nöffeli kirjoitti:
Lainaa:
Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kun syödään pari isoa annosta salaattia tai hedelmiä ennen pääruokaa, aterian kokonaisenergiasisältö jää helpommin alhaiseksi. Samalla saadaan tärkeitä ravintoaineita.
Mun oman kokemuksen mukaan näin ei nimenomaan kannata tehdä, sillä silloin ruoansulatus toimii tehokkaimmin salaatteihin, ja itse sulatusta vaativa ruoka ei sula vatsassa niin helposti kuin pitäisi. Epätieteellisen teoriani mukaan tämä johtuu siitä, että ruoansulatusnesteiden entsyymit keskittyvät hajottamaan ensisijaisesti ensin syötyä vaikeasti sulavaa salaattia, jolloin varsinaiselle ruoalle ei ruoansulatusnesteillä riitä enää ytyä. Saattaa olla kuitenkin että olen ihan hakoteillä.
Oman suolistoni terveyden kannalta olen kuitenkin huomannut kyseisen toimintamallin erittäin haitalliseksi, johtuu asia sitten mistä tahansa.
Huomenta
joo, olen samaan tulokseen tullut.
mutta eri syistä.
molempia kokeillut.
eli nyt syön ensin ne ruuat joita tekee mieli ja jossa kuola valuu suupielistä -> eli herkut ja mieliruuat.
sitten lopuksi syön ne vihannekset ja hedelmät jälkiruuaksi tai välipalaksi.
esim tästä ensin kananmuna ja sitten makaroonit... loput sitten sekaisin vuoronperään
Lainaa:
Sylkirauhaset ovat monisoluisia avoeritteisiä rauhasia, joiden erittämä sylki avustaa ruoan hienontamisessa, liottamisessa, ruoan sulatuksessa ja elimistön immunologisessa puolustuksessa. Sylki sisältää myös epidermaalista kasvutekijää, joka edistää ruuansulatuskanavan limakalvon uusiutumista. Sylkirauhasten toimintaa säätelee autonominen hermosto.
lähde:
http://www.solunetti.fi/fi/histologia/sylkirauhaset/joskus jopa aloitan lounaan, yhdellä vaalealla paahtoleivällä jossa on voita ja appelsiinimarmeladia...
kyllä sylkirauhaset toimii -> kuola oikein turskaa suussa.
_________________
Mukana yli 18 vuotta.Minun ennen ja jälkeen kuvat.HH on aika vähissä, keltuaista, lihaa, kalaa ja lampaan juustoa. Olen öljytön ja en syö viljaa, pähkinöitä, hedelmiä ja vihanneksia. C:tä otan vielä purkista.