karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-03-29 07:20:44

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 104 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2011-12-28 13:58:56 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Joulusta ja sen perinteistä huomaan itse ehkä helpoimmin hitaat muutokset makupuolella?
Joulu runsaine tarjouksineen toimii vähän niinkuin pähkinäpurkit keittiössä zonen alkuaikoina: niistä näki koska ruoka oli kohdallaan (silloin purkkeihin ei koskettu), ja koska homma ei ihan toiminut (silloin niitä käytettiin).

Tämä oli ensimmäinen joulu (jopa näin karpaten) joka meni kokonaan ilman leipomuksia ja leivonnaisia.
Ei tehnyt mieli leipoa mitään (pakkasessa olisi ollut jopa voitaikinaa, jos...) ei karppipuolta eikä sitä tavallisempaa eikarppia.
Eikä yksikään leipomus näyttänyt kutsuvalta pikkujoulu- tai joulupöydissä, joita kiersimme.
Glögeily jäi kertaan; alkojen sijaan ruokajuomana kuluikin vissyä; suklaata kului mutta tällä tahdilla sitä riittää juhannukseen saakka,
eikä välipalojakaan kaivattu... Ei vaan tehnyt mieli. Hassu juttu sinänsä.

Silti ruoka oli (puuttuvaa leipää ja leivonnaisia lukuun ottamatta) ihan tavallista jouluruokaa. Rasvaista toki, mutta sitähän se on:
- pöydän alkupaloina (kaupan) maksapasteijaa, (kaupan) aladoobia, (omia) etikkakurkkuja, (kaverin) kanttarellihilloa ja (kaupan) ruskajuustoa. Lisinä voita, tsilihilloa, wasabia ja sinappia.
- salaatteina (omaa) rosollia kermakastikkeella, idullista vihersalaattia ja (omaa) sienisalaattia
- pääruokina pieni kinkku (ihra-voi-kerma-sipulikastikkeella; herneillä tai ilman) ja tällä erää tosi hyvä savukalkkunan puolikas
- kasvislisukkeina (omat) lanttu- ja porkkanalaatikot sekä hanhenrasvaisia perunapaistikkaita. Ja voita.
... ja jälkkärinä korkeintaan lasi jälkiruokaviiniä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2011-12-28 14:38:22 
Poissa
Turska
Turska
Avatar

Liittynyt: 2004-11-22 09:37:24
Viestit: 2501
Paikkakunta: Helsinki/Malax
_o/

Ihanan kuuloinen joulupöytä!

_________________

Sisäsyntyistä kannibalismia jo vuodesta 2004


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2012-01-04 10:31:28 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kerrottakoon vielä että suklaakonvehtikasojen ja täyden viinaskaapin vierellä vapaasti laiduntaneen
ja edelleen yhtä itsekurittoman Erkin painosaldo joulun jälkeen oli ihan sama kuin ennen joulua
- ja karvan verran matalampi kuin mitä se oli ennen käytännössä koko syksyn kestänyttä juhlakautta.

Uudenvuodenlupauksia tuli tehtyä yksi, katsotaan onnistunko siinä - tänä vuonna?
Se ei liity viljakuiduttomuuteen, leipomattomuuteen, kawailuun eikä Erkkiin. Ne sujuvat hienosti ihan ilman lupauksiakin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2012-12-26 10:55:54 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Joulupöytävertailu jatkuu varmaan helpoiten täällä?

Tuunasin tällä erää joulupuuroa erkimmäksi (se kuuluu talon pakollisiin perinteisiin, siinä missä leipomuksista laistaminen kävi helposti). Tässä kuuden nälkäisen annos: Kiehauta kattilan pohjalla 50-100g voita. Kaada perään vajaa kaksi desiä riisiä kuullottumaan. Kun jyvät ovat läpikuultavia, lisää pari desiä vettä. Kun vesi imeytynyt, vähennä lämpöä ja lisää punamaitoa sitä mukaan kuin se imeytyy, parin desin annoksina ja välillä sekoittaen. Kun valmista (tähän menee vajaa tunti) mausta tarvittaessa suolalla ja lisävoilla.
- Tämä tarjottiin kanelin, sokerin, voin ja savukalkkunan kera. Hiilareita (ilman sokeria) koko annoksessa alle 100g, eli kuudelle jaettuna vain 15; kaloreita niin että jaksaa hyvin odotella päivällistä, maku kohdallaan... eikä tämä aiheuttanut edes aiempien puurojen kaltaista väsymystä.

