karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Lihaskuntoa hailin tapaan
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=42&t=33241
Sivu 1/27

Julkaisija:  haili [ 2008-03-11 18:02:06 ]
Viestin otsikko:  Lihaskuntoa hailin tapaan

Jos vaikka tämmösenkin laittas, niin ei tulis lintsattua kun on täällä tuota vertaistukea. Toivottavasti.

Salilla 45 min: Pullup 4 set, Arnold press 4 set, Chinup 4 set, Bench Press, Narrow grip 4 set

Sarjataukoja joutu venyttää. No sitä kyllä osas oottaa tollasen viikonlopun jälkeen. :oops: Olkapää kestää taas treenata :) -> Saunaan.

Julkaisija:  haili [ 2008-03-12 16:29:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Kyykkyä 4 sarjaa, Pohkeet seisten 4 sarjaa, Maastaveto 4 sarjaa, Jandoja/Jalkojen nostoa supersettinä 4 sarjaa yht: 50min.

Julkaisija:  haili [ 2008-03-13 17:41:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Tekniikkaharjoituksia 20 kilosella 25min.
- Swing, Clean&Press, HighPull, Snatch - kaikkia 4 sarjaa (v,o,o,v)
Tämän päälle kokeilin tuota tänään rakentamaani Paholaisen pyörää 2 sarjaa. Pavel on jälleen oikeassa -> Evil Wheel :) yht. 30 min.

Julkaisija:  haili [ 2008-03-14 08:48:45 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Tuo pyörän kanssa leikkiminen kipeytti sitten tuon jo kerran parantuneen ukkovarpaan. Ei pääse taaskaan treenaan. Nilkuttamaan joutuu eikä saa unta kun särkee. Nyt tekis mieli tempasta kiukkukänni. Mutta ei auta kuin kärsiä vaan. Edustusta La ja Su. On se kumma ettei opi kuuntelemaan ohjeita ja varotuksia. Anna niitten vammojen parantua kunnolla! :evil:

Julkaisija:  haili [ 2008-03-15 23:14:00 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Hiljainen La. Mukavaa yhdessäeloa ilman paineita. Jos huomenna taas tääkin vanha roju kestäis harjoitteet. No treenatkaa te muut munkin puolesta tää viikonloppu.

Julkaisija:  haili [ 2008-03-16 10:15:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Edustushommia vaan. Tekee tälläinen deload viikonloppu ihan hyvää välillä. Tuo varvaskin näyttää tykkäävän pienestä levosta. Maanantaina uudella innolla romujen kimppuun. Muistakaa käydä nauttimassa luonnosta tänään.

Julkaisija:  haili [ 2008-03-17 13:29:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Tää päivä meni nyt sitten tuon kihtivarpaan selvittelyssä. Mutta nyt onkin tärkeintä saada tähän hommaan ensin selvyys ja sitten terveenä taas liikutaan. Muutama päivä hiljaiseloa tulossa.

Julkaisija:  haili [ 2008-03-21 08:01:57 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

No kaiken kaikkiaan opettavainen tapaus tuo kihti. Ilman sitä olisin varmaan hakannut päätäni seinään oikein urakalla. Nyt joutuu/saa huolehtia siitä että nestettä ja suolaa on kropassa riittävästi. On muuten punttikarpeille syytä tarkistaa tuo nesteen määrä! Se tästä tällä kertaa - maanantaina tai viimeistään ti alkaa uusi elämä, jolloin romuja ei säästellä, siitä sitten myöhemmin lisää. Happy easter!

Julkaisija:  haili [ 2008-03-28 11:08:56 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Lumitöitä 1,5 tuntia ja tuli vähän tällänen fiilis:
Lainaa:
On se kiva kun talvi taas tulee, ja alkaa satamaan lunta...

Joulukuun 1.klo 17.00
Lunta sataa. Ensilumi on sitten kaunista. Luonto tulee kauniin valkoiseksi ja mieli piristyy, kun ei ole enää niin pimeää. Tein vaimolleni ja itselleni kuuman rommitotin ja istuimme ikkunan ääressä katsomassa hiutaleiden leijumista kevyesti maahan ja peittämässä puunoksia. Todella kaunista.

Joulukuun 2.
Heräsin ja katsoin ikkunasta ulos. Koko maiseman peitti kristallinkirkas uusi lumi. Hieno näky. Jokaisella puulla ja pensaalla oli valkoinen kaapu. Tein talven ensimmäiset lumityöt ja nautin joka kolallisesta. Kolasin sekä pihan että jalkakäytävän. Myöhemmin päivällä teknisen viraston aura aurasi tien ja työnsi lumen portin eteen. Kuljettaja hymyili minulle ja vilkutti. Minäkin vilkutin hänelle ja kolasin portin taas auki.

