Välimeren ruokavalio on jotain vhh ja normiruokavalion väliltä. Tuntuu olevan variaatioita vähän mutta rasvapainotteisuus on avokado ja oliiviöljy. Hiilareita maltilla, rasvassa ei säästellä, tämän oon jo saanut selville. Yli 2 rkl oliiviöljyä on parempi kuin alle. Eli vähärasvainen se ei ole. Kalaa ja mereneläviä saapi melko paljonkin käyttää, siipikarjaa pari kertaa viikossa.
Yhdellä videolla mies kertoi että liha on lähinnä kuin mausteena, salaattia paljon, oliiveja, kalaa...
Joo eihän se vastaa aivan sitä mitä ne välimeren maissa syö.
"Huonot hiilarit" on aika vähissä, eli sokeri, valkoiset viljat (raffinoitu) jne.
Vesi ja viini käy ruokajuomaksi. Eli täs niinku pitäis viinin juojaksi alkaa?
Ruokavalion kehittäjät ovat molemmat kuolleet 100 vuoden iässä luemma.
Välimerellistä ruokavaliota noudattavat elävät vanhoiksi. Ruokavalio noudattelee välimerellistä ruokailua.
Itse oon vähän niinku vetänyt ketogeenistä väkisin perässä. On vaikea enää hillitä hiilarihimoja edes. Tulee ihan älyttömiä ahmimiskohtauksia. Paino alkoi nousta vuosi sitten tai joskus silloin...koetin taistella vastaan ja pistää kampoihin hiilarihimoille, turhaan. Aina tuli semmoinen suuri kiusaus ja lankeaminen. Ei vaikka 16:8 pätkistä koetin vetää niin silti.
Hassusti tää vuosi on mennyt eri ruokakokeilujen parissa, mutta ehkä jaan ne omaan päikkyni jatkoksi vielä loppukaneetiksi.
Tai kukapa tietää jos vaik välimerellisestä alkaisin pitää päiväkirjaa?