Ja se vuoden suurin ja kaunein, aattopäivällinen:
- Alkupalaksi perinneporkkanakeittoa, jota ei tarvitse tuunata erkimmäksi: Kuullota pilkottuja juuria (yksi sipuli ja ehkä puoli kiloa porkkanaa) runsaassa rasvassa (muutama rkl voita, samanverran kinkkurasvaa), kunnes suurin osa nesteestä on kadonnut ja palat alkavat kiiltää. Mausta paprikalla ja curryllä jos siltä tuntuu. Lisää nesteeksi kinkkulientä ja vettä (varo liikaa suolaisuutta), hauduta palat pehmeiksi, bamixoi, lisää niin paljon kermaa kuin ilkeät ja mausta lopussa vielä volla. Tarjoa kateleivän ja voin kera niille, jotka sellaista haluavat.
- Sen jälkeen seisova pöytä jossa lihat (kinkkua ja savukalkkunaa), laatikot (porkkana, lanttu, maksa, kaikki erkkiversioina), salaatit (viheriäinen ja rosolli), juustot (mustapekkoja, ambassadeuria, rambolin yrttiä, munajuustoa, auraa) ja soosit näille (rosollisoosi, hunajoitu smetana, kinkkukastike, tuore voiooli, sinappi, wasabi ja tietysti myös saaristolaisvoi)
- Jälkkäriksi kahvia ja suklaakonvehteja
- Juomana paljon kuplavettä ja pullo shampanjaa

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2012-12-26 11:51:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Hyvältä kuulostaa! Täällä menty melkein pelkkä-erkillä, sattuneesta syystä(vatsatauti) eli rosollit, leivät, potut, laatikot, salaatit ym jääneet syömättä. Litroittain teetä ja kinkkua muutama kilo vaihtelevilla sinapeilla, satunnaisia klementiinejä ja hiukka punaviiniä. Vatsa ei enää käänny nurin, mutta ei se oikein tykkää mistään, vieläkään. Tarttemas viettää ruokaisampi Nuutinpäivä sitten.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2012-12-29 10:15:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
:D Eilen jo ruokakin alkoi maistua ja porkkanasopan kinkunliemeen minäkin tein, laitoin siihen vielä puolikkaan fenkolin ja kourallisen kuivattuja mustiksia(mustia torvisieniä) ja puolikkaan kokoliaasta chilistä. Syntyi kyllä ihan vatsaa hivelevä soppa joka vielä lämmittikin mukavasti. Tänään samaiseen kinkkuliemeen tehdään kaukaisten maiden bataattikardemummasosekeitto. Lämmintä Uuden Vuoden odotusta Elsin Erkkilään :smt049

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2012-12-29 17:43:57 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Hyvää vuodenvaihdetta riisseliläänkin
Toivottavasti juhlakuplat maistuvat taas
Ja onnea sait sinäkin ylitettyä parempi-kuin-koskaan päiväyksen :smt049

Nuoriso katosi, joten olen kaksin samanlaisen juhlakalun kanssa, ja vielä lomalla, hetken.
Ihan hyvä etteivät näe, miten lepsuilemme. Tapahtuisikohan täällä mitään ilman pakollisia lumitöitä? :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2014-01-01 16:44:55 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Tästä taisi tulla meikäläisen jouluketju ihan kuin juhliva soturi on muuttunut juhannusketjuksi?
Vaan ei se kai mitään; arjen peruskawailu rullaa isommitta muutoksitta joten on ehkä hyväkin siellä täällä kerran vuodessa katsoa onko mikään muuttunut :)

