Ann Fernholm uppmärksammar den sockerstinna maten på äldreboenden
http://svenska.yle.fi/artikel/2015/11/04/svensk-sockerexpert-risar-efterratterna-pa-aldreboendenLainaa:
Sockerexpert Ann Fernholm är kritisk till den stora mängden sötsaker på äldreboendenas matsedlar i Helsingfors. Ett högt blodsocker kan bland annat försvåra demensen hos alzheimerpatienter.
Havtornskräm, morotskaka, jordgubbsyoghurt och blåbärsmilkshake. En annan dag rabarberkräm, våfflor, vaniljkräm med hallonsylt och apelsinmilkshake.
Det här är exempel på sötsaker som serveras på äldreboendena i Helsingfors under en och samma dag. De äldre får efterrätt till både lunch och middag, och dessutom ett bakverk till eftermiddagskaffet. Också frukost och kvällsmål har söta alternativ.
Allt enligt näringsrekommendationerna: Palmia som levererar mat till både servicehem, daghem och skolor följer statens kostråd när de gör upp sina matsedlar.