karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-06-06 12:26:19

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2015-10-09 12:30:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
..ja muuta vastaavaa kovin filosooffista :D. Etellinen päivittely on aikansa elänyt ja jää nyt edustamaan omaan lokeroonsa mennyttä aikaa. Nyt pientä yleisempää elämäntaparemppaa pienin askelin (tai ponkaisuin) ja samalla fokus salipainotteisesta treenailusta tai sen olemattomuudesta enemmän luonnossa liikkumiseen ja kehon oman painon / liikkuvuuden hyödyntämiseen (jospa vähän saisi venyttelyäkin otettua piiiitkästä aikaa huomioon).
Vastapainoa istumatyölle ja stressinhallintaa yms.. muodikaasti sanottua - tosin tositarkoituksella omasta ajattelusta ja tarpeista kummunneena, muodista siis viis.
Tavoitteena parempi kokonaisvaltainen hyvinvointi alkaen alkuun unen laadusta. Ylös kirjaillaan kun muistetaan vähän miten on liikuttu ja miten on muutenkin voitu. Sana pari syömisistäkin voi olla mukana. Karppailu tarkoittanee omalta osalta kausien tunnustamista (tämä luolamies syö nyt ajoittain vähän enemmän sitä rasvaista lihaa ja kun kalaa saa jotenkin haavittua niin sitten sitä ja rehuja myös ajankohdan ja saannin mukaan). Viunakset ja muut virvoittelujuomat on pistetty pannaan - myös ne saunomiseen liittyvät. Punaviinit ja muut vastaavat herkut harkiten hyvässä seurassa, mutta ei kotioloissa.
Tietynlainen urautunut rutiini siis poikki ja katsotaan kuin käy :wink:

Liikunnoista:
Pari viimeistä kuukautta vapaa-aikaa on kulunut pihan möyrimisessä. Pitkään odotellut pihan laitto on pitänyt huolen punttisalista. Selkää ja käsivarsia on koitellut lapio, jalkoja kottikärryt ja vatsoja harava, kun multaa on tasoiteltu sopiviin muotoihin. Perinteinen tamppaus on osoittautunut parhaaksi tavaksi saada talvenkin kestävää tasaista nurmea.., eli siitä sitten sitä pihalla steppailua naapuruston riemuksi.. Mukaan on tullut kävelylenkit metsässä (marjojakin on tarttunut mukaan joku ämpärillinen) ja pitkin lähimaastoja. Kamera on myös tarttunut mukaan ja sitä olisi tarkoitus myös jatkossa ulkoiluttaa. Viikonlopulle kaverin 40 -kymppiset (itsellä vesilasista hörppien ja muiden tarinan kieroa kuunnellen, kunnes kertaus ei enää maita ja suunta unten maille :roll: ). Lisäksi kalastusta, eli soutelua verkkoja viemään ja toisinpäin (jos joku maiva olisi tarttunut nyt kun veden lämpötila vähän vihjailisi siihen suuntaan). Pihahommatkaan ei rauhaan jätä, eli pientä laatoitustyömaata pukkaa, jos vielä ennen talven tuloa kerkeäisi.
Syömiset..,
ovat olleet perisuomalaista, eli viritelty (sellainen kausi meneillään) menyytä malliin ennen vuotta -84 (ei muuten ollut muistini mukaan ennen ruokaympyröitä niin vaikeaa tuon syömisen kanssa ja vähän hoikempaa oli jengi muutoinkin). Ei ole vältelty hiilareita, mutta ei tosin voitakaan. Suolaakin on mennyt ja samalla on alkanut paidan koko kasvaa (tai ukko pienentyä). Karppikuurien oppeja siis tietynlainen tasapainon hakeminen hiilien ja rasvan saannin välillä.. kumpaakaan kun ei kiellä, niin ei sitten tule tunnontuskia. Proteiinipuoli hoituu rasvaisella lihalla (proteiinien yletön mättäminen ei toimi - ei ainakaan omalla kohdalla, enkä keksi oikein syytä miksi toimisi lopulta muillakaan - paitti niillä jotka tekee hommalla tiliä).

