karppaus.info
http://karppaus.info/forum/

Kantiunto kesäulkoiluttaa silmiään 07>>>
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?f=42&t=27170
Sivu 1/9

Julkaisija:  els [ 2007-05-05 07:45:22 ]
Viestin otsikko:  Kantiunto kesäulkoiluttaa silmiään 07>>>

Aurinkoista kevätaamua itse kullekin! Olen nyt niin hyvässä vedossa vuotuisen liikuntakiintiöni kanssa (ja merkkaan sen joka tapauksessa jonnekin) niin että kaipa se sitten voisi tulla tännekin.

Vuoden liikuntatavoite on päästä kulkemaan vähintään puolet hyvän kelin työmatkoista pyörällä. Hyvää keliä täälläpäin on noin puoli vuotta ja siitä puolet siis 2,5 kuukautta --> Vuoden tavoite 50 (tai hihistellen 55) kertaa pyörällä töihin. (Miksikö? Viime vuonna tein sen lähinnä säälistä Fiiua kohtaan, tänä vuonna sitten kai vain pelastaakseni maailman.... ja siksi että kevät- kesä- ja syksy-Espoo ovat kauniita ja rauhallinen pyöräily kauniissa ympäristössä on kuin onkin kivaa).

Kirjaan tänne muunkin liikunnan.... jos sellaista nyt sattuisi tulemaan 8)
(Ai niin, ja perusteet valitulle linjalle löytyvät ehkä haulla, kantiuntoketjuista).
Lyhyestä virsi kaunis eli tilanne tänään:

40% vuoden tavoitteesta = 20 matkaa = 250 kilometriä tuli juuri täyteen.

Terveisin kantiunto-els

/muoks: ja järjestyksestä:
2007 kausi alkaa tästä ja nyt
2008 kausi alkaa täältä, klik
... ja 2009 tulee melkein heti perään eli täällä, toinen klik jos nyt jotain sattuisi kiinostamaan...
... ja 2010 alkoi tosi myöhässä täältä, kliks taas

Ja täältä alkoi jo viidennen pyöräilykauden kirjaaminen, eli 2011 alkaa täältä

Julkaisija:  rauli [ 2007-05-05 11:23:16 ]
Viestin otsikko: 

hyvä hyvä kantiunto-els!!! minäkään en oikein millään saa harrastettua mitään liikuntaa, vaikka tiedän, että hyväähän se tekis tälle kokonaisololle. eli olen juuri päättänyt, että kun muutamme, niin kävelen sitten töistä kotiin. se vie noin tunnin. ja tulevaisuuden suunnitelmana on alkaa harrastamaan joogaa ja tai chita. kun nuo hikijumpat ei oikein ole minun heiniäni.

onnea matkaan!

Julkaisija:  els [ 2007-05-07 18:36:47 ]
Viestin otsikko: 

Hei rauli!

Liikuntaa, sinulle?? Sinä kun tunnut liikkuvan pitkin ja poikin koko maapalloa siinä missä minä pääsen vain kodin ja työpaikan väliä - ja nautin kun saan jäädä koko päiväksi vain virtuaalireissaamaan, koneen ja verkon kanssa :)

Toki pyöräilykin on kivaa, kun siinä ei tarvitse rehkiä ja kun maa on kaunis - mutta juuri tänään Hesarin Elämä ja terveyskin taas valisti, ettei hietön liikunta auta mihinkään eikä siitä voi minään kuntoiluna edes puhua. Mikä sopii tietty minulle ihan täysin. Jos näin liikkumatta ja vain 20 minuutin lisäajalla muutamana päivänä viikossa sentit katoavat vyötäröltä eikä sen jälkeen tarvitse edes suihkua, niin mikäs tämän mukavampaa?

