karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-07-15 21:28:10

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Mitä joulupöytään?
ViestiLähetetty: 2009-12-14 14:46:14 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2009-08-06 16:59:16
Viestit: 49
Tähän aikaan vuodesta alkaa kinnostaa millainen on karpin kasvisruokailijan joulupöytä?

Tää vaatii itseltä hiemna funtsimista (sekä vanhempien opastusta, kun tekevät niitä jouluruokia..), kun on ensimmäinen karppi joulu tuloillaan... :)

Mitkä on teidän joulufavoritteja? Tai onko jotain "ei niin karppia" mitä on kummiski pakko syödä, edes vähän... Itte ajattelin kyl hieman maistella perunalaatikkoa, vaikkei ny ihan karppia olekkaan...


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä joulupöytään?
ViestiLähetetty: 2009-12-25 20:09:26 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-04 20:10:43
Viestit: 1348
Myöhäinen vastaus, mutta meillä oli joulupöydässä mm. lanttulaatikkoa, aurajuusto-punajuurilaatikkoa, sienisalaattia, piimäjuustoa ja tölkkiherneitä.

Piimäjuusto on ehkä ihanin jouluruoka mitä tiedän.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä joulupöytään?
ViestiLähetetty: 2010-01-01 15:04:35 
Poissa
sintti
sintti

Liittynyt: 2009-08-06 16:59:16
Viestit: 49
Joo joulu tosiaan meni jo.. Mutta tuo piimäjuusto kuulostaa niin mielenkiintouiselta, että oisko sulla jakaa reseptiä, niin vois kokeilla?

Siis, jos sitä saa syödä muutenkin ku jouluna? ;D


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä joulupöytään?
ViestiLähetetty: 2010-01-01 18:20:43 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-04 20:10:43
Viestit: 1348
pahaihminen kirjoitti:
Joo joulu tosiaan meni jo.. Mutta tuo piimäjuusto kuulostaa niin mielenkiintouiselta, että oisko sulla jakaa reseptiä, niin vois kokeilla?

Teen juustoa mummoni reseptillä, jota en juuri nyt muista enkä jaksa etsiä, mutta tää googlettamalla löytynyt ohje lienee aika lähellä. Paitsi en laita juustoon mitään yrttiä.

http://sillasipuli.blogspot.com/2008/09/piimjuusto.html


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Mitä joulupöytään?
ViestiLähetetty: 2010-01-24 17:47:52 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2009-01-12 19:11:15
Viestit: 481
Jooh, vasta tammikuussa huomasin ketjun, mutta jospa ens jouluksi laitan ylös tämän joulusen herkkuni:

dukkah-hunnutettu kikhernemureke kermaviili-aurajuustokastikkeella

Kikhernemureke ja dukkah-mausteseos vihreänlangan reseptillä:
* 400 g (5 dl) kypsentämättömiä kikherneitä
* 1 dl seesaminsiemeniä
* 1 dl hasselpähkinöitä rouhittuna
* 200 g sipulia
* 1 rkl rypsiöljyä
* 1 dl luomu- tai kaurakermaa
* 1 dl rypsiöljyä
* 3/4 dl sitruunamehua
* 4 luomumunaa
* 1 rkl suolaa
* 1/2 tl mustapippuria

1. Aloita ruuanvalmistus päivää tai kahta ennen joulua laittamalla kikherneet illalla likoamaan.
2. Valuta aamulla vesi pois, huuhtele herneet ja keitä uudessa vedessä noin 1 1/2 tuntia. Valuta herneet.
3. Paahda seesaminsiemeniä ja pähkinärouhetta kuivalla pannulla, kunnes seesaminsiemenet poksahtelevat.
4. Kumoa seos kulhoon odottamaan.
5. Kuori ja silppua sipuli.
6. Kuumenna pannulla öljy (1 rkl) ja kuullota sipulit pehmeiksi.
7. Mittaa kaikki aineet, seesaminsiemeniä ja pähkinärouhetta lukuun ottamatta, kulhoon tai monitoimikoneen sekoitusastiaan.
8. Tasoita seos sauvasekoittajalla tai monitoimikoneessa ja kääntele lopuksi joukkoon siemenet ja pähkinät.
Voitele pitkulainen leipävuoka ja vuoraa vuoka leivinpaperipalalla.
9. Kaada murekemassa vuokaan. Paista mureketta 175-asteisessa uunissa noin tunti, kunnes murekkeen keskelle työnnettyyn tikkuun ei tartu taikinaa.
10. Anna murekkeen jäähtyä hetki ja kumoa se tarjolle. Ripottele pinnalle dukkah-mausteseosta.

Mureke kannattaa paistaa jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Se maistuu mainiolta kylmänä, mutta voit myös lämmittää sen.

Dukkah:
* 1 dl manteleita
* 1 dl hasselpähkinöitä
* 1 rkl korianterinsiemeniä
* 1 dl seesaminsiemeniä
* 2 tl sokeria
* 1 tl juustokuminaa jauhettuna
* 1 tl suolaa

1. Paahda manteleita, pähkinöitä ja korianterinsiemeniä pannulla, kunnes ne saavat hiukan väriä ja tuoksuvat.
2. Kaada seos monitoimikoneen kulhoon tai mortteliin ja rouhi karkeaksi rouheeksi.
3. Mittaa pannuun seesaminsiemenet ja paahda niitä sekoitellen, kunnes kuulet siementen poksahtelevan.
4. Yhdistä seesaminsiemenet manteli-pähkinärouheeseen ja lisää sokeri, juustokumina ja suola. Sekoita, purkita seos ja anna makujen tasaantua.
5. Nauti dukkahia kikhernemurekkeen seurana ja leivän kanssa: dippaa leipäpala ensin öljyyn ja sitten mausteseokseen.

Itse tehty dukkah sopii joululahjaksi.


kastikkeeseen sotkin vain purkilliseen (2dl) kermaviiliä melkein kokonaisen kolmion Aurajuustoa.

Lisäksi meillä oli joulupöydässä mullekin sopivat (siis kasvis, jouluaatona en juuri laskenut hiilareita) perinteiset kasvislaatikot, sienisalaatit, parsa, hillosipulit, juustot ja itselleni tekemä mustapapu-feta-salaatti. Naminaminami, oli hyvää.

_________________
Kuva

Nykyinen ruokapäikky: viewtopic.php?f=11&t=44322
Ensimmäisen vuoden ruokapäikky: viewtopic.php?f=11&t=38433


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 5 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)