els kirjoitti:
Toki täällä syötiin