karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Kwasniewskin kokeiluryhmä
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=62&t=36346
Sivu 19/23

Julkaisija:  Elka [ 2009-03-19 19:11:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Pienetär kirjoitti:
Haksahdin sisäelimiin ja ostin maksaa. Sen tuloksena prode pomppasi äärimmäisen liialliseen lukemaan 137g. Seuraavan kerran ostan maksani lihatiskiltä niin ei tarvitse ostaa koko pakkausta. Jatkossa ajattelin korvata pekonin kananmunilla ainakin joksikin aikaa.


Noin käy maksan kanssa helposti. Laitan yleensä puolet pakastimeen tai sitten vain syön/paistan loput seuraavana päivänä. Jauhetusta maksasta teen pihvejä niin, että saman verran perunaa. Sekä maksa- että jauhemaksapihvit syön runsaan voin ja smetanan kanssa.

Julkaisija:  Pienetär [ 2009-03-20 18:10:46 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Elka kirjoitti:
Laitan yleensä puolet pakastimeen tai sitten vain syön/paistan loput seuraavana päivänä.


En tiennyt, että maksaa voi pakastaa. Seuraavana päivänä syöminenkin vähän arveluttaa.
No, tänään on taas proteiinit normaaleissa lukemissa, minä elän keskiarvon suhteen, toivottavasti kehonikin.

Julkaisija:  Elka [ 2009-03-20 19:22:29 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Paistettuna pakastan. Säilyy paistettuna mielestäni jääkaapissakin hyvin seuraavaan päivään. Ainakin, jos laittaa kettingin ja munalukon jääkaapin oveen. Olen raakanakin osan säilyttänyt jääkaapissa seuraavaan päivään. Kunhan viimeinen käyttöpäivä on riittävän pitkällä. Koskaan en osta maksaa tarjouksesta. Pari kertaa olen ostanut ja roskiin on mennyt.

Julkaisija:  kekexxx [ 2009-03-20 20:19:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Maksahan pitää uittaa kermakastikkeeseen muutenhan se on proteiinia melkeen. Pienetär tietysti lorppahuulena nykäs kermat jonkun pyöräreissun päätteeksi eikä ne edes ehtiny pannulle. :D

Oon säilyttäny maksaa kolmekin päivää jääkaapissa, ja syödyksi on tullut.

Julkaisija:  ruokaremontti [ 2009-03-21 00:49:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Miten ihmeessä saatte maksasta "hyvää" ruokaa, eli minä olen aina inhonnut mm maksakastiketta.
Mutta maksamakkara, maksalaatikko ja maksapatee, sekä maksapihvit on hyviä. Mutta miten valmistaa maksa fileinä, niin että on hyvää, en tiedä!!

Julkaisija:  kekexxx [ 2009-03-21 09:15:27 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

ruokaremontti kirjoitti:
Miten ihmeessä saatte maksasta "hyvää" ruokaa, eli minä olen aina inhonnut mm maksakastiketta.
Mutta maksamakkara, maksalaatikko ja maksapatee, sekä maksapihvit on hyviä. Mutta miten valmistaa maksa fileinä, niin että on hyvää, en tiedä!!


Makuasioita vissiin ja tottuminenkin vaikuttaa.

Kuullota sipulisilppu voissa, maksasiivuihin paistopinta pannulla puolin ja toisin voissa. Sitte kermaa, joka keitellään kasaan suht tiheeksi kastikeeksi. Suola ja valkopippuri. Pannulta hangataan ne maksan paistomaut siihen kermaan.

Julkaisija:  Pienetär [ 2009-03-21 20:26:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

ruokaremontti kirjoitti:
Miten ihmeessä saatte maksasta "hyvää" ruokaa, eli minä olen aina inhonnut mm maksakastiketta.
Mutta maksamakkara, maksalaatikko ja maksapatee, sekä maksapihvit on hyviä. Mutta miten valmistaa maksa fileinä, niin että on hyvää, en tiedä!!



Minusta maksa on aina hyvää ellei suorastaan herkullista!
Maalaismaksamakkara kuului ennen Kwasniewskia suuriin herkkuihini. (Nyt vahtaan proteiinia)

Julkaisija:  diesel [ 2009-03-21 20:43:49 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Hyvin maustettu ja grillattu maksa on aivan taivaallista.

Julkaisija:  S.J. [ 2009-03-21 23:33:09 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

paistettu maksaleike on taivaallista jos sen päälle lätkäisee voita ja keon piparjuurella maustettua rasvaisempaa ranskalaista tuorejuustoa... =P~ =P~

Julkaisija:  Risto-vaari [ 2009-03-22 04:24:54 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

ruokaremontti kirjoitti:
Miten ihmeessä saatte maksasta "hyvää" ruokaa ... miten valmistaa maksa fileinä, niin että on hyvää, en tiedä!!


Minulle ainakin maistuu tällaisena: Maksa ohuehkoiksi siivuiksi (n. 5-7 mm), pintaan mausteeksi paprika- ja valkosipulijauhetta, suolaa ja vähän mustapippuria. Paistetaan nopeasti voissa. Käännetään heti kun nousee nestepisaroita pintaan. Nopea paistaminen on a ja o, silloin maksapihvit jäävät pehmeiksi ja suorastaan sulavat suussa. Entisessä elämässäni leivitin pihvit, mutta nykyään maistuu ilman leivitystäkin.

Lapsuudessa syömässäni maksakastikkeessa oli suurimpana vikana juuri se, että maksan paloja oli haudutettu kastikkeessa pitkään. Sitten ne olivatkin kuivia ja kovia. Ei tee vieläkään mieli maksakastiketta, maksapihvejä kyllä...