Lisäksi Hesari kertoi, ettei pyöräilystä saa kaikkea irti, ellei panosta kunnon polkimiin ja kenkiin. Ja minä taas tietty miettimään, että mitä kaikkea siitä ei saa irti. Vaikka mitä väliä tuolla; kevyemmällä poljennalla ehtii nähdä maisemiakin...

******************
Ai niin, työmatkan lisäksi piipahdin pihalla keräämässä partaämpärillisen upeita nokkosenversoja (ja ihastelemassa kaikkea vihreää). Lasketaanko tämä hyötyliikunnaksi? 8)

Julkaisija:  BL [ 2007-05-07 21:40:12 ]
Viestin otsikko: 

******************
Ai niin, työmatkan lisäksi piipahdin pihalla keräämässä partaämpärillisen upeita nokkosenversoja (ja ihastelemassa kaikkea vihreää). Lasketaanko tämä hyötyliikunnaksi? 8)[/quote

Mun lempinimi joskus myös "NOKKONEN" ollut...Kyl sekin lasketaan hyötyliikunnaksi toi em. :wink: Tykkäätkös korvasienistä?

Julkaisija:  els [ 2007-05-08 05:27:56 ]
Viestin otsikko: 

BL kirjoitti:
Mun lempinimi joskus myös "NOKKONEN" ollut...Kyl sekin lasketaan hyötyliikunnaksi toi em. :wink: Tykkäätkös korvasienistä?

Hyviähän en ovat, vaan en ole koskaan poiminut itse (ehkä siksi etteivät ne kasva takapihalla? 8)).

Minulla, metsällä (ja Suomen luonnolla yleensä, vuodenajasta riippumatta) kun oli kovin ongelmalliset välit ennen karppia. Jos ja kun sienireissun jälkeen silmät muurautuvat umpeen ja kasvot kuoriutuvat sen jälkeisenä viikkona kolmesti, niin metsään meno muuttuu luksukseksi, jota ei viitsi ihan joka vuosi tehdä - vaikka siitäkin miten tykkäisi.

Ehkä siksi elämään löytyi yli 40 vuodeksi riittävästi vähän vähemmän kuluttavaa hauskaa ja tärkeää tekemistä. Nyt sitten ei metsään ja luontoon enää näiltä kaikilta muilta vastuiltaan enää oikein ehdi. Onneksi edes takapihalla kasvaa nokkosia, ja onneksi pyöräily työpaikalle ei vie kuin vajaat 10 lisäminuuttia suuntaansa. Ja ehkä vielä joskus...?

Julkaisija:  els [ 2007-05-12 04:43:30 ]
Viestin otsikko: 

No niin, nyt on 300 kilsaa täynnä, ja 50% tavoitteesta menee toivottavasti ensi viikolla rikki.

Ja yrttipuolelta on tullut maisteltua ja käytettyä nokkoste lisäksi vuohenputkea, koiranputkea, siankärsämöä ja voikukkaa... Kielo on jo isoilla lehdillä, ja tuomessakin on jo nuput (!!!), samoin sireenissä. On tää vaan ihanaa aikaa katsoa maisemia!

Julkaisija:  els [ 2007-05-18 09:12:40 ]
Viestin otsikko: 

Eilen kerätty nokkosta, vuohenputkea, vadelmaa, pihlajaa ja horsmanversoja; ja tulipa kerrankin käytettyäkin heti: niitä on mahassa, jääkaapin muhennoksessa, pakkasessa ja vähän fermentoitumassakin.

Ekat avautuneet tuomenkat havaittu (näkö ja tuoksu) ja maa on väärällään voikukkaa ja jotain lutukkaa. Kieloissa ja sireeneissä on jo isot nuput.

Ja 50% vuoden pyöräilytavoitteesta täyttyi tiistaina :)

Julkaisija:  BL [ 2007-05-19 08:51:09 ]
Viestin otsikko: 

Oookkona maistanut Ketunleipiä??(muistaakseni se oli toi nimeltään. Golfkentän metsiköstä löytyi paljon, valkokukkaisia hieman suolallta maistuvia ..lehdet syötäviä, sydämen muotoisia. Kaveri kertoi syötävyydestä, itse en olisi edes huomannut... :P

Julkaisija:  els [ 2007-05-19 17:10:58 ]
Viestin otsikko: 

^^ Joo, lapsesta asti - ja jo tänä vuonnakin, helatorstaina.

