karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2024-04-18 03:03:36

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 54 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2016-03-26 10:57:38 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
25 kilon pötkylä kuorma-autossa ei ollut kielikuva, vaan fakta siitä mitä määirä ja millaisissa pakkauksissa kyseistä herkkua kuljetettiin 50- ja 60-luvuilla Karjaan margariinitehtailta Mikkeliin viikoittain. On ollut parempi olla paikalla ja nähdä/kokea se itse, sen sijaan että uskoisi vain (silloin tällöin hivenen valikoivaa, kohteliaasti ilmaisten) internet-lähteistöä. Tuo tosin oli leivontamargariinia, joka ei mennyt sellaisenaan kämpille vaan ihan leipurikulutukseen. Mutta emännät kämpillä leipoivat halpisrasvoilla eivätkä voilla, joka maksoi silloin maltaita - toisin kuin nyt.

Btw, 60-luvun kamppanjat leivontamargariineille aiheuttivat seuraavan sodan, kun leipomot olivat huolissaan kotileivonnan yleisyydestä, ja kun kotileipojat, hyvän päälle tajuavatkin, siirtyivät margariineihin. Mutta suurtalousemännät olivat tienneet margariinin autuuttavan vaikutuksen kustannuskuluihin jo pitkään. Ja kertoivat sen avoimesti. Mutta niinhän perusamerikkalainen kotiäitikin leipoi siihen aikaan Criscolla eikä kalliilla voilla (saati silavalla), kun se oli niin hyvä ja moderni tuote.

Kun nyt haluat sitä nettiä selata, niin etkö viitsisi kaivaa omasta puolestasi tähän esiin sitä,
millaisia teknotranssipitoisuuksia oli 50-luvun ja 60-luvun ja 70-luvun margariineissa : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-26 21:07:05 
niin elsille:

Ja näistä kulutusluvuista, 55-luvulle mennessä taisi margariinin kulutus nousta 28 milj kiloon, tosin voin kultus taisi olla samaan aikaan 60 milj kilon luokkaa. Niin ja taisi kulutus nousta 1960 luvulla lähemmäs 80 milj kiloa. Ihmettää vaan kuka sen voin sitten osti kun se oli niin kallista. Siis voin kulutus nousi ,15 kilosta 20 kiloon per hlö voissa ja margariinissa kulutus pyöri 7 kilon kantimissa.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-26 21:35:26 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Toki täällä syötiin voitakin, sen kalleudesta huolimatta - siellä missä siihen oli varaa.
Margariinin hinta voihin verrattuna löytyy varmasti, jos sitä tosissaan haluat.
Työläisille syötettiin enemmän margariinia, ja se näkyi kyseisen kansanosan kuolleisuusluvuissa.

Mutta kun sait jo margariiniluvut, niin kaivelehan vielä se elaidiinihapon määrä sikäläisessä .rypsimargariinissa.
Räknään sitten ehkä jopa tänne lisää : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-27 11:20:07 
els kirjoitti:
Toki täällä syötiin voitakin, sen kalleudesta huolimatta - siellä missä siihen oli varaa.
Margariinin hinta voihin verrattuna löytyy varmasti, jos sitä tosissaan haluat.
Työläisille syötettiin enemmän margariinia, ja se näkyi kyseisen kansanosan kuolleisuusluvuissa.

Mutta kun sait jo margariiniluvut, niin kaivelehan vielä se elaidiinihapon määrä sikäläisessä .rypsimargariinissa.
Räknään sitten ehkä jopa tänne lisää : )



Jaa edellinen viestini sensuroitiin, näköjään jälkimmäinen pääsi läpi.

No, alkuperäinen viesti kämppäemäntä näki että kuorma auton lavalla meni kämpälle 25 kilon margariinipötkä, niin nyt se onkin sitä, että todisteellisesti karjaalta, ilmeisesti paikalliselta margariinitehtaalta on lähtenyt Mikkeliin kuorma auton lavalla 25 kilon (leivonta)margariinipötköjä No ehkä Mikkeli on joku suuri savottakämppä 1950 - 1960 luvulla.

Jaa viittasit jääkkaappeihin 1950 luvulla ja nuoruuteen? Mitä mahdoit tarkoittaa? Kotimaassa taidettiin saada kodinkoneteollisuus liikkeelle noihin aikoihin -> hinnat halpenee, on varaa ostella. Varmaan itse ihmettelet, kun tämä kämppäemäntä, eikun siis suurtalousemäntä Mikkelissä oli vienut niitä 25 kilo pötkyläitä jäähdyttämöön siellä metsäkämpällä, eikun siis leipomolla Mikkelissä, josta meni leipää metsäkämpälle. Niin paikallisen kyläkaupan kautta, jossa on varmaankin myös jäähdyttämö.

