karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Anze the Häröpallo
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=42&t=60089
Sivu 1/62

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-02 19:22:50 ]
Viestin otsikko:  Anze the Häröpallo

Näin vuoden alkumetreillä on hyvä aloittaa oma liikuntapäikky, luki tätä sitten joku tai ei :mrgreen:

Elikkästä lähempänä 35:tä kuin 30:ä oleva naikkonen liikkuu ja äheltää. Lempi-/ ja ykköslaji on maantiepyöräily, sitten hyvänä kakkosena kirii juoksu. Tämän jälkeen sekalaisessa järjestyksessä punttis, kuntopiireily sekä sähly. Säbää tuli pelattua kymmenisen kautta divaritasolla, mutta lopetin kauden 2010/2011 jälkeen.

Eilen, vuoden ekana päivänä, lähdin töitten jälkeen juoksulenkille. Tarkoitus oli vetää hieman pitempi ja rennompi juoksu. Vannotin itselleni, että sykemittarista en kurkkaa kertaakaan sykelukuja. 9.51 km:n jälkeen päästyäni kotiovelle stoppasin mittarin ja keskisyke oli 144. Täydellistä!! Aikaa meni 68 minsaa ja 19 sekuntia. Reitti oli suht. tasainen, ainoa miinus oli aikasta kova sivutuuli.

Ai niin, käytössä juoksulenksuilla Garmin Forerunner 610. Kiva nippelitieto on training efect, joka oli 3.6. Varsin täydellinen lenkin tarkoituksen osalta.

Tänään 2.1. olikin ohjelmassa punttista. Työpaikan sali on ihan OK, tosin esim. jalkaprässiä ei ole. Tavan ja perinteen mukaisesti maanantaina ei tarvitse yksin siellä äheltää, ja parhaillaan meitä oli neljä treenaajaa. Tämä aiheutti välillä sitä, että piti hieman "modata" omaa järjestystä ja hieman odotella. Tosin eipä se paljoa haitannut.

Alkulämpoönä hieman kuntopyörää ja sitten mavea perään. Tämän jälkeen sain kuin sainkin vaakapenkin vallattua, jtoen siinä sitten selältään vipunostoja. Sitten pieni järjestyspoikkeus ja hieman vatsoja. Tämän jälkeen kulmatangolla kulmasoutua. Sitten *öö* mikä-lie-liike; eli selällään penkillä, käsipainosta kiinni kummallakin kädellä ja pään yli taakse ja sieltä pään yli rinnalle. No joo, voi olla ettei hahmottunut...

Sitten kyljet käsipainolla. Tämän jälkeen normaalista poiketen ensin haukkarit käsipainoilla kääntöliikkeellä ja sitten ojentajat ylätaljassa köysipätkällä.

Sitten, normisti lämmittelyn jälkeinen, tempaussessio tangolla. Viimeisenä ennen loppuverryttelyä kuntopyörällä ja nopeita venyttelyitä vatsalihaksien rääkkäystä eri liikkein. Staattisia, syviä lihaksia, vinoja sekä - ah, niin "ihana"- voimapyörärullailu.

Treenin lopuksi heraprotskut nassuun ja kohti kotia, laiskasti autokyytillä :D

Olinhan sentäs aamulla kävellyt työmaalle 2.7 km...

Julkaisija:  anniem [ 2012-01-02 20:58:52 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Anze kirjoitti:
Sitten *öö* mikä-lie-liike; eli selällään penkillä, käsipainosta kiinni kummallakin kädellä ja pään yli taakse ja sieltä pään yli rinnalle. No joo, voi olla ettei hahmottunut...


Ranskalainen punnerrus käsipainolla? :)

Sun liikunnan edesottamuksia on tullut nähtyä useammin kuin kerran tuolla Näin olen tänään liikkunut-ketjussa, joten muksaa että päätit nyt pistää ihan päiväkirjan pystyyn. Tsemppiä urheilumuksiin, erityisesti juoksuun ja punttiin koska ne nyt vaan on niin :smt049 !

Julkaisija:  Janne_P [ 2012-01-02 21:28:12 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Mä kyllä seuraan tätä, vaikken urheilemisesta justiin mitään ymmärräkään :mrgreen:
Mä vaan kato juoksen. Sitä ennen mä pyöräilin. Ja sitä ennen pelasin jääkiekkua.
Hyvää alkanutta vuotta !