Niitä kasvaa takapihalla, nokkoskompostin ja tammen välissä - siellä missä tammen varjoisuus tai jokin on estänyt vuohenputkia villiytymästä ihan täydeksi matoksi.

Hyviä ovat mutta hentoisen pieniä - ei niitä riitä aterialle tuotavaksi 8)

Julkaisija:  els [ 2007-05-24 09:15:59 ]
Viestin otsikko: 

Ekat kielot kukkivat jo!

Pyöräkilometrejä on hiljalleen kertynyt 375 eli olen jo 50 kilometiä yli puolimatkan krouvin. Ja jostain kumman syystä aprillipäivänä hankittu uusi, hieno vyö alkaa lähestyä sitä kuuluisaa viimeistä reikää; sieltä on kadonnut kymmenisen senttiä kahdessa pyöräilykuussa, samaan aikaan kun painosta lähti vain reiluhko kilo 8)

Julkaisija:  hillapuuri [ 2007-05-24 09:22:35 ]
Viestin otsikko: 

Els, sä saat kantiuntoilun vaikuttamaan ihan joltain muulta kuin pitäisi! *murr*

Eipä silti, hain itsekin fillarin "korjaamolta" (entinen naapuri vaihtoi siihen renkaan) ja olen ajellut pikku lenkkejä. Mukavaa, mutta työmatkapyöräilyyn en kyllä lähde. Matkaa on kymmenisen kilometriä ja kuitenkin polkisin kieli vyön alla, tulisin hikisenä ja puhki työpaikalle ja vihaisin koko fillaria sen jälkeen... :roll:

Mutta jatka sinä samaan malliin! :smt023 *lopettaa tilityksen tähän*

Julkaisija:  els [ 2007-05-24 09:42:36 ]
Viestin otsikko: 

^^ No oisko osa-aikanössökuntoilija jotekin parempi kuin kantiunto :smt026

Mutta kantiunto olen ja yhä enemmän sellsaiseksi vain tulen. Kuuntelehan (täälläkin) noita oikeiden kuntoilijoiden kertomuksia:
- Jokaisella on vähintäin kerran vuodessa paikat hajalla
- ... ja silloin ne tekee melkein murhia kun eivät pääse liikkumaan
- ... ja sekä etukäteen että jälkikäteen valittavat kroppansa vajavaisuutta ja vanhenemisen ikävyyttä
- ... tai jopa miettivät, miten tyhjää elämä olisi ilman liikuntaa.

Meikä taas
- liikkuu tavalla ja teholla, jonka pitäisi olla mahdollista vielä eläkeläisenäkin - mutta olen silti hetki hetkeltä tyytyväisempi tähän kehoon joka aina ennen on vain harannut vastaan, kaikessa.
- yrittää maksimitehon sijaan vain pitää kropan käyttökunnossa: niinpä kun kolmivaihteisen kolmosella pyöräily tuntui polvissa, palasin kakkoseen, vaikka lihaksissa olisi voimaa paljon enempäänkin.
- suostuu liikkumaan, vain jos se ei vie yli puoltatuntia päivän aktiiviaikaa joltain tärkeämmältä/hauskemmalta hommalta. Työmatkapyöräily näillä etäisyyksillä on helmi tässä: tylsääkin tylsempään työmatka-autoilun verrattuna tähän kuluu aikaa ylimääräinen 10 min / päivä
- ja kaiken mun hyvän lisäksi (mukaan lukien välirauha kropan kanssa, maailmanpelastus yms pikkujutut) tämä pääsee vielä näkemään kevään kehityksen viikko viikon jälkeen tienvierustoilla. Tolkienia lainaten: 'cause in eveyry tree / in every spring / there is a different green". Kasvun ja valon ja pilvien mukaan jokainen kerta on uniikki 8)

