karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Eläinrasvametsästystä, vinkkejä
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=62&t=52234
Sivu 3/4

Julkaisija:  Grasu [ 2011-12-20 19:41:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Mä tarvitsisin hieman vinkkejä mitä tehdä kun sain ylimääräisenä n.3kg possunsilavaa, siinä on osa myös nahkaa. Kannattaako sulattaa uunissa hiljalleen vai jossain padassa levyllä, purkittaako vai pakastaako. Luuliemiä olen keitellyt mutta rasvaliemi on aika uutta juttua minulle.
Kellään ideoita #-o

Julkaisija:  els [ 2011-12-20 19:47:12 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Uunissa sulatus käy varmaan jos on sopiva uuni. Meidän keittiössä hella tuntuu helpommalta, joten olen harrastanut kattilaa, jonka pohjalla on vähän vettä, ja jopa parin päivän hauduttelua ykkösellä. Homma varmaan nopeutuu, jos tekee läskin ja ihran pehmenemisen jäkeen Morkkiksen tapaan eli soseuttaa sauvasekoittimella jo etukäteen eikä kerää vain sitä värittömäksi nesteeksi pinnalle nousevaa rasvaa... ja hyvää sekin oli (kiitos!)

Pakastusta en ole edes ajatelluy, koska hyvin tehtynä tuo säilyy hyvin sellaisenaankin viielässä

Ja sitten sitä voi tietysti jo keitettäessä maustaa levitteeksi Puolalaiseen tapaan. Suola ja sienet ja yrtit ja sipuli taisivat olla sopivia - mutta tätä en ole vielä ehtinyt kokeilla, paitsi muutaman kerran maistaa. Vei kyllä joka kerta melkein kielen mennessään :)

Julkaisija:  Grasu [ 2011-12-20 19:57:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Kiitos Els,
mulla on sellainen slow cooker niin tunkasenpa silavaa siihen ja sitten jätän sen pariksi vuorokaudeksi keittiön tasolle matalalle lämmölle. Katsotaan mitä saan aikaiseksi. :lol:

Julkaisija:  Ronja-Aliisa [ 2011-12-20 20:15:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Grasu kirjoitti:
Mä tarvitsisin hieman vinkkejä mitä tehdä kun sain ylimääräisenä n.3kg possunsilavaa, siinä on osa myös nahkaa. Kannattaako sulattaa uunissa hiljalleen vai jossain padassa levyllä, purkittaako vai pakastaako. Luuliemiä olen keitellyt mutta rasvaliemi on aika uutta juttua minulle.
Kellään ideoita #-o

Minulla on puhdistus ohjeet tässä
http://karppausjaperhe.blogspot.com/201 ... ering.html
Minä oikaisin viimeksi ja jätin keittämisen väliin. Ihan hyvää tuli silti. Mutta ehkä tuoksu vähän voimakkaampi??

Julkaisija:  Grasu [ 2011-12-20 21:00:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

R-A, Kivan näköinen pallukka siitä näytti tulevan.
Kuinka toi silava, eikö se tartu jauhettaessa lihamyllyn rattaan ympärille. Muistan kun olen jotain nahkaa työntänyt myllyn läpi, niin siellä on nahka sen pyörivän jutun ympärillä ja jumittaa sitten.koko koneen. Sitten kun se on hyvin rasvaista niin se vain pyörii mutta ulos ei tule mitään.
Täytyy silti kokeilla kunhan ehdin.
Kiitos R-A

Julkaisija:  Ronja-Aliisa [ 2011-12-20 21:02:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

En osaa sanoa oikein. Mun mylly jauhaa kaikki nahkoineen päivineen. Ei ole jumittanu vielä kertaakaan.

Minä kun jauhan kamarankin nykyään lihapulliin :lol:
(mieheltä salaa, nuissa mun kamaroissa kun on joskus sitä karvaakin jälellä :lol: )

Jos leikkelet ohuempaa suikaletta??