Joulu oli pääpiirteissään sama kuin ennenkin. Suklaakonvehteja ja hedelmiä talossa oli entistä vähemmän, mutta pähkinöitä ja kuivahedelmiä ainakin saman verran kuin ennen. Joulupuuro jäi vihdoin ja viimein pois aattolounaalta (kun kukaan ei halunnut sitä) ja porkkanakeittokin syötiin pari päivää etuaikaan, kun sen suurin fani tuli silloin esijoulustamaan. Päivällisille mahtui alkuruoaksi täytetyt munat, salaatteja (lue: vihersalaatti, rosolli ja sienisalaatti; tapanina perunasalaattikin) laatikot (oma lanttu ja porkkana ynnä Chef Wotkin'in maksa), kinkku kastikkeineen, savukalkkunan jalka, erilaisia rasvasooseja ja juustot joita ei kuitenkaan syöty ennen kuin joulun jälkeen). Kaikki riitti sopivasti. Juotiin kuplavettä, hyvää viiniä ja yyberhyvää konjamiinia jälkkärikahveilla. Oltiin. Ei paha lain :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2014-12-21 11:46:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ja taas ollaan joulussa. Aika vähän näyttää olevan muutoksia aiempiin, ja ensi silmäyksellä tuo näyttää varsin tavalliselta perinnepöydältä muutenkin. Rasva kun ei näy nimissä vaan vain maussa. Luulen että rasvan ja vain sen rasvan takia tässä talossa toivotaan ja syödään edelleen perinteisiä :D

Tänä vuonna porkkanakeitto (toivottuja) olikin jo lounaana joulurauhan jälkeen, riisipuuron sijaan.
Lisukkeena juustopannaritankoja ja kesältä pakkaseen unohtunut valkosipulivoipatonki.

Leipomuksista toivelistalle oli tänä vuonna palannut yksi, ranskalaiset vohvelit (äitini bravuri).
Tein pikkusatsin gluteenittomina, perunajauho-kookosjauho kombolla, menivät täydestä, jes.

Pääruokana kinkkua ja savukalkkunaa, kinkulle tositosihyvä kastike omaan rasvaan ja liemeen.
Joululaatikot (lanttu, maksa ja porkkana) tein omina versioina.
Niiden ja kinkkukastikkeen lisäksi lämpimänä lisukkeena oli vain maissia (toivottu)
Loppu oli salaatteja: monivihreä idullinen, oma rosolli+soosi, oma perunasalaatti, oma sienisalaatti...
... ja jotain pientä eli ruskajuustoa, marinoituja kik-herneitä, puolukkahilloa, marinoituja suppiksia, wasabia, voita, pieni juustovalikoima ja meloninsiivuja (toivottu tämäkin)

Jälkkäriksi olin ajatellut pannacottaa, mutta söimmekin vain marjoja vaniljakermavaahdolla (vadelmaa, mustikkaa, mansikkaa, lakkaa, pakkasesta). Sekin oli hyvin tälle porukalle, jolta jälkkärit ovat yleensä jääneet kokonaan päivällisen jalkoihin :)

Herkkupöydällä oli suklaan lisäksi suolattuja pähkinöitä, kuivahedelmiä ja manteleita; päiväkahvilla myös niitä ranskanvohveleita. Viinakset jäivät vähiin: hautareissun jälkeen glögi (terästeellä tai ilman), päivällisellä pullo shampanjaa (viidelle) ja joillekin avekki jälkkärikahvin kanssa; loppu oli kuplavettä ja kahvia.

