Täytyy sanoa, että olen kokenut jonkin pienimuotoisen valaistumisen typerän itsestäänselvästä asiasta. Makeanhimo lähtee ja suu tottuu ei-makeisiin makuihin jos jättää makeutusaineet pois! KYllä, olen karpannut useasti n. kolme kuukautta kerrallaan, ja aina se on päättynyt siihen että olen syönyt jotain makeaa. Enkä ole koskaan tottunut mm. maustamattomaan jugurttiin. Siksi sanoisin olleeni aiemmin Atkinsin dieetillä, joka sallii makeutusaineiden käytön, välipalat jne. Nyt huomaan olevani lähempänä Heikkilän oppeja. Jotenkin nyt tällä kertaa aloittaessani (takana kohta 2 viikkoa) on vaan makeutusaineet jääneet heti pois. Ja kumma kyllä, nyt jo pelkkä makuvissykin maistuu makealle, samoin pähkinät, 85% suklaa ja maustamattomat maitotuotteet. Ennen läträsin sukraloosi-ja maltitolisiirapeilla, hermesetaspuristeita meni kahvikupissa 2-3 ja kahvikupillisia ainakin 4-5 /pv. Lisäksi light-limppareita ja/tai light-siidereitä joka ilta, pahimmillaan jopa 3 litraa pepsi-maxia päivässä. Silloin tällöin Atkinsin suklaapatukoita ja muita keinotekoisilla makeutusaineilla makeutettuja suklaita ja pirtelöitä. Jugurttiin ja rahkaan oli aina pakko laittaa makusiirappia tms. Kumma kyllä sit kolmen kuukauden rajapyykin saavutettuani sorruin johonkin oikealla sokerilla makeutettuun herkkuun ja siitä lähti käsistä sitten koko homma.
Nyt olen viikonloppuna juonut pari lasillista light-pommacia ja sekin maistuu lähes sietämättömän äitelältä. Ja muutos on tapahtunut siis alle parissa viikossa!! 85% suklaa ja pähkinätkin on jo makean makuisia mun suussa...ihan outoa! Ja kahvin juon ilman makeutusainetta, joukossa 1 dl laktoositonta maitojuomaa tai soijamaitoa ( soijamaitoa ei joo Heikkilä suosittele, mutta siinä on tosi vähän hiilareita ja jotkut taas sanoo että maito voi aiheuttaa painon jumitusta ja samankaltaista riippuvuutta kuin viljat).
Valmiit karppileivät, Atkinsin patukat ja keinotekoiset makeutusaineet on saaneet jäädä. (Hera-jauheessa jota syön smoothien joukossa on kyllä sukraloosia, tämä on ainut, sekin kannattanee vaihtaa maustamattomaan sitten kun edelliset loppuu). Syön usein vain sen 3 ateriaa, joista aamiainen smoothie kookosöljyn kera. Tunnen tosi omakseni Heikkilän ideologian puhtaasta eurooppailaistyylisestä ruoasta ja ruokailutyylistä. Etelä-Euroopassahan ei oikeasti syödä välipaloja, ainakaan perinteisesti. Ei mitään keinotekoista, vaan itse tehtyä ruokaa puhtaista raaka-aineista. Lisäksi joitain "superruokia" kuten raakaa kaakaota ja kookosöljyä. Raakaa ravintoa joka päivä, mieluiten joka aterialla. Maltilla liikuntaa, josta tulee hyvä olo. Ihan parhautta! On ihan uskomatonta, että tää alkaa vihdoin olla todellisuutta omalla kohdallani. Ajattelin aina, että joo, toi on ihanne, mutta en mä itse koskaan pysty siihen, että tarvin ne hermesetakset ja pepsi-maxit. Ja paskat!