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-12 14:27:21 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Viikonloppu turvallisesti takanapäin. Juhlittu on kamun tasavuosikymmen"juhlia" (tai paremminkin katseltu vierestä kun järjen valo sammuu illan mittaan yksi pieni hörppy kerrallaan :? :( ). No olipahan kokemus tuokin.. siinä itse kahvia hörppiessä, Kävi mielessä kerran jos toisenkin, että kyllä se viina on vaan viisasten juoma.., mutta ne vähemmän viisaat sen juontiin sitten lopulta sortuu.
No se siitä topikista ja terveen narsissin mieliaiheen pariin eli itsensä ruotimiseen :shock: ..,

Viikonlopun liikunnalliset tavoitteet suurin piirtein putkeen. On reippaana pompittu pystyyn aamusta varhain, soudettu ja pyydetty tyhjää (lohta kuulemma kannattaa pyytää, vaikka ei saiskaan.. No ei pyydetty lohta eikä saatu sitten muutakaan, eli mitä tästä sitten opittiin.. hä?). Pihahommia jatkettiin sen verran mitä siitä routaisesta maasta nyt sai soraa raavittua ja vähän tasoitettua & mittailtua sopivaa korkoa laatoituksen pintaa ajatellen. Selkää ja keskivartaloa tuossa kait eniten tuli rasitettua, eli ne sitten siinä.

Aerobinen osuus taas tuli hoideltua sunnuntaina iltapäivästä metsäkeikan muodossa, eli tulipa käytyä katselemassa josko jokunen puolúkka olisi säästynyt pakkasilta sopivassa paikassa ja löytyihän niitä kun tarkkaan katseli muutamista hiekkakasojen välisistä (entisiä rantahietikoita näillä nurkilla) notkoista pitkistä varsista.. Ämpärillinen pari raavittiin kokoon, eli siitä sitten se happihyppely ja sorminäppäryyskin & käpäläkoordinaatioharjoitus tuli hoideltua marjojen puhdistuksen muodossa.

Piitkä miinus muuten hyvässä viikonlopussa ainoastaan tuo pakollinen valvomisosuus juominkeja seuratessa.. Tosin jos sen positiiviseksi kokemukseksi kääntää, niin tulipa tehtyä jonkinlaista empiiristä tutkimusta "stand up kännikomiikasta".

Tälle viikkoa sitten kävelylenkkiä, venyttelyä ja jonkinlaista muutakin rimpuilua oman painon kanssa. Viikonlopun unirytmikatko myös hallintaan.

Syömiset normik(a)uraa, eli ei kovin karrppia, mutta ei kovin hiilistäkään. Perusnormisuomisettiä.. tosin karpimpaan suuntaan taas taidetaan mennä, kun mieli taas alkaa tekeen :wink:

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-13 21:22:48 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Maanantai sujui erilaisten eväitten värkkäilyn merkeissä, eli se siitä reippailusta..
Tiistai vähän parempi, eli reipas tunnin käppäily pitkin lähiseutuja paikallista elämänmenoa bongaamassa. Ei tullut hiki eikä varmaan rasitusvammaa liiasta rehkimisestä pukkaa :mrgreen: , mutta tulipa vastaavasti vastaan sitten niitä reippaampia pinkojia.. Merkille pantavaa alkaa olla, että tupla x -kromosomilla varustettuja on lähes kaikki urheilevat kaksijalkaiset vastaantulijat.. Xy:t loistaa lähinnä poissaolollaan (sama kuvio pitkälti saleilla).

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-16 10:47:54 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Viikko kääntyy lopuilleen ja hyvä niin :D

Keskiviikkona aamusta varhain tien päällä.. Reipas puolen tunnin iltakävely etelä-espan kulmilta ruoholahteen ja pomppu autoon & takaisin kämpillä aamusta kuuden jäljestä. Varsinaista istumista siis viikon puoliväli.
Torstai sitten toipuessa lukuunottamatta illan pientä piristyskävelylenkkiä.
Viikon liikkumissaldo aika ohut, mutta jospa viikonloppuna saisi vähän kiinni.. Varsinaiset urheilut tosin taitaa jäädä enemmän rakentelutyömaan varjoon, mutta jospa sitä saisi ispiraation ja tulisi ainakin hieman hartiaseutua ja selkää verryteltyä painojen kanssa.

