karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Kas, Miffu tosiaan liikkuu!
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=42&t=64681
Sivu 1/18

Julkaisija:  Miffu [ 2013-01-28 13:43:01 ]
Viestin otsikko:  Kas, Miffu tosiaan liikkuu!

Tässä talven aikana pari flunssaa vei liikkumisen ilon ja säännöllisyyden. Pikkuhiljaa yritän tilannetta korjata ja kun ekasta ruokapäikystä oli suuresti apua uusien ruokatottumuksien hakemiseen, ajattelin josko liikuntapäikky toimisi samalla tavalla.

  * Kahvakuulia löytyy kaksi, 10 ja 16 kg. Niitä nostelen ja heiluttelen eri tavoin inspiraation iskiessä.

  * Reipas kävely on kivaa, varsinkin jos lähtee seikkailemaan tuntemattomiin maisemiin. Usein kamera mukana, jolloin kävelylenkin aikana tulee jokunen pysähdys kuvaamisen takia.

  * Pääasiallisena liikuntamuotona kuitenkin hyötyliikunta. Autoa ei ole, eikä fillaria kun se pöllittiin, joten kaikki alle 5 km matkat kävellen. Ruokaostokset hoituu kävellen myös, noin 2-3 kilsaa 1-3 kertaa viikossa, puolet matkasta tietty useamman kilon kauppakasseja kantaen.

Näitten lisäksi milloin mitäkin sattuu keksimään, kunhan on kivaa. Sen verran olen itsestäni oppinut, että "pakko" ja "itsekuri" on ihan turhia sanoja. Itsekuri loppuu ennen pitkää, ja jos ei loppuisikaan niin mitä järkeä on kärvistellä hampaat irvessä tekemässä jotain mistä ei tykkää. Elämässä on muutenkin tarpeeksi velvoitteita ja rajoitteita, joten vapaa-ajan tulee nimensä mukaisesti olla semmoisista vapaata aikaa. Jos joku viikko tekee mieli liikkua 5 kertaa (mikä mulle olisi aika hurja saavutus), niin liikun sen 5 kertaa; jos taas seuraavalla viikolla vain kerran, olkoon sitten niin. En ota stressiä, en syyllisyyttä. Rennosti mennään, ihan kuten ruokapuolellakin.

Voi tietty ihmetellä että miten tämmöisellä asenteella pystyy yllämainitun tavoitteen mukaisesti tilanteen korjaamaan? Kas, sitä ihmettelen minäkin. :mrgreen: Ehkä päikkyily antaa vastauksen. Katsotaan ja ihmetellään.

Julkaisija:  Miffu [ 2013-01-28 15:54:49 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Jos vaikka vielä treenitaustasta jotain kertoisi. Lapsena ja nuorena liikuin suht paljon, kilpailinkin. Hiihtoa, suunnistusta, luistelua, jalkapalloa, koripalloa, kuntonyrkkeilyä, yleisurheilua... Tykkäsin, liikkumista huvin vuoksi. :) Sitten siinä kahdeksan vuotta sitten sairastuin vakavasti, jonka seurauksena keuhkot sanoivat *POKS* ja hajosivat. Alkuaikoina sen jälkeen ei pystynyt edes vaatteita pukemaan ilman että täytyi välissä pysähtyä haukkomaan henkeä. Lisäksi iski pelko ja ahdistus, jo pieni hengästyminen aiheutti "apua tukehdun kuolen"-paniikin.

Nollasta siis lähetty liikkeelle, pieniä askeleita kerrallaan on keuhkoja paranneltu ja psyykkiset möröt häädetty. Selittänee sen, miksi olen itselleni armollinen näissä urheilujutuissa. Vasta karppauksen aloitettuani parisen vuotta sitten tuli sen verran ylimääräistä energiaa kroppaan että elämään palasi pikkuhiljaa säännöllinen liikunta, joka siis on vähän hakusessa taas, mutta ei täysin kadoksissa. Ei muuta kuin liikunnan iloa etsimään. :)

Julkaisija:  Miffu [ 2013-01-28 19:31:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Ennen näitä talven flunssia tuli kuulailtua suht ahkerasti, pari kolme kertaa viikossa, mutta tänä vuonna tahti on ollut pari kolme kertaa koko tammikuun ajan. Sen sijaan kävely on houkutellut paljon enemmän. Viime viikolla tuli tehtyä kolme lenkkiä, kaikki suunnilleen 5 km/45-60 min.

