karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-11-15 23:46:44

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 33 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2011-04-01 20:29:20 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2010-09-14 20:30:13
Viestit: 366
No voisi keltava mullekin, ainakin jos joku muu kuin minä tekisi siitä ruokaa.. :roll:
pitäisköhän taas joskus yrittää maksan valmistamista..? ihan siis hivenaineiden saannin takia.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-04-01 20:59:34 
Poissa
The Kuningatar
The Kuningatar
Avatar

Liittynyt: 2010-05-30 11:54:35
Viestit: 1085
Ja se on ihan sama mitä hyvää niistä sisäelimistä saa tai ei saa, mää en niitä syö IKINÄ koska en pidä niiden mausta.....JA silti olen yhä hengissä ja jopa TERVE :wink:

_________________
mutinaa...ei mull mitää asiaa oo :mrgreen:
Rakasta itseäsi tänään :smt049
-------------------------------------------------------------------------------------
91kg --> 74kg


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-04-01 21:39:53 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2010-09-14 20:30:13
Viestit: 366
No oikeassa oot siinä, että pahan makuista ei pakolla kannata syödä. Itse kyllä tykkään maksasta (ja muista sisäelimistä) jos joku esm äitini tai mummo on sen valmistanut, itse en siitä kengänpohjallista kummoisempaa saa. Sen verran pelkään sisäelimiä, että haluan paistaa niitä varmasti tarpeeksi, siinä varmaan vika..


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-04-02 03:03:52 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 41143
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Niinpä minäkin uskoin pitkään en-tykkääväni noista.
Sitten löytyi parempia reseptejä (kypsyysasteesta riippumatta) :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-04-02 07:03:11 
Poissa
The Kuningatar
The Kuningatar
Avatar

Liittynyt: 2010-05-30 11:54:35
Viestit: 1085
Joo, ei pidä olla liian jyrkkä...ehkäpä tulee joku päivä sekin resepti/kokki vastaan joka saa nuotkin raaka-aineet herkullisksi [-o<

_________________
mutinaa...ei mull mitää asiaa oo :mrgreen:
Rakasta itseäsi tänään :smt049
-------------------------------------------------------------------------------------
91kg --> 74kg


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-04-02 14:09:19 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2006-07-09 20:58:32
Viestit: 202
Olen aina rakastanut kaikkia sisäelimiä, mutta puolisoni ei tavatessamme suostunut syömään ainuttakaan sorttia, oli kuulemma huonoja kokemuksia. Maanittelin maistamaan minun versioitani, ja nykyään olemme yhtä innokkaita sisäelinsyöjiä molemmat. :D Tänäänkin ruokalistalla possun sydäntä, nam! :koki:


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-04-02 14:29:35 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10712
Hyvä kokki - paha kokki, Top Chef! :D

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-04-03 17:23:25 
Poissa
täyskarppi
täyskarppi

Liittynyt: 2006-07-09 20:58:32
Viestit: 202
^Top Chefistä tuli mieleen se Hell's Kitchen, jossa kisan hävinnyt joukkue joutui rangaistuksenaan syömään tarjottimellisen (ihan kypsennettyjä!) sisäelimiä. Istuivat siinä kyyneleet valuen ja oksennusämpärit tanassa. :smt044 Voi pyhä lehmä. ANTAKKEE HAARUKKA, mäki haluun!!! :smt050

Hakaniemen hallin Liha-Haka on kyllä oikea meikäläisen taivas, sieltä saa kaikkea ihanaa. :smt049


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-04-08 23:02:29 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2010-09-14 20:30:13
Viestit: 366
^Menee jo OT, mutta oliskin hyvä jos kokkikilpailuissa käytettäisiin hienojen lihojen ja fileiden sijasta sisäelimiä ja muita vähemmin käytettyjä ruhonosia. Niistä sitten valmistaisivat hyvää ruokaa ja laittaisivat hienosti esille.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-04-09 10:32:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-09-05 15:38:02
Viestit: 5571
elysee kirjoitti:
..käytettäisiin hienojen lihojen ja fileiden sijasta sisäelimiä ja muita vähemmin käytettyjä ruhonosia. Niistä sitten valmistaisivat hyvää ruokaa ja laittaisivat hienosti esille.


kun ite tekee tämän, niin ei tarvi ees teeveetä kattella. :smt001


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2011-04-09 11:03:15 
Poissa
apina
apina

Liittynyt: 2009-12-21 22:22:11
Viestit: 10712
kekexxx kirjoitti:
elysee kirjoitti:
..käytettäisiin hienojen lihojen ja fileiden sijasta sisäelimiä ja muita vähemmin käytettyjä ruhonosia. Niistä sitten valmistaisivat hyvää ruokaa ja laittaisivat hienosti esille.


kun ite tekee tämän, niin ei tarvi ees teeveetä kattella. :smt001


Mens corpore in mens sano, eiku mitensemeni.

Täälläpäin on semmonen perinne, maksansyönti. Eli ryypätään ihan sikana maksaa syöden. Mikähän maksa se oli? Hirven kai. :D

e. sano

_________________
äh


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-05-01 00:23:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-05-08 00:35:19
Viestit: 803
Sopisikohan tässä ketjussa udella, vaikka en mitenkään Kwasniewskin dieettiä noudatakaan...

Minulla on tapana ostaa broilerinkoipia silloin kun halvalla saan (eli aika usein) ja valmistaa keittämällä+hauduttamalla. Kolmesta koivesta tulee neljä ateriaa: kunkin koiven lihat ja nahkat ovat ateria kukin, ja neljäntenä (eli ajallisesti ensimäisenä) ateriana nautin nivelten rustot, nilkan nahkat, pienet luut ja isojen luiden päät jotka ovat niin pehmeitä että ne pystyy pureksimaan, ja luuytimet pitkistä luista.

Nyt kiinnostaisi tietää, mikä tämän rusto-ydin-nahka-aterian ravintopitoisuus mahtaisi olla? Kyllä siinä muutama gramma pehmeäksi kypsynyttä luuta tulee nieltyä, mutta imeytyykö siitä elimistössä esim. kalsiumia? Mistä rusto koostuu, ja mitä hyödyllistä luuydin sisältää?

Joskus vielä pistän satsista kuvan "lähetä kuva ateriastasi" -ketjuun... Pitänee vain selittää, että tässä tosiaan on ateria ennen syömistä, vaikkei siltä näyttäisi.

_________________
Kuva

Karppauksentapainen aloitettu 28.12.2010
Tavoitteena lievä ylipaino (72,5 - 86,5 kg) loppuiäksi.
Ruokapäiväkirja kesältä 2011


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2012-05-01 02:22:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-09-05 15:38:02
Viestit: 5571
kynteli kirjoitti:

Nyt kiinnostaisi tietää, mikä tämän rusto-ydin-nahka-aterian ravintopitoisuus mahtaisi olla? Kyllä siinä muutama gramma pehmeäksi kypsynyttä luuta tulee nieltyä, mutta imeytyykö siitä elimistössä esim. kalsiumia? Mistä rusto koostuu, ja mitä hyödyllistä luuydin sisältää?



tässä on jotain http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/article ... 7-0052.pdf
tuskin on koko totuus eli jatka vaan lienten syömistä.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 33 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)