karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-19 04:52:26

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 33 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2008-11-02 14:43:43 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Ensin juustopannarit
Oli hirveen iso ohje...puolitin.

Valkoista rasvaista juustoa (kuten feta) 250g
6 kananmunaa
70g jauhoja
1 tl leivinjauhoo

Tehosekota koko homma ja paista pannulla laardissa...melkein kaksi senttiä syvässä...ja pidä huoli, että rasvamäärä pysyy tällä tasolla...

Itte paistoin gheen ja laardin sekotuksessa.
Rasvan olisi pitänyt olla kuumempaa kuten uppopaistamisessa...
Nyt eka pannari tuli rasvalöttönen...
Muuten hyvänmakuisia =D>

Ja näitä pitäisi Kw:n mukaan olla aina saatavilla...

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-03 10:42:13 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Sienikakkuleipä

Voitele leipävuoka ja "jauhota" leivänmuruilla. (Itte pistin vehnänleseitä).
Lisää ripaus suolaa 10 munanvalkuaiseen ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Jatka edelleen vatkaamista ja lisää kymmenen keltuaista yksitellen...(apuva...tähänhän tulee hela munat)
Lisää 100g jauhoja, 2tl leivinpulveria ja 100g sulatettua, jäähdytettyä voita.
Paista noin tunti 200 asteessa ja anna jäähtyä uunissa luukku auki, ettei lätsähdä.

Valkuaisleipä
Vatkaa 20 munanvalkuaista ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi. (500g)
Sitten sekoita varovasti joukkoon 100g jauhoja, joihin sekoitettu 2 tl leivinj. Sitten lisää 100g sulatettua, jäähdytettyä voita.
Kaada hyvin voideltuun, jauhotettuun vuokaan ja paista 160 asteessa n. tunti.
Anna jäähtyä uunisa luukku auki.
P 11g, rasvaa 1.4g, hh 12g / 100g
(niin ja valkuaisia siis kerätään pakkaseen, kunnes tarpeeksi)

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-03 10:56:44 
Poissa
Leijona
Leijona
Avatar

Liittynyt: 2007-04-11 20:57:52
Viestit: 5885
tuulimumma kirjoitti:
...
Ja näitä pitäisi Kw:n mukaan olla aina saatavilla...

Hyvin pitkälti samaa mieltä. Sä oot mumma forumin ykköstykki jk suhteen.

_________________
Cats are carnivores.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-03 14:49:57 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Löytyyhän sieltä vielä tämäkin.(Minä rakastan Kwasniewskiä, enää ei tarvitse ihmetellä mihin saisi ylimääräisen munantuottannon menemään)
Pähkinäleipä
Voitele vuoka runsaalla voilla ja jauhota leivänmuruilla, (kauranleseillä, spelttimannalla, rikotuilla hiutaleilla yms)Tuuppaa puoli kiloa hasselpähkinöitä Food prosessoriin elikä siihen pienempään yleiskoneeseen ja pyöritä kunnes tulos muistuttaa paksua pähkinävoita. Sekoita 4 rkl jauhoa, (100G) 1 rkl leivänmuruja(olisko korppujauho parempi nimitys, tai kauranleseitä tai jotain muuta), 2 tl leivinjauhetta ja puoli tl muskottia ja lisää ne taikinaan. Sekoita hyvin. Sekoita mukaan 15 (halle...)kananmunaa ja puoli kuppia kermaa ( niitä ulukomaan mittoja, joiden vastaavuus kotimaisiin löytyi muistaakseni Raholan siviuilta, painomitoissa se on 110 g) Jatka sekoittamista. Lisää viimeksi 250g sulatettua ja hiukan jäähdytettyä voita.
Laita taikina vuokaan ja anna nousta 30 minuuttia
Paista 40 minuuttia. Eipäs muuten kertonut lämpötilaa. Kun olet sammuttanut uunin , anna leivän jäähtyä siellä ihtekseen.
Kävisköhän tähänkin tuo edellisen ohjeen 160 astetta?

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-03 14:56:33 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Kookospannarit

Kun olet kerännyt pakkaseen munanvalkuaisia 17kpl, tee kookospannareita

85g kookoshiutaleita sekotetaan kovaksi vatkattuihin valkuaisiin ja paistetaan laardissa pannulla.
Syödään kuumana tai huoneenlämpöisinä ja niissä on hyvä P:R ,
1:2.75

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-03 16:12:25 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Oliko sinulla, Tuulimumma jo se Kwasniewskin kirja. Noilla nettisivuilla on Cheese Pancakes-ohjeen lopussa juttua juustosta ja siellä lukee:White cheese can be made at home following the next recipe, joten ilmeisesti kirjassa on tämän tuorejuuston resepti, vai onko? Minua kiinnostaisi se ohje, teen usein oopseja, mutta useimmat tuorejuustot ovat liian suolaisia. On minulla ranskalainen Fromage Frais-ohje, aika monimutkainen vaan. Josko puolalaiset tekisivät helpommalla.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-03 16:23:05 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
White Cheese


Lämmitä litra täysmaitoa 37 asteiseksi.
Kaada sekaan 2 ruokalusikallista sitruunamehua ja sekoita. Peitä kattila ja jätä lämpimään paikkaan pariksi-kolmeksi tunniksi.