Julkaisija:  els [ 2007-05-25 09:49:39 ]
Viestin otsikko: 

Äh olen unohtanut kirjata tänne tavoitteeni määrittävän vuosiliikuntatason. Siis: Noin 52 työmatkapyöräilypäivän tavoitteella

- tulen liikkuneeksi yhden kerran viikossa kevyesti ja hengästymättä vajaan tunnin. Siis kevyttä liikuntaa vajaa 1h/viikko.
- säästän (autokuluina) hulppeat laskennalliset 162.5 euroa eli melkein mummontonnin.
- ja tuhlaan aikaa näihin vajaan 52 tunnin liikuntatalkoisiin hiukan reilun työpäivän verran (siis reilut 8h/vuosi). Lopun ajan kun istuisin joka tapauksessa autonratissa...
Niin että todellinen himoliikkujahan se täällä :smt026

Julkaisija:  Rantavalas [ 2007-05-25 10:07:52 ]
Viestin otsikko: 

els kirjoitti:
Toki pyöräilykin on kivaa, kun siinä ei tarvitse rehkiä ja kun maa on kaunis - mutta juuri tänään Hesarin Elämä ja terveyskin taas valisti, ettei hietön liikunta auta mihinkään eikä siitä voi minään kuntoiluna edes puhua.


Moi els!
Vähän asian vierestä, mutta tuli mieleen, että huomasitko (muistaakseni se oli) Miksu Fogelholmin vastineen tuohon Hesarin Elämä ja terveys -juttuun? Aivan asiaa tällä kertaa puhui, kun haukkui Hesarin asenteellisen kirjoittelun. miten muka vain hifistelyliikunalla olis mitään merkitystä. Ja oikein olikin, että halusi piristää niitä tuhansia, jotka eivät käy pilateksessa, spinningissä ja punttiksella, vaan kävelevät, pyöräilevät ja juoksentelevat kauppakassien kanssa :wink:, että kyllä sekin vain on oikein hyvä homma!

Että tämmönen pieni välikommentti vaan... Pyöräilyn iloa elsille toivottelen!

Julkaisija:  els [ 2007-05-25 10:21:36 ]
Viestin otsikko: 

Moiks!

Joo näin (taisi olla tämän viikon elämässä ja terveydessä?) 8)
Ja melkein kommentoin sitä kiittäen tännekin, kunnes luin sanan "sohvaperuna" ja suutuin. Se sana saa meikäläisen joka ikinen kerta näkemään punaista ja muistuttaa tämän maan luutuneista asenteista joiden mukaan kaikki ei-kuntoilevat a) eivät tee mitään muutakaan tai b) ovat laiskoja/tyhmiä/melkein-vailla-kansalaisluottamusta.

Nimmarilla "40-vuotta-pakosta-liikkumatta-eikä-silti-sohvaan-sidottu-eikä-kokonaan-vailla-aivotoimintaa"

Julkaisija:  Camilla [ 2007-05-26 04:57:13 ]
Viestin otsikko: 

Jos karpit onki kanti-unto-sohva-lanttuja :roll:
Ei vainen.. Mulla on ihan samat fiilikset!!! Lihavathan ovat yleisen käsityksen mukaan hieltä haisevia sohvalla makaavia piereskeleviä laiskureita. Mua otti ennen päähän toi lenkkeily, kun pikkulaiheliinineitoset hianoissa verkkareissaan ja häikäsevän valkoisissa lenkkareissaan menivät mun laahustavan, retkuissa kulkevan läskin ohi. Nykyään ei haittaa vaikka mikä tulis vastaan tai ohi. Ja just pesin omat lenkkarit mäntysuovalla :lol: Kyllä kiiltää :lol: Jos joku kattoo pahasti. Mulkaisen takaisin vielä pahemmin :twisted: :lol: Paitti mää meen nykyään niistä ohi :D

Julkaisija:  els [ 2007-05-29 08:04:34 ]
Viestin otsikko: 

Hei Camilla ja terveisiä Vaasaan!

