karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-05-24 23:36:50

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 460 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 118 19 20 21 22 23 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2009-03-27 20:47:29 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 38354
Paikkakunta: Kerava
Tuota ohjetta voinkin muuten kokeilla ens kerran kun teen maksaa mutta laitan reilusti voita niin kuin kunnon kawailussa kuuluu. Kiitos Mirka.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-28 10:47:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 14:55:36
Viestit: 7505
Paikkakunta: Hanko
Mirka kirjoitti:
Maustetaan suolalla ja vastapuristetulla sitruunamehulla.


Hedelmät ja suola eivät kuulu homoiluun, tosin olen joutunut joustamaan suolan kanssa, neljä munaa päivässä on muuten aika puiseva kuuri.

Lisäsin 150g ruohosipulimaksamakkaran muutamaksi päiväksi sen maksan takia ja sen takia, että olen ollut kovin nälkäinen viime aikoina 2,1 megan ruoilla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-28 11:08:29 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Kirrimirri kirjoitti:
Tuota ohjetta voinkin muuten kokeilla ens kerran kun teen maksaa mutta laitan reilusti voita niin kuin kunnon kawailussa kuuluu. Kiitos Mirka.

Laittaisin vähintään joukkoon myös sitä oliiviöljyä, mieluiten mahdollisimman voimakasaromista. Ei siksi että vastustaisin voita, vaan siksi että oliiviöljyn aromi (jos siitä yhtään tykkää) leikkaa maksan verisyyttä.

Ai ei saa käyttää sitruunaa?! :shock: No on kovaa. Onneks mun ei tartte. :roll:

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-28 12:32:34 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 38354
Paikkakunta: Kerava
Maksa ei maistu mun mielestä veriseltä mutta voihan sitä lorauksen laittaa oliiviöljyäkin.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-28 13:40:28 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7089
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Pienetär kirjoitti:
Mirka kirjoitti:
Maustetaan suolalla ja vastapuristetulla sitruunamehulla.


Hedelmät ja suola eivät kuulu homoiluun, tosin olen joutunut joustamaan suolan kanssa, neljä munaa päivässä on muuten aika puiseva kuuri.

Lisäsin 150g ruohosipulimaksamakkaran muutamaksi päiväksi sen maksan takia ja sen takia, että olen ollut kovin nälkäinen viime aikoina 2,1 megan ruoilla.



Esim. sitruunamehua voi käyttää mausteena, samoin greippiä hiilarilisänä...
Ja suolaa vähennetään sitä mukaa, kun lakkaa maistumasta eli tarve vähenee.

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen eläinrasvakarnivoori


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-28 15:04:12 
Poissa
Hongshao liyu
Hongshao liyu
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:55:08
Viestit: 26133
Paikkakunta: Lohja/Helsinki
Kirrimirri kirjoitti:
Maksa ei maistu mun mielestä veriseltä mutta voihan sitä lorauksen laittaa oliiviöljyäkin.


Kyllä maistuu kun sen jättää veriseksi. :wink:

Lainaa:
Esim. sitruunamehua voi käyttää mausteena, samoin greippiä hiilarilisänä...
Ja suolaa vähennetään sitä mukaa, kun lakkaa maistumasta eli tarve vähenee.


No tuo kuulostaa jo järkipuheelta. Greipeistä verigreippi ja vihertävä sweetie ovat terveysvaikutteisempia (ja paremman makuisiakin) kuin se tavallinen keltainen. Alentaa tehokkaasti LDL-kolesterolia ja vahvistaa kasvikemiallisten yhdisteiden vaikutusta. Mutta edelliseen liittyen kaikkien lääkkeiden kanssa greippi ei sovi, se pitää tarkistaa.

_________________
Karppaus kannattaa: Kymmenen vuotta virkeyttä ja painonhallintaa, ilman tarpeettomia ruokarajoitteita.

blogi: http://mirkankysymyksia.blogspot.com/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-28 17:03:34 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 37807
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Kawasaki ei liiemmin usko noihin kasvikemioihin, vaikka sinne sitruunan ja appelsiininkin eoli varmaan muidenkin sitrusten mehut mahtuvatkin, sopivina annoksina. Eikä hän kanata LDLän vähentämistä maksan toimintaa estämällä (mikä on noiden lääkitysten yleisin toimintatapa). Eikä varsinknaan rasvan ja kolesterolin imeytymistä estämällä (mikä on se toiseksi yleisin).