/Muoks: täsmäytetty jälkikäteen siihen mitä söimme, suunnitelmien sijaan :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2014-12-21 13:04:21 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Lainaa:
marinoituja kik-herneitä


:mrgreen: Tuota syön varmaankin lähes pääruokana joulupäivänä.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2014-12-21 15:18:04 
Poissa
A-luokan paskansyöjä
A-luokan paskansyöjä

Liittynyt: 2004-05-25 08:11:35
Viestit: 4830
Paikkakunta: Leivonmäki
Pannacottaa teen minäkin, mutta vasta Tapanin jälkeen, ehkä uudeksi vuodeksi.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=z8tl2GSNxpo
KILO LÄSKIÄ ON ÄMPÄRILLINEN KUSTA.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2014-12-24 05:39:11 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93462
Kuva

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2016-04-24 10:34:09 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Jonkinlainen nosto, kohta 10 vuoden kawailun jälkeen:
Kwasniewskin optimaalin lyhyet ohjeet (täältä viewtopic.php?p=696817#p696817 )

Elikkä:
Lainaa:
Kwasnievskin ruokavaliosta[/b][/u]

... meikäläisen viime vuosien karppaustyyli on jotain, josta juuri kukaan ei ole edes kuullut, eikä varsinkaan karppilammikon ulkopuolella. Ehkä siksi käy niin, että kun täällä joku tuolloin tällöin kyselee tai kertoo Kwasnievskistä, niin tulos on vähän sama median atkinsson-käsitykset, jotka leimaavat Atkinssin munapekonivoilla mässääväksi hiilihydraatittomaksi dieetiksi... eli ei ihan sellaiseksi kuin miksi Roope itse se suunnitteli ja kuvaili.

Noh. Aivan kuten Zonessa ja Montignackissa ja painonvartijoissa ja Atkinssissa ja keventäjissä ja Nutrauksessa, on tässä Kwasniewskissakin muutama ikioma jippo, joita painotetaan selvästi enemmän, ja jotka määrittävät tyylin ja ovat aika lailla must-juttuja. Ja sitten on joitakin asioita joita voi tai ei voi tehdä, niinikään tyyliin kuuluen. Kirjan lukeminen on aina parempi juttu kuin pikasäännöt, mutta tätä kirjaa eikä edes nettiohjeita** ole Suomeksi missään (toisin kuin useimmissa muissa tyyleissä), joten laitan tähän ne tärkeimmät kehykset edes:

1. Makroravinteet ja riittävä rasva ovat tosi tärkeitä. Ja makrot ovat sellaisia, että ylläpidolla jokaista syötyä valkuaisgrammaa kohden pitää ruoasta löytyä 0.8 grammaa hiilareita ja 2.5-3.5 gramman verran ihka oikeaa rasvaa. Suomeksi:
- jos syöt päivässä 60g valkuaista (mikä on 9 munaa TAI 300g sikanautaa TAI puolitoistakiloa partaäijää),
- niin samasta päivästä pitää löytyä
noin 50g hiilareita (muniin ja sikanautaan erikseen, kun taas partaäijästä taitaa tulla vähän liikaa eli osa pitäisi korvata juustolla ja jättää muut hiilarit pois)
- ja tarvitset vielä 150-210 grammaa rasvaa (eli yhdeksään munaan joudut lisäämään vähintäin melkein 150g voita, ja 22-prosenttiseen sikanautaankin lisärasvaa tarvitaan se 100g voita)
--> Jos haluat vähemmän kaloreita, et vähennä niitä rasvasta vaan kaikesta, niin että suhteet säilyvät
--> Kwasnievksi ei todellakaan ole mikään proteiinidieetti