Julkaisija:  ruokaremontti [ 2009-03-22 10:39:52 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Kiitos! Hyviä vinkkejä, pitää antaa vielä maksalle mahdollisuus :P
Ei ole edes niin kallista, että eikö sitä koittaisi vielä valmistaa. Harmittaa vain että en ole löytänyt mistään luomumaksaa, no en edes luomulihaa Turun kaupoista :cry:

Nyt vasta kun proteiinit on tosiaan vähissä, noin 50g, alkaa oikeasti tarkkailla sen laatua.

Julkaisija:  Pienetär [ 2009-03-25 10:05:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Jätän toistaiseksi pekonit pois ja syön kaksi munaa lisää, näin syön neljä munaa päivässä. Pakko maustaa suolalla, maistuu kyllä muuten puulta.

P: 64
R: 193
H: 26
E: 2095 kCal

Kaksi pilkku yksi miljoonaa kaloria, kitudieetti! :o

Julkaisija:  els [ 2009-03-25 11:28:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Kohta kuukausi systeemiä, jossa joka päivä syön vähintäin kaksi keltuaista ja lisäksi luulientä tai maksamakkaraa tai jotain sinnepäin; kerran löysin jopa ydinluita keittoon o/

Ja työpäivinä lounaaksi muutama siivu (savu)juustoa pähkinöiden sijaan.

Ylijäävistä valkuaisista tein kerran marenkia kookoshiutaleiden kanssa ja osaa pakastelen, mutta osa jää kyllä käyttämättä. Tai ehkä syötetään pihan lintu-orava-hiiri-jänisjengille, kun kerran kanoja ei ole?

Hiilareina joskus hapankaurapuuroa, joskus pottuja, joskus valkoista leipää, joskus omenaa; yritys olisi saada noista jotain joka päivä, jotta 50 hiilarit toteutuisivat. Ja noita siksi, ettei suklaa tai hedelmätkään oikein maistu, eivätkä porkkanat riitä.

Tuntuu sopivan, jatkanen näin.

Julkaisija:  josuu [ 2009-03-25 12:42:41 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Just eilen keittelin häränhännistä liemen, jonka käytin pohjana lanttu-bataattisosekeittoon, ja lisäsin hännistä irti saamani rippeet sinne joukkoon, voita, ranskankermaa, valkosipulia ja persiljaa. Tuli tosi hyvää ja kompaktissa muodossa olevaa lounasruokaa.

Mä tykkään kanssa kovasti maalaismaksamakkarasta, siitä saa juuressoseen ja voin kanssa myös kätevän mukana kuskattavan lounaan.

Vähän bataattia ja banaania olen nyt lisäillyt noiden suosimieni juuresten (lähinnä lanttu ja porkkana) kaveriksi.

Julkaisija:  Pienetär [ 2009-03-25 15:15:45 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Minulla kävi eilen jonkinlainen ihme, minulla oli jonkinlainen fiilis ahmimiskohtaukselle ja katselin himokkaasti leipiä eli siis sokeria kaupassa tuntien jo leivän tuoksun sieraimissani, mutta sitten ostinkin vain välttämättömät tuotteet ja lähdin pois.
Eka karppidieetti, jossa pystyy säilyttämään kontrollin tuollaisissa tilanteissa! :o

Pikkunälkä on homoillessa koko ajan, mutta se kuuluu Kwasniewskin kanssa asiaan. Kunhan ei laajene suureksi näläksi eikä hillittömäksi ahmimiseksi. Ennen minulla tuppasi pikkunälkä kumuloitumaan ajan mittaan niin että tuli kerta-ahmiminen.

Julkaisija:  Nyyrikki [ 2009-03-25 22:01:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Mistä ihmeestä voi metsästää pelkkiä luita liemeksi keitettäväksi? Keitän jos on ollut luista lihaa ruokana mutta enemmän niitä saisi olla. Pitää mennä kohta eläinkauppaan ruokaostoksille :roll:

Julkaisija:  Narf [ 2009-03-25 22:03:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Edellinen olin minä, sisko oli jättänyt tunnukset auki vahingossa.

Julkaisija:  diesel [ 2009-03-26 08:52:55 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Onhan niitä luita ainakin isompien kauppojen pakastealtaassa, naudan ydinluita, vaimitänenyton, koirille ne kai on tarkoitettu. Sitten tarttee kyllä kotona hyvää sahaa, että voi sahata ne kattilaan sopivaksi. Ja kauppias kyllä tilaa ihan mitä vaan, jopa sopivaksi sahattunakin, jos on vähääkään palveluhenkinen.

Julkaisija:  Killmister [ 2009-03-27 17:51:39 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Mä ostan tuoreita naudan ydinluita reinin lihasta, ne maksaa vaan jotain 50 senttiä kappale, tänäänkin laitoin yhden liemen tulemaan.

Julkaisija:  Mirka [ 2009-03-27 20:19:26 ]
Viestin otsikko:  Re: Kwasniewskin kokeiluryhmä

Meidän himokein maksapihvi Kreikasta: Pyöritetään naudan maksaviipale kuivatussa oreganossa ja mustapippurissa. Paistetaan miedolla lämmöllä runsaassa oliiviöljyssä pari minuuttia niin että jää sisältä reilusti punaiseksi. Maustetaan suolalla ja vastapuristetulla sitruunamehulla. Paistoöljy sitruunoineen kaadetaan lautaselle pihvin päälle kostukkeeksi.

Raikas ohje, joka leikkaa maksaa muuten vaivaavan tunkkaisuuden ja jauhoisuuden.

Sivu 19/23 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/