Lillamarialle:
Oikein hyvän oloisia nuo sinun aamusokerisi. Katsotaan mitä lasbra sanoo toisella kerralla.
Juustosta: Meitä on (ainakin) kahdenlaisia hiilariherkkiä, ja omana ongelmana tuntuisi olevan maksan sokerituotannon hallinta ja kurissapito (tai "hämäläinen haima"
) enemmän kuin hypot. Tai siis, verensokerin lievä kokoaminenhan ei tietty näy sellaisenaan missään. Vasta karpilla huomasin että tässä geeniviallisessa kropassa se saattaa sittenkin näkyä, lisäämällä kutinaa ja allergisia oireita (niin että voisi melkein olla iloinen synnyinlahjana saadusta sokerimittarista *not*).
Ja jo ennen ensimmäistäkään itsetehtyä sokerimittausta tai edes karppifoorumia pähkäilin juustoa zonen hengessä ja huomasin että se toimi minulla täsmälääkkeenä. Eli lopetti (silloin) heinänuhan alun tai (nyt) kutinan - edellyttäen että vaiva alkaa tyhjällä vatsalla, kuten aamuyöstä. Omia sokereita/ketoja olen mittaillut satunnaisesti vasta alkaen syksystä 2006, ja niidenkin mukaan syy juuston hyötyyn voi liittyä veren sokerin ja ketojen hallintaan - eli siis insuliinin/glukagonin lisäämiseen ja sitä kautta maksan regulointiin. Ja se sopii tutkimustietoon juustosta suuremman insuliinivasteen ruokana.
*********************
Eikähän sinun ja minun yksittäisiä mittausarvoja voi verrata, kun ei tiedä muuta, mutta omat paastoarvoni ovat lähtiään korkeammat - ja kerran olen saanut koko pelotteluryppään lääkärilläkin. Johtopäätökseni vain menivät eri suuntaan kuin sinun. Eli täsmäkäytän Kwasniewskin ohjeista aika montaa (joka päivä keltuaisia, vain 50g (enimmäkseen eläin)valkuaista, 50g hiilareita pääosin tärkkelyspuolelta (ilman leseitä/leipää!) eli juureksilla ja hapanpuurolla, kasviksia vaan ei viljakuituja, harvakseltaan hedelmiä, paljon maito- ja eläinrasvaa, juustoa). Ja teen noin juuri siitä syystä, josta sinä nyt sen lopetit. Sokeritasapainon ylläpitoon.
Mutta mutta... nämä ovat pitkän juoksun kokeiluja, ja jokaisen on löydettävä se juttunsa itse. Samakin ongelma voinee ratketa useammalla hyvällä tavalla, kunhan muistaa kuunnella kehoaan eikä vain uskoa tai uskotella jotain toimivaksi (mikä on hankalaa, koska juuri siihen meidät kaikki on totutettu nykyisellä suositus- ja pelottelupropagandalla).
Mutta yksi käytännön vihje: kun menet labraan, pyydä aina mukaan myös pitkäsokeri eli HbAC. Se kertoo paljon rauhaoittavaa myös lääkärille silloin, kun paastosokeri on korkea, kertoessaan ettei kropassa näykään sokerin aiheuttamia komplikaatioita - ainakaan viimeisten kuukausien ajalta.
Ja edelleen onnea matkaan o/
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)