(Minäkin olen hyvin lähellä kolmeaviittä, ei vielä ihan kuitenkaan)

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-02 21:54:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Anniem: *ööö-öö* ei ole ranskalainen punnerus... toi liike tuntuu lähinnä keskikropassa vatsan seutumilla sekä kyljissä. Sitten kun väsyy, niin ojentajissakin :wink:

Janne_P: kiitos, samoin! Oikein hyvää alkanutta vuotta :D

Ihan lämmitti :smt049 , kun huomasin kommentteja.

Huomenna taasen jotain löpinää tulossa, ellei "ihmeitä" tapahdu.

Vierivä kivi ei sammaloidu -ehkä.

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-03 19:02:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Aamulla taivaltaessani kävellen 2.7 km matkaa töihin mietin, että millaisen lenksun sitä juoksisi päivän päätteeksi.

Maassa oli aamula hieman lumihöhnää, joka päivän mittaan loskaantui ja liiskautui tiehen tehden siitä paikka paikoin liukkaan. Hiekoittajat olivat uurastanet päivällä, joten kaatumisilta vältyttiin.

8 h sisätöitä oli takana vaihtaessani lenskukamat päälle työpaikalla. Oli "nuhjuinen" ja laiska olo, mutta en antanut päätökselleni periksi. Mittari päälle ja napit korvaan. Kuunteluvuorossa oli Linkin Park \:D/

Tarkoituksena oli juosta hieman reippaampi lenksu, sellainen 7-8 km kiertoteitse kotiovelle. Päätin, etten katso sykelukemia, ainoastaan kilometritahtia. Kilsa-ajat vaihtelivat hieman alle 6:sta hipoen lopussa (kiitos kahden viimekilometrin nousutrendin) noin 6.30:ä.

Kotiovelle päästyä tuloksena oli 8.22 km, keskimäärin 6.08 min/km, 9.8 km/h ja keskisyke 161. TE-lukema tasan 5 (overreaching tai jotain).

Meno oli soppelin kovaa, ei kuitenkaan täpötäpöä. Lenkkarit kastuivat lätäköissä, mutta sulomusiikki korvissa auttoi! Olo kotona varsin loistava ja jalat tuntuivat kivan kepeiltä ja kevyiltä.

Olipas hyvä treeni :D

Huomenna taasen jotain "liikuttavaa" tiedossa.

Eilisestä punttailusta hartiat hieman jumeksissa, mutta kyllä ne siitä vetreytyy.

Julkaisija:  anniem [ 2012-01-03 20:24:46 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Hyvä lenkki! Ja asialliset sykkeetkin, mulla huitois varmaan sataakaheksaakymppiä tjsp :D

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-03 20:44:10 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Mulla on vain välillä paha tapa olla malttamaton vauhdin suhteen. Tulee aina verrattua edellisiin jouksuihin, "vähän nopeammin" -periaatteella. Loogistahan se on, että välillä pitää tehdä rauhallisempia lenksuja, sitten välillä kovempivauhtisia. Niin, ja välillä mäki- tai spurttitreenejä... Lihasärsytys on pop.

Julkaisija:  anniem [ 2012-01-03 20:58:45 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Totta. Mulla on vähän samaa vikaa tuon nopeuden suhteen, tai oikeastaan koko treenaamiseni painottuisi varmaan pelkkiin "niin pitkälle kuin jaksaa, niin nopeasti kuin jaksaa"-lenkkeihin jos en olisi lukenut aiheesta... :roll: Välillä kun pitäis ymmärtää himmata, ja välillä sitten taas painaa kroppa ihan shokkiin intervalleilla ja mäkispurteilla jne. Oma sykemittarikaan ei enää näytä sykkeitä (en tiedä miksi, vyö on paikallaan ja säädöt ok, mutta sykkeet ei ole omia vaan jossain mäessäkin muka 55 pelkästään) joten sillä voin mitata vaan aikaa, eli en käytännössä tiedä miten kovaa kannattaisi mennä ja mikä nyt on raskas lenkki ja mikä kevyt, kun olostansa sitä ei aina voi päätellä.