Mihin muuten kämpällä olisi tarvittu margariiniä? Lihat taisi tulla ruhoina, liha senverran rasvasta, ettei varmaankaan tarvittu lisärasvoja + ruuat taisi olla enemmän keittoja, kastikkeita ym. Niin ja tuoretavarat maito, voi ja kananmunat saatiin varmaankin haettua läheiseltä maatilalta, jos vain sattui olemaan lähistöllä sopivaa.

Niin ja toinen väitteesi, voin kulutusta yritettiin säädellä margariinilla esim savottakämpillä, koska voi oli valuuttaa, Kumma että voivuoret kasvoivat ja voin kulutus taisi kasvaa 1950- 1960 luvun ajan.

Niinkun sanoin sensuoidussa viestissäni, miksi minun pitäisi etsiä jotain trannsipitoisuuksia?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-27 18:40:10 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
Vieras kirjoitti:
Jaa edellinen viestini sensuroitiin, näköjään jälkimmäinen pääsi läpi.

No, alkuperäinen viesti kämppäemäntä näki että kuorma auton lavalla meni kämpälle 25 kilon margariinipötkä, niin nyt se onkin sitä, että todisteellisesti karjaalta, ilmeisesti paikalliselta margariinitehtaalta on lähtenyt Mikkeliin kuorma auton lavalla 25 kilon (leivonta)margariinipötköjä No ehkä Mikkeli on joku suuri savottakämppä 1950 - 1960 luvulla.

Jaa viittasit jääkkaappeihin 1950 luvulla ja nuoruuteen? Mitä mahdoit tarkoittaa? Kotimaassa taidettiin saada kodinkoneteollisuus liikkeelle noihin aikoihin -> hinnat halpenee, on varaa ostella. Varmaan itse ihmettelet, kun tämä kämppäemäntä, eikun siis suurtalousemäntä Mikkelissä oli vienut niitä 25 kilo pötkyläitä jäähdyttämöön siellä metsäkämpällä, eikun siis leipomolla Mikkelissä, josta meni leipää metsäkämpälle. Niin paikallisen kyläkaupan kautta, jossa on varmaankin myös jäähdyttämö.

Mihin muuten kämpällä olisi tarvittu margariiniä? Lihat taisi tulla ruhoina, liha senverran rasvasta, ettei varmaankaan tarvittu lisärasvoja + ruuat taisi olla enemmän keittoja, kastikkeita ym. Niin ja tuoretavarat maito, voi ja kananmunat saatiin varmaankin haettua läheiseltä maatilalta, jos vain sattui olemaan lähistöllä sopivaa.

Niin ja toinen väitteesi, voin kulutusta yritettiin säädellä margariinilla esim savottakämpillä, koska voi oli valuuttaa, Kumma että voivuoret kasvoivat ja voin kulutus taisi kasvaa 1950- 1960 luvun ajan.

Niinkun sanoin sensuoidussa viestissäni, miksi minun pitäisi etsiä jotain trannsipitoisuuksia?


Ei ole sensuroitu :lol:

kirjaudu foorumille niin ei tarvitse pelätä sensuuria eikä odotella että joku huomaa hyväksyä naputelmasi.

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-27 21:23:09 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
Joo, sensuroinnit taitavat tapahtua ihan muilla foorumeilla. Ehkä tiedätkin niistä? o/

Suomen margariinien transsipitoisuus ei ollut muuta maailmaa kummempi, koska margariiniprosessia ei kehitetty Suomessa vaan sen lisenssit ostettiin tänne (kuten myöhemmin Nokia, siis se jolla ei tarkoiteta saappaita). Joten pitkälle riittää tietää, millaista margariinia maailmalla osaqttiin tehdä siihen maailman aikaan. Ja toki myös se, kuinka paljon raaka-aineesta oli oleiinihappoa. Sitä rasvahappoa jota rypsissä on todella paljon...

***
Ja mitä tulee teknotranssipitoisuuksiin, niin kuuluisan Harvardin Willett'in mukaan 4g päivässä riitti tuplaamaan sydänkuolemat suuressa ja arvostetussa hoitajatutkimuksessa (kun vielä tutkittiin niitä työikäisiä naisia). Se on pienen pieni määrä suomalaista 60-lu8vun margariinia se ...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-28 10:57:01 
jussi kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Jaa edellinen viestini sensuroitiin, näköjään jälkimmäinen pääsi läpi.

No, alkuperäinen viesti kämppäemäntä näki että kuorma auton lavalla meni kämpälle 25 kilon margariinipötkä, niin nyt se onkin sitä, että todisteellisesti karjaalta, ilmeisesti paikalliselta margariinitehtaalta on lähtenyt Mikkeliin kuorma auton lavalla 25 kilon (leivonta)margariinipötköjä No ehkä Mikkeli on joku suuri savottakämppä 1950 - 1960 luvulla.