Tänään teki pitkästä aikaa mieli sekä kuulaa että kävelyä. (Ajattelin kompromissina kantaa kymppikiloista kuulaa repussa kävelyn aikana, mutta voi harmitus, reppua ei löytynyt. Pitää laittaa hankintalistalle, luulen että voisi olla ihan kokeilemisen arvoinen yhdistelmä.) Vaihtoehtoja miettiessäni tsekkasin säätilanteen ja kappas, pienimuotoinen lumimyrsky oli iskenyt. Se ratkaisi tilanteen. Kävely voitti. :mrgreen:

Ovesta ulos tuiskeeseen, suunta kohti puistoa jossa eniten mäkiä ja ei kun reippaasti eteenpäin. Osin auratuilla teillä, osin hangessa tarpoen. Aina kun uusi mielenkiintoisen näköinen polku löytyi, suunnanvaihto ja sitä tutkimaan. Jokaikinen vähänkin isompi kukkula piti kiivetä. Kyllä siinä hiki tuli kun hangessa kiipesi jyrkkää mäkeä ylöspäin, lumisateisissa ja tuulisissa tunnelmissa. Pituutta lenkille tuli vähän yli 5 km, aikaa meni vajaa tunti. Kotiin tultua 16 kg:n kuulan nostelua muutaman minuutin ajan ennen suihkua, ihan ok kuula vs. kävely-kompromissi tämäkin.

Tätä pitää kokeilla uudestaan kun sää sallii. Mikäs sen hauskempaa kuin seikkailu lumipyryssä. :mrgreen:

Julkaisija:  Trantor [ 2013-01-28 20:39:01 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Hengessä mukana.. parasta liikuntaa on se mitä viittii oikeasti tehdä.

Julkaisija:  Ankerias [ 2013-01-29 09:25:01 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Tervetuloa myös liikuntapäikkyjen puolelle. Itsekuri ei kuulu minunkaan sanavarastooni. Säännöllinen liikunta onnistuu vain jos nautin siitä. Juoksua yritin useampaankin otteeseen aloitella mutta eihän siitä mitään tullut, kun koko homma on vastentahtoista rämpimistä niin ekan huonon päivän aikana sitä jättää lenkin välistä ja pian onkin jo parin viikon totaalipaussi. Kuntosalista löysin onneksi itselleni sopivan liikuntamuodon, lepopäivinäkin miettii vain milloin pääsee takaisin salille! :D

Julkaisija:  Miffu [ 2013-01-29 19:53:31 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

No mutta, vieraita! Kiitti kommenteista, kiva kun kävitte. :D

Kiva löytää samaa asennetta muistakin, Ankerias! Kuntosali kiinnostaisi, pitäisi vain löytää ns. oikea paikka ja joku joka opettaisi liikkeitä. Ylimääräistä rahaa kai myös pitäisi olla. ;) Mitä nyt olen paikkoja katsellut niin ekana vaan tulee vastaan semmoisia ryhmäjumppa-tyyppisiä paikkoja, mikä ei kiinnosta pätkääkään. Laitteissa istuminen ei kauheasti houkuta sekään, mutta vapaita painoja voisi kokeilla. Siinä ymmärtääkseni tulee sellaista koko kropan käyttöä ja rasitusta, mikä mm. kuulailussa ja hiihdossa viehättää.

