karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-16 06:16:00

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 247 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 713 Seuraava
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-09-09 16:42:39 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93607
Rasvaton maito täysmaitoon.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-10 06:15:43 
~Weera~ kirjoitti:
Upeeta, että Dia b on pitkä hoikka lihaksikas/jäntevä 110% terve nuori nainen! Ihailtavaa! Urheilet 6x vkossa vähintään, hoidat kaksilapsisen perheen, teet heille joka pv puhdasta omatekemää vt-ruokaa, kaiken sen lisäksi että luot omaa superuraasi!! Missä tuollaisia superihmisiä kasvaa?? :lol:
Paitsi miten sinulla on aikaa kupata täällä??

AH on 70v terve vanha gubbe, joten eiköhän hänelle jo sallita pieniä nautintoja elämässä, hyvän laadukkaan ruoan parissa?!


Nyt tais mennä pahasti ihon alle :mrgreen: Mistä muuten tiedät, että kyseinen henkilö on terve? Oletko tehnyt diagnoosin vai kuullut vain puhuttavan?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-10 10:43:42 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Vieras kirjoitti:
Näköjään elsilläkin roiskuu rapatessa, ei vai saa olla maaeläinrasvaa tai suolaa.

Eiköhän ennen tilausta ruokapalveluista tarkisteta ruokalista niin että siellä on tarvittavat osaset. Ei kai ruokapalvelu heitä hatusta ruoka-annoksiaan. Eräs asia ihmetyttää, kun näyttää olevan luulo siitä, että linjastolta kaikki ottavat saman määrän. Joku ottaa kaksi palaa vaalempaa leipää ja 30g levitettä, toinen ottaa palan tummaa leipää ja ilman levitettä. Siinä meni suositukset persiilleen, eivätkä ottaneen juomaksi kuin vettä.

Suosituksen mukaiseen ateriaan
kuuluu pääruoka ja sen mahdollinen lämmin lisäke, kasvislisäke ja salaatinkastike, leipä, margariini ja
ruokajuoma. Aterian eri osille on määritelty suurin sallittu rasvan, tyydyttyneen rasvan ja suolan määrä sataa
grammaa kohden. Päivittäin on tarjottava runsaasti kuitua ja vähän suolaa sisältävää leipää, suosituksen
mukaista leipärasvaa, rasvatonta maitoa, tuoreita kasviksia sekä kasviöljypohjaista salaatinkastiketta

Kaikki suomalainen julkinen laitosruoka kilpailutetaan laitosruoan laatukriteerien avulla.
Olethan tutustunut, vai laitanko ne tähän uudestaan?
Niissä rajoitetaan käytännössä vain maitorasvan, rasvaisen lihan ja suolan käyttöä, ei muuta.

Siksi aiempi ehdotukseni, eli tämä ehdotus uusiksi laitosruoan laatukriteereiksi muuttaisi tilannetta jo lähtiään oleellisesti paremmaksi, otti sieltä linjalta mitä tahansa:
Lainaa:
hyvä alku olisi, jos vaikka tehtäisiin sellaiset säännöt, jossa
. laitosruoan sokeri* on alle 10%,
. valkuaista vaaditaan mukaan vähintäin 10%
. ... ja LA'ta mahdollisimman vähän; hyvä alku siinä olisi että niitä on alle 10% rasvoista.
. Haluttaessa mukaan voitaisiin vaatia myös kasviksia (ettei mene jenkkilän ketsuppiin ja ransiksiin), jos kohta silloin olisi sekä tasapuolista että terveyden kannalta jopa tärkeämpää vaatia myös lihaa/juustoa/munia joka aterialle.
. Kaunis suositus lisäaineettomuuteen ja paikallisuuteen olisi toki plussaa sekin, mutta niitä on hankalampaa valvoa.

*Note: ja sokeri käsitettäisiin laitosruokaohjeissa YK'n määritelmän mukaan. Siinä katsotaan sokeriksi kaikki "kontekstistään irroitettu sokeri" eli mehut ja mehutiivisteet siinä missä sokerisokerikin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-10 15:18:55 
Olishan se kivä nähdä, että els toisi ihan oikeaa dataa näkyville, tai no viittiks tota...

btw, näyttää Health Canada suosittavan muutkin kuin lihaa 6kk - 12 kk:n ruuaksi. Ilmeisesti ovat THL:n kanssa samoilla linjoilla. Eikä ne taida siellä Kanadassa pippuripihviä tarjota varmaan samaa kuin Suomessa lihasosetta. Taitaa Kanadassakin olla näitä terveysblogisteja, jotka ajaa sutä omaa agendaa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-10 17:03:42 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Olen sen verta monta kertaa kaivanut esiin laitosruoan laatukriteerit karppilaan,
että jokainen sitä haluava voi ne ihan itse googlata täältä.
OIkeastiko haluat ne tähän : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-10 17:18:27 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Yleisön pyynnöstä.

Lainaa:
Tässä ovat Suomalaisten suurkeittiöiden tarjoaman ruoan laadun tarkkailuun kehitetyt kriteerit.
Vuoden 2004 julkaisun työryhmään kuuluvat mm Sydänliiton, THLn (silloin KTL), Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Elintarvikeviraston edustajat.
Kriteerit on jaoteltu täsmälleen ja vain neljään eri ryhmään:

Ryhmä 1) PERUSKRITEERI (kuluttajan valintamahdollisuuksista)
Joka päivä aterian yhteydessä tarjolla
1. ruisleipää, ruisnäkkileipää tai muuta runsaskuituista leipää (kuitua ≥ 6 g / 100g)
2. margariinia tai muuta kasvirasvalevitettä
3. rasvatonta maitoa
4. tuoreita kasviksia, tuoresalaattia, marjoja tai hedelmiä
5. kasviöljypohjaista kastiketta salaatin kanssa
Hyvä keittiö: kaikki 5 kohtaa toteutuvat

Ryhmä 2) RASVAKRITEERI (ruoanvalmistuksen rasvat)
1. Kalaruokia vähintään kerran viikossa
2. Makkararuokia harvemmin kuin kerran viikossa
3. Rasvaisia perunalisäkkeitä harvemmin kuin kerran viikossa (esim. paistettuja perunoita, kermaperunoita, ranskanperunoita)
4. Runsasrasvaista kermaa tai kermavalmistetta (rasvaa yli 15 %) ruoanvalmistuksessa harvemmin kuin kerran viikossa
5. Runsasrasvaista juustoa (rasvaa yli 17 %) harvemmin kuin kerran viikossa
6. Runsaasti rasvaa sisältäviä valmisruokia tai puolivalmisteita*1* harvemmin kuin kerran viikossa
7. Voita tai voi–kasviöljyseosta ruoanvalmistuksessa ei ollenkaan
8. Jauheliha ja liha (naudan-, sian- ja siipikarjanliha) vähärasvaisia (rasvaa ≤ 10 %, kypsässä tuotteessa ≤ 12 %)
Hyvä keittiö: vähintään 6 kohtaa toteutuu

Ryhmä 3) SUOLAKRITEERI (ruoanvalmistuksen suola)
1. Suolaa ruoanvalmistuksessa enintään ohjeen mukaan, ei sattumanvaraisesti maun mukaan*2*
2. Perunoiden kypsentämisessä ei suolaa tai suolaa sisältäviä mausteita
3. Kasvisten kypsentämisessä ei suolaa tai suolaa sisältäviä mausteita
4. Riisin tai makaronin kypsentämisessä suolaa tai suolaa sisältäviä mausteita ei ollenkaan tai hyvin vähän (kypsässä tuotteessa suolaa enintään 0,3 g/100 g)
5. Runsaasti suolaa sisältäviä valmisruokia tai puolivalmisteita*3* harvemmin kuin kerran viikossa
6. Vähäsuolaista leipää vähintään 2–3 kertaa viikossa (suolaa enintään: pehmeä leipä 0,7 %, näkkileipä 1,2 %)
Hyvä keittiö: vähintään 5 kohtaa toteutuu

Ryhmä 4) TIEDOTUSKRITEERI
Terveellinen ateriakokonaisuus havainnollistetaan ruokailijoille malliaterian avulla vähintään kerran viikossa.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-10 18:37:13 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kyseiset ohjeet ovat olleet voimassa jo 14 vuotta, kiitos arvon herra Fogelhommin ja kumppaneiden.
Olisiko aika jo vaihtaa?

Näyttävät olleen voimissaan vielä 2015, jolloin isommat instanssit taas kerran ohjeistivat kilpailutusta.
Kyselyt ovat ylettömän tarkkoja pisteytyksessään nimenomaan rasvan ja suolan osalta,
ettei vaan voin, kerman tai täysrasvaisen juuston hippunenkaan pääsisi keittiöstä kansalaisen lautaselle.
Kaikki muu on silmänlumetta ja helposti täytettävissä.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-10 18:52:13 
onkos tällä elsillä, sori vaan, luetun ymmärtämisessä ongelmia, aiemmin kriteerina vain maaeläinrasvoja ja suola minimiin. Ja nyt iso litania niitä vanhemman suosituksen 2004 asioita, eikös tuolta ole tullut uudempikin.

Muuten miten on viime vuosina estetty varushenkilöiden riutuminen kasvisravinnolla? Nythän tulevaisuudessa kun ne ei saa sitä 50-60 g:tä lihaa lihasopassa niin nehän riutuu pois.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-10 20:49:30 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93607
Lainaa:
Muuten miten on viime vuosina estetty varushenkilöiden riutuminen kasvisravinnolla? Nythän tulevaisuudessa kun ne ei saa sitä 50-60 g:tä lihaa lihasopassa niin nehän riutuu pois.


Sotkun safkoilla. Kotilomilla on myös tyhjennetty kunnolla varustettuja jääkaappeja ansiokkaasti.

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-10 23:35:25 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-09-13 09:50:14
Viestit: 484
Dia B. kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Tähän täytyy minunkin vastata. Olen täysin samaa mieltä. Ei kai Antti Heikkilää voi sentään syyttää ihmisten sairauksista.

Kyllä se täällä Karppilassa onnistuu vaikeuksitta. Täällä on jo syytetty Pekka Puskaa, Mikael Fogelholmia ja Ursula Schwabia ihmisten sairauksista. Ei täällä kukaan ole itse vastuussa omista syömisistään eikä omaan diabetekseensa syyllinen.


Olen syönyt vauvasta asti terveellisesti ja ravitsemussuositusten mukaan pääasiassa prosessoimatonta kotiruokaa "oikeista" raaka-aineista valmistettuna sekä tietenkin kouluruokaa. Kotona ei tarjoiltu limsaa, sipsejä tai leivonnaisia eikä kauheasti valmisruokaakaan, jos ei lasketa siihen leipää ja tuoremehuja yms. Aloin karpata parikymppisenä, mutta terveyteni oli jo peruuttamattomasti pilalla.

Onko vika minun, koska en ymmärtänyt kyseenalaistaa kouluruokaa ja virallisten suositusten mukaista ruokaa enkä lääkärien vääriä diagnooseja aiemmin? Missä iässä minun olisi pitänyt ymmärtää, että en ole "keskivertoihminen", jolle ei sovi keskivertoravinto? 6kk? 2v? 7v? 13v? 18v? 20v? Vai onko vika vanhempieni, joiden olisi aikuisina ihmisinä pitänyt ymmärtää, että ravitsemussuositukset eivät sovellu minulle eikä heille, vaikka joka ikinen auktoriteettiasemassa oleva ihmisen sitä toitotti eikä heillä ollut soveltuvaa koulutusta eikä mahdollisuutta päästä käsiksi asiaa koskevaan tutkimustietoon? Ja jos olisivat ymmärtäneet, olisiko heidän pitänyt kieltää minua syömästä kouluruokaa? Mitä siitä olisi seurannut?

Miksi vastuuta ei ole minua hoitaneilla lääkäreillä, jotka eivät ymmärtäneet ongelmien johtuvan "keskivertoihmisen ravinnosta", vaikka heillä on soveltuva koulutus ja mahdollisuus tutustua olemassa olevaan tutkimustietoon? Miksi vastuuta ei ole suositusten laatijoilla, jotka eivät koskaan kirjoittaneet suosituksiin, julisteisiin, esitteisiin ja koulukirjoihin pikkupränttiä "Jos et voi hyvin, terveellinen ravinto ei sovellu sinulle, lapsi hyvä.", vaikka heillä on soveltuva ammattitaito ja tutkimukset nenän edessä?

Kysynkin siis tältä keskustelijalta tai muilta samanmielisiltä, minkä ikäisenä lapsen kuuluu ymmärtää, että kouluruoka/suositusruoka on oman sairastumisen taustalla ja sen syöminen on välittömästi lopetettava?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-11 06:29:17 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Vieras kirjoitti:
onkos tällä elsillä, sori vaan, luetun ymmärtämisessä ongelmia, aiemmin kriteerina vain maaeläinrasvoja ja suola minimiin. Ja nyt iso litania niitä vanhemman suosituksen 2004 asioita, eikös tuolta ole tullut uudempikin.

Muuten miten on viime vuosina estetty varushenkilöiden riutuminen kasvisravinnolla? Nythän tulevaisuudessa kun ne ei saa sitä 50-60 g:tä lihaa lihasopassa niin nehän riutuu pois.

Tuo on se, jota tarkoitin. Eikä siinä edelleenkään ole oikeastaan mitään muuta kuin maaeläinrasvoja ja suolaa (makkaran välttelu on samaa, kasviöljykastikkeet ovat samaa). Muistelen että noiden kriteerien käytänön pisteytyksessä maaeläinrasvan ja suolan välttelystä sai jo noin 70% pisteistä, ja kilpailutuksessa se on p-a-l-j-o-n. Pelkällä salaatilla, ja kauniilla asetelmalla ei maailmaa paranneta. Eikä väkeä ruokita.

Näillä kriteereillä on kilpailutettiu kuntia ja muita julkisia luonasjärjestelyistä yli kymmenen vuotta sitten, ja se on lopulta aika helppo tarkistaa, kun säännöstö on maanlaajuinen : ) .... vaikkei sen ja laitosruoan erinomaisuutta hehkuteta mediassa enää ihan niin kuin vielä pari, kolme vuotta sitten.

Muoks: ... ja todennäköisesti edelleen, koska tuorein VRN'n ohjeistus oli viime vuodelta ja se käytti täsmälleen samaa pisteytystä.
Noiden tarkoitus on taata, ettei keittiöstä eksy hippustakaan voita, kermaa, täysrasvaista juustoa tai rasvaista lihaa kansalaisten lautaselle.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-11 06:58:07 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Se on muuten mielenkiintoista, miten eräs herra v ei viitsi/halua/osaa poistaa fasesta edes vanhoja loukkauksia,
mutta orwellilainen historian pimitys netistä on jokapäiväistä, niin että nyt noita yllä mainittuja kriteereitä ja niiden pisteytyskymysksiä ei enää löydykään netistä, vaan on käytettävä omia arkistoja. Sieltä ne löytyvät useaan kertaan hehkutettuina, pisteytyskysymyksineen päivineen, niin että ihan vielä ei olla täydessä Orwellin maisemassa.

Mutta sen kyllä huomaa miten hyvin tämä laitosruoista (ja naapurin suosituksista) udellut "vieras" tuon tietää
Minkä jälkeen mielenkiintoisinta koko jutussa on taas kerran se, että karppila on alkaneet kiinnostaa taas.
Ihan kuin tällaisesta pikkulammesta olisi isompaakin uhkaa jollekin rahataholle? :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-11 19:02:05 
els kirjoitti:
Minkä jälkeen mielenkiintoisinta koko jutussa on taas kerran se, että karppila on alkaneet kiinnostaa taas.
Ihan kuin tällaisesta pikkulammesta olisi isompaakin uhkaa jollekin rahataholle? :)

Ei teistä muutamasta hörhöstä mitään uhkaa ole. Karppien isot rahat ne täällä kiinnostavat. Jos te olette valmiita maksamaan täynnä asiavirheitä olevasta kirjasta lähes kolmekymppiä, niin ehkä me muutkin onnistumme puliveivaamaan teiltä linssiinviilattavilta oman osuutemme...


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-11 20:28:59 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Pekka Pohatta kirjoitti:
Ei teistä muutamasta hörhöstä mitään uhkaa ole.

Ja silti tuollainen haloo nyt taas? Statiini- ja insuliinimarkkinat sakkaamassa? :smt026

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-12 06:04:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 17931
Hörhöjä.... :lol: Mä kutsuisin karppikansaa kyllä toisella nimellä. Mm Edelläkävijät olisi aika oikea.
Mm kookosöljyä käytimme jo yli 10 v sitten, nyt sitä myydään joka marketissa. Samoin yli 10v sitten teimme itse siemenleipää, nyt sitä valmistaa Fazer.
Moni PT suosittelee tänä päivänä hiilihydraattien rajoitusta laihduttajille, no senhän me ole tienneet jo kauan.

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-12 08:10:10 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2004-08-27 15:09:36
Viestit: 1215
Paikkakunta: Helsinki
höhöhöhhhörrrjöjäkö??? :lol: :lol: :lol: Ehkä kannattaisi myös kurkata vähän Suomen ulkopuolelle, siellä on vieläkin enemmän hörhöjä :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

_________________
Tammikuusta 2011 rentokarppaillen. "ketoosihoipuntaa" heinäkuusta 2011 alkaen :-) Normaalipainoisena 2013 alkaen enemmän tai vähemmän ketoosissa, karnivori tammikuusta 2018 alkaen =D>
http://meatheals.com http://justmeat.co/


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-12 08:14:43 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Kutsukoot miksi kutsuvat, kunhan noista fogelin ja kumppaneiden v2004 muotoilemista laitosruoan laatukriteereistä päästään eroon : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-12 08:34:19 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 93607
els on asian ytimessä, laitosruoka on juuri nyt pahuuden ytimessä ja vaikuttaa valtavaan määrään ihmisiä päivittäin!

_________________
"We are not living longer, we are dying longer". Sten Ekberg
Häntä pystyyn vaikka hakaneulalla!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-12 09:03:42 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 4153
Paikkakunta: Raw by nature
Jos "Hörhö" on henkilö, joka ajattelee ja toimii toisin kuin valtaeliitti haluaa, olen mielelläni Hörhö. Hörhöydestä on se ilo, että kun uskaltaa ajatella boxin ulkopuolelta, niin voi päästä eroon aika monesta ongelmasta. Omalla kohdalla esimerkiksi verenpaineesta, lihavuudesta, diabeteksesta, hiivasta, masennuksesta, eturauhasongelmista, nivelkivuista ja kihdistä. Ilman hörhöilyä nauttisin nyt metformiinia, pistäisin insuliinia, söisin verenpainelääkkeitä ja statiinia, kahta eturauhaslääkettä ja kihtilääkettä vain osan minulle määrätyistä lääkkeistä mainitakseni. Olen kuitenkin lääkkeetön ja tunnen itseni melko lailla terveeksi. Normaali ihminen syököön kroonisten tautien myrkkynsä rauhassa, itse hörhöilen ilman ja olen siitä ylpeä.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-12 20:07:06 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47633
Paikkakunta: HomeSweetHome
Vieras kirjoitti:
Näköjään elsilläkin roiskuu rapatessa, ei vai saa olla maaeläinrasvaa tai suolaa.

Eiköhän ennen tilausta ruokapalveluista tarkisteta ruokalista niin että siellä on tarvittavat osaset. Ei kai ruokapalvelu heitä hatusta ruoka-annoksiaan. Eräs asia ihmetyttää, kun näyttää olevan luulo siitä, että linjastolta kaikki ottavat saman määrän. Joku ottaa kaksi palaa vaalempaa leipää ja 30g levitettä, toinen ottaa palan tummaa leipää ja ilman levitettä. Siinä meni suositukset persiilleen, eivätkä ottaneen juomaksi kuin vettä.

Suosituksen mukaiseen ateriaan
kuuluu pääruoka ja sen mahdollinen lämmin lisäke, kasvislisäke ja salaatinkastike, leipä, margariini ja
ruokajuoma. Aterian eri osille on määritelty suurin sallittu rasvan, tyydyttyneen rasvan ja suolan määrä sataa
grammaa kohden. Päivittäin on tarjottava runsaasti kuitua ja vähän suolaa sisältävää leipää, suosituksen
mukaista leipärasvaa, rasvatonta maitoa, tuoreita kasviksia sekä kasviöljypohjaista salaatinkastiketta

Kuten noista tuossa ylempänä esitetyistä laitosruoan laatukriteereistä näkyy, joku muu nyt roiskuttelee.
Ehkä hyvinkin tietäen mitä tekee, kun tänne kerra eksyi?

Laitosruoan laatukriteerit eivät ole muuttuneet. Ja se, millä palveluntarjoajat kilpailutettiin ja kilpailutetaan
määrittävät sen mitä lounasruokalassa lautaselle pääsee.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 247 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 13 4 5 6 713 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)