2. Rasvan ja valkuaisen ravitsemuksellinen laatu on se toinen iso juttu.
- Rasvojen laadun takaa (tuore) kolesteroli: mitä enemmän sen parempi (kukapa olisi uskonut :mrgreen:). Toinen laadun tae on rasvan tyydyttyneisyysaste: mitä isompi, sen parempi. Niinpä ykkösenä loistavat munankeltuiaiset ja luuydin... ja hyvinä kakkosina tulevat sitten possunrasva ja voi.
- Valkuaisen laadun taas takaa eläinperäisyys ja hivenet. Siksi fileet ja vähärasvainen paistijauheliha häviää kirkkaasti rasvaisille ruhonosille, jotka ovat vähempiarvoisia kuin sisäelimet ja luuydin tai munat. Ja kovasti suositeltuja ovat myös luista, rustoista ja nahkoista keitetyt liemipohjat, minraalien ja kollageenin takia. Juusto ja hapatetut maitotuotteet ovat niin ikään sallittuja eikun suositeltujakin.
--> ... joten valitan, vegaani-Kwasnievskiä ei todellakaan ole olemassa. Eikä vegetaaristakaan. Lakto-ovo-luuliemi-vegetaristi ehkä juuri ja juuri? :lol:
... eikä proteiini-Kwasnievskia, eikä vähärasvaista Kwasnievskia eikä kasviöljy-Kwasnievskia eikä induktio-Kwasniewskia.
... Ja jopa hiilaritietoisuus menee täällä menee päälaelleen, koska Kwasniewskissä vältellään fruktoosia enemmän kuin tärkkelystä.
Mutta toistan: tässä on kysymys yhdestä karppaussuunnasta. Ei karppauksesta yleensä
--> Kawasakissa kookosrasva häviää kirkkaasti voille, vaikka sallittuja ovat kummatkin. Ja syynä on se, että voissa on mukana ne vasikalle eli kasvavalle nisäkkäälle tarkoitetut 400 muutakin hiventä, vitamiinia ja entsyymiä. Lyhyiden antibakteeristen rasvahappojen ja tyydyttyneen rasvan ja kolesterolin lisäksi, tietty. Varsinkin öljyinä kasvirasvat ovat tuohon verrattuna vain tyhjiä kopioita oikeasta, ravinteikkaasta ruoasta

3. Kwasnievskissa ei pyritä tikuissa näkyvään ketoosiin.

--> Siksi hiilareita syödään enemmän kuin induktiolla, ja heti alusta alkaen (... turha mainita tuo tosin, koska nykyisessä suomalaisessa ravitsemusilmapiirissä kukaan ei takuulla ala millään näin hirmuisella jutulla J)
-->... ja siksi valkuaista ei tarvitse (eikä pidä) syödä yli kehon rakennustarpeen (johon riittää ihan ravitsemustieteen virallisissakin teorioissa ja jo moneen kertaan todistettuna alle gramma ja kilo)

Kuullostaahan mahdottomalta? Tietysti!
Eikä tuossa ole ollut sanaakaan siitä, kenelle tämä toimii.
--> ... mutta silti: nämä ohjeet on kolesteroleineen ja tyydytettyine rasvoineen (ja jopa perunoineen ja valkoisine jauhoineen, jotka tässä ovat minimäärinä sallittuja) suunniteltu juurikin sairaille kehoille.
--> ja... mutta näillä ohjeilla tehdään Puolan klinikalla diabeetikoista ja muista metaboolisista oireettomia. On tehty jo vuosia.
--> Ja mikä tärkeintä, kyseessä on näyttöön perustuva ja mm diabeetikkojen terapeuttiseksi tarkoitettu ruokavalio, jota on testattu jo vuosia ja joka on selvinnyt Puolan tiedeakatemian asettaman asiantuntijakomitean tarkastelun (aivan kuten AnnikaD'n ruokavalio Ruotsissa). Sen käyttäjiä maailmalla kuulemma 1-2 miljoonaa (siis selvästi vähemmän kuin Atkinssilla mutta silti aika monta). Ei se toki ole ainoa toimiva diabeteksen hoitotapa mutta ilmeisen toimiva. Jopa niin että sen kehittäjälle on ehdotettu Nobelin lääketieteen palkintoakin.

[i]Huom: Vastaavat kehykset voi tehdä noihin muihinkin yllä mainittuihin. Ja kehyksiltään ne ovat kaikki erilaisia, vaikka miten Atkinssia ja Kwasniewskiä voi käytännössä toteuttaa yhtä aikaa, kunhan valitsee kummassakin oikein. Mutta paikkareita ja Kwasnievskiä ei voi...

