium, sulfur, iron, calcium, manganese, copper, zinc, iodine, cobalt, and trace elements
It replicates so fast it quadruples every twenty-four hours (amazing genetics).
It also quadruples our friendly flora (probiotics) making it one of the most potent 'growth factors' available (listen up bodybuilders).
It boosts the immune system immensely (helps children grow and stay healthy), helps digestion, alkalizes, heals intestinal lining, helps remove chemicals, toxins and heavy metals from the body.
It enhances health and muscle growth, Increases the concentration of hemoglobin in red blood cells(for iron and oxygen), helps reduce cholesterol, and helps the liver detox.
Best taken on an empty stomach at least 20 minutes before other food.

SEA VEGETABLES- (at least 50% protein) can compete head to head with animal proteins and are much more assimilable. Sea greens have more minerals than
anything else on the planet. They are also the best source of iodine- needed for healthy thyroid.
Examples- KELP, Kombu, Arame, Wakame, Nori, Dulse
Put in smoothies, soups, salads or make entire meals out of them. Eat every day

BEE POLLEN (probably the best of all high protein foods)-water test- sinks is good, floats is rancid [eli hyvä pollen uppoaa ja sekottuu - jos jää pinnalle kellumaan, on enemmän tai vähemmän pilalla. Säilytä Pollen aina kylmässä!]

TOCOTRIENOLS-(rice bran solubles) If you're going to do protein powder, this is a good one. This is also the very best source of serious vitamin E.
Take this instead of Whey or Soy.

QUINOA- gluten-free Incan supergrain with complete protein from amino acids and complex carbohydrates. Soak and eat. Do not cook

ACAI BERRY has almost an identical protein and amino acid profile as that of an egg

DURIANS smell really bad but are worth it. They are a great source of protein- a favorite food of orangutans, elephants, tigers etc. They also have high levels of tryptophan (good for depression, insomnia) and raises brain serotonin levels (makes you feel good) You can get them in Asian markets.
The frozen kind are not as smelly.
Leave them in sink overnight to thaw.

HEMP SEEDS (around 30% quality protein)
A very popular source of protein in the health world.
They contain all 9 essential amino acids and also contain omega3 and omega 6 and are heavily mineralized.

MESQUITE MEAL- used as staple food for centuries by desert dwellers.
High protein, with good quantities of calcium, magnesium, potassium, iron and zinc, lots of amino acid lysine with a sweet rich molasses-like flavor with a hint of caramel- blends well into smoothies, esp those made w cacao and maca.

EGGS (for those of you who want eggs)
Raw eggs contain strong enzyme inhibitors in the yolk membrane which requires extra enzymes from pancreas to digest. These enzyme inhibitors are destroyed by cooking. But eggs are acidic. One way around this is to poke a tiny hole in the yoke and suck out the contents into your mouth, leaving the yolk sac behind. (and the egg white). Egg white or yolk? Many of the new health leaders claim the yolk is the part to eat, not the white. This is an ageless back and forth controversy.

Propolis (bee product)
seeds
NUTS
olives
durian
green vegetables like spinach, watercress, arugula, kale, broccoli, brussel
sprouts, collard greens and parsley
grasses- wheatgrass, alfalfa, barley
Blue Green Algae
Chlorella
Spirulina
Maca
Pumpkin seeds
Almonds
Brazil nuts- contain selenium
Sprouted grains
Sprouted wild rice
Sprouts of all types
With all seeds and nuts, soak them before eating to dissolve away the enzyme
inhibitor coating (making them easier to digest). Overnight is best.
Soak at least a few hours. Seeds are better than nuts.


Siis mainitaan chlorella, levät, siitepöly, quinoa, hamppu, acai, rice bran (tocotrienols, riisileseiden liukoinen osa), durian, hamppu, mesquite-hedelmäjauhe, aktivoidut pähkinät ja siemenet, raa'at munat, maca, idut, kaalit, vihreet jne. Avokado on kans hyvä. Suomen oloihin ainakin sitä kotimaista hamppua kannattasi suosia.
Grammamäärät ei kasvisprotskussa tosiaan (aina) oo samat verratessa lihaan, mutta proteiinien imeytyminen tehostunee, kun kyseessä on (optimaalisesti) kypsä muttei kypsennetty, vasta korjattu kasvi/hedelmä/ itu/tm. Ja tuossahan vielä suositellaan blendaamista ja hyvää pureskelua.
Ite en kuitenkaan nää jossain perinteisesti valmistetussa tofussa mitään vikaa (paitsi jos hifistellään ja haetaan jokaisen mikrogramman täydellistä imeytymistä [liekö tuo ny tarpeellista/ mahdollista/ todistettavissa olevaakaan]). Kukin tyylillään.