Sullapa on maittava vauhti päällä! Täällä nuoret nopeat insinöörinalut ja kesätyöläiset hurahtaa kolmivaihteisen raaserini ohi kuin tyhjää vaan. Mutta ei se mitään, näin näkee ehkä enemmän? Vaikka kovin montaa meitä ei ole. Vähänkö ihmettelen näitä Espoon melkein tyhjiä pyöräteitä, kun vieressä jonottaa auto auton perässä juuri sellaisessa aamuruuhkassa, johon en suuremmin kaipaa.

Loppuviikosta oli voikukan ja sen keltaisen (joku litukka-lutu-käenkaali eikun olikin peltokanankaali) aika, nyt tienvierukset ovat läiskittyneet toisin: on keto-orvokkipläntti, lemmikkipläntti, tuossa nousee takiaista, ja ojan puolella näkyy jo kurjenpolvea ja nousevaa horsmapeltoa. Ja mutta voikukanhahtuvia on mattona kaikkialla. Tuomet alkavat olla jo ohi, mutta kielot parhaimmillaan - ja sireenit ja hedelmäpuut <3 <3

400 kilometriä täyteen tänään.
Pitäisi varmaan alkaa jäähdytellä, ettei tule vieroitusoireita? 8)

Julkaisija:  els [ 2007-06-07 07:51:29 ]
Viestin otsikko: 

450km tuli täyteen jo eilen, huolimatta kaikenlaisista elämän sivujuonteista (juhlien valmistelua, juhlia ihanien vanhojen tuttujen kera, työkiireitä...).

Ja kesä alkoi toden teolla. Heinät kuulemma kukkivat nyt täällä. Niitä ei huomaa tienvierillä kun jotenkin silmä keskittyy kukkiin. Eikä nenä tunne, mikä on edelleen hienoinen ihme, kun muistaa että juuri heinänuha oli tämän kropan signatuureja. Mutta iho oireilee kyynärvarsissa vähän ja se voisi liittyä tähän - tai viikonlopun juhliin, jossa ruokarytmi sekosi kahden päivän jatkuvaan tarjoiluun. Eipä sovi jatkuva pikkusyönti, vaikka miten syötävänä olisi lähes sopivaa ruokaa eli salaattia, suklaata, skumppaa ja suolapalakarppia (muutamalla luomumunavoisella coctailpiirakalla tosin).

Julkaisija:  els [ 2007-06-09 09:45:56 ]
Viestin otsikko: 

^^ väliparporttia. Selvästi tämä ihon herääminen liittyi karjalanpiirakoihin ja pitkin päivää syömiseen eikä heinän kukintaan. Se nimittäin paranee päivä päivältä, vaikka heinät vasta aktivoituvat.

Ja tänään sitten se viikottainen pakkopullaliikunta, kantiuntojen kaikkia perinteitä kunnioittaen: autolla Sellon kellariparkkiin, ostoskärryjen ulkoilutusta kahden kaupan verran, seitsemän kassin raahaaminen autosta keittiöön ja sisällön lajittelu.

No onneksi sentään kolmeksi Suokkiin ulkoiluttamaan silmiäkin...

Julkaisija:  Grasu [ 2007-06-09 10:40:00 ]
Viestin otsikko: 

els kirjoitti:
^^ ostoskärryjen ulkoilutusta kahden kaupan verran,
No onneksi sentään kolmeksi Suokkiin ulkoiluttamaan silmiäkin...

Els, mä tykkään sun kuntoilutyylistä =D> :lol: :wink:

Sivu 1/9 Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Limited
https://www.phpbb.com/