Ite oon kans noudattanu montignacia ja pitäny joskus painoni kurissakin nimenomaan sillä, pudottanu muutaman kilonkin sillä eikä se tuottanut ongelmia. Lihomisen ongelma alkoi heti kun lopetin noudattamasta sitä ja söi mitä sattui.
Montignac perustuu enemmän terveellisen elämäntavan ja painonhallinnan ylläpitämiselle. Siinä on periaattena syödä GI-pitoista terveellistä ruokaa ja terveyttää ja tukea haiman toimintaa niin ettei se erittäisi liikaa insuliinia silloinkin kun syö niitä hyvinkin hiilihydraattisia ja pahoja ruokia. Itelläni hävis pelkästään sillä pari kiloa kun aloin syömään leipää montignacin tavalla. Se että syödään hyviä hiilareita, ja se on tärkein, että laatu on hyvä, ei määrä. Kun laatu on hyvä, se edistää terveyttä ja ajan kanssa auttaa myös painon pudottamisessa ja hallinnassa. Siinä ei tavoitella ketoosia niinkuin muissa atkins tai ketoosidieeteissä, vaan enemmänkin opitaan syömään terveellisellä ja monipuolisella tavalla eikä tarvitse pelätä että lihoisi, jos muistaa säännön, joka on toki aluksi vaikea ymmärtää ja omaksua mut ajan kanssa se tulee luonnostaan: suosi hyvää laatua, kuitupitoisuutta (esim. korkeakuitupistoista leipää, kuitupitoista täysjyväpastaa, kasviksia), syö prodet ja rasvat samassa (esim. pavut ja lihat), syö pääasiassa ja ainakin korkeahiilihydraatiset ruoat vain rasvattomien tuotteiden kanssa (esim. kuitupitoinen leipä rasvattoman rahkan tai jogurtin kanssa), ja vältä pahoja hiilihydraatteja ( esim. sokeria, valkaistua jauhoa yms. ja niitä tuotteita, jotka sisältää näitä).
Poittini on vain se että montignac painii kuitenkin vähän eri sarjassa kuin muut, mutta ei mielestäni huonommassa. Se on hyvin terveellinen elämäntapa, jota ite noudatan välillä kun ketoosikarppaus ottaa koville. Montignac on mielestäni helpompi tapa laihduttaa mutta hitaampi kuin esim. ketoosi, kuitenkin hyvin terveellinen sen monipuolisuuden takia.
Ymmärrän hyvin ettei alkuunkaan ymmärrä ollenkaan, ite jouduin lukemaan lopulta kolme montignacin kirjaa niiden vuosien ajan kun samalla noudatin montignacia, kunnes se avautui todella ja aloin vähitellen ymmärtää sitä ideaa.
Tällä hetkellä olen itse niin kärsimätön ja haluan kk:ssa nopeasti sen 6 kiloa pois ja noudatan siksi ketoosidieettiä, jolla se on mahdollista, koska se on rankempi, mutta muutoin noudattelen montignacin elämäntapaa.
Vielä on tärkeää huomata että mongicnachan ensisijaisesti on elämäntapa, jolla pidetään paino hallinnassa samaan aikaan kun voidaan nauttia elämästä, eikä sitä sinänsä pidä ottaa väliaikaisena dieettinä. Monignacihan on kuitenkin esitelly ne vaiheet, joita noudattamalla voi laihduttaa ja sitten siirtyä hallitsemaan sillä painoaan, ja niissä vaiheissa on suuria eroja, jotka on hyvä huomioida.....
Mielestäni kuulostaa ihan montignacin tapaiselta tuo ruokailutapasi. Muista panostaa kuitupitoisiin, eli täysjyväpastaa, täysjyväleipää.. Ite en muista koskaan lukeneeni että riisivermiselliä saisi syödä niin paljon kuin huvittaa. Olen lukenu että jokaisella aterialla voi syödä vatsansa hyvin täyteen, kunhan ruoka-aineet ovat suhteutettu oikealla tavalla toisiinsa. Mut ainakin se miten olet syönyt (kirjoittamasi esimerkki) on oikea lähtökohta. Oletko lukenut kirjoja? Suosittelen niitä, eikä nettiä!
Kirjassa kerrotaan vaiheet, ja siinä tulee myös hyvin selville kuinka paljon ne vaiheet eroaa toisistaan. Laihduttaessa esim. tiettyjä ruoka-aineita ei suosita ollenkaan ja painonhallintavaiheessa on mukana maissit ja voidaan joskus jopa sekoittaa rasvat ja pahatkin hiilarit silloin tällöin keskenään. Huomio niiden vaiheiden ero, niin olet oikeilla jäljillä. :)
Paremmin en ite osaa selittää, mutta älä luovuta, jos tuntuu että se sopii sinulle. Se vaatii kärsivällisyyttä, mutta oiva tapa laihduttaa terveellisesti ja samalla nauttia syömisestä ja pitää paino kurissa!

Terkuin, Montignacia kannattava.
