Seitanin ravintoarvoista löytyi erilaisia lukemia, mutta niistä ei oikein tiennyt, onko laitettu vain vettä ja gluteenijauhoja 1:1, mutta gluteenijauhojen ravintoarvo löytyi
täältä (370 kcal, proteiinia 75,2 g, hiilareita 13,8 g ja rasvaa 1,9 g). Mitä enempi laittaa kikhernejauhoja, soijajauhoja ja oluthiivahiutaleita, sitä enemmän hiilareita valmiiseen seitaaniin tietysti. Niitä siis vähän laittamalla saa mureampaa, vastaavasti laittamalla gluteenijauhoja kasvispihveihin ja -pyöryköihin niistä saa paremmin koossa pysyviä.
Itse olen ostanut gluteenijauhot netistä (Ekolosta), 8 euron tienoilla 1 kilon pussi vissiin yleensäkin, siitä siis 1:1 valmistamalla tulee 2 kiloa seitania. Tuolta löytyy myös kikhernejauhoja ja olut/ravintohiivahiutaleita, Ruohonjuuresta ja vastaavista luulisi löytyvän myös näitä, ja oluthiivahiutaleita voi kysellä terveyskaupoistakin. Niillä saa ruokiin kermaista, juustomaista makua. Ravintoarvoja löytyi hiutaleille 388 kcal, proteiinia 51 g, hiilareita 37 g ja rasvaa 4 g ja kikhernejauhoille 359 kcal, proteiinia 21,6 g, hiilareita 54,3 g ja rasvaa 6,1 g. Soijajauho löytyy varmaan Finelistä, jos haluaa jotain tarkkaan laskeskella.
Kaikkein halvimmalla gluteenijauhoja varmaan saisi, jos jostain leipomosta voitaisiin myydä vähän, tai jos pystyy tilaamaan jonkun ison satsin tukusta yrityksen nimiin... Mausteita, muotoa, marinadia ja valmistusta varioimalla saa vaikka minkälaista, perusohje vaikka
tässä ja
tässä ja yksi kokeilemisen arvoinen myös
"seitankinkku", voi pyöritellä myös makkaran tai nakkien muotoiseksi folioon ja uuniin.