Sitten lämmitä maito hitaasti 50-55 asteiseksi.
Kun maito alkaa kokkeloitua, ota kattila lämmöltä ja anna jäähtyä.
Sitten kaada juustomuottiin tai tiheään siivilään ja anna nesteen valua pois....

Se on siinä sitte

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-03 16:35:19 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Haa, samalla ohjeella minä tein vuohenmaidosta tuorejuustoa! Kiitos ihana Tuulimummeli!
Kuva
Minähän pääsen jo tänään juustonkeittoon ja oopsin tekoon. Ranskalaisella ohjeella letut olis jääneet huomisen puolelle.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-03 21:12:15 
Poissa
intiaanikarppi
intiaanikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-19 09:37:37
Viestit: 21515
Paikkakunta: Keski-Suomi
Tuuliainen, mitä se "laardi" on? Semmoista sai isonvihan aikoina ostaa kaupasta puolen kilon paketteina. Ei kait se sitä tarkoita? Sanoit, että paistoit gheen ja laardin sekoituksessa. No, gheen mä tiedän, vaikken tiedäkään, mistä sitä täältä Jykylästä saisi, mutta entäs se laardi???

kysyy epätietoinen Iisalmesta :?: :?: :?:

_________________
Elän hetkessä, suurella intohimolla!
Joskus kaiken loppu voi olla uusi alku!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-03 22:36:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Ghee pitää tehdä itse, se on kirkastettua voita ja laardi on sitä mitä ennenkin, senkin voi tehdä itse. Se on vain sulatettua ja esim. siivilän läpi laskettua sianrasvaa. Eli molemmat rasvat ovat samantapaisia sulatettuja ja puhdistettuja.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-04 02:15:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-05-15 10:57:49
Viestit: 649
Paikkakunta: JKL
Lillamaria: Ghee:tä saa kait jostain noista itämaisista kaupoista jykylässä. Veikkaan Silkkitietä. Gambialainen kaverini oli ainakin jostain sellaisen ghee purnukan löytänyt jkl:ssä.
Laardia kun vielä löytäisi jostain. Tai edes sianläskiä niin paljon, että voisi sitä itse tehdä.

_________________
Ruuan sekakäyttäjä ja kulinarinisti.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-04 15:07:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Gheen teko on helppoa kuin saippuan keitto, sanois meijän mummo. Sianläskiä voipi lähikauppiaan kautta tilatakin, jos on vähänkään myymishenkinen kauppias lähistöllä.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-04 15:24:40 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Ghee tehdään hiljalleen keittelemällä voita kattilassa....ja kun kaikki sakka on painunut pohjaan, kaadetaan kirkas voi astiaan jäähtymään.

Silavat (meillä ainakin k.kaupasta saa) keitellään laardikisi hiljalleen...itte panin vettä (haihtuu) löräyksen kattilaan...se auttaa rasvaa irtoomaan sidekudoksesta...
Sitten vaan siivilöidään kippoon.
Mulla on marrow-rasvaakin.
Luuytimiä keittelin ja siitä rasvat talteen eri kippoon :roll:

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-04 16:05:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-05-15 10:57:49
Viestit: 649
Paikkakunta: JKL
Jep, otin selvää, että ihraa saa tilattua Jyväskylän mini-manista. Kyseessä on Pöntiön viljapossun (ei gmo:ta) ihraa. Tilaus onnistuu helpolla lihatiskiltä. Soittavat kun tulee. Maksaa ilmeisesti jotain 2€/kg.

_________________
Ruuan sekakäyttäjä ja kulinarinisti.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-04 16:07:10 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Hastelo Aki kirjoitti:
Jep, otin selvää, että ihraa saa tilattua Jyväskylän mini-manista. Kyseessä on Pöntiön viljapossun (ei gmo:ta) ihraa. Tilaus onnistuu helpolla lihatiskiltä. Soittavat kun tulee. Maksaa ilmeisesti jotain 2€/kg.

=D> =D>
Ainoo huono, että on viljasikaa :mrgreen:

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-04 19:17:48 
Poissa
intiaanikarppi
intiaanikarppi
Avatar

Liittynyt: 2005-04-19 09:37:37
Viestit: 21515
Paikkakunta: Keski-Suomi
Kiitos Aki!
Minimani saa minusta huomenna ihraisen asiakkaan. Onko sulla näkemystä siitä Silkkitien gheestä? Vai olisko viisaampaa ostaa suosiolla vaan voita ja tehä ghee itse?
Tuuliainen, mitä se marrow-rasva sitten on?
Sitäkö ydinluusta keitetyn liemen pintaan jähmettynyttä?
Pakko vissiin mennä Sokkarillekin, en oikein luota Minimanin lihatiskin ydinluutarjontaan. Vaan huomennahan sen sitten näkee.
Ja pitäkää nyt sitten peukkuja, että bensa riittää Prisman ABC:lle asti. No, alamäkeenhän se auto kulkee ihan maan vetovoiman avulla. Vai?
Ei tullut mieleen tankata, kun viimeksi vähän sekavissa mielenliikkeissä kotiinpäin ajelin...