Julkaisija:  Grasu [ 2011-12-20 21:04:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

täytyy testata josko auttaisi #-o

Julkaisija:  Arvo Morkkis [ 2011-12-20 23:03:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Tai sitten leikkaat nahat talteen ja keittelet luuliemen seassa niistä kollageenit irti, jos mylly ei jaksa :) ?

Julkaisija:  Ronja-Aliisa [ 2011-12-21 08:49:03 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

=D> jep tuo oli hyvä! Jos on leivinuuni, niin antaa luiden ja kamaran ensin vähän paahtua kattilassa ja sitten keittelee!! Tulee vielä ihanampaa!

Julkaisija:  els [ 2012-02-03 07:52:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

els kirjoitti:
Vinkki: Soittelin juuri Hauhialan hanhifarmille.
Siellä on jouluhanhien teurastus vielä käynnissä, joten rasvaakin olisi saatavissa
...
Ja vielä linkki: http://www.hanhifarmi.fi/

Jälkipuheita tästä

Alunperin pakastetusta mutta meille päästessä jo sulaneesta neljän kilon hanhenrasvaämpäristä on nyt kahden kuukauden käytön jälkeen jäljellä noin kilo. Jouluajan kulutus oli sikäli erilaista, että talossa oli paljon muitakin syömisiä - mutta toistaalta osa rasvasta päätyi samasta syystä muualle kuin meille.

Tiiviinä ja kiinteänä tuotteena se näyttää säilyvän yhtä hyvin kuin voi tai koti-ihrat, eli pari kuukautta ei vielä haittaa mitään. Maku on kuin onkin hulppean hyvä. Elikkä kyseisen pönikän sisältö on ollut mahtava lisä ruoanlaitossa; varsinkin sellaisiin ruokiin, joihin tulee muutakin valmiiksi suolattua raaka-ainetta ja joihin siksi normivoin suolaisuus (meikäläisen käyttämissä määrissä) on liikaa.

Julkaisija:  els [ 2012-06-04 21:25:57 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Hoi eläinrasvametsästäjät!
Ensi viikolla (vuosi 2012, viikko 24, kesäkuuta) voisi kuulemma saada kyyttöhärän rasvaa ja luita.

Jos asut Jyväskylän seudulla, vilkuile facebookista Jämsän, Muuramen tai Laukaan ruokapiirien sivuja
Jos asut pääkaupunkiseudulla ja pääset hakemaan niitä itse, voit ehkä privata minulle. Mutta vain tällä viikolla.

Julkaisija:  Kettu-Pekka [ 2012-06-05 05:52:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Jos teillä on tuttuja hirviporukassa niin sieltä voi saada hyviä herkkuja. Luut ja rasvat menee hyvin usein koirille tai supille.

Äijät katteli ihmeissään viime syksynä lihanpaloittelussa kun minä mätin "moskaämpäristä" rasvoja omaan pussiin :mrgreen:

Julkaisija:  els [ 2012-07-24 21:05:38 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Onkos kukaan koskaan keittänyt ihraa strutsinrasvasta tai masitanut sellaista?
Terveisiä vaan Kouvolasta, jonka naapurista auton takakonttiin eksyi kokonainen pakastettu strutsinraato luineen ja läskeineen :)

Päällimmäisenä pinossa (eli jo tänään sulana) näytti olevan sisäelinrasvan oloista tavaraa, joten sitä on nyt muutama kilo kiehumassa.
Raportoinen jatkosta, kunha projekti edistyy johonkin merkittävään pisteeseen.

Päivitystä (seuraavana aamuna):
Projekti on vielä pahasti kesken, mutta päällimmäisistä, sisäelinrasvan näköisistä lihattomista ihrapaloista (3.5 kiloa) tuli jo nyt,
yön yli kattilassa muhittamalla toista litraa kirkasta, hyvänmakuista luksusrasvaa ja pari kiloa sameampaa maukasta talousrasvaa.

