karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-08-07 07:56:35

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 2 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2006-06-22 11:57:35 
Poissa
ylläpitokarppi
ylläpitokarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-19 16:09:34
Viestit: 849
Paikkakunta: Tampere
Miten saan yhteyden ylläpitoon?
Foorumin ylläpitäjät ovat hoover ja chiman, jotka tavoitat parhaiten yksityisviestillä (klikkaa em. linkkejä). Toissijainen vaihtoehto on ylläpidon sähköpostiosoite admin@karppaus.info ja kolmas henkilökohtainen sähköposti osoitteella nikki @karppaus.info (korvaa nikki jollakin em. nimimerkillä). Yksityisviesti on nopein ja usein kätevin tapa.

Yleiseen moderointitiimiin kuuluvat Dzinni, Ginia, Great Girl, helm, Ilona-, Kitrus, Rinette, Susie ja Wi. Karppiklubeissa ja joillain foorumiosoilla on lisäksi foorumikohtaisia moderaattoreita. Moderaattoreihin saat yhteyden yksityisviestillä. Moderaattorit hoitavat lähinnä asiattomien viestien muokkausta/poistoa ja foorumin järjestelyä, muut pyynnöt ja kysymykset kannattaa osoittaa ylläpitäjille.

Miten teen tikkerin?
Tikkerin eli allekirjoituksessa näkyvän painonpudotusjanan teko-ohje löytyy wikistä.

Miten saan painon vähenemään tikkerissäni?
Jos allekirjoituksessa oleva tikkerisi toimii linkkinä, klikkaa sitä. Pääset muuttamaan painolukemaa sitä kautta.

Miten saan itselleni avattaren?
Avatar on viesteissä vasemmalla käyttäjätunnuksen ja tittelin alla esiintyvä kuva. Foorumilla ei toistaiseksi ole omaa avatargalleriaa levytilan ja kaistan säästämiseksi. Käyttäjätiedoissasi voit kuitenkin lisätä itsellesi avattaren joltain muulta nettisivulta linkittämällä. Internetissä on paljon ilmaisia avatargallerioita, helpointa on käyttää jotakin niistä. Jos kuitenkin haluat kotikoneellasi olevan kuvan avattareksesi, pitää se ensin ladata internetiin omaan kotisivutilaan, tai johonkin ilmaiseen kuvapalveluun kuten imageshack tai photobucket.

Varmista että kuva, jota käytät ei ole liian suuri, ja että et vahingoita kuvan ottajan tekijänoikeuksia liittämällä sen avattareksesi. Liian suuret kuvat voit ensin tallettaa kotikoneellesi, editoida kuvankäsittelyohjelmalla ja ladata sen jälkeen kotisivutilaasi tai ilmaiseen kuvapalveluun. Suosituskoko avattarelle on noin 80 x 80 pikseliä. Mikäli lisäämäsi avatar levittää viestinäkymässä sitä saraketta, jossa avattaret ovat, on avattaresi liian leveä ja se voidaan poistaa ylläpidon toimesta.

Internetiin siirretty kuva (noudata kotisivutilasi tai ilmaisen kuvapalvelun ohjeita siirrossa) lisätään avattareksi käyttäjätiedoissasi. Kirjoita kuvan URL (osoite jolla kuvan saa näkyviin kirjoittamalla sen selaimen otsikkoriville) kohtaan "Linkki ulkopuoliseen avatariin". URLin pitää loppua .jpg, .gif tai .png, muuten osoitteesi ei ole oikein.

Firefoxissa kuvan URL:n saa selville ja kopioitua seuraavasti: Surffaa selaimella siihen osoitteeseen, mihin kuvasi siirsit. Vie hiiren osoitin kuvan päälle ja klikkaa oikeaa nappia. Valitse avautuvasta valikosta "Kopioi kuvan osoite". Kuvan osoite on siirtynyt leikepöydälle. Nyt voit mennä käyttäjätietoihisi ja liittää osoitteen oikeaan kohtaan käyttäjätiedoissa klikkaamallla kohtaa hiiren oikealla napilla ja valitsemalla avautuvasta valikosta "Liitä".

IE.ssä vie hiiri kuvan päälle, klikkaa hiiren oikeaa nappia ja valitse "Ominaisuudet". Maalaa kuvan osoite kohdasta URL hiirellä, klikkaa maalattua osoitetta hiiren oikealla napilla ja valitse "kopioi". Liitä osoite käyttäjätietoihisi edellä opastetulla tavalla.