_________________
Elän hetkessä, suurella intohimolla!
Joskus kaiken loppu voi olla uusi alku!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-04 21:01:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
http://ituhippi.livejournal.com/10108.html
Ghin intialaisittain tai gheen englantilaisittain erittäin helppo valmistusohje löytyy mm tuolta.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-12 12:57:44 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
diesel kirjoitti:
http://ituhippi.livejournal.com/10108.html
Ghin intialaisittain tai gheen englantilaisittain erittäin helppo valmistusohje löytyy mm tuolta.


Laitan tähän selkokielisenä linkistä

500 g suolatonta voita
Laitetaan voi kattilaan ja lämmitetään sitä sen verran, että se sulaa, muttei ruskistu. Voipalan käänteleminen auttaa myös estämään ruskistumista. Kun voi on sulanut, lisätään lämpöä sen verran, että voi alkaa kiehua. Kiehutetaan voita niin pitkään, että sen pinta on täynnä valkoista vaahtoa. Tämän jälkeen vähennetään lämpö minimiin ja annetaan voin poreilla miedossa lämmössä 45 minuuttia. Tällöin sakka erottuu kattilan pohjalle ja läpinäkyvä osa voista jää päälle.

Kaadetaan kirkas rasva siivilän läpi sopivankokoiseen kannelliseen astiaan. Jos taloudesta löytyy harsoa, sitä kannattaa laittaa siivilään, jotta pienimmätkin kiinteät ainesosat erottuvat pois. Hyvin tuo kyllä tuntui pelkällä siivilälläkin sujuvan.

Ghee säilytetään jääkaapissa, jossa se kovettuu. Kokkailua varten se on sitten uudelleen sulatettava, mutta sitä ei saa ruskistaa. Gheen pitäisi säilyä jääkaapissa ainakin 2-3 kuukautta.

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-12 13:05:29 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Kirjassa on resepti porsaanpotkista (keitetyistä), mutta liitänpä tähän ikioman, ei-kirjan reseptin..

Tlasin citymarkettiin kaksi porsaan potkaa (2.90€/kg), jotka leikattiin poikittain neljään palaan.
Laitoin uunivuokaan niin monta kun mahtui, päälle yrttejä (mm. salviaa), tsiliä, merisuolaa....
Vettä desi kipon pohjalle.
Uuniin.
Aluksi 250 astetta, kymmenisen minuuttia, sitten 120 asteeseen 6-7 tunniksi...tiiviisti kannen alle.

Ja kaveriksi sitä niin herkullista voikermaperunasosetta, tai punajuurisuikaleita ranskalaisetn tapaan tai muita juuresjuttuja...
Tai kaalivokkia :mrgreen:

Ja lopuksi luista voi keittää liemen, ylimääräisen rasvan "puhdistaa" ja käyttää paistamiseen...

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2008-11-12 21:56:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11921
Paikkakunta: Päijät-Häme
Bernsteiniläinen vastaisku perunamuusille: Turnip " Smashed Potatoes" With Fresh Chives.
Neljä keskikokoista, kuorittua ja pilkottua naurista
suolaa maun mukaan
2 ruokalusikallista voita
100g kuohukermaa tai creme fraichea
1/4 tl mustapippuria
3 ruokalusikallista hienonnettua ruohosipulia tai kevätsipulia.

Kuumenna kolmevarttia,hehe, vettä kiehuvaksi, lisää nauriinpalat ja suola, peitä kannella ja keitä 30-40 minuuttia. Kaada vesi pois (vaikka koiranruoan sekaan) ja laita nauriit pienempään yleiskoneeseen. Heitä sekaan voi ja kerma, sekoita 2-3 minuuttia. (Tai muusaa perunanuijalla kupissa. Ei tämä nyt välineurheilua kummiskaan ole) Lisää mustapippuri ja ruohosipuli. Muusi on pehmeää ja kermaista. Annoksia tulee neljä ja yhdessä on 9,3 cho:ta eli hh:ta.
Tuo saattaisi olla muuten lantustakin tehtynä hyvää, voimakkaan makuista ehkä.
Edellisellä sivulla on Roasted Fennel Whit Rosemary, kuulostaa hyvältä sekin. Bernstein on laskenut hh ja prodet per annos, joten helpottaa ainakin minulla insuliinin kanssa pelaamista. Suomennan nämä kaikki ohjeet ja katson millä voin korvata aineet joita täältä ei saa. Näistä ohjeista on helppo koota eri yhdistelmiä. Perjantaina menen verikokeisiin, ensiviikolla lääkäriin ja aion olla Bernsteiniläinen seuraavat kaksi viikkoa. Verensokerimittarihan sen näyttää, meneekö oikein ja sopiiko minulle. Ja ensi viikolla tilaan vielä Kwasniewskinkin.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 33 viestiä ]  Mene sivulle 1 2 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)