Joulukuun 3. Viime yönä satoi vajaat 15 cm lunta ja pakkasta on pari astetta. Pihakoivuista katkesi muutamia oksia lumen painosta. Tein lumityöt. Ja taas saatuani työt valmiiksi, tuli aura-auto. Lumi oli tällä kertaa ruskeanharmaata.

Joulukuun 4.
Sää lauhtui, lumi suli sohjoksi, joka jäätyi liukkaaksi, kun pakkanen taas laski. Kaaduin perseelleni jalkakäytävälle. 150 mk poliklinikkamaksua, mutta onneksi mitään ei ollut poikki. Sääennustus lupasi lisää lunta.

Joulukuun 5.
Yhä kylmää. Myin vaimon auton ja ostin maasturin, jotta hän pääsisi töihin. Auto liukui kuitenkin päin kaidetta ja oikea etukulma meni aika pahasti kasaan. Viime yönä satoi reilut 15 cm lunta. Molemmat autot ovat aivan suolassa ja kurassa. Tiedossa lumitöitä tänään. Se perkeleen aura ajoi meidän ohitse kaksi kertaa.

Joulukuun 6.
10 astetta pakkasta. Lisää tuota perhanan lunta. Pihalla ei ole yhtään puuta tai pensasta, joka ei olisi vahingoittunut. Sähköt oli poikki melkein koko yön. Yritin pitää talon lämpiminä kynttilöillä ja bensiinilämmittimellä, joka tosin roiskaisi hiukan yli, syttyi tuleen ja oli polttaa koko talon. Sain onneksi matolla tukahdutettua liekit, mutta sain toisen asteen palovammoja käsiini ja silmäripset ja kulmakarvat paloivat. Auto karkasi käsistä matkalla poliklinikalle ja hajosi lunastuskuntoon.

Joulukuun 7.
Tuota vittuperkeleen valkoista paskaa tulee koko ajan. Kaikki perkeleen vaatteet pitää olla päällä, jos haluaa käydä postilaatikolla. Jos saan käsiini sen kusipään, joka ajaa tuota aura-autoa, niin revin siltä sydämen rinnasta. Se on varmaan kulman takana kytiksessä ja odottaa, kunnes saan jalkakäytävän puhtaaksi! Sähköt yhä poissa. Vesijohto jäätyi ja näyttää siltä, ettei katto kestä lumen painoa.

Joulukuun 8.
Saatana, 12 perkeleen senttiä uutta vitun lunta ja vitun räntää ja vitun jäätä, ja herra yksin tietää mitä paskaa sitä taivaasta viime yönä tuli. Yritin osua aura-auton kuljettajaa jäähakulla, mutta se pääsi pakoon. Vaimo jätti minut. Auto ei lähde käyntiin. Luulen, että minusta on tulossa lumisokea. En pysty liikuttamaan varpaitani. En ole nähnyt aurinkoa viikkoihin. Ennusteissa luvataan lisää lunta. Viima tekee ilman purevaksi. Perkele, muutan Espanjaan, tai vaikka Dubliniin.


Muuten on tullut otettua hikeä ihan vaan ruumillista työtä tehden viime päivät. Soutuergolla jokunen aamuhikoilu, jos on huvittanut/ehtinyt. Mielenterveydelle tekee ihan hyvää kun saapi tehdä oikeita töitä välillä. Halonhakkuuta, rakennushommia sun muuta sellaista. Nyt tuleekin pieni tauko tähän kirjoitteluun kun lähden heti korpeen kunhan lumet sulaa. Aurinkoista kevättä :)

Julkaisija:  haili [ 2008-03-31 14:00:02 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Sunnuntai (40min)

Hyvät lämmittelyt jalkoihin ja hartioihin -> kokeilin pitkästä aikaa tehdä olympianostoja. Tekniikkaharjoitukseksi meni kun ei oo enää liikkeet lihasmuistissa. Hauskoja kyllä ovat nuo päänpäälle nostot ja äijä puuskutti kun höyryveturi. Siihen päälle syväkyykkyjä ja vähän pohkeita. Ei oo alakropassa yhtään lihasta, joka ei olisi jollain tavalla turta. :)

Maanantai (40min)

Hyvät lämmöt hartioihin ja sitten Leuanvetoja (5,3,3,2,2), Arnoldpressejä (5,5,5), soutua alataljalla (5,5,5), punneruksia vinopenkissä käsipainoilla (5,5,5). Löysinpäs liikkeet joista olkapäät tykkää - ei minkäänlaista kipua ja fiilis hyvä -> mökille hommiin ja kahvakuula mukaan ;)

Julkaisija:  haili [ 2008-04-03 15:00:14 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Lämmittelyksi kyykkyjä ja hartioitten availua
Mave 5,5,5,3,3
GM/etukyykky 3X(5+5)
Janda/Legraise 3X(5+5)

45 min. Jotenkin painaa tuleva yövuoro...ajatukset kateissa...no jos huomen sit paremmin. Syömään ja pikku tirsat, niin kyl kai se siitä.