_________________
höpöttää


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-02-12 15:26:10 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Mä olen aika paljon etsinyt tietoa soijasta tutkimustietokannoista, enkä ole löytänyt mitään vakuuttavaa näyttöä järkevien soijatuotteiden käytöstä. Tilastoja aasialaisten runsaasti soijaa syövien terveyden paremmuudesta verrattuna vähemmän syöviin aasialaisiin tulee kaiken aikaa, ja silloin tällöin nollatuloksia, eli ei löydetty mitään vaikutusta. Mutta väitetyt haitat tuntuvat elävän omaa elämäänsä kiihkoilevilla mielipidesivustoilla erittäin heikolla/olemattomalla näytöllä. Tuntuukin olevan takana jokin poliittinen kuvio, joka vain perustellaan muka terveyshaitoilla.

Leviä saa edullisimmin suurten kaupunkien aasialaiskaupoista. Kiitos noista hamppulinkeistä (Helsingin Ruohonjuuressa ym. ei ollut.)

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä rasvaa?
ViestiLähetetty: 2010-02-21 16:06:33 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-20 19:57:14
Viestit: 346
Palaan tuohon auringonkukansiemenjuttuun viäl:

ruokalusikkamitan mainitseminen liittyi elsa ervamaan elävä ravinto-kirjassa mainittuun määrään, joka pitkästä aikaa tarkasteltaessa oli sangen sekava tietolähteenä. muutama tieto kirjan mukaan:

-kasvivalkuaisen (biologisesti eläinvalkuiasta arvokkaampaa) tarve 35-40g
-pystytään hyödyntämään puolet tehokkaammin kuin kypsennetty ja varsinkin ravinnon ollessa luonnollista, jalostamatonta, tasapainoista
-eläinvalkuaisesta hyödynnetään n.30%
kasvivalkuaisesta käytetään n.90%

-auringonkukansiemeniä tarvittas 4-5 rkl ( 30-40g) päivässä. Kohdass mainittiin että 50% siemenissä ois valkuaista, joka ei piä paikkaansa.

... Yritin väsyneenä vielä laskeskella,mistä tuo väite siis on peräisin, en päässy ojasta allikkoon, enkä löytänä mistään. Liekkö tuohon oletuksella laskelkeltu muusta ravinnosta tuleva minimaalinen valkuaismäärä vai miten lie. En ny tiedä höpisinkö omiani tuon vajavaisen lainauksen tähden vai miten, kirjassa ei tieteellisiä perusteluja liiemmin ole (hajanaisia viittauksia "tutkimuksiin" vain).

Tällä haavaa en yleistäisi sitten, yksilöllistä jne.

Vielä lainaus (propaganda suodatettakoon lopusta)
Lainaa:
Where do raw and living foodist get their protein?
The WHO (World Health Organization) says humans need about 5% of their daily calories to come from protein to be healthy. The USDA puts this figure at 6.5%. On average, fruits have about 5% of their calories from protein. Vegetables have from 20-50% of their calories from protein. Sprouted seeds, beans, and grains contain from 10-25% of their calories from protein. So if you are eating any variety of living plant foods, you are getting more than adequate protein. Numerous scientific studies have shown the daily need for protein to be about 25-35 grams per day. So if you ate 2,000 calories per day, and ate raw plant foods that had an average of 10% of their calories from protein, you would get 200 calories worth of protein, or 50 grams. This is more than adequate to support optimal well-being. Other studies have shown that heat treating a protein (such as with cooking) makes about half of it unusable to the human body. So raw plant food protein is even a better source than cooked plant foods or animal foods. There is still a huge, foolish, misguided idea that plant protein is not "complete". This is based on studies done on rats in the 1940's. This false conclusion was drawn before we discovered the bodies protein recycling mechanism and its ability to "complete" any amino acid mix from our bodies amino acid pool, no matter what the amino acid composition of a meal consumed. This false idea is still perpetuated by the meat and dairy industries, in an attempt to influence people to continue consuming their truly health destroying products.


En jaksa tällä haavaa vaivata päätä enempi, jos joku tietää paremmin niin kiva.

_________________
höpöttää


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 25 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)