Kuulkaas, heti tokana päivänä tuli lisää päivitettävää. Olen sijoittanut kuulat taktisesti meidän kämpän keskipisteenä olevaan pieneen käytävään, joten aina kun liikkuu huoneesta toiseen niin ne osuu silmiin. Jos vaikka rupeaisi houkuttelemaan. Tänään kikka toimi. :mrgreen: Pieni lihasten testailu johti yllättäen semmoiseen 20 min kuulajumppaan. Kuulia painona käyttäen tuli tehtyä kyykkyjä, ranskalaisia punnerruksia ja joitakin muita yläkropan liikkeitä joiden nimiä en muista.

Ainoa harmi oli että lämmittely jäi pois kun ei ollut mikään suunniteltu juttu ja nyt rupeaa tuntumaan lihaksissa sillai puoli-ilkeästi. Auttaiskohan venyttelytuokio vähän myöhemmin illalla?

Julkaisija:  Miffu [ 2013-01-30 12:16:11 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Viikon kolmas päivä ja kolmas päivitys. Tätä vauhtia menee kohta ylikuntoon. :lol: Päikyn pidon taikaa?

Heräsin liikkumishimoon, eilisen kuulajumpan herättämä kai. Hyvä ajoitus kun tänään oli aamulla jopa aikaa. Kermakahvia naamaan ja eikun kuulien kanssa leikkimään. Aikaa kului noin 45 min.

- aluksi nivelten pyörittelyä, punnerruksia (2x6, yhyy) ja kymppikuulan heiluttelu x100
- kympillä pystypunnerruksia ja rinnallevedon tekniikan harjoittelua
- 16-kiloisella yhden ja molempien käsien heilutuksia sekä jotain kyykyn tapaista, mutta kuula yhdessä kädessä sivulla
- vipareita takaolalle (painona miehen vanha läppäri, 2,3 kg :mrgreen: )
- lankku

Aikamoinen harmitus päällä heti reenin jälkeen. Alkutalvesta meni punnerruksia 12 putkeen ja lankussa pysyin yli kaksi minsaa ongelmitta (nyt hädin tuskin 1 min 20 s). Heilutuksissa meinasi kuula lähteä omille teilleen loppupuolella kun näppivoimat loppui kesken. Surkeaa. :smt011 Nopeasti se kunto häviää jos ensin sairastelee ja sitten ei tee lähes mitään parin kuukauden aikana. Suihkun aikana tuli rauhallisempi mieli kun se treenin jälkeinen ihanan raukea olotila ilmestyi ja lopuksi vielä ravitsin kehoa kunnon aamiaisella. Nyt tuntuu jo hyvältä ja alkuvitutus on kääntymässä taistelumieleksi. Kyllä tämä tästä.

Julkaisija:  Miffu [ 2013-02-01 17:26:50 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Tammikuun saldo:
  - 5x reipasta kävelyä, 45-60 min (n. 5 km/kerta)
  - 4x kahvakuulaa/jumppaa painoilla, 20-45 min
  - yhteensä vähän vajaa 7 h

Taitaa monet liikuntapäikkyjen puolella liikkua 7 tuntia viikossa? :lol:


Kuntopiiri, 30 min
Helmikuu on korkattu kuntopiirillä. Pitkästä aikaa lihaskuntoa vain oman kehon painolla. Yritin saada koko kropan mukaan: askelkyykkyä 5:een suuntaan, punnerruksia ja dippejä, vatsoja ja selkää, tuulimyllyä. 3x6 liikettä, 45 s työtä ja 15 s lepoa. Sarjojen välissä 15 s extralepoa. (Satsasin sen verran että latasin puhelimeen sellaisen kätsyn ajanottosysteemin. Pro-meininkiä. :mrgreen: ) Lopuksi verryttelyä ja venyttelyä.

Käsivoimat lopussa, viime kierroksella oli e r i t t ä i n hidas tahti punnerrusten ja dippien kohdalla. Oli tosin yläkroppa tehnyt paljon töitä alkuviikosta. Muu kroppa jaksoi hyvin ja keuhkot pärjäsi hienosti. =D> Tasapaino sai kivasti harjoitusta joissain liikkeissä. Mutta, se tärkein kysymys: oliko hauskaa? Hmm. Pitää varmaan kokeilla toiste ennen kuin osaan varmasti sanoa. Ehkä voisi aikoja säätää tai vaihtaa joitakin liikkeitä mielenkiintoisempiin? (Ehdotuksia?)