Julkaisija:  haili [ 2008-04-04 17:00:30 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Lämmittelyksi talon siivous (imurointi, matot ulos, moppaus, lakanoiden vaihto, vessan pesu)...ei huono lämmittely laisinkaan ja kaiketi vielä sitä hyötyliikuntaa ;) On täällä ainakin paljon raikkaampaa nyt.

Salilla 40 min.
Käsienpyörittelyä ja olkapäiden lämmittelyä
Leuanveto 6,4,4,4
Arnold Press 6,6,6
Penkkipunnerrus kapea ote 10,5,5,5
Dumbbell Row 8,8,6
+ sauna.

Olkapäät tykkää noista lämmittelyistä - ei edes penkissä mitään kipuja - täähän alkaa toimia. Cardio hommia pitää lisätä. No rakennuksella kun kiipeilee telineillä, niin eikös se siitä.

Saa tähän ketjuun muutkin kirjoitella jos haluu kysellä tai kommentoida.

Mulla tarkoituksena lähinnä suhteellisen voiman kasvattaminen, niin että pystyy taas tekemään kaikkea kivaa. Painonheittoa pitää ehdottomasti tänä kesänä kokeilla. Onko kellään tietoa suomessa järjestettävistä ylämaan kisoista? Yhden käden leuanvetoon on vielä matkaa, mutta katsotaan kuinka käy jos muutaman vuoden jaksaa treenailla. Suhteellinen voima kasvaisi vielä nopeammin jos pysyisi ruodussa, mutta kun noita repsuja aina välillä tulee. Tänä vuonna paino sahannut välillä 114...118kg, mutta farkuissa kyllä huomaa jotain, niin en oo kovin huolissaan.

Julkaisija:  kekexxx [ 2008-04-04 19:06:44 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

haili kirjoitti:

1. Saa tähän ketjuun muutkin kirjoitella jos haluu kysellä tai kommentoida.

2. Tänä vuonna paino sahannut välillä 114...118kg,1. Ei me uskalleta ku soot nii kova karju.

2. Onko tiukkaa lihaa?

ps , määki siivosin tänään.

Julkaisija:  haili [ 2008-04-04 19:16:18 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

No keke sentään uskaltaa. Hyvä. En mää oo kova karju. Varsin leppoisa kaveri. Ei oo kauheen tiukkaa. Treenipaino olisi hyvä siinä ysiviiden tienoilla. Mittaa 192. Mahaa on vielä aikas paljon, mutta kyllä tämän kevään treenit on sen verran tehonnut että peiliin katsoessa ei tuu enää itku. Mites itselläs treenit sujuu? Syväkyykyt luonaa ja niin eespäin.

Julkaisija:  haili [ 2008-04-07 12:40:41 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Aamulla käväisin töissä ja sain puhuttua itselleni vapaata kolme päivää. Lähdenpä tästä mökille. Kuulan jo sinne veinkin. Saas nähdä jaksaako sillä sitten mitään tehdä kun päivän keikkuu telineillä vasara kädessä. No liikuntaa se on sekin tälläiselle toimistotyöläiselle. Halonhakkuu on erinomaista treeniä keskivartalon lihaksille ;)

Julkaisija:  haili [ 2008-04-10 17:02:21 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Tästä päikystä on se ilo, että tänään olisin melko varmaan pitänyt huilipäivän, kun ei oo kellekään tilivelvollinen. No en kai mää teillekään, mutta näin julkisesti on vaikeampi huijata itseään. Lähdinpä kuitenkin sauvakävelylenkille 40 min + kevyet venyttelyt + sauna. Tunnissa koko mies kuin uudestisyntynyt. Ei mennyt tämäkään hukkaan.
Alkuviikolla hakkasin nauloja. Kiipeilin telineillä. Mittasin ja sahasin. Halkojakin tein ja pinosin. Kannoin vettä. Nuohosin. Saunoin. Join oluttakin. Söin hyvin. Poltin tupakkaa. Oli kai siinä sitä treeniksi kelpaavaa.

Laitanpa tähän vielä muistiin yhden merkillisen mittaustuloksen. Tänään aamulla paino 120,1 kg. Nyt 117,9kg. Siis -2,2kg/10h. Tuolla vauhdilla jos laihtuisi, niin olisi varmaan jonkinasteinen ennätys. No syykin selvisi kun muistelin vähän alkuviikkoa. Mökillä puuceen istuin on sen verran kylmä vielä näillä keleillä, ettei oikein huvittanut paljon tyhjennellä. Päivällä tuli ulostettua ja virtsattua sitten kuonat pois. Muistutan tässä nyt muitakin, että se yksittäinen painonmittaus ei ole maailman loppu. Niille löytyy yleensä selitys.

