karppaus.info http://karppaus.info/forum/ |
|
Kaalia naamaan http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=66&t=41597 |
Sivu 1/1 |
Julkaisija: | onthippa [ 2009-07-12 17:49:56 ] |
Viestin otsikko: | Kaalia naamaan |
Mitenkähän hapankaali olisi hyvä valmistaa. minäkin aloin syömään sitä jatkuvaan mahakipuiluun juuri nyt. Pitäsikö paistaa Antti Heikkilän kirjassa sanotaan että c-vitamiini tuhoutuu kun sen paistaa että mitenkä siis. |
Julkaisija: | Leonidas [ 2009-07-16 00:30:44 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Laita ihan normi salaatin joukkoon. Raikastaa koko salaatin kummasti. |
Julkaisija: | rantaiso [ 2009-07-16 05:51:17 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Mä oon ihan pelkiltään syönyt lusikalla naamaan. Varoitukseksi (tai vinkiksi) sanon vain sen, että jos syöt liikaa - tyyliin koko 400 g rasiallisen Rasilaista - niin sillä on laksatiivisia vaikutuksia. |
Julkaisija: | Greda Carpo [ 2010-11-12 00:41:36 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Opiskellessani puutarhakoulussa kävin jatkojalostuskurssin. Hapankaaliakin opettelimme tekemään. Jossain meille jaetussa lehtiartikkelissa oli mieleenpainuvana: Hapankaali on kuin luuta joka lakaisee elimistön puhtaaksi. |
Julkaisija: | korpatsov [ 2010-11-12 06:55:12 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
rantaiso kirjoitti: Mä oon ihan pelkiltään syönyt lusikalla naamaan. Varoitukseksi (tai vinkiksi) sanon vain sen, että jos syöt liikaa - tyyliin koko 400 g rasiallisen Rasilaista - niin sillä on laksatiivisia vaikutuksia. Pitää paikkaansa kyllä |
Julkaisija: | rantapummitar [ 2010-11-12 06:59:19 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Mie en oo vielä uskaltautunut maistamaan hapankaalia. Mistäköhän moinen kammo on syntynyt? Miltä se maistuu? |
Julkaisija: | Greda Carpo [ 2010-11-12 16:00:03 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Riippuu tekijästä. Kaupassakin useamman makuista. Venäläiset kuulemma suolaavat enemmän kuin suomalaiset. Oletkos koskaan maistanut venäläistä suolakurkkua. Saa yleensä kaupan irtomyynnistä. Sekin on hapatettu tuote eli sisältää niitä luonnon omia maitohappobakteereita. Jos niistä tykkäät niin luultavasti tykkäät hapankaalistakin. Pirkalla myös pikkuämpäri suolakurkkuja hh 2,1 r 0,1 p 0,6. Tuossa ämpärituotteessa on yhtä happamuudensäätöainetta E 270, niistä ei näköjään missään pääse kokonaan eroon. Irtotavarasta en tiiä. Jos ihastuu hapankaaliin ja muihinkin hapatettuihin tuotteisiin niin voihan niitä itsekin tehdä. Muoviämpäriin survoo suikaleita ja vedellä täytetty muovipussi kanneksi. Tai sitten oikein kunnon välineillä Udumbara. |
Julkaisija: | elliskä [ 2010-12-02 08:16:33 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
rantapummitar kirjoitti: Mie en oo vielä uskaltautunut maistamaan hapankaalia. Mistäköhän moinen kammo on syntynyt? Miltä se maistuu? Hapankaali on hapanta (nimensä mukaan) mutta myös melko raikasta. Tuossa joku mainitsi aikaisemmin hapankaalin lämmityksestä. Se miedontaa hieman myös makua. Jos on epäilyksiä maun suhteen, tai ei ole hapankaalia paljoa käyttänyt, ehkä siinäkin pätee neuvo, että aloittaa varovasti lisäämällä jonkin muun miedomman maun joukkoon. Esimerkiksi lihan lisäkkeenä: lihan kypsennys normaalisti ja sitten joukkoon hapankaalia, myös makkararuoat tykkää hapankaalista... Jos lämmittää hapankaalia esim. paistinpannulla, joukkoon kandee laittaa voita kaveriksi, niin johan on herkullista, ahh!! Nyt, kun kirjoittelen tätä, huomaankin, että en ole aikoihin ostanut hapankaalia....Varsinkin talvisin se on ollut meikäläisen herkkua ja kaalipurkki toisensa jälkeen on mennyt varsinkin talvisaikaan. |
