karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=42&t=67848
Sivu 1/2

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-08-12 14:18:32 ]
Viestin otsikko:  Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Eilen se alkoi :!: Nimittäin epävirallisen virallinen aloitus alkaa treenata ensi kevättä varten, jolloin järjestetään vyökoe. Budo on kuulunut elämääni yhtä pitempää taukoa lukuunottamatta jo yli puolet elämästäni, ja nyt on sopiva elämäntilanne treenata mustan vyön kokeeseen.

Treeniohjelman suunnittelin viime viikolla, ja se koostuu kolmesta osasta, joita kierrätän treeniviikosta toiseen jonkinlaisessa järjestyksessä. Kaikki nuo kolme osa-aluetta tulee hallita kokeessa. Lisäksi on liuta muita asioita, jotka tulee osata, mutta niitä en ala erikseen avaamaan.

Osa 1: Liikesarjat. Näitä on periaatteessa 10, joista osaan sujuvasti puolet ja 3 viimeistä vaatii selvästi panostusta kunnon ja yksityiskohtien muistamisen saralta.
Osa 2: Tekniikka ja pariharjoitteet. Muutama tekniikka on unohtunut ja pariharjoitukset kaipaavat nekin verestämistä.
Osa 3: Ottelu. (Inhokkini, jota varten joudun ehkä etsimään sopivaa treeniseuraa kauempaakin saadakseni kokemusta.)

Treenikerta 1: Lyhyet tunnin treenit, osa-alue 1. Yksi helppo liikesarja (liikesarja 2, jätän vieraskieliset nimet pois), jota neuvoin samalla toiselle treenaajalle. Toinen kerrattava sarja (8) jäi vain yksittäiseksi (vai teinköhän sen sittenkin kahdesti?) suoritukseksi treenin loppuun, mutta olin käynyt sen läpi mielessäni aiemmin, joten se meni yllättävän sujuvasti. Kolmantena oli liikesarja nro 10, josta kävin läpi noin kolmasosan alusta, ja jonka opettelua jatkan seuraavalla treenikerralla.

Liikuntalupausketjuni jää siis tästä eteenpäin taka-alalle, ja näitä lajitreenejä pitäisi saada ainakin yksi jokaiselle viikolle.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-08-26 06:56:47 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 2: Lyhyet tunnin treenit, osa-alue 1. Treenasin tatamilla liikkumista lämmittelyksi ja tein hengitysjuttuja. Kertasin edellisten viikkojen liikesarjat 2 ja 8, ja lisäksi kertasin helpon liikesarjan 1. Liikesarjaa 10 olin henkisesti käynyt läpi moneen kertaan treenien välillä - bussimatkat on tähän käteviä - ja se menikin ilman kompasteluja, kun pariin kertaan tein sen läpi. Seuraavaa kertaa varten tein myös pari pätkää liikesarjasta 7, joka kuuluu niihin panostusta vaativiin sarjoihin.

Jotenkin uupuneelta tuntui olo, liekö joku ravitsemusjuttu, kun vähensin tietoisesti ruoka-annosten kokoa.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-09-02 07:38:35 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 3: Hieman erilaiset treenit, ehkäpä osuu parhaiten osa-alueelle 2. Kehonhallintaa ja perusteita erilaisella lähestymistavalla kuin aiemmin. Reidet tuntuu väsyneiltä. Syksyn mittaan tarjoutunee tilaisuus päästä treenaamaan niitä puuttuvia tekniikoita pienessä "asiantuntijaporukassa"!

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-09-09 17:04:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 4: Lyhyet tunnin treenit, osa-alue 1. Hengitysjuttuja, liikkumista, liikesarja 10 kerralla läpi (jes, muistin kokonaan!) ja liikesarjan 7 läpikäynti paloissa ja lopuksi yksi kokonainen. Harmikseni en ehtinyt käydä sitä mielessäni läpi etukäteen ja jouduin hukkaamaan treeniaikaa kyselemiseen.

Huomasin, että sen lisäksi, että opettelen oikeat liikkeiden järjestykset, joudun myös tarkkailemaan liikkeiden suuntia ja etäisyyksiä, jotka menevät nyt hieman pieleen. Ja tekniikoissa itsessään on tietysti hiomista, mutta noiden liikkeiden järjestys pitää saada lihasmuistiin ajoissa.

