karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Eläinrasvametsästystä, vinkkejä
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=62&t=52234
Sivu 4/4

Julkaisija:  Kirrimirri [ 2012-11-30 22:46:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Mä en oo uunittanut ainakaan eikä liemet oo ollut tympeen hajusia.

Julkaisija:  suopursu [ 2012-11-30 23:22:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Kiitos tiedosta!

Minkälaisista luista olet keitellyt?

Julkaisija:  Arvo Morkkis [ 2012-12-01 00:45:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Mun mielestä luuliemi on keittäessä aina ärsyttävän täyttävän hajuista, tuntuu että haju täyttää nenän, aivot, vaatekomerot. Mutta ans olla kun laittaa siitä liemestä mitä tahansa ruokaa, sipulilla chilillä kermalla herneillä millävaan, tulee parempaa kuin ikinä ennen. Meillähän on avokeittiö niin ei keittäessä pääse hajuja karkuun.

Julkaisija:  Kirrimirri [ 2012-12-01 09:51:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

suopursu kirjoitti:
Kiitos tiedosta!

Minkälaisista luista olet keitellyt?


Naudan ydinluista oon keitellyt. Aloin nyt vaan miettiä että kyllähän siitä oma tuoksunsa tulee mutta ei se minusta ole paha ei tympeä. Vuorokauden niitä yleensä keittelen. Keittelen myös broiskunluista kun niitä kerään pakkaseen kun koipia syön.

Julkaisija:  els [ 2012-12-02 10:26:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Tympeä ei ole hassumpi sana kuvaamaan ensimmäisten ydinluuliemikokeilujen hajua, eivätkä valmiit liemipurkit (laitoin siivilöidyn liemen lasiaistioihin) olleet kutsuvan näköisiä... mutta siinä vaiheessa tämä entinen nirppanokka oli jo uskaltautunut maistamaan muitakin outoja juttua, ja oppinut että kalpea eläinrasva maistuu yllättävän hyvältä sapuskassa käytettynä. Ensimmäinen kipollinen kermakeltuaisilla suurustettua luulientä maistui - noh, ei pahalta... ja toista kertaa kokeillessa siihen jäi jo koukkuun. Morkkiksen tapaan olin jo helpommilla liemillä (broilerinjämät, possunluut ribseistä ja kinkusta) oppinut että kaikki sapuska maistui näillä piilorasvoilla paremmalta kuin ennen. Nykyisin pyrin keittämään kaikki luut liemeksi, jos kohta parasta IMO tulee ydinluista. Omiin luuliemiin loppuivat kaikki kaupan liemikuutiot, fondit ja uutteet - ja ikävä kyllä ykkösravintoloita lukuun ottamatta ulkoruokintasapuska alkoi maistua ikävän yhdentekevältä.

Nykyisin vanhanaikaisen lihakeiton perushaju (sen tuntee sipulin ja pippurin takaa nyt kun tietää mitä hakee) tuntuu nenään täyteläiseltä tai täyttävältä eikä tympeältä. Se leijuu talossa tänään kun eilen näkyi kaupassa keittolihaksi nimettyä suomalaista luullista luomu-herefordia tarjouksella. Tosin söin jo kuormasta aamiaisliemeni :smt049

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2012-12-02 11:41:35 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Oikean vanhanajan lihakeiton tuoksu on ihana. Mikä sen sitten erottaa siitä yhdestä naudan ydinluuliemestä mikä meni hukkaan sen tympeän hajun takia? Ja oliko psyykekin buustailemassa inhoreaktiota, kun juurikin ne haisuliemiluut olivat eläinruokapakasteita?

Edelleen käytän kaikki mahdolliset liemet mitä ruuanvalmistuksessa syntyy, sekä keittelen jämäluista liemiä, mutten erikseen osta luita. Ainakaan eläimille tarkoitettuja. Ovat sitäpaitsi kalliinpia, kuin ihmisruoka.

Teolliset liemet on olleet poissa keittiöstäni jo neljännesvuosisadan. Aiheuttavat kaikenlaista vatsavaivaa, makukin kehno.

Julkaisija:  diesel [ 2012-12-02 12:08:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Täällä tuoksuu silava, ihra ja läski. 35 kiloa, silkkaa sikailoa matkusti eilen mökille ja kotiin, suurin osa jo jaettu pakastimiin, kinkku vielä riippuu liikoja nesteitään pois ja osa ihrasta ja osa nahallisista maharasvapaloista astioissa uunissa tirisemässä rasvojaan ihanaksi siivilöitäväksi silavaksi purkiin ja paprikahunnun alle. Saatanpa kokeilla ruotsalaisvaarin joululevitteen tekoakin. Luut ovat ruskistumassa ja niistä tulee ennen pitkää liemi. Tänään saatetaan jopa kyljystellä juuresmuusin ja feikin perunasalaatin kanssa.

Joskus naudanluuliemi on haiskahtanut vähän tympeälle, olisko alkanut naudantali hiukan vanhentua, yleensä niistä kyllä on tullut ihan kelpo lientä. Sen haisevaisenkin lipoivat koirat mielihyvällä. Parhaimman makuista ja tuoksuistakin olen omasta mielestäni saanut useamman elukan luita yhdistellen ja aivan smack, jos luissa on ollut häränhäntiä mukana.

Fondit, makuliemet ja kuutiot, paitti omat pakastetut jääpalaastioihin, ovat meitäkin olleet pannassa jo parikymmentä vuotta, eikä ole ollut kellään niitä ikävä.

Julkaisija:  suopursu [ 2012-12-02 13:33:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Huh Diesel, ompas sulla siellä kvaliteetin lisäksi kvantiteettiä! :lol:
Häränhäntälientä olen jokunen kerta keitellyt, ja kerran siinäkin oli hiukan tympeä haju. Olen niitä kyllä useimmiten ostanut alepäivänä. Ossobuccossa juuri ne ydinluut ovat olleet aina herkkuani. =P~ Taidankin lähteä niitä hakemaan tämän päivän päivälliselle, alkoi ihan vesi herahtaa kielelle kun tästä puhuin.

Koirat ihan innoissaan tuosta liemestäni. Vielä en ole itse maistanut.

Sivu 4/4 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/