Arvo Morkkis kirjoitti:
Hei noobi, mua jäi kiinnostamaan, millä perusteella ajattelet käyttäväsi liikaa suolaa? Siksikö, että JK sanoo, ettei suolaa tällä ruokavaliolla pitäisi tarvita? Itse ajattelen, että kivennäiset silloin tulisivat luuliemistä ja organ meatseista, käytätkö niitä? Juustot ja makkarathan on joka tapauksessa ilmeisen ok, eli ihan suolaton tsysteemi ei taida kuitenkaan olla kyseessä.
(Mä itse lisään suolaa aika ad libitum, enemmän kuin avokki, mutta näköjään loppujen lopuksi vähemmän kuin useat perushiilarinsyöjät, nautin sekä luita että elimiä, enkä siltikään olisi valmis luopumaan suolasta. Suolanpuutteesta pettää mulla lopulta jalat alta.)
Ja onko tosiaan niin, ettei Homo Optimuksen englanninnos käy? Multa saisit, saisin tekosyyn lopulta lukea sen, jos lupaisin antaa pois
Arvon morkkis,
En keitä luuliemiä enkä sisäelimiä. En ole edes kokeillut. Lampaan maksa on kyllä hakusessa. Vaan en ole törmännyt. Lisään ruokaan joko merisuolaa tai mineraalisuolaa. Ja mututuntumalta liikaa. Kw:n mukaan "The amount of salt in food should be lowered progressively, until not needed". Toisaalta hän huomauttaa Optimal Nutrion kirjassaan, että resepteissään olevat ruoka-aineet usein sisältävät suolaa. Heikkiläkin, muistaakseni, suosittaa suolatonta voita.
Ja kiitos tarjouksesta Homo optimuksen suhteen. Hommasin sen jo itselleni jokin aika sitten samoin kuin tuon Optimal Nutrition kirjan. Suosittelen kiinnostuneita ostamaan. Vaikka kaikki tieto mukamas löytyy verkosta, niin itse ainakin koin ahhaa -elämyksiä kirjoja lukiessani. Suomennos palvelisi sellaisia, joille enkku ei käänny.