Sinne solunsisäisiin mitokondrioihin, joiden määrään ja radikaalireaktioihin Kawasakilla on selviä vaikutuksia, ei vierailla kemikaaleilla ole (onneksi) pääsyä muutenkaan, jos ja kun solukalvot ovat kunnossa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-03-28 18:21:27 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-10-03 11:42:41
Viestit: 1791
Paikkakunta: Kotka
Mirka kirjoitti:
Meidän himokein maksapihvi Kreikasta: Pyöritetään naudan maksaviipale kuivatussa oreganossa ja mustapippurissa. Paistetaan miedolla lämmöllä runsaassa oliiviöljyssä pari minuuttia niin että jää sisältä reilusti punaiseksi. Maustetaan suolalla ja vastapuristetulla sitruunamehulla. Paistoöljy sitruunoineen kaadetaan lautaselle pihvin päälle kostukkeeksi.

Raikas ohje, joka leikkaa maksaa muuten vaivaavan tunkkaisuuden ja jauhoisuuden.
Mirka, oletko maistanut maksan mausteena rakuunaa? Me ei tykätä oreganosta mutta ollaan hulluna rakuunaan. Maksan kanssa ei ole kokeiltu, kyselen vain jotta sopisiko. Entä huilautetaanko sitä sitruunamehua pannulle paistumaan? Taidetaan kokeilla tätä maksaversiota. Himpun verran sitä muistuttaa Pirkan parhaista liharuoista saatu resetti, jonka mukaan maksapihvit grillataan, maustetaan paistunut pinta suolalla ja pippurilla ja grillataan kypsiksi, ja kypsien pihvien päälle puserretaan appelsiinin tai sitruunan mehua. Tuo(kin) on kokeilulistalla, ei vielä ole kokeiltu.

_________________
Timo Kuuselaa mukaillen: Epidemiologisten tutkimusten jälkianalyyseille näytään pantavan liikaa totuusodotuksia.

Kuva Toisaalta - mutta toisaalta.
Shit happens.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-04-08 13:53:08 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 14:55:36
Viestit: 7505
Paikkakunta: Hanko
Taas vetäisen proteiinit taivaalle: rohkaistuin kokeilemaan munuaisen syömistä. Kaverin mukaan munuainen haisee virtsalta ja sopii lähinnä lemmikeille.

Avasin paketin, se haisee virtsalta. :x

Paistettuna se on asteen huonomman makuista kuin maksa.

Jos tästä jotain riemullista kehittää, niin munuaisia syömällä ei joudu konkurssiin, eikä tuolit kaadu kun ryntää syömään munuaista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-04-08 15:11:22 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11797
Paikkakunta: Päijät-Häme
Meillä kyllä kaatuu, meinaan tuolit, kun huudan että kurkkumunuaiskeitto on valmis. Tämä rassolnik, jossa petän ukkoa laittamalla perunan sijasta naurista. Tai sitten ranskalaisia sinappikermamunuaisia, niistä tapellaan. Ukkoa harmitti tänään vietävästi kun kitumarketista ei löytynyt yhtään vasikan tai lehmänmunuaisia. Ja vasta eilen söi rassolnikkiä.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-04-09 08:16:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 14:55:36
Viestit: 7505
Paikkakunta: Hanko
Kaikkeen ilmeisesti tottuu. Sen sijaan, että olisin eilen vetänyt proteiinit tappiin, söin loput munuaiset tänään. Jotenkin haju oli lähtenyt yön yli pois.

Nyt rupeaa olemaan homodieettiä sen verran takana, että voin todeta painon olevan hienoisessa laskusuunnassa. Näin viimeisessä taistossa olevana en tietenkään kovin radikaalia muutosta odottanutkaan. Vointi on mitä parhain.

Ruokalaskut ovat pienentyneet minullakin calculus victuksen ansiosta. En ollut uskoa sitä todeksi!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-04-09 08:36:16 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 38354
Paikkakunta: Kerava
Pienetär, liotatko sä niitä munausia ennen paistamista? Mä liotan niitä usein vuorokauden vaihtaen usein vettä. Jää niihin silti vähän se haju.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-04-09 09:32:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-04-19 15:05:30
Viestit: 11797
Paikkakunta: Päijät-Häme
Wanhassa venäläisen sopan ohjeessa neuvotaan liottamaan munuaisia etikkavedessä. 1 rkl etikkaa ja litra vettä ja huuhdotut munuaiset pariksi tunniksi veteen.