Tilalla oli pakkasessa useammankin strustin jämät pakkasessa, niin että suosittelen lämpimästi, jos aikaa riittää.
Paikan nimi: Laurilan strutsitila ja nettiosoitekin löytyy: http://www.strutsitila.net

Julkaisija:  meli [ 2012-11-29 22:54:17 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Tuli muuten vastaan verkkokauppa jossa myydään ankan ja hanhenrasvaa: http://www.delideli.fi/fin/?sivu=ryhma&id=70
Alkuperämaa tosin ilmeisesti Ranska.

Julkaisija:  diesel [ 2012-11-30 17:13:49 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Ihana Eestikauppa yllätti jälleen. Olen appiukon Unkarinmatkasta alkaen kaivannut tuliaisiksi saamaani ihrapötkylää. Silkkaa suolaista silavaa paprikahunnulla ja nyt vihdoin sitä löysin Eestikaupasta. Ah ja voi, nyt on ihan pakko saada Uotilaa ja silavaa,ja vielä päällänsä Liljan upeita venäläisiä kurkkuja, maiskis.
A-vorst . Ungaripekk. Koostis: seapekk, sool 4%, punane pipar. Eikä mitään muuta. Pipar on tulisen sorttista ja silava kovempaa kuin Unkarissa, mutta muuten ; smack :D

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2012-11-30 19:30:52 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Mites muuten se menis, kun meillä uotilakin nyt boikotissa. Ens viikolla käydään kumpikin kaupunki vissiin.

Julkaisija:  diesel [ 2012-11-30 20:23:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Uotila jäi minultakin, kun ukko oli ostanut jotain onnetonta luomuruista, mutta voihan sen laittaa munakkaaseen, oopsin päälle, läskilootaan, siis vähähiilarisilla vihanneksilla tehtyyn ja juuston ja kurkun väliin. Hiukan pehmeämpää sais vaan olla. Taidan tehdä ite, kun huomenna sikaa haetaan. Joulukuuksi kilon silavapötkö hyvällä paprikahunnulla, hiukka salaatinlehteä sivulle. Ostin päättömän ämpärin suolasilakoitakin, eiku ämpärin päättömiä, niistä ja kesäkurpasta ja silavasta eksoottinen silakkaloota ja sitä rataa. Eksotiikkaa tuo ainaskin se wahwa punapiper. Ja jos viel laittais munamaidoksi kookosmaitoa :mrgreen: :lol:

Julkaisija:  suopursu [ 2012-11-30 21:04:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Minä ekaa kertaa viikko sitten keittelin luita, (paitsi olen jätteeksi jääneistä broilereista ennen toki keitellyt) jotka olin tilannut ihan lihatiskiltä luuliemeä varten.

No, innoissani keittelin sitä kolmen- ja puolenkilon luukasaa isossa kattilassa vuorokauden.
Haju alkoi vaan niin tympiä, varsinkin kun se tuntui tarttuvan joka paikkaan, ja lopulta en ole edes maistanut, mutta meitin mustat=koirat aivan onnessaan. :wink:

Olin kyllä yllättynyt miten niistä kovista luista irtosi sellanen määrä rasvaa!!! :shock:
Kaikki liemi on pakkasessa , ja voihan tuo olla niini, että uskallan sitä maistaa joku päivä mustien kiusaksi. :lol:

Julkaisija:  Greda Carpo [ 2012-11-30 21:08:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Mulla tuli kerran kans tympeenhajuinen liemi. Jäi syömättä. Mistähän johtui?

Julkaisija:  suopursu [ 2012-11-30 21:31:22 ]
Viestin otsikko:  Re: Eläinrasvametsästystä, vinkkejä

Tympeenhajuinen on just OK ilmaisu, kompaan Konnsintti sinua!
Mutta ei se nyt pakastuksen jälkeen ole enää sama.

Mietin vaan, että kun oli niin vaikeaa löytää ohjeita siinä hädässä ja laitoin suoraan veteen,
olisikohan pitänyt laittaa uuniin ensin?

Onko kokemuksia?

Sivu 3/4 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/