Julkaisija:  Miffu [ 2013-02-03 15:09:57 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Jos on joskus ihmetellyt paljonko liikunnan lisääminen vaikuttaa painoon, niin tiedoksi teille että mun tapauksessa paino pompsahti ylös kahdella kilolla muutamassa päivässä sen jälkeen kun rupesin enempi liikkumaan. Nyt on muutaman päivän pysynyt tuossa 69 kilon paikkeilla. Mitoissa ei vielä sen kummempia muutoksia, mitä nyt puoli senttiä pois vyötäröstä ja saman verran lisää reisiin. Parempi ryhti ja hurjat reisimuskelit? :mrgreen:

Kauniin ja aurinkoisen sunnuntaipäivän olen käyttänyt liikkumiseen, joten tämän viikon aikana tuli viitenä päivänä liikkumista. Hurjaa. :shock: Päikyn pitäminen tuntuu olevan hyvä kannustus näin alkuun ainakin. Katsotaan miten hyvin jatkuu.

Venyttely, 15 min
Aamulla rauhallista venyttelyä päivänvalolampun edessä, jos vaikka sen avulla tulisi ekstraenergiaa päivään. Yrityksenä käydä koko kroppa läpi, niillä liikkeillä mitä nyt äkkiseltään palautui muistiin vuosikymmenen takaa. Oon kyllä nykyään niin jäykkä että voi huhheijaa. Tätä pitää jatkaa, myös siksi että oli ihan mukava tapa aloittaa päivä.

Reipas kävely, vajaa 10 km / 1 h 40 min
Kiva lenkki! Hyvä vauhti koko ajan muutamaa valokuvauspysähdystä lukuun ottamatta, sopivasti lämmin olo kun vauhtiin pääsi ja sai ihailla kauniita maisemiakin. Haastetta toi pätkittäin pirun liukas keli. Monta kertaa meinasin lentää pyllylleni, kerran siinä jopa onnistuin. Pariin otteeseen Xtremelajina seisten liukuminen jäisiä portaita alas, hengenvaaraa uhmaten, kaiteesta epätoivoisesti kiinni pitäen. Matkan aikana kolme isoa mäkeä ylös ja alas. (Näytti olevan hienoja pulkkamäkiä, pitäisi satsata liukuriin. Voisi vetää hauskat intervallit lenkin aikana: mäkeä ylös niin kovaa kuin pystyy ja liukuen alas. :D ) Kotiin tultua täydellinen talvikävelyn jälkeinen palatusjuoma, eli kuuma kaakao. Prosenttisuklaata (tavallista tummaa + minttua), kermaa ja maitoa, muuta ei tarvita. :smt049

Julkaisija:  Trantor [ 2013-02-03 17:20:02 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Juu.. tuo paino taitaa monella nousta alkuun - vissiin keräilee nesteitä lihaksiin yms. Itsellä tavoite saada taas vähän alas päin hissukseen ja kuinkas ollakaan - paino on nyt noussut kolme kiloa ja suunta näemmä ylöspäin...
Hyvinhän tuo liikkuminen on alkuun lähtenyt (maasta se pienikin ponkaisee..) ja kun siihen hiljalleen totuttelee, niin määrä lisääntynee itsekseen... turha ottaa stressiä.

Julkaisija:  Miffu [ 2013-02-04 21:34:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

^Kiitti kannustuksesta! Mielenkiinnolla seuraan paino- ja senttikehitystä; nyt kun ei ole varsinaista laihtumisyritystä enää. Jos näkisi selvemmin mitä se pelkkä liikunta tekee. Yllättävän hyvin on homma tosiaan lähtenyt pyörimään, oikeastaan pitää toppuutella ettei ihan lähtis överiksi heti alkuun. :) Voisi seuraavaksi oikeastaan pitää pari lepopäivää putkeen, että kroppa saisi huilata kunnolla välillä.