_________________
viewtopic.php?f=11&t=25856

viewtopic.php?f=11&t=62947&start=1485


Fac ut vivas.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-04-09 10:11:46 
Poissa
sisukarppi
sisukarppi

Liittynyt: 2005-03-24 12:26:48
Viestit: 4786
Paikkakunta: Hesa
Mummoni kehotti liottamaan munuaiset maidossa ennen paistamista.
Maito neutraloi hajut pois.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-04-09 11:39:40 
Poissa
vaelluskarppi
vaelluskarppi

Liittynyt: 2006-03-18 07:35:32
Viestit: 38354
Paikkakunta: Kerava
Grasu kirjoitti:
Mummoni kehotti liottamaan munuaiset maidossa ennen paistamista.
Maito neutraloi hajut pois.


Rasvaton maito ois varmaan hyvää tähän käyttöön, kun en raaski ainakaan punaista siihen käyttää. Täytyypä kokeilla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-04-09 13:21:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 14:55:36
Viestit: 7505
Paikkakunta: Hanko
Kirrimirri kirjoitti:
Pienetär, liotatko sä niitä munausia ennen paistamista?


En.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-04-11 22:34:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-06-29 11:39:27
Viestit: 15009
Paikkakunta: Helsinki
Pienetär kirjoitti:
Ruokalaskut ovat pienentyneet minullakin calculus victuksen ansiosta. En ollut uskoa sitä todeksi!


Näin kävi minullakin. Mitä en odottanut. Kaapeista vaan löytyikin yllättäen riittävästi ruokaa calculuksen makrojen täyttämiseen.

_________________
"Remember, eating fat is not what makes you fat, it’s the inability to burn fat that makes you fat." Rosedale
"I will never be hungry again"


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-04-13 07:59:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 14:55:36
Viestit: 7505
Paikkakunta: Hanko
Elka kirjoitti:
Näin kävi minullakin. Mitä en odottanut. Kaapeista vaan löytyikin yllättäen riittävästi ruokaa calculuksen makrojen täyttämiseen.



Minulla ei käynyt niin, vaan huomaan, ettei minun tarvitse syödä mitään ylimääräistä kunhan makrot ovat kohdallaan ja on tarpeeksi kaloreita. Jos joskus satun vaikka juhlimaan niin kuin nyt pääsiäisenä, minä voin makrojen laskemisen jälkeen olla vakuuttunut siitä, että selviän näillä eväillä loppupäivän ja voin skipata lounaan. Ennen ajattelin, että juhliminen on sitä, että syödään juhlaruoka arkiruoan LISÄKSI, nyt syön juhlaruoan arkiruoan SIJAAN.

Ei tarvitse ikinä syödä varmuuden vuoksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-07-15 17:01:37 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2009-01-10 22:52:43
Viestit: 2358
Sopiikos jos tuun tähän ketjuun vähän kyselemään?

Kwasniewskihän suosittelee sitä 50g hiilareita perunasta eli 300g perunaa päivässä 60-kiloiselle. Kuitenkin, jos nuo hiilarit ottaisikin puolen lihakilon proteiineista glukoneogeneesillä, ravintoaineita tulisi paljon enemmän ja luultavasti paremmassa muodossa (esim. Hyperlipidin Peter sanoo kasviksien, jopa vihannesten, olevan terveyden kannalta turhia). Lisäksi tulisi runsaasti niitä ravintoaineita, joita on vain eläinkunnassa, esimerkiksi karnosiinia, jota pidetään kai aika hyvänä lisäravinteena yleisesti.

Onko tuo glukoneogeneesi siis paha rasite, jonka haitat poistavat lihan runsaamman ravintoainemäärän hyödyt? Vai pitäisikö Jan Kwasniewski myös lähes nollahiilarista (jossa kuitenkin vähän satunnaisia kasviksia maun vuoksi) ruokavaliota myös melko optimaalisena?

_________________
Valtsun terveysblogi


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2009-07-15 17:41:16 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 37807
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Eipä pidä. Kwasnievaskin mukaan glukoneogeneesi sekä kuluttaa suoloja että rasittaa maksaa joten hän selvästi pitäytyy erossa aidosta ketogeenisesta. Mutta kaikkia hiilareita ei suinkaan tarvitse ottaa perunasta - eikä sen tarvitse olla vain perunaa vaan hänen resepteissään vilahtavat muutkin juurekset ja jopa vehnäjauhot (kerman ja maksan ja sen sellaisten ohella)

Hiukan siihen liittyen (eli osittain samaa englanniksi netissä, kun kirjoja ei netistä löydy)
http://homodiet.netfirms.com/otherssay/ ... s_diet.htm

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 460 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 118 19 20 21 22 23 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)