Joitain lempiruokiani jotka pitää nälkää, maistuu herkulliselta, on helppoja, edullisia ja erittäin vhh!:
1)Kaalia ohuena suikaleena pannulla
runsaassa voissa paistettuna kera sipulin, kansi päälle niin pehmenee nopeammin. Mausteeksi esim. vain valko-ja mustapippuria sekä herbamarea. Lisätään joukkoon joko hyvää palvikinkkua tai rapeaksi paistettua pekonia murusina ja haluttaessa lisää voita. Sekoitetaan lautasella koviksi keitettyjen ja silputtujen kananmunien kanssa. ( Kananmunan keltuaiset ja kaalimuhennoksen voiliemi kehittyvät yhdessä ihanaksi täyteläiseksi "kastikkeeksi") Tää on mulle oikein himoruokaa!
2)Toinen kaali-munasysteemi on keitetty parsakaali paloina+ kovaksi keitetyt munat+ lisukkeena hyvää kylmää voita! NAM!
3)Lassaka on yksi lempiruoistani, on ihanaa kun sitä tietää olevan valmiina jääkaapissa odottamassa...Teen kastikkeen laktoosittomasta kermasta, voista, vedestä, kermajuustosta ja voimakkaasta koskenlaskijasta= hiilareita max.7g ja käytän kesäkurpitsaa jossa on vähemmän hiilareita kuin munakoisossa. Sitten siihen perus-tomaattijauhelihakastike jossa maltilla sipulia ja reilusti oliiviöljyä.
4)Suosikkisämpylät (oma reseptini, löytyy karppaus-sivuilta) reiluilla hiilarittomilla täytteillä. (Yhdessä sämpylässä on noin 1g/hh). Karppurilaisen saa kun täyttää itse tehdyllä jauhelihapihvillä, salaatilla juustolla ja majolla.
5) Huiluntuhti on hyvä 0,5g hh /100g sisältävä makkara sellaisille jotka ei yleensä tykkää A-luokan makkaroista. Muitakin varmasti on, mutta tää on aina varma.
6) Kukkakaalisose, jossa vain kukkakaalia, voita ja herbamarea. Voi tarjoilla sellaisenaan aurajuuston kera tai tietty ryydittää tällä mikä tahansa ruoka.
7) Brie-juusto sellaisenaan on hyvä välipala. Coeur De Lion Le Bon Brie on mielestäni parasta marketeissa, kermainen ja mieto. Melkein kuin jälkiruoka, voi korvata suklaan!
Kesäkeitto jossa : kukkakaalia, parsakaalia, kesäkurpitsaa, hieman porkkanaa, muutaman herneenkin sinne voi nakata näön vuoksi, silputtua purjoa voi laittaa...keittoliemenä kanaliemi! Pari fondikuutiota sopii ihan mainiosti (ei natriumglutamaattia). Voitakin kannattaa laittaa pikkasen, luonnollisesti. Ja sitten se vaalea väri ja suuruste saadaan paketista (voimakasta) koskenlaskijaa! Koskenlaskijassa on 0hh/ 100g, joten pääsee todella vähillä hiilareilla tällä versiolla, ja on sitten hippasen paljon paremman makuista kuin peruskesäkeitot peruskoulun penkillä ollessa! Mukaan voi tietty nakata kypsää kanasuikaletta, mutta sitten ei kyse olekaan enää kesäkeitosta...
9) Herkkusienet, täytettynä aurajuustolla ja käärittynä pekoniin, paistetaan pannulla ja sit uunissa. Tulee rapeaa ja ihanaa!
No, tässä nyt muutamia vinkkejä