** HuomHuom: Epävirallisia sivuja löytyy googlaamalla nimillä "Homo Diet" tai "Optimal Diet" ynnä "Jan Kwasnievski".


Jatkoa vuoden 2017 alussa, koskapa sekä karppaus että Atkins että LCHF ovat hyviä kaapattavia markinahommiin, ja sanoma tuppaa hiukan muuttumaan näissä mittelöissä. Kawa on onneksi niin tuntematon ja y.o. määrityksillä vaikeampi kaapata, mutta muun muassa hiilarien osalta se on aika lailla erilainen kuin Atkins tai LCHF nykymuodoissaan, koska se toden totta suosii tärkkelyksiä rehujen kustannuksella. Siis kawassa tehdään ihka oikeasti kaikki väärin, voisi vaikka sanoa :)

Rehuista/hiilareista:
. Tässä (ja rasvoissa) aikoinaan köyhän Puolan kawa eroaa eniten vauraan Ruotsin LCHFstä, vaikka grammamääräisesti ollaan hiilareissa ainakin nykyisin ihan samalla hehtaarilla. LCHF suosii maanpäällisiä vihreitä, paljon. Kawassa taas ihka oikeasti suositaan tärkkelystä - ja sitä koristepersiljatupsua ja hapankaalitilkkaa. Peruna ja juurekset on helppo jalostaa rasvalla mukavaksi lisukkeeksi, puhumattakaan siitä miten hyvin rasva uppoaa tällaisiin tärkkelyksiin niin että kummastakin puhkeaa esiin niiden parhaat puolet, siis maussa. Avokaadoja ja granaattiomenaa ja kukkakaalia ja romainesalaattia ei kielletä, vaan eipä niitä vaaditakaan lautaselle. Näkyvät toki joskus, koristeina :)
. Siellä on ohjeissa ihan reilusti vehnäjauhojakin (vähän), vaikka minä joudunkin korvaaman nuo gluteenittomilla pottujauhoilla. Ero on siinäkin melkoinen Ruotsin malliin, jossa jauhojen tilalle ehdotetaan mantelia/kookosta/chiaa/tiesmitäsiemeniä; kaikki kaukaa rahdattuja, kaikki kalliita ja yllättävän moni tuote kaukana alkuperäisestä kunnostaan pitkän matkan ja kaiken maailman hyllysäilytysten jälkeen.
. Samoin LCHF ja paleot tihkuvat kaikenlaisia inkkarisokereita ja vuorisuoloja ja sensellaista erikoisuutta. Kawaan riittää suola - ja jos oikein haluaa hifistellä niin sokeriksi voi valita puhdasta glukoosia eli panimosokeria JA sen lisäksi vähennetään makeutta ylipäätään. Sokerikielto kun tulee ensisijaisesesti fruktoosikiellosta, ja vasta sen jälkeen hiilarirajoituksesta.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2016-04-24 11:05:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Onkos tuosta muilla tavoin sairaiden kuin diabeetikoiden hoidossa laajempaa näyttöä?

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2016-04-24 11:43:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Miksi muuten possu olisi parempi kuin lehmä? USDA antaa possulaardille tyydyttyneen määräksi 39 ja PUFAn määräksi 11, lehmänrasvalle 50 ja 4. Lampakselle 47 ja 8.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2016-04-24 15:41:54 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Aika laaja on se sairauksien kirjo, joiden taltuttamiseen arvon tohtori tätä optimaalia on käyttänyt.
Listaa voi katsoa muistakin ketogeenisista lääkäripainotteisista karppaussuunnista,
joskin veikkaan edelleen, että tämä voi olla se kaikkein vähiten maksaa kuormmittava tapa korjata ongelmia.