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-18 21:47:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Viikonlopun riennot riennelty tältä erää. Perjantaina ei juuri syke noussut (muualla kuin kaupan kassalla rakentelutarpeita maksellessa :shock: ). Onneksi ulkoilupuoli hoitui kuitenkin jollakin tapaa pihavalaistuksen kanssa leikkiessä. Männyt ja muut rehut näyttää aika hauskoilta kun valaistaan spoteilla muuten lähes täysin valottomassa ympäristössä..

Lauantaina sama kujeet jatkuivat, mutta sentäs pieni soutulenkki sai vähän mehuja liikkeelle. Parempi tuokin kun ei mitään.

Sunnuntaina aamusta soutulenkki pyydyksiä hakemaan ja loppupäivä sujuikin sitten pitkälti kalojen päästelyssä, perkkauksessa ja paistelussa. Lyhyt iltakävely syönnin päälle ja siinäpä sekin päivä.

Aika vähän siis liikunnallisia iloja viikonloppuun mahtui, mutta eipä tuossa juuri kerennyt sohvaakaan kuluttamaan. Eli todettakoon, että pientä arkipuuhaa riitti aamusta iltaan ja jospa tuo sitten käy vähän jonkinlaisesta suoritteesta kokonaisuudessaan. Punttisalipuolen kuntoon saattelu vaatii viikon mittaan autotallin uudellen järjestelyä ja jospa sitä tuon työmaan jälkeen saisi myös tuota puolta taas hieman alulle.

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-20 19:10:45 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Maanantain liikkumiset kävelylenkin muodossa. Tunti tallustelua lähiympäristössä... ja piti alkaa sitten taas miettiä koiraa :roll: . No tietty pitäisi olla monikäyttöisyyttä metsässä ja samalla kompaktia kokoa.. Edellisestä harrastemallin rekusta on jo viitisen vuotta ja nyt näemmä alkaa taas poltella.. Olisi taas metsäkeikkaa sitten tiedossa, mutta mikäpä siinä. Hoituisi tuo luonnossa liikkuminen taas kuin itsestään.

Tiistain liikkumiset vajaan puolen tunnin kävelylenkin muodossa. Tuulta ja tihkusadetta.., eli ei oikein meinannut napata. Sai kuitenkin vähän happea. Rekku polttelee edelleen.. huono homma, ettei edes yön yli nukkuminen palauta järkiinsä :shock:

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-21 18:15:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Keskiviikon osalta päivä täynnä. Tunnin verran katujen mittailua iltakävellen, vaikka tuuli ja tuiversi. Merkille pantu myös se, että nykyään näkee kyllä enemmän ihan varsinaisesti lenkillä olevaa porukkaa kuin joskus aikaisemmin. Joskus aikanaan tuntui, että jokaisella vastaantulijalla oli rekku tai pari narun jatkeena. Urbaani nykyihminen siis osannee liikkua ilman ulkoiluttajaakin. Tai jos sukupuolijakaumaa katsoo mitä vastaan tulee, niin ehkä sitten enemmän nykynainen.

No sepä siitä pohdinnasta.. asiaan:
Kävelylenkin lisäksi pientä puuhaa pihalaattapinon siirtelyn kanssa, eli jokunen sata kiloa betonia liikuteltu paikasta a paikkaan b. Reppaat 100 kunta kiloa kottikärryyn per kierros, 50m spurtti (tai ainakin vertauskuvatasolla :wink: ) ja lastin purku.. Viikonlopuksi siis pientä pihapuuhaa kehitteillä.. jos säät vain sallivat.

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-10-28 22:30:59 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Äkkiähän tuossa taas viikko vierähti. Aika rikkonaista menoa..kävelylenkkiä jokaiselle päivälle jonkinlaista + vähän remppahommia kaverille parina iltana (käy yleensä jonkinlaisesta kuntosalitreenin korvikkeesta). Pari viimeisintä päivää taas sitten pikkurekun narun päässä roikkumista ja sitä toki tiedossa jatkossakin.. Huomenna metsään rekun kanssa katselemaan ja tutustumaan tulevaan työympäristöön & hajuihin.

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-02 20:05:50 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Liikkumisia..,
To, pe, la, su... metsissä samoilua dogin kanssa + muuta päiväkävelyä lisäksi..
Aamusta varhain kaupunkiin ja dogin ulkoilutusten lisäksi 1 kpl muuttoja hoideltu. Onneksi on vielä taloja, joissa kerroksia mutta ei hissiä.. ja kapeat rappukäytävät ja portaita jyrkillä mutkilla :twisted: .. tulee mukavasti pikku hiki siinä sohvia yms roudatessa.