Julkaisija: | pipru [ 2010-12-02 08:36:35 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Hapankaali on ihanaa Tein noin vuosi sitten itse valkosipulihapankaalia, ja kesällä muistin koko pöntön. (Älkää kysykö enempää.) Mutta yli puolen vuoden jälkeenkin se oli oikein hyvää. Onneksi vaan tajusin avata pöntön ulkona. Maku on hyvä ja raikas, mutta ne kasaantuneet kaasut oli menkkapieruakin pahempaa. Minun mielestä se on parasta niin, että ensin paistaa pannulla kylkisiivuja ja maustaa ne. Sit siivut lautaselle odottamaan, ja pyöräyttää hapankaalin siinä irronneessa/suolatussa rasvassa. Kaalikeiton seassakin se on hyvää. Tai borssin. Ja menettelee ihan paljaaltaankin. |
Julkaisija: | Kirrimirri [ 2010-12-02 22:39:12 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
piparimuru kirjoitti: Minun mielestä se on parasta niin, että ensin paistaa pannulla kylkisiivuja ja maustaa ne. Sit siivut lautaselle odottamaan, ja pyöräyttää hapankaalin siinä irronneessa/suolatussa rasvassa. Kaalikeiton seassakin se on hyvää. Tai borssin. Ja menettelee ihan paljaaltaankin. Samanlaiset on syöntitavat. |
Julkaisija: | Elefantti [ 2012-07-26 19:39:32 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Mä tykkään rasilaisen valkosipulihapankaalista. Se on ihanaa ja se uppoaa pelkältäänkin, mutta liha ja makkara ruokien kanssa vallan mainiota. |
Julkaisija: | Leonidas [ 2012-07-26 23:34:11 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Joo se valkosipuli onkin ihanaa. Mä ajattelin tehdä itse tässä joku päivä, mutta kunnon ohjeet uupuvat vielä enkä tiedä minne laitan pönikän... |
Julkaisija: | pipru [ 2012-07-27 08:52:45 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Tee Leo vähän myöhemmin. Varhaiskaali ei oikein toimi hapankaalissa. |
Julkaisija: | Kirrimirri [ 2012-07-27 12:18:06 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Joo, hapankaalin teko on syksyn hommia. |
Julkaisija: | Leonidas [ 2012-07-28 01:02:32 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Ahaa. Hyvä että avasin taas suuni ja mainitsin asiasta. |
Julkaisija: | Leonidas [ 2012-07-28 01:11:46 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Oon nyt monta päivää syönyt eri versioita tästä salaatista: Puolikas puntti salaattia revittynä pieneksi Paprika Kevätsipulia naatteineen (2 kpl), tai purjoa tai sipulia Purkillinen itusekoitusta (mung-, linssinituja) Pakaste herneitä pussillinen (Omenaa, viinirypäleitä jos hiilarit riittää) Iso purkillinen (400g?)Valion raejuustoa Purkillinen hapankaalia (valkosipulimauste) Joskus Feta snacks valkosipuli joukkoon... Salaatinkastikkeeksi feta snacks+rouhittua mustapippuria+sitruunaa (tai Denniksen perinteinen salaatinkast.) Tää kestää mulla pari päivää, mutta syön sitä joka ruoalla, lihan, kanakastikkeen ja makkaran kanssa. Paranee vaan seisoessaan. Ja ilman hapankaalia ei maistu miltään. |
Julkaisija: | Matami-Mimmi [ 2012-07-28 09:16:12 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Tämä Matami vasta tänä kesänä huomasi että hapankaali maistuu oikein hyvin maailmalla, mutta ei ole tullut ostetuksi kotimaassa koskaan. Tehdä en osaa. Ihmettelin vain että, miksi näin käyttäydyn. Lapsuudenkodissa vanhemmat kyllä söivät hapankaalia, ehkä jopa useinkin. Vieras ruoka-aine se ei ole. |
Julkaisija: | Fish [ 2012-07-28 09:18:50 ] |
Viestin otsikko: | Re: Kaalia naamaan |
Varhaiskaalia menee miltei päivittäin. Silpiksi vaan ja balsamicoa, avokadoöljyä ja hyvälaatuista suolaa. Muuta ei tunnu tarvitsevan. |
Sivu 1/1 | Kaikki ajat ovat UTC+02:00 |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited https://www.phpbb.com/ |