Julkaisija:  haili [ 2008-04-11 10:21:36 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Laitanpa itselleni muistiin vuoden aikana opittua, kun tuli vuosi täyteen rekkautuneena.
(Ehkä jonkinlaisessa järjestyksessä)

0. Vesi
- Ei se kaipaa lisämääreitä - elämän eliksiiri - nauti paljon
- Diureetit pitää kompensoida vedellä

1. Rasvaa pitää syödä paljon
- Nisäkäseläinrasva ei oo pahasta, vaan juuri toisinpäin
- Omega 3/6 suhdetta on hyvä seurata
- Teknotranssit jää kauppaan

2. Hiilareita saa ja pitää syödä
- Mahdollisimman hitaita ja ravinteikkaita
- Maitotuotteista niitä tulee kans aika paljon
- Nopeita vältellään kuin ruttoa
- Fruktoosi ja varsinkin teolliset siirapit on tosi paha

3. Proteiinin määrä ei oo niin tärkeä kuin sen koostumus
- Eläinproteiini on hyvästä, koska ihmiselle elintärkeät aminohapot paremmin edustettuna
- Kananmuna on kunkku
- Määrä ei kuitenkaan saa olla kohtuuton, ettei siitäkin tehdä sokeria
- Laihdutettaessa prodea saa olla vähän reilummin

4. Kivennäiset ja hivenet tasapainoon
- Tarvittaessa purkista, jollei ruokavaliosta aina tuu tarpeeksi
- Suola on elintärkeä niin suolelle kuin muutenkin
- Elektrolyytit on kans oltava balanssissa

5. Liikuntaa sopivasti
- Kuntosalilla kasvaa lihakset, jotka tehostaa polttoaineen käyttöä ihan levossakin
- Hapenottokykyä voi kans harjoittaa, niin jaksaa treenata muuta
- Lihashuolto ja nivelistä huolehdittava kans

6. Ruuanlaitto on hauskaa
- Einekset eivät ole ruokaa
- Ruoka tehdään raaka-aineista ilman lisäaineita
- Natriumglutamaatti (E621) on myrkkyä

Mitä olisi pitänyt oppia, mutta ei mahu tähän luupäähän
(ei missään järjestyksessä)

- Hönöpäissään ei oo pakko kirjoitella forumille
- Hönössä ei oo muutenkaan pakko olla
- Tupakka ei auta mihinkään vaivaan
- Stressi lihottaa
- Nukkuminen olisi terveellistä

No siinähän se tuli tehtyä itselle lista seuraavalle vuodelle ja ei kun toteuttamaan...

Julkaisija:  kekexxx [ 2008-04-11 19:12:27 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

haili kirjoitti:
Mökillä puuceen istuin on sen verran kylmä vielä näillä keleillä, ettei oikein huvittanut paljon tyhjennellä.


Laita styroksi! :mrgreen:

Julkaisija:  haili [ 2008-04-11 19:24:27 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Oli styroksit niin pirun pahas paikas, etten kehannu koko varastoo kääntää ylösalasin :mrgreen:

Julkaisija:  haili [ 2008-04-17 08:21:16 ]
Viestin otsikko:  Re: Lihaskuntoa hailin tapaan

Ei tää oo sellaista vain lihaskuntotavoitteella tehtyä liikuntaa mutta kirjataas nyt muistoksi.

Kun noi vanhat hiihtomestarit käytti halonhakkuuta treenimuotonaan, niin miksen minäkin.

Ma-aamuna treenailin olympianostoja tällä ohjeella n. 30min. Painot pienehköjä, jotta liikkeet joskus olisi sellaisia sulavan kauniita. Oppimista on vielä.

Ma-iltana rakentamista ja halonhakkuuta
Ti n.13h rakentamista -> varasto harjassa -> harjakaiset, joissa nautin olutta ja leijonaa.
Ke n.10h rakentamista ja pihan siivoilua.
En muista koska olisin salitreenin jälkeen ollut näin turta. Tänään pyörälle keväthuolto ja testilenkki.

Edittiä. Pyörä huollettu ja lenkki tehty. Hain tuoretta kalaa naapurikylästä, jonne matkaa 13km. Aikaa meni melko tarkkaan tunti. Pitää käydä vähän useammin kun tuntuu että kampikierrokset ei pysy vaikka miten sotkee. Lukkopolkimet vois hommata tänä kesänä. Näin nuukuusviikolla oikea tapa käydä kaupassa. Lenkin päälle vatsalihaksia ja kevyet venyttelyt. Vetäisinpä vielä sarjan leukoja, kun osui rekki kohdalle. Saunaan ja sitten kalaa + rehuja. Ai niin ja keli oli mitä aurinkoisin.

Sivu 1/27 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/