No, eiköhän se siitä. Oliko sulla muuten jotain juoksutavoitteita kesälle? Kymppiä, puolimaraa esim? :)

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-03 21:04:46 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Ollaan menossa alustavasti toukokuussa Prahan maratonille joukkueella (4 hengen), ja mulla on aloitusosuus 10 km. Tavoitteena vetästä oma osuus alle tuntiin. Miehet kun päättivät, että laitetaan nainen ensin vaikka heikoille jäille :shock:

Piilevä haave olisi myös juosta täysmaraton loppukesästä, tai sitten puolikas. Jos puolikkaalle, niin tavoite 2 h tietämille.

Ykköstavoite on neljäs Vätternrundan (300 km fillarointia), järven ympäri alle 10 tuntiin. Viimeksi meni yksi minsa yli 10 h *grh*. Tosin tavoite viimeksi oli päästä alle 10,5 h, mikä toteutui.

Julkaisija:  anniem [ 2012-01-03 21:09:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Vau, mitkä tavoitteet! Varmasti onnistut, jos tuota menoa liikkumista jatkat :) Kymppi on itselläkin tavoitteena, aikana sama tunnin alitus kuin sullakin tossa joukkuejuoksussa. Eiköhän se meiltä luonnistu, ollaan niin Hoo-Cee-Urheilijoita :wink:

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-03 21:12:48 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

^ Juuh, kyllähän me onnistumme :D Treeniä-treeniä vaan :smt040

Julkaisija:  Janne_P [ 2012-01-04 08:57:08 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Mielenkiintoinen tuo joukkuemaraton :-k Miten tuo käytännössä toteutetaan ?
Kyl mä uskallan väittää että 10km@60min tai ½@120min on sulle ihan läpihuutojuttu, senverta aktiivisesti tunnut treenailevan.
Runda alle kymmenen tunnin on kyllä jo ihan "asiallinen" tavoite. :smt023 Seuraavaksi sitten PBP:tä varten treenailemaan ?

Elokuussahan on HCM ja Finlandia, jotka molemmat varsin suosittuja ja hyvin järjestettyjä tapahtumia. Lokakuussa puolestaan on Kankaanpään maraton, jonka reitti ainakin on tasainen ja kohtuullisen nopeaksikin kehuttu. Ei muuta kuin työnnät "pitkiä puita pesään" ja isket tavoitteeksi "täyspitkän" ensi syksylle.

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-04 10:03:28 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

^ Joukkuemara; 4 hengen joukkue, joista 3 juoksee 10 km ja viimeinen sitten sen rapiat 10 km. Joukkuemaralaiset lähtevät hieman yksilömaralähtijöiden jälkeen massalähtönä. Reitillä on sitten vaihto"alueet". Eräs meidän tiimiläisistä on osallistunut kerran aiemmin. Vaihtokäytännöstä en tiedä, että pitääkö esmes läpsäyttää toista olalle vai mitä....

Prahan reitti vaikuttaa suht. kivalta; menee pitkälti joen vartta sekä sitten nähtävyyksien välissä. Kuulemma kannustusta on enemmän kuin laki sallii ja muutenkin hyvä tunnelma.

Toi Vätternin onnistuminen on "kiinni" paitsi omasta kunnosta ja kaluston toimivuudesta myös siitä, että löytää sopivanvauhtisia porukoita eikä joudu/aiheuta kasaa (eli kaatumiset jne). Ai niin, ja se säätilanne! Kahtena kertana on satanut enemmän tai vähemmän.... jospas kerrankin olisi täysin poutainen keli. Viime vuonna ei satanut, mutta aamuyön asvaltti oli hieman märkä vastatuuli oli aikasta nou-nou.

Melkein alkaa jo pedaalinpyörittäminen houkutella, mutta eiköhän viimeistään maaliskuussa aloiteta CC:n ulkoiluttamisella.

Julkaisija:  pähkinä^^ [ 2012-01-04 19:35:23 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Jään kyyläilmään... 8)

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-04 20:09:24 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

^ Ihan vapaasti :D

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-04 20:20:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

No niin, tänään alkoi juoksukoulu! Alku oli ns. "pehmoinen". Perinteinen nimenhuuuto ja seuraavien 9 kerran ohjelman läpikäynti. Koko hässäkkä on 10 kertaa (kerta/vko).

