Mä aloitan nyt tämän oman päiväkirjan tähän, kun on niin paljon ihmeteltävää ja säädettävääkin...
Lähtötilanne on siis ollut se, että 1,5v takaperin tehdyn vatsalaukun osapoiston jälkeen paino on pudonnut 40kg ja ennen leikkausta normaalisti karppaamalla 15kg. Yhteensä siis parin vuoden aikana paino on pudonnut 185kg -> tämän aamun 129.7kg Leikkauksen jälkeen olen syönyt tiukasti karppaillen proteiineja suosien. Rasvan määrä on hiipunut koko ajan alemmas kun paino ei ole enää suostunut laskemaan tasaisesti ja vastaavasti proteiinit on kivunneet ylemmäs. Laihtuminen on ollut silkkaa tervassa tarpomista ja viimeisen vuoden aikana on pudonnut vain 14kg. Viime keväänä kilppariarvoissa oli häikkää ja erinäisten kommervenkkien kautta sain hankittua koelääkityksen jota olen itse sujuvasti nostanut omaa oloani tarkkaillen. Nyt siis tyroksiinin annos 0,125mg/vrk.
Rasva on lähtenyt lääkityksen jälkeen hitaasti palamaan, mutta vasta nyt parin viikon tehokkaan rasvan lisäyksen ja proteiinien karsimisen jälkeen on alkanut tapahtua. Vaaka näyttää nyt yli 2kg vähemmän mitä pari viikkoa takaperin ja voinette uskoa miten tyytyväiseksi se tekee tämän kaiken epätoivoisen pinnistelyn jälkeen.
Mietin tuossa, että olisi kiva saada ne laskurilla lasketut raja-arvot... jos joku ystävällinen viitseis...
Lueskelin Mesimumman erittäin valaisevaa päikkyä ja jäin miettimään sitä ohjeistusta oikeasti lihavien kohdalla eli rasva 1,5-2g ja hiilarit 0,5g per proteiini gramma... Eli jos syön 60g proteiinia niin rasvan määrä olisi 90-120g ja hiilarit 30g. Alunperin ajatus oli P60g / R150g / H50h... Rasva menee helposti tuohon, mutta hiilarit ja proteiinit jää luonnostaan vähän alemmas. Pitäisikö hommaa sorvata enempi tuohon vähärasvaisemman suuntaan vai pidänkö proteiinit ja hiilarit alkuperäistä suunnitelmaa alempana ja rasvat sen mukaisena, kun se nyt tuntuu toimivan, vai tähtäänkö tarkalleen vaan tuohon alkuperäiseen!?
Mikä kalassa mättää? Mulla on kauheat kasat omega-3 kapseleitakin... voiko niitä napsia silloin tällöin vai lahjoitanko eteenpäin? Kasviöljyjen ja omega-6 ongelmat olen ehkä ymmärtänyt, mutta jotenkin mulle on iskostunut kovin vahvana mieleen näiden vuosien aikana ajatus siitä, että elimistö tarvitsee kaikkia rasvoja oikeassa suhteessa.... Voisko joku antaa sellasen pienen kansantajuisen priiffin, kun noita juupas eipäs ketjuja lukiessa menee suurin osa ihan yli hilseen ja sitä pääpointtia kokonaisuudesta on vaikea poimia