Ihan letkeältä tuntui treenata, vaikka en täysiä vetänytkään eikä ollut tarkoituskaan. Olisikohan pyöräilemällä tullut sopivat pohjalämmöt jalkoihin.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-09-23 08:26:37 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 5: Soveltaen osa-aluetta 1, liikesarjoja 6 (ja sovelluksia yhteen liikkumisasentoon) ja 8. Reidet oli tulessa seuraavina päivinä!

Treenikerta 6: Lyhyet tunnin treenit, kehonhuoltoa ja osa-aluetta 1. Kerraten liikesarja 5 ja pari kohtuullista suoritusta liikesarjasta 7.

Punnerruksia tarkoitus alkaa tekemään joka treenin yhteyteen, nyt lukema huitelee 20 kieppeillä (naisten ojentajapunnerrukset, tarkoitus tehdä miehiä jatkossa). Liikesarjoista on opettelematta oikeastaan enää liikesarja 9, joten pitäisi alkaa hakeutumaan ottelutreeneihin. Treeniaikaa vyökokeeseen onkin vähemmän kuin luulin, ja koe onkin jo helmikuussa.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-10-01 12:01:27 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 7: Lyhyet tunnin treenit, kehonhuoltoa ja osa-aluetta 1. Liikkumista ja liikesarjat 1,3,5,7,2,4,10. Puuttumaan jäivät siis 9 (jota en osaa vielä) ja 6 ja 8. Tulipa noloja mokia tehtyä, ja kuntokin loppui puolivälissä liikesarjoja ja tekniikoiden laatu heikkeni.

Treeniajan puute kauhistuttaa, 4 kuukautta enää aikaa! Pitäisi hakeutua ottelutreeneihin, yyh.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-10-07 12:09:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 8:Osa-aluetta 2, eli perustekniikkaa. Tekniikka oli jo ennestään hyvin hallussa, nyt siihen sai vähän lisää nopeutta. Pariharjoitteet eivät olleet kovin haastavia, mutta treeneissä oli sen verran tuoreita tulokkaita mukana, ettei kaikkea voi saada. Siihen olen tyytyväinen, että olen saanut treenikertoja edes kerran viikossa kasaan, ja hyödynnän bussimatkat käymällä liikesarjoja läpi - valitettavan usein törmään samoihin "epäjatkuvuuskohtiin", missä en enää muistakaan, miten jatketaan. Loppuosa kyllä sujuu, kun vain pääsee siitä tietystä kohdasta yli.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-10-20 11:54:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 9 & 10: Osa-alue 2, pariharjoitteita. Ensimmäinen oli tunnin lyhyt treeni, jossa lähinnä pariharjoitteiden muistelua (ja vähän osa-aluetta 1, liikesarjat 10, 3, 5) - sattui osumaan huono päivä, alkoi pyörryttämään vartin jälkeen ja joudun toisen vartin verran ottamaan rauhallisesti. Olin kyllä syönyt vähän kehnosti, mutta yleensä olen pärjännyt runsaalla lounaalla treenien yli ilman ongelmia.

Toinen oli kahden tunnin treeni, oli hyvä fiilis, kun mukana oli rauhallista kehon herättelyä ja sitten päästiin kunnolla itse asiaan, eikä aika loppunut kesken. Sain itse hyvää kehittävää palautetta ja pääsin jakamaan omia vinkkejäni parille uudemmalle harrastajalle - erityisen mukavaa tässä jälkimmäisessä oli se, että en varsinaisesti joutunut korjaamaan mitään "väärintehtyä" tekniikkaa, vaan vinkit koskivat sitä, miten omalla tilankäytöllä päästään paremmalle osumaetäisyydelle.