Miten saan nikkini alla olevan "uusiokarppi" tms. tittelin muuttumaan. Mitä ne ovat?
Uusiokarppi, juniorikarppi jne. ovat leikkimielisiä titteleitä, jotka muuttuvat viestimäärän kasvaessa. Samalla lisääntyy kalojen määrä tittelin yhteydessä. Tällä hetkellä viestimäärät ja niitä vastaavat tittelit ovat seuraavat:
  0 sintti
  50 juniorikarppi
  100 täyskarppi
  250 seniorikarppi
  500 aktiivikarppi
  1000 valinnainen erikoistitteli, ota yhteyttä ylläpitoon ja kerro minkä haluat titteliksesi.
Ylläpitäjien ja erikoistittelien kalat ovat eri värisiä kuin tavallisten käyttäjien.

Miten saan viestiini myös muita hymiöitä kuin foorumilla tarjolla olevat?
Etsi esim. Googlella ilmaisia hymiögallerioita netistä, ja liitä hymiö viestiisi aivan kuin liittäisit kuvan. Ks. ohjeet kuvan liittämiseksi alempaa.

Kuinka lainaan toisen viestiä?
Varmista, että "Älä salli BBCodea" -kohdassa ei ole ruksia. Laita sitten lainattava teksti seuraavien BBCode-tagien väliin:

Koodi:
[quote="nikki_jota_lainataan"]Lainattava teksti tähän[/quote]


Oikopolku tähän löytyy jokaisen viestin oikeasta yläkulmasta. "Lainaa" nappia painamalla ohjelma kopioi koko viestin ja sijoittaa sen quote-tagien väliin. Voit sitten lyhentää lainausta ja lisätä omia kommentteja väliin, mutta muista, että kaikki, mitä et ole itse sanonut, pitää ympäröidä quote-tageilla. Jos lainaat muualta netistä jotain, voit käyttää quote-tageja myös ilman lainattavan nikin määrittelyä.

Koodi:
[quote]Tällä tavalla[/quote]


Huomaa, että lainauksen aloitustagissa ei ole kauttaviivaa, lopetustagissa sellainen pitää olla. Viestiä kirjoittaessasi voit maalata hiirellä (vasen nappi pohjassa) lainaamasi tekstin ja klikata Quote-nappia, jolloin quote-tagit ilmestyvät maalatun tekstin ympärille.

Kuinka lisään viestiin kuvan?
Varmista, että "Älä salli BBCode muotoiluja tässä viestissä" -kohdassa ei ole ruksia. Kuvan pitää olla ladattu internetiin, ks. avatarohje. Lisää sitten kuvan osoite (URL) viestiisi img-tagien väliin:
Koodi:
[img]http://karppaus.info/karppi.jpg[/img]

Jos kuva ei suostu näkymään, katso että yrittämäsi kuvan osoite tosiaan johtaa vain pelkkään kuvaan, eikä sivulle jossa on kuvan lisäksi muutakin.

Älä lisää ylisuuria kuvia, jotka levittävät sivua. Muistathan myös kuvien tekijänoikeudet!

Kuinka lisään viestiin linkin?
Yksinkertaisimmillaan se onnistuu vain lisäämällä linkki tekstin sekaan, http:// alku mukaan lukien. Ohjelma muuttaa sen automaattisesti linkiksi. Varsinkin pitkät linkit on kätevämpi muuttaa tekstilinkeiksi url-tageilla näin:

Koodi:
[url=http://linkin.osoite.tahan/nain.txt]linkkiteksti[/url]


Varmista, että "Älä salli BBCode muotoiluja tässä viestissä" -kohdassa ei ole ruksia.

Miten voin linkata yksittäiseen viestiin?
Joskus on tarve linkittää keskellä ketjua olevaan viestiin, eikä koko ketjuun. Se tapahtuu näin:

Jokaisen viestin yläosassa on pieni paperiarkin kuva (Kuva), "Lähetetty: ..." -tekstin vasemmalla puolella. Se on linkki kyseiseen viestiin, joten esim. klikkamalla sitä oikealla hiiren napilla ja valitsemalla Copy link address tms. (selaimesta riippuen) saat suoran linkin viestiin.

Miten uusimmat viestit saa näkymään ketjun ensimmäisinä?
Viestiketjun vaaleansinisessä alapalkissa on pudotusvalikot, joista voit valita kohdan Näytä edelliset viestit: uusin ensin. Asetusta ei kuitenkaan ikävä kyllä saa säilymään, joten voi olla kätevämpi käyttää ketjujen otsikkonäkymässä olevia Kuva ja Kuva -kuvakkeita, joita painamalla pääsee ketjun ensimmäiseen lukemattomaan tai viimeisimpään viestiin. Oranssi kuvake näkyy sellaisen viestiketjun, jossa sinulla on lukemattomia viestejä, otsikon edessä. Valkoinen kuvake näkyy oikeassa sarakkeessa viimeisimmän kirjoittajan nikin vieressä.