Jaa viittasit jääkkaappeihin 1950 luvulla ja nuoruuteen? Mitä mahdoit tarkoittaa? Kotimaassa taidettiin saada kodinkoneteollisuus liikkeelle noihin aikoihin -> hinnat halpenee, on varaa ostella. Varmaan itse ihmettelet, kun tämä kämppäemäntä, eikun siis suurtalousemäntä Mikkelissä oli vienut niitä 25 kilo pötkyläitä jäähdyttämöön siellä metsäkämpällä, eikun siis leipomolla Mikkelissä, josta meni leipää metsäkämpälle. Niin paikallisen kyläkaupan kautta, jossa on varmaankin myös jäähdyttämö.

Mihin muuten kämpällä olisi tarvittu margariiniä? Lihat taisi tulla ruhoina, liha senverran rasvasta, ettei varmaankaan tarvittu lisärasvoja + ruuat taisi olla enemmän keittoja, kastikkeita ym. Niin ja tuoretavarat maito, voi ja kananmunat saatiin varmaankin haettua läheiseltä maatilalta, jos vain sattui olemaan lähistöllä sopivaa.

Niin ja toinen väitteesi, voin kulutusta yritettiin säädellä margariinilla esim savottakämpillä, koska voi oli valuuttaa, Kumma että voivuoret kasvoivat ja voin kulutus taisi kasvaa 1950- 1960 luvun ajan.

Niinkun sanoin sensuoidussa viestissäni, miksi minun pitäisi etsiä jotain trannsipitoisuuksia?


Ei ole sensuroitu :lol:

kirjaudu foorumille niin ei tarvitse pelätä sensuuria eikä odotella että joku huomaa hyväksyä naputelmasi.


jaa sorry vaan, luulin että näitä naputelimia käsitellään kronologisesti, varsinkin kun näitä vieraitten viestejä ei taida olla paljoakaan hyväksyttävänä.

Kiitoksia vaan kutsusta, taitaisi vain käydä niin että saisin jossain vaiheessa marika leikkilät täältä ei niin oikeiden mielipiteiden takia, vaikken mitään propagandaa levittäisikään.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-28 20:44:17 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 47634
Paikkakunta: HomeSweetHome
.... joten tyydyt sitten levittämään niitä anonyymistä?
Oma asiasi tosin : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-03-30 16:44:16 
els kirjoitti:
.... joten tyydyt sitten levittämään niitä anonyymistä?
Oma asiasi tosin : )



joo levitetään viestejä anonyymina vierailijana anonyymeille nimimerkeille :)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-03 19:21:41 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-02-19 09:38:52
Viestit: 3371
Alkuperäinen kysymys mustikasta ja perunasta ei ole kauhean vaikea, kun siinä perunassa on oleellisesti enemmän hiilareita ja sitä myös on tapana syödä suurempia määriä kerralla. Mutta mua ihmetyttää tomaatin suosiminen ja juuresten välttäminen. Miksi tomaatti ennemmin kuin punajuuri? Hh:t samoissa lukemissa.

_________________
C-pitoisuudet: keitetty ruusukaali 70,2; mandariini 41; kukkaakaali 51,8 keitetty 33,7; mansikka 45,6; keitetty kesäkurpitsa 16,2; paistettu kaali 24,8; haudutettu lanttu 31; kyssäkaali 52,1; maksa 31; pensasmustikka 15,6


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-03 21:38:06 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 8739
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Ehdottomasti punajuuri :wink:

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Huhtikuusta 2019 asteittain karnivoriksi Kuva
Kotona!


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-03 22:03:43 
Poissa
voipallo
voipallo

Liittynyt: 2006-01-03 14:37:31
Viestit: 13162
Paikkakunta: helsinki
Kuulin että jos syö kiivi-hedelmiä ja banaaneja sekaisin tulee hulluksi. En ole uskaltanut kokeilla hedelmäsekoituksia mutta jos jollakulla on kokemuksia vastaavasta olisi kiva kuulla pitääkö väite paikkansa.

Sen uskon että jos syö sata kiloa mansikoita tunnissa ja juo kivennäisvettä ämpärillisen, kuolee.

_________________
“To be is to do - Socrates
To do is to be - Sartre
Do Be Do Be Do - Sinatra”

― Kurt Vonnegut


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-03 22:27:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2013-11-24 01:38:52
Viestit: 1595
^
Kuva

_________________
Just eat a goddamn steak


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2016-04-04 07:05:15 
Erfis kirjoitti:
Alkuperäinen kysymys mustikasta ja perunasta ei ole kauhean vaikea, kun siinä perunassa on oleellisesti enemmän hiilareita ja sitä myös on tapana syödä suurempia määriä kerralla. Mutta mua ihmetyttää tomaatin suosiminen ja juuresten välttäminen. Miksi tomaatti ennemmin kuin punajuuri? Hh:t samoissa lukemissa.



Oliskohan tilanne, että on annettu yksinkertainen ohje, että kaikki jossa hh:ta on yli 5g/ 100g on vaarallista. Niin ja kaikki maapinnan alla kasvanut on vaarallista. Tosin mistä kroppa tietää onko saatu 5 g hh:ta 50 grammasta tai sadasta grammasta saatika 200 g:sta ruokaa.


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 54 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 8 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)