els kirjoitti:
Millaista litrahintaa maksat kreikkalaisesta laatuöljystäsi?
Ottamatta mitenkään kantaa kreikkalaisten luotettavuuteen velanmaksussa tai muussa,
muistutan kuitenkin että kyseessä on kovin pieni maas kovin suureksi OoÖön tuottajaksi.
Mikä tarkoittaa joko hävyttömän kallista (ja aitona varmaan hyvääkin) öljyä - tai innovatiivista tuotekehittelyä.
Sitäpaitsi kerikkalaiset markettivariantitkin hävisivät tuoreehkossa testissä austraalialaisille,
Tämä testi tosin tehtiin Austraaliassa, ja kaikki (paitsi tietenkin suomalaiset) haluavat vetää kotiin päin.
Mutta on utopistista olettaa, että parasta A-luokkaa tuotaisiin halvalla pikkumaa-Suomeen yhtään mistään.
Maineen voisi puhdistaa öljyn DNA-testeillä, jotka todella näyttäisivät alkuperän,
on se sitten Puglialaista oliivia, kreikkalaista kalamataa, halpisrypsiä tai sopiva väritehdas oikean EV-värisävyn luomiseksi,
mutta syystä tai toisesta sitä ei todellakaan haluta haluta tehdä. Ei edes maineen takia. Taitaa olla kannattavaa tuo?
Vai velanmaksulla täällä määritellään tuotteiden laatua? Voi sinnuu. Melkein kaikki Suomessa myytävät kreetalaiset öljyt on priimaa ja hinta pyörii 12 -20 euroa/litra tuotteesta riippuen. Jo pelkkä makutesti ja juoksevuustesti riittää kertomaan mistä on kyse, ei siinä DNA testejä eikä mitään aussitutkimuksia tarvita. Tietysti jos on voilla pilannut makuaistinsa niin kai ne öljyt maistuu kaikki samalta? Vähän sama kuin viinin kanssa; oluen juojat eivät viinin vivahteita taida löytää vaan samaa paskaa ne on niiden mielestä
Et silleen. Paltiarallaa 16 vuotta noita kreetalaisia olen käyttänyt pääasiallisena rasvanlähteenä sekä Suomessa, että siellä paikanpäällä ja ihan hyvin on mennyt. Oikeastaan pelottavan hyvin