Olethan myös huomannut keskustelufoorumin etusivulla oikeassa yläreunassa olevan "Katso kaikki viime käyntisi jälkeen tulleet uudet viestit", jota klikkaamalla pääset selaamaan kaikkia ketjuja joissa on uusia viestejä osiosta riippumatta.

Miksi allekirjoitukseni ei näy viesteissäni?
Tarkista, että olet kirjoittanut allekirjoituksen oikeaan paikkaan käyttäjätiedoissasi, ja että viestissäsi on valittuna kohta "Liitä allekirjoitus". Uusi allekirjoitus ei päivity vanhoihin viesteihin mikäli "Liitä allekirjoitus"-kohta ei ole ollut niissä valittuna.

Miten saan käyttäjätunnukseni muutettua?
Ota yhteyttä ylläpitoon. Vaihdamme tunnuksen perustellusta syystä. Muutoksen jälkeen kirjaudut käyttämällä uutta tunnusta, salasana ei muutu.

Miksi en voi poistaa viestejäni? Muistelen että se on välillä onnistunut.
Viesteissä on poistopainike oikeassa yläkulmassa niin kauan, kun viesti on ketjun ainoa tai viimeinen. Painike häviää kun ketjuun on tullut muita viestejä omasi jälkeen. Sen jälkeen et voi poistaa viestejäsi, mutta voit tyhjentää sisällön muokkaa-painikkeen kautta.

Miten saan poistettua aloittamani viestiketjun, esim. ruokapäiväkirjani?
Kokonaisten viestiketjujen poistaminen harkitaan aina tapauskohtaisesti. Mikäli kyseessä on ruoka- tai painonpudotuspäiväkirjasi, pyynnöt yleensä hyväksytään. Varsinaisia keskusteluketjua pääsääntöisesti ei poisteta. Hyvästä syystä joitain ketjujakin on kuitenkin poistettu. Poistopyynnöt osoitetaan ylläpidolle.

Miten saan tunnukseni poistettua foorumilta?
Ota yhteyttä ylläpitoon. Tunnukset poistetaan pyynnöstä, mutta kaikki kirjoittamasi viestit säilyvät. Kirjoittajana näkyy entinen nikkisi ja tittelinä vieras. Jos haluat myös viestisi pois, käy muokkaamassa ja tyhjentämässä kirjoittamasi viestit ennen poistopyynnön esittämistä.

Miten voin liittää viestiini tekstiä omalta koneeltani. Entä esim. äänitiedoston?
Foorumi ei hyväksy varsinaisia liitetiedostoja. Tekstin liittäminen onnistuu kopioimalla ja liittämällä teksti viestiin. Voit myös siirtää tekstin tai muun tiedoston kotisivutilaasi ja linkittää osoitteen viestiisi.

Minulle tuli ilmoitus yksitysviestistä sähköpostiin, mutta sitä ei löydy saapuneiden laatikosta. Miksi?
Viestin lähettäjä on poistanut sen lähtevät-laatikostaan ennen kuin ehdit lukea viestin.

Yksityisviestit eivät lähde, vaan jumittavat lähtevät-laatikossa, miksi?
Viestit siirtyvät lähettäjän lähtevät-laatikosta lähetetyt-laatikkoon vasta sitten, kun vastaanottaja lukee viestin.


Ylös
   
 
ViestiLähetetty: 2008-11-04 11:34:57 
Poissa
ylläpitokarppi
ylläpitokarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-27 10:00:44
Viestit: 5088
Paikkakunta: Helsinki
Hakuvinkkejä
Jos haet jotain tiettyä muistamaasi ketjua, rajaa hakutulosta mahdollisimman paljon Etsi-toiminnon eri valinnoilla. Esimerkkejä:
- Matti aloitti jonkin mielenkiintoisen ketjun Karppilinkkeihin joskus: Jätä hakusanakohta tyhjäksi, valitse alueeksi Karppilinkit, käyttäjätunnukseksi Matti ja laita Hae täältä -valinnaksi: Viestiketjujen ensimmäinen viesti. Samalla tavalla löydät esim. ruokapäiväkirjasi.
- Joku kirjoitti partaäijästä jotain mielenkiintoista joko aloittelevissa karpeissa tai yleisessä karppauskeskustelussa, mutta mitäköhän se oli...? Ratkaisu: Etsi-ruudussa klikkaa kohdealueiksi ctrl-nappi pohjassa pitäen sekä Aloittelevat karpit että Yleinen karppauskeskustelu, valitse Hae täältä: Vain teksti ja laita hakusanaksi "part*" (ilman lainausmerkkejä, tähden kanssa, jotta osuu mm. sanat partaäijä, partis).


Ylös
   
 
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Tämä viestiketju on lukittu. Et voi vastata tai muokata viestejäsi  [ 2 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)