Sian sisäelinrasva, josta parasta laardia muinoin tehtiin, on kuulemma tyydyttyneempää kuin sianrasva keskimäärin. Se muodostuu samaan tapaan kuin meille tuohon keskivartaloon, isolta osalta maksan itkemistä rasvahapoista (joissa on melkoisesti nimenomaan palmitiinia). Sitten, sika on rasvoiltaan hyvin ihmisen kaltainen, ehkä siksi. Ja varmaan siksi että 60-luvun Puolassa (jossa hän optimaalin kehitti) sikaa ja siipikarjaa oli saatavilla tavalliselle kansallekin siinä missä nautaa ja muita märehtijöitä ei tavan kansan pöytiin juuri löytynyt. Yllä olevan listan kirjoitushetkellä löysin voin ja sianrasvan ohella vain eläinrasvaa vain ydinluista (jotka ovat listallakin ensimmäisenä), ja niitä oli tarjolla vain ajoittain.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2016-04-24 18:41:15 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Jees, sisäelinrasvaa ei mahtane nykyisin mistään saadakaan.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2016-04-25 07:03:55 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Saa sitäkin, vaikkei marketista. Meille on joskus jopa tuotu ovelle : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2016-06-14 12:36:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Meillä taas on haettu ovelta, tuottajan ovelta ja entisinä aikoina kun kädet toimi, ihan oman possulan tuotteista. Nyt kun Rekoon on ilmestynyt luomupossolakin, niin ihanaista läskiä saa sieltäkin ja luita ja nahkaa ja vaikka mitä. Tosin tilaamalla, näyttäis vähän että keskiverto tilaaja on possukassin kannalla tai luomumakkaran. No, onhan se helpompaa. Calculukseen on meilläkin palattava, kun kultsut lopuu, hiukan nyppii, kun kaikki vaivalla keräämäni tieto, jota ei finelissä todellakaan ole, häipyy se sileän. Calculiinkin niitä keräsin pilvin pimein, ja sitten simahti se lintupönttö, jossa tiedot olivat, eikä meidän alan asiantuntijakaan ole sitä vaivautunut esiin kaivamaan. Opetti se kyllä minulle varmuuskopioden teon, hitsi kun en kopionut kaikken keräämääni kultsuistakin. Kwasniewskiläisiä helmiä on säännöllisesti ruokavaliossa, vaikka kaikki ruoka ei sitä valitettavasti ole.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: elssin kawahtava
ViestiLähetetty: 2017-01-07 12:29:53 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47600
Paikkakunta: HomeSweetHome
Joulu tuli ja meni, eikä siinä ollut oikein mitään uutta kirjattavaksi, paitsi että tänä vuonna en tehnyt kuin porkkana- ja maksalaatikot,
ja kinkku-kalkkuna yhdistelmän sijaan meillä oli vain (sattuman kautta) hirmuisen iso luomukinkku.

Kwasniewskin kaltaisella olen nyt ollut yli kymmenen vuotta.
. En tietoisesti rajoita mitään (paitsi viljaa ja siemenöljyjä, iho-oireiden takia), mutta syön vain sitä mikä näyttää ja maistuu hyvältä (koska syömättä jättäminen ei ole ongelma).
. Voi oli ja on pääpolttoaineeni sekä kotona että (käsilaukkuvoin avulla) varsinkin ulkoruokinnassa.
. Uutuutena on ollut lempeä 6-1 pätkäily: noin kerran viikossa päivällinen jää väliin ja lounas korvautuu voimaitokahvilla.
. Muuta: juuri nyt mantelit ja suklaa ovat lakanneet maistumasta ja muniakin kuluu hiukan aiempaa vähemmän. Lisäksi viikkoon mahtuu leiväkkeitä yhteensä ehkä 30 hiilarigramman verran ja hedelmiä/kuivahedelmiä (enimmäkseen omenaa ja rusinaa) samankaltaisia määriä. Voimaitokahvia kuluu reilummin, joskus aterioiden välilläkin ja viinaakin vaihteeksi päivittäin.
. Nuo ylläolevat siis vain pikkuviilailuina aiempiin listauksiin, täällä viewtopic.php?p=857923#p857923

Syksyllä tuli puolipakosta käytyä laboratoriokokeissa. Apo-suhteet olivat paremmat kuin koskaan (vaikka hyvät olivat ennenkin), kaikki muut mitatut arvot olivat niinikään kunnossa ja sokeri (jota olen mittaillut kotona jo vuosia, kun se oli koholla) niin nätti ja normaali kuin vain voi olla, niin paaston jälkeen kuin muutenkin. Paino on tippunut turhan alas (BMI enää niukasti yli 23); katsotaan nyt mihin se asettuu tulevana vuonna.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 104 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 4 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)