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-05 22:25:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Lenkkeily metsässä toki dogin kanssa senkun jatkuu.. Pikkukoiran kanssa kun mennään matkaa ei mitata metreissä vaan ajassa. Melko mutkille kun menee reitit :D Välillä spurtataan ja välillä jarrutellaan & haistellaan. 2-3 tuntia per päivä.. tänään metsässä aika vaativassakin maastossa 3h ja varmaan matkaakin joku km tuli.

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-12 13:41:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Ulkoiluinnostus senkun jatkuu.. olipa sää, kellonaika ja olosuhteet sitten mitkä tahansa. Kummasti vaan tuo nelijalkainen saa liikettä niveliin varsinkin nyt kun opetellaan sisäsiisteyttä ja muutenkin ulkoilua isojen koirien malliin. Hyvänä lisänä on tuo pennun tapa ottaa aina välillä spurttia ja siihen perään sitten täysstoppia.
Säät tosin saisivat muuttua tästä jatkuvasta vedenpaisumuksesta vähän kuivempaan suuntaan. Pikkupakkanen olisi kaikkein paras meneillä olevaa koirailuharrastekautta ajatellen.. Pääsisi enempi harjoittelemaan kuononsa kanssa mitä sitä metsästä löytyykään kun aamulla jälkiä seuraa :twisted: . Eikä tuo kuivuus haitaksi olisi lenkkipoluillakaan.. ei tarvitsisi ravan seassa kahlata.
Liikunnallista raporttia siis seuraavaan malliin.., n 2-3h ulkoilua joka päivä. Lenkkien pituus satunnainen, mutta pitenemään päin.. Virtaa on toistaiseksi riittänyt oltiinpa oltu sitten oikeassa metsässä irti tai narun nokassa kotiin tuomisiksi asti, eli ei olla uuvuttu matkalla kumpikaan.
Hieman jo puntteja ja muita hyrriäkin on vilkuiltu.., mutta saas nähdä milloin taas inspis iskee :D

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-23 14:57:09 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Rojekti jatkuu.., tai matka ei minnekään :D
Torstai ja perjantai reissussa. Torstai aika lailla matkan teossa ja perjantaina jo vähän aamusta kävelyäkin. Tulipas siinä tutkittua Espoon citykanitilanne ja todettua siinä n. 5 km kävelymatkalla, että kaneja saa suurin piirtein potkiskella jaloista.. lintuja esim. näkyi vähemmän :shock:
Perjantaina sitten pikkujouluiltiin ja repsahdeltiin, kuten tapoihin kuuluu. Lauantai matkustellessa ja toipuessa.
Sunnuntaina dogin haku hoidosta ja samalla pieni metsäkeikka lumisissa maisemissa. Kävelyä päivän mittaan ehkäpä maksimissaan kolmisen kilometriä.

Seuraava repsu taitaa olla odotettavissa joulun tienoilla, eli siihen asti targettina lisääntyvä liikkumisen määrä ja ehkäpä pieni vauhdin lisääminen koiruudenkin kanssa lenkkipoluilla. Näyttäisi nyt, että juoksu maittaa ja eipä tuo narun päässä roikkujallekaan huonoa tee :D .

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-11-29 23:36:07 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Viikko taas takanapäin.. tai uusi edessä - ihan miten asian haluaa mieltää.. Viikon mittaan normikävelylenkkien pituutta hieman pidennetty ja tarkoitus olisi jatkaa samaa rataa. Perjantaille lisäksi pientä polttopuun hakukeikkaa, mutta muuten viikonloppu sitten vähän viihteelläkin.

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2015-12-01 14:28:04 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-11-23 11:34:05
Viestit: 567
Paikkakunta: Siellä sun täällä
Maanantain kävelyt aika vaatimattomia.. pari kolme kilometriä ehkäpä vain. Liikutin liikutti itseään lajitoverien parissa puistossa. Ulkoilmassa narun pää kuitenkin parisen tuntia, mikä sekin on hyvä saavutus lähes jatkuva räntä/vesisade huomioiden.

_________________
Mihinkäs sitä kiire valmiissa maailmassa


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 14 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)