X-hyppyjä Tabata-tyyliin, 4 min
Oikeastaan testi miltä tämmöinen tuntuu, eli 20s täysillä töitä ja 10s lepoa x 8. Valitsin X-hypyt kun olin lukenut että kyseessä on aikamoinen tappotreeni raskaammilla liikkeillä enkä halunnut kovin rankkaa liikkumista tänään. Hyvin meni, ei tuntunut pahalta vaikka pompin niin nopeasti kuin pystyin. Neliminuuttisen jälkeen tuntui siltä että kroppa olisi "herännyt", tämä testi lähinnä piristi. Jatkossa voisi tietty kokeilla jotakin raskaampaa liikettä, mutta kun toisaalta tämmöinen kevyt versio tuntui hyvältä monta tuntia jälkeenpäin, onko pakko tehdä siitä tappotreeniä? :-k Kai kevyemmästä intervallista on jotain hyötyä kropalle vaikka on näin lyhytkestoinen?

Julkaisija:  Miffu [ 2013-02-06 12:44:34 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Kahvakuulaa, 45 min
Ideana kehonhallintaa ja tasapainoa painottavaa aamutreeni. Hidastempoista ja kivaa vaihtelua, mutta tosi raskasta! Huomasin myös esim. turkkilaisessa että vasen puoli paljon oikeaa heikompi, sitä pitää parantaa.
  - aluksi nivelten pyörittelyä, tuulimyllyä ilman painoja, kyykkyjä sekä kymppikuulalla heilautuksia x50 ja vartalon ympäri pyörittelyä
  - kympillä turkkilaista ylösnousua, askelkyykkyä vartalon kierrolla
  - yhden jalan maastavetoa ja tuulimyllyä (kuula alemmassa kädessä), ensin kympillä, sitten 16-kiloisella
  - lopuksi hieman vartalon ympäri pyörittelyä 16-kiloisella, punnerruksia niin monta kuin jaksoi putkeen treenin jälkeen (7) ja 2x1 min lankkua, sitten loppuverryttelyt


Olen tosi iloinen että liikkuminen on lähtenyt ihan hyvin käyntiin, nyt meneillään jo kolmas viikko kuntoillen ja hyvältä tuntuu. =D> Uskallan jopa pyöritellä pientä liikuntasuunnitelman poikasta mielessä, jos vaikka ottaisi ohjenuoraksi jonkun tämmöisen:
- lihaskuntoa kuulalla 1-2x viikossa
- kävelyä 1-2x
- intervalli/kuntopiiri 1x
- venyttely 1x

Tässä vaiheessa vain ideana, jotain mihin voisi pyrkiä. En halua liikkumisen kipinää tukahduttaa liialla suunnitelmallisuudella. ;)

Julkaisija:  Miffu [ 2013-02-07 08:46:15 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Ensin en meinannut saada millään unta ja sitten heräsin klo 3. :smt095 Klo 4.30 mennessä oli selvää että mitään toivoa unen jatkumisesta ei ollut, joten siitä lähti tämä päivä käyntiin. Sain sentään kunnon venyttelyt tehtyä kun tuli muutama ylimääräinen tunti päivään. Tällä hetkellä olo yllättävän pirteä, mutta ei tämmöisiä 2 tunnin yöunia kuitenkaan viitsisi kovin paljon harrastaa. Hiilarisempi iltaruoka korjannee asian. Tää tuntuu olevan mun kehon tapa pyytää lisää hiiliä.

Venyttely, 40 min
Hitaasti ja rauhallisesti koko kroppa läpi. Tuli tarpeeseen, tuntui kyllä makealta jaloissa.

Julkaisija:  Trantor [ 2013-02-07 22:01:13 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Joskus tuo uni saattaa mennä huonoksi, jos yhtäkkiä alkaa liikkua enemmän ja kroppa ei saa riittävästi lepoa. Itselläni ainakin on varmasti uneton yö edessä, jos joskus menee överiksi treenimäärä vs. lepo

Julkaisija:  Miffu [ 2013-02-08 22:11:33 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

^Totta tuo ja olen varma että sillä on vaikutus tähänkin. Pitää katsoa miten kroppa reagoi jatkossa. Humaanikokeita täälläkin. ;) Eilen kuitenkin pidin huolen että hiilaria tuli enemmän, ehkä joku 70-80 g, ja sen jälkeen nukuin 9 tuntia ilman nukahtamisongelmia tai turhia heräilyjä, joten hiilarit kyllä vaikuttaa tavalla tai toisella. Sitä en vaan tiedä, että onko syynä epähuomiossa liian alhaalle lipsuneet hiilarit vaiko se että liikkuva kroppa kaipaa enemmän hiilaria kuin aiempi n. 50 g.

X-hyppyjä ja kyykkyhyppyjä Tabata-tyyliin, 4 min
Päivä taas käyntiin tabatalla. Kyykkyhyppyjä tein yhden satsin ja se oli kyllä raskaampaa. En kuitenkaan halunnut olla aamusta asti ihan dööd kun hommiakin pitäisi hoitaa, joten loput sai olla tuttuja ja turvallisia X-hyppyjä.

Kävely, 6.8 km ja 1 h 10 min
Huono kokemus, olisi suosiolla pitänyt jättää toiselle päivälle. :smt019 Ongelmana taisi olla joko liian pitkä väli ruokailussa ennen kävelyä tai se, että tabata + muu liikunta on liikaa yhdelle päivälle. Tai molemmat. Pian aloittamisen jälkeen rupesi tökkimään, mutta kun kyseessä oli osittain hyötyliikuntaa (suuntasin erääseen kauempana olevaan kauppaan etsimään pofiberiä) niin puskin eteenpäin. Puolessa välissä ehti jo tulla huono olo. Kärsimystä koko paluumatka eikä pofiberiä löytynyt. Turha reissu mutta tulipahan tehtyä. :roll: Jospa edes oppisi kuuntelemaan kehoa jatkossa. Ruokapuolella se jo jotenkuten sujuu, mutta liikunnassa tuntuu olevan paljon opettelemista.


Viikonlopun suunnitelmana pelkkä löhöily. Jos sattuu tosi kaunis päivä saatan liikahtaa ulos kameran kanssa, mutta vain hyvin hitaasti ja leppoisasti. Lepotaukoja unohtamatta.

Julkaisija:  Miffu [ 2013-02-10 09:00:53 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Tietoisuuteeni tuli semmoinen liike kuin L sit. Aika veikeä liike. Pitäisikö ottaa tavoitteeksi, esim. 10 s? Kokeilin lattialla, sain takapuolen nousemaan mutta jalat ei. Sitten kahden tuolin avulla, jalat koukussa pysyin ilmassa sekunnin. Ei olis muuta suuntaa kuin ylöspäin. :mrgreen:

Leuanveto olisi myös aika hyvä tavoite. En ole koskaan saanut vedettyä edes yhtä. Mutta miten treenata kotioloissa kun ei tankoa ole (eikä edes lähimmästä leikkipuistosta löydy)? Kestäisiköhän vaatehuoneen vaatetanko mun painoa? Ei olis kovin kivaa jos se hajoaisi. :roll: Hanskat käteen ja oveen roikkumaan? (Painavan) pöydän reunasta vaakatasossa ylös vetäen? Onko jotain apuliikkeitä millä treenata samoja lihaksia?

Tänään pelkkää pohdintaa ensi viikolle, löhöily vielä jatkuu...


Edittiä:
Niin joo, kolmen viikon kuntoilun tulokset!
  - paino vieläkin aloitukseen verrattuna koholla, tosin enää vain plussaa noin kilo (pahimmillaan 2 kg)
  - vyötäröltä miinusta 1,5 senttiä! (Mutta peilissä muutos näyttää jopa isommalta, vyötärö on korostunut.)
  - lantiolta miinus 0,5 cm
  - muut mitat +/-0

Ihan hyvä vaihtokauppaa mun mielestä. ;)

Julkaisija:  La Moche [ 2013-02-10 19:30:02 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Täällä yksi yllytyshullu kanssa koitti tuota L sittiä, ei ihan mennyt putkeen :mrgreen:
Siinäpä haastetta tälle keväälle, saisi edes ensin ne jalat ilmaan...

Tsemppiä :smt023

Julkaisija:  Fish [ 2013-02-10 19:44:47 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Jäämpä minäkin tutkailemaan

Julkaisija:  Miffu [ 2013-02-11 18:49:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Moikka La Moche ja Fish, kiva että jätitte merkin! :D

Kahvakuulaa, 45 min
Lähinnä keuhkojen ja näppivoimien testi, miten varsinainen kuulailu onnistuu talven tauon jälkeen, ja siksi vain kymppikuula käytössä. (Näitten lisäksi tietty lämmittelyt + loppuverryttelyt, mutta ei kai niitä tarvi sen kummemmin eritellä. Aika samaan tyyliin ne aina menee.)

  - Kahden ja yhden käden heilautuksia vuorotellen 5x2 min eli yhteensä 10 min, 1-2 min taukoa välissä. Yhden käden heilautuksissa 1 min per käsi, vaihto lennosta. Keuhkot pärjäsi hienosti, näpit jaksoi hädin tuskin loppuun asti.
  - Epäortodoksisen leuanvetoharjoittelun testiä: pari negaa ovessa roikkuen ja yksi veto vaakasuorassa ylös tuolin alla tuolin sivuista kiinni pitämällä. :mrgreen: Pahiten tuntui yläselän sivuissa, siinä lienee se heikko lenkki.
  - Tuolin avulla myös L sit harjoittelua: tuolin päälle istumaan, käsillä ote tuolin sivuista, kehon nosto istuma-asennossa suorille käsille ja pito 3x10 s.
  - Lopuksi kolme sarjaa kulmasoutua kymppikuulalla.

Suunnitelmana oli vetää "puhdas" kuulareeni ja jatkaa heilautuksien jälkeen rinnallevedolla + vauhtipunnerruksilla, mutta mutta. Eilen illalla nappasin kuulan kätösiin ja harjoittelin oikeaa räkkiasentoa. Vähän jaloilla vauhtia jotta kuula nousi jonkun verran ja sen vastaanottoa, muutama vauhtipunnerrus ja rinnalleveto jne, ei sen kummempaa. En noin pientä varten viitsinyt laittaa rannesuojia ja kappas vaan, aamulla oli ranteet mustelmilla. Siis ihan järkyt sellaiset, oikea ranne on kuuden sentin verran pelkkää mustelmaa. :shock: Huono tekniikka + ei-niin-ergonominen kuula + korkea kipukynnys, kiva yhdistelmä. #-o No, ranteiden päälle ei tämmöisinä laiteta mitään painavaa joten piti kiusata yläkroppaa muilla tavoin. Joka tapauksessa hyvä fiilis jälkeenpäin. 8)

Kahvakuula on kyllä ollut mun kehkojen pelastus. Aluksi sain tuskin kymmenen heilautusta ennen kuin happi loppui, mutta kun oli sen verran pieni kynnys napata se kuula lattialta silloin tällöin ja heiluttaa muutaman kerran, niin sitä tuli tehtyä. Siitä lähti se lähti ja nykyään ollaan siinä tilanteessa, että näpit väsyy ennen keuhkoja. :)

Julkaisija:  Miffu [ 2013-02-12 10:50:09 ]
Viestin otsikko:  Re: Miffu liikkuu...ko?

Venyttely, 30 min
Päivä rauhallisesti käyntiin aamuvenyttelyllä, koko kroppa läpi kaunista musiikkia kuunnellen. :smt049


Sivu 1/18 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/