Tänään mentiin läpi kuntosaliohjelma, jota pitäisi tehdä kerran tai kaksi viikkoon. Tuttuja liikkeitä suurimmalta osin, joten nöy pänik. Menin kertaalleen läpi ja hain tuntumaa painomäärien suhteen. Joten sellainen löysähkö (temmoltaan) punttistreeni tuli tänään suoritettua.

Ajattelinkin, että rikon sen nykyisen yksijakoisen ohjelmani, jota teen kaksi kertaa viikkoon tuolla ohjelmalla osittain. Nyt pitää hieman miettiä, jätänkö kuntopiirin kokonaan pois seuraavaksi 9 viikoksi :-k

Kuntopiiri jää tällä viikolla joka tapauksessa pois ohjelmistosta, sillä huomenna köröttelen biilillä Pohojammaan lakeuksille pariksi päiväksi. Tietenkin lenksukamat mukaan :wink:

Oli muutenkin hyvä vetää tänään hieman rauhallisemmin, sillä tuli eilen valvottua ja pällisteltyä nuorten lätkäpeli ---> tuloksena hieman lyhyemmät yöunet. Tämäkin oli melkeinpä turhaa!!! Mikael Granlundilla kun ei kiekko pysynytkään lapasessa ](*,) Ruåttalaiset ovat Hannu Hanhen porukkaa.... toisaalta, pelin hallinnan osalta ihan oikeutetusti oikea joukkue meni finaaliin. Taitaa pikkujellonille tulla kylmää kyytiä pronssipelissä, kun itänaapurin klopit päihitti vaahterapoijjaat. Noh, voi olla, että se himmea mitali tulee kuitenkin tuhansien järvien maahan. Saas kattoo.... Vaahteralehtien "sipulit" saattavat olla koetuksell ja varmasti jellonilla nälkää riittää.

:oops: Mä avauduin oikein urakalla.

Julkaisija:  jaa-a [ 2012-01-04 20:55:46 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Anze kirjoitti:

Melkein alkaa jo pedaalinpyörittäminen houkutella, mutta eiköhän viimeistään maaliskuussa aloiteta CC:n ulkoiluttamisella.


Ootko kokeillut yhdistelmäreeniä: joku 30-45min kevyttä juoksua, jonka päälle esim. pyöritysharjoituksia+lajivoimaa tai tempoharjoittelua 45-60min ajovastuksella? Ite oon noita joskus tehnyt, kun tuli pööräiltyä tavoitteellisemmin.

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-04 21:10:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Meillä oli traineri joo, mutta luovuttiin siitä tilanpuutteen takia. Muutenkin oli hieman epämiellyttävää meidän 3h +k + s -kompleksissa hikoilla pyörän päällä ja huomata, että happi loppuu :cry:

Lämmin muutaman neliön varasto on täynnä pyöriä ja ajokenkiä yms, joten sinnekään ei oikein mahtunut. Autotalli olis ollut bueno, mutta eipä ole kuin katos vaan...

Keväämmällä olis tarkoitus tehdä comboja, juoksu + pyöräily -treenejä.

Julkaisija:  jaa-a [ 2012-01-04 21:28:52 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

Juu, kyllä sisäpööräilyn nautittavuus lisääntyy huomattavsti, jos on joku kodinhoitohuoneen tyyppinen tila, jonka saa helposti jäähdytettyä (=ikkuna auki). Ja tietty kunnon tuuletin on must. Ja joo, combot on kyllä ihan kivoja ainakin kesällä, kun vaaterumba on minimaalinen.

Julkaisija:  Anze [ 2012-01-04 21:39:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Anzen liikkumiset ja pähkäilyt

^ ei ole edes kodinhoitohuonetta ](*,) kylppärissäkään ei ole ikkunaa. Hitsi, mä haluan kunnollisen, itse suunnitteleman tönön!

Tässä on alkanut kypsyä ajatus osallistua joskus kesällä duathlon-kisaan... olisi tuossa lähistöllä, jos vanhat merkit pitävät paikkansa.

Sivu 1/62 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/