Osa-alueen 2 pariharjoitteet on sen verran hyvällä mallilla, että luulisin 2 treenikertaa riittävän niille. Ottelutreeneihin pitäisi hakeutua... Ja päästä käymään hankalat tekniikat läpi jonkun ylemmän kanssa.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-10-27 09:50:40 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 11 & 12: Osa-alue 2, perusteita ja pariharjoitteita (lähinnä torjuntoja), ja muutama liikesarja: liikesarjat 5 ja 7 ja 10, sekä viimein liikesarjasta 9 alkuosa! =D>

Tällä viikolla pitäis olla luvassa mahdollisuus käydä läpi hankalampia tekniikoita, pitäisi vain selvittää itsellekin, mihin kannattaa laittaa paukut. Punnerruksia pitäisi jaksaa myös tehdä, että lihaskunto kasvaisi, ja nolosti olen unohtanut ne viime aikoina kokonaan.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-11-04 09:06:26 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Kolmet treenit:

Treenikerta 13: Osa-alue 2, perustekniikkaa, niitä hankalampia mustavöiden opastuksella. Vaatii kyllä vielä kertaamista, varsinkin tekniikoiden nimet...

Treenikerta 14: Osa-alue 1 ja vartalonhallintaa. Lähinnä sujuvoittamista liikesarjan 9 alusta, loppuosa liikesarjasta on edelleen hämärän peitossa... Täytynee ottaa kirja kauniiseen käteen, ja opetella ne liikkeet ensin päässä ja sitten mennä tatamille kokeilemaan toteutusta.

Treenikerta 15: Osa-alue 1, liikesarja 8. Tämän liikesarjan periaatteessa osaan, mutta tämä tulee olemaan varsinainen vyökoesuoritus, joten tätä pitää hioa vähän tarkemmin kuin muita. Samalla tuli kerrattua liikesarja 4, kun neuvoin sitä toiselle treenaajalle.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-11-19 12:57:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 16: Osa-alue 2, torjuntoja parin kanssa ja ilman.

Treenipäivän jälkeen olen käynyt henkisesti läpi otteluharjoitteita pariin otteeseen, toivon mukaan pääsen näitä loppuviikosta tekemään tatamillakin.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-11-25 11:38:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 17: Osa-alueet 1&2. Pääsin tekemään pariharjoitteita, ja liikesarjoista 6 erilaista.

Treenikerta 18: Osa-alue 2, perustekniikkaa ja -motoriikkaa.

Julkaisija:  Kastetar [ 2014-12-02 14:22:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 19: Osa-alue 2, perustekniikkaa ja -motoriikkaa. Nyt pitäisi päästä kyllä taas liikesarjojen kimppuun, on jäänyt nekin liian vähälle.

Julkaisija:  Kastetar [ 2015-01-14 12:43:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerrat 20, 21 ja 22 (vuoden 2014 puolella):
Liikesarjoja pääasiassa.

Joululomalla iski punnerruspaniikki, joten tuli muutamaan otteeseen edes punnerrattua kotona. (Siis silloin kun en ollut kipeä.)

Vuosi 2015 vaihtui. Anomus meni läpi, eli teoriassa pääsy kokeeseen on myönnetty. Itsearviointi eri tekniikoiden ja teorian osalta myös tehty, harmillisen monta termiä ei tällä kielitaidolla auennut.

Treenikerta 23: Vierailuveto toisella salilla, lähinnä liikkumisharjoitteita.

Treenikerta 24: Omatoimista treenausta, vyökokeessa tehtävä liikesarja, liikkumista, pariharjoitteita (ilman paria)...

Treenikerta 25: Seuran ylin aloitti virallisen tarkastuksen, missä käydään läpi kaikki asiat, mitä tulee osata ennen vyökokeeseen pääsyä. Tarkastelussa oli pääasiassa liikkuminen, vyökokeeseen tuleva liikesarja ja vähän muuta. Noin 1/4 katsastettu, vielä riittää seuraaville treeneihin tarkastamista. Kunhan näistä on selvitetty, uskaltanen lähteä vyökauppaan - jaiks!

Punnerruksia muistanut aina tehdä silloin tällöin, pientä paniikinmakua ilmassa...

Julkaisija:  Kastetar [ 2015-01-19 10:39:51 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 26:
Tarkastus osa 2 kohtuudella läpi. Perustekniikat kaikki läpi, samoin liuta teoriaa ja termejä, liikesarjoista 5. Tänään vielä jatkuu ainakin liikesarjoilla ja pariharjoitteilla (jos on sopiva pari paikalla), ja mahdollisesti vielä yksi treenikerta tähän päälle. Ihan jumissa olo, liekö oli lasten kanssa trampoliinijumpassa pomppimisen syytä vai liian rankaksi vedetyt viime treenit.

Punnerruksia tehnyt lähinnä henkisesti... Lupaan tehdä ainakin 20 miestenpunnerrusta ennen seuraavaa kirjoitusta tänne.

Julkaisija:  Kastetar [ 2015-01-20 11:44:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 27:
Tarkastus osa 3 läpi, oli sopivia pareja tekemässä pariharjoitteet. Tarkastettavia osa-alueita siis enää muutaman liikesarjan osalta. Tein myös varsinaiseen kokeeseen tulevan liikesarjan, ja onnistuin kahdesti toheltamaan siinäkin #-o - jaiks. Tai oikeastaan ensin unohdin, mihin suuntaan seuraava liike menee, ja pienen ylimääräisen tauon jälkeen jatkoin liikettä (oikeaan suuntaan), mutta siitä keskeytyksestä seurasi pientä epävarmuutta ja seuraava liike tuli tehtyä väärältä puolelta. Välttämättä sitä ei olisi huomannut, mutta epäröinnin takia se ehkä korostui. Harmittaa eniten se, että samaa virhettä en ole tehnyt _ikinä_ aiemmin, ja pelkään, että nyt alan toistamaan sitä... :x

Punnerruksia tuli tehtyä 11 putkeen, ja erillisiä punnerrusta vastaavia liikkeitä 8 (tai 10), joten melkein 20 tuli tehtyä. Tuplaan lupaukseni: seuraavalle päivitykselle olen tehnyt miesten ojentajapunnerruksia ainakin 40. Treenejä ei vain mahdu kalenteriin ennen ensi viikkoa, joten ehkä pitäisi vetää rimaa vielä korkeammalle ;).

Julkaisija:  Kastetar [ 2015-01-28 11:36:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 28: Perusasentoa, vartalon akseleita, yksi vyökokeeseen tulevan liikesarjan teko - meni melko ok. Pallealihas kramppasi pahasti alkulämpöjen aikana ja tuntuu vieläkin olevan jotenkin kipeä/jumissa.

Punnertelin vielä eilen illalla kotona, 19 miestä ja kymmenkunta naista (ojentajapunnerruksia) ja muutama leveämmällä otteella eli rintalihakselle.

Julkaisija:  Kastetar [ 2015-02-02 09:24:42 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 29: Viimeiset liikesarjat katselmoitu, ja lupa vyökokeeseen saatu. Nyt alkaa viimeinen loppulaskenta.

... mistä todistaa sekin, että näin viime yönä painajaista vyökokeesta, johon menin silmälasit päässä ja sukat jalassa, mitkä eivät kummatkaan kuulu oikein tatamille. Ja tein väärän liikesarjan, ja senkin väärin, jota yritin korjata, mikä näkyi selvemmin kuin jos olisin vain jatkanut. Toivottavasti tämä jännittäminen ei sitten toteudu [-o<

Tänään vielä treeneihin hiomaan vyökoesuoritusta, sitten vyökauppaan hakemaan musta vyö, ja sitten jää nähtäväksi, ehdinkö enää ennen vyökoetta treenata.

Julkaisija:  Kastetar [ 2015-02-03 12:54:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Treenikerta 30: Vyökoeliikesarja kokonaan x 2. Olivat molemmat kohtuullisen onnistuneita suorituksia, joten hyvillä fiiliksillä sen suhteen. Tosin kun 100% teholla vetää, niin sydän hakkaa melkein tajun kankaalle ja hengitys pihisee, kun lopussa pitäisi malttaa näyttää yhtä rauhallisen hillityn hallitulta kuin ennen suoritusta. Lisäksi tein jotain yksittäisiä tekniikoita ja vähän hakua sopiviin ottelutaktiikoihin.

Seuraavaksi luvassa toivon mukaan tuloksia vyökokeesta! (Tai vajoan maan alle häpeästä...)

Julkaisija:  Einomies [ 2015-02-03 14:38:21 ]
Viestin otsikko:  Re: Musta vyö - oma treeniohjelma 10 kuukaudelle

Noita budo-lajeja kun on maailma pullollaan ja vielä eri tyylisuunnat päälle, niin ihan uteliaisuuttani kyselen, että mitä lajia harrastat?

Sivu 1/2 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/