karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 02:48:38

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 30 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-03-30 14:09:08 
Poissa
zombikarppi
zombikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-05-13 23:34:32
Viestit: 3451
Paikkakunta: Vantaa
Huom. Minä en nyt väitä etteikö homogenoitu rasvapallo saattaisi imeytyä eri tavalla kuin homogenoimaton. Todennäköisesti jotain eroa on, tai sitten ei. Minä otin vain kantaa tuohon "maitotautiin".

_________________
It’s always the ones with the dirty hands pointing the fingers.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-30 14:16:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2010-08-12 21:37:08
Viestit: 2290
Oli tuossa quickanddirtytips-sivulla näköjään toinenkin tutkimuslinkki: http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 4406000550
En ymmärtänyt siitä muuta kuin nämä poiminnat:
Lainaa:
Regarding human health, homogenized milk seems more digestible than untreated milk.

Eli näiden tutkijoiden mukaan homogenoitu maito vaikuttaa helpommin sulavalta kuin käsittelemätön maito.
Lainaa:
In the current context of obesity and allergy outbreaks, the impact of homogenization and other technological processes on the health properties of milk remains to be clarified.

Eli homogenoinnin (ja muiden prosessien) vaikutus liikalihavuus- ja allergiaesiintymiin on vielä selvittämättä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-30 14:23:20 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Vaikea kommentoida, tuota, kun ei siitä selviä millään tavoin miten/kenellä asiaa tutkittiin. Koko teksti taitaa olla maksumuurin takana.

Mutta tämä kiinnitti huomion:

During the processing of marketed milk, homogenization reduces fat droplet size and alters interface composition by adsorption of casein micelles mainly, and whey proteins.

Että ei vaikuta ainoastaan rasvapalleroiden kokoon vaan myös proteiineihin?!

Maidon kanssa tosin on näissä se ongelma, että aika moni on tainnut tälläkin foorumilla raportoida alkaneensa sietää maitoa kun on jättänyt viljat pois.
Entäs jos tuon linkitetyn tutkimuksen tulokset osoittavatkin vain, että nimenomaan viljaa syöville se homogenoitu maito sopii paremmin/sulaa paremmin?
Viljaa kokonaan syömättömiä kas kun on harvoin näissä mukana...

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-03 16:26:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
meli kirjoitti:
Oli tuossa quickanddirtytips-sivulla näköjään toinenkin tutkimuslinkki: http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 4406000550
En ymmärtänyt siitä muuta kuin nämä poiminnat:
Lainaa:
Regarding human health, homogenized milk seems more digestible than untreated milk.

Eli näiden tutkijoiden mukaan homogenoitu maito vaikuttaa helpommin sulavalta kuin käsittelemätön maito.
Lainaa:
In the current context of obesity and allergy outbreaks, the impact of homogenization and other technological processes on the health properties of milk remains to be clarified.

Eli homogenoinnin (ja muiden prosessien) vaikutus liikalihavuus- ja allergiaesiintymiin on vielä selvittämättä.


Sanottiin siellä viellä noin
Lainaa:
Controversies appear regarding the atherogenic or beneficial bioactivity of some casein peptides and milk fat globule membrane proteins, which might be enhanced by homogenization.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-03 16:37:06 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
Toisinsyöjä kirjoitti:
During the processing of marketed milk, homogenization reduces fat droplet size and alters interface composition by adsorption of casein micelles mainly, and whey proteins.
Että ei vaikuta ainoastaan rasvapalleroiden kokoon vaan myös proteiineihin?!


Ei toi homonoitu maito välttämättä ole kun hyvinkin epäterveellistä.
mua on kiehtonut nanoteknologia tuleminen meijeri teknologiaan, esim nano veden lisäämistä voihin ei ilmeisesti voi kotikonstein havaita ja se sitten imeytyisi ihan minne vaan suoliston läpi kantaen mukanaan kaiken mailman basiliskoja.

Mitä nopeasti katoin alla niin se ei olisi niinkään mini palleroiden imeytymistä vaan muuttuneen rakenteen aiheuttamat ongelmat, just to caseini niinkun toit esiin ja sitten hapettuminen ja pilaantuminen, joidenkin osien melkein totaalinen imeytymättömyys ja rasva ketjujen muutokset, onkohan vähän niinkun kovetettua kasvis rasvaa tuon käsittelyn jälkeen.

Onneksi lopetin kaikki maitotuotteet just paitsi voin ja siinäkin vaihdoin suolattomaan, on kuulemma tehty paremmasta, vähemmän käsitellystä kermasta kun suolallinen, ettei menis pilalle ja silleen ,jotain luin.

Effect of the size and interface composition of milk fat globules on their in vitro digestion by the human pancreatic lipase: Native versus homogenized milk fat globules

Despite the 25-fold larger available surface, milk TAG from homogenized milk are only 2-fold better hydrolyzed compared to native milk fat globules, as a possible result of a less favourable interface covered by milk proteins.
http://www.sciencedirect.com/science/ar ... 5X12000471


Global lipid digestion based on plasma triacylglycerol enrichment and relative enrichments in some fatty acids was decreased with small homogenized milk fat droplets compared to unemulsified milk fat.
http://link.springer.com/article/10.100 ... 006-0588-9


Toi olis ja hyvää luka
Lipolysis in dairy products: A review
https://www.researchgate.net/publicatio ... s_A_review

toi caseiini ei ole vissiin ainoa ongelma

Effect of Homogenization Temperature and Pressure on
Lipoprotein Lipase Activity and Free Fatty Acids
Accumulation in Milk
http://dx.doi.org/10.4236/fns.2013.48A013

Homogenization of milk reduces
the average milk fat globule (MFG) diameter to < 1 µm
which results in a 5 - 10 fold increase in surface area.

The new surface layer is covered by proteins with caseins
as a dominant (~93%) [1]. The original membrane mate-
rial is still present. Recently, confocal laser scanning mi-
croscopy analysis of homogenized cream indicated that
the phospholipids were organized in a similar way as on
native MFG even though much more protein surround-
ed the surface [2].

The new membrane formed after homogenization is
not strong enough to protect the triglycerides in the core
of the globules from lipolysis which
development of rancid off-flavours. <----- jos joku maistuu härskille neein se sitä vissiin on

Sitten

Homogenization also results in a severe attraction of
casein to the milk fat globules. LPL is inactivated or re-
duced to almost zero activity by HTST heat treatment of
72˚C for 15 s [5]. The products of the hydrolysis of the
triglycerides, the free fatty acids (FFA), inhibit the LPL
enzyme presumably due to FFA binding to the active
sites of LPL.
LPL preferentially hydrolyses fatty acids in position
sn-1 and sn-3. The fatty acids placed with high frequen-
cies on positions sn-1 and sn-3 are C4, C6, C18 and
C18:1 [6]. In accordance with this, it has been demon-
strated that C4, C6 and C18:1 were the most frequent
FFA in a mixture of raw and pasteurized milk stored at
4˚C [7]. It is mainly the fatty acids with chain length
from 4 to 12 that contribute to the rancid flavor, for ex-
ample Duncan & Christen [8] reported that the flavor
threshold in milk for added C4 is 0.20 µM compared to
0.55 µM for C18:1.

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-04 07:13:05 
Joulupukki kirjoitti:
Huom. Minä en nyt väitä etteikö homogenoitu rasvapallo saattaisi imeytyä eri tavalla kuin homogenoimaton. Todennäköisesti jotain eroa on, tai sitten ei. Minä otin vain kantaa tuohon "maitotautiin".



Muuttuuko rasvasolu homogenoituessa muuten kuin koon suhteen. Suolistohan pilkkoo rasvasoluja pienemmäksi.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-04 11:26:15 
Poissa
zombikarppi
zombikarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-05-13 23:34:32
Viestit: 3451
Paikkakunta: Vantaa
Vieras kirjoitti:
Muuttuuko rasvasolu homogenoituessa muuten kuin koon suhteen. Suolistohan pilkkoo rasvasoluja pienemmäksi.


Soluinako kuvittelet rasvan olevan maidossa? Suolistossa kulkiessaan rasvan tulisi olla jo monoglyserideinä miselleissä ennen imeytymistä. Eli korkeintaan homogenointi vaikuttaa siihen kuinka nopeasti nuo misellit muodostuvat, tai muodostuvatko ollenkaan. Rasva pitää siis ensin purkaa triglyserideistä monoglyserideiksi, muuten ei imeydy. Tuota Motionin tekstiä olen tässä miettinyt koko aamun, ja ehkä keksinyt miksi itselleni maito, erityisesti lisätty kaseiini, aiheuttaa monenlaisia iho-ongelmia vaikkakaan ei mitään vakavia. Kaseiinin hydrolysaatio on kaskadireaktio. Jos kaseiinimolekyylit ovat liian hajallaan maidossa eikä isoina miselleinä, ei tätä reaktiota pääse tapahtumaan. Eli suolistoon kulkeutuu hydrolysoimattomia kaseiinimolekyylejä. Esim. juuston valmistus vaatii erittäin tehokkaan kaseiinin hydrolysaation, eikä juuston valmistukseen käytettyä maitoa homogenoida!

Eli ehkä maitotaudissa on jotain perää, mutta en usko että sillä on mitään tekemistä rasvan kanssa. Vaan kaseiinin, ehkä myös vähähappoisen vatsan kanssa myös. Jos happoja on tarpeeksi, hydrolysoituu se kaseiini vaikka väkisin. :wink:

_________________
It’s always the ones with the dirty hands pointing the fingers.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-04 11:27:12 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Ei ne nyt sentään mitään rasvasoluja homogenoi vaan rasvaa ihan sinä itsenään, pisarana maitomeressä.

Mutta sen rasvapalleron pinnalla on yhdisteitä jotka sopivat rasvan ja vesinesteen rajapintaan,
ja homogenointi voi muuttaa ainakin niitä rajakerroksia.
Ja palleron koollakin taitaa olla merkitystä niin imeytymisessä kuin siinä, mihin/kenelle ko pallero päätyy käyttöön...

Joulupukki ehti ensin...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-04 11:58:56 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
heh kaikki postaa yhtä aikaa, pientä muutosta olisi rasva koostumuksessa.
Hapettuminen triglyt?
Sanova sitten vielä ettei asiasta löydy oikein muita tutkimuksia, olen samaa mieltä
Hain vaikka millä
the effct of homogenisation and milk fat fractions
Carbon chains of fatty asids during homogenesation

CASE STUDY: Comparison of fatty acid content in homogenized and nonhomogenized milk from Holstein and Jersey cows

Kuva

Kuva

Homogenized milk had greater amounts of C10 but lower amounts of C18:1 compared with nonhomogenized milk
(P < 0.05, Table 2). This could indicate that less oxidation of the fat globule occurs when milk is not homogenized,
but more data are needed to appropriately make this conclusion.

http://www.professionalanimalscientist. ... 80-7446(15)30430-7/pdf


--- Tulevaisuutta----
Milk Fat Globule structure & function; nanosciece comes to milk production
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3868455/

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-10 22:14:24 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2012-01-12 14:24:15
Viestit: 3152
Paikkakunta: Satakunta
Tuli tässä mieleen, että Valion Aurajuustokin on homogenoitu, että erityisen mielenkiitoisissa tuotteissa sitä näköjään käytetään. Jos siitä haluaa olla kokonaan erossa, niin maitotuotteiden kohdalla saa olla aika tarkkana. Mutta itse kyllä mieluummin valitsen ilman, jos mahdollisuus on.. Aina ei ole, niin kyllä sitä hyvin mielin Aurajuustoakin syö.

_________________
Nature doesn't jump.

Praise the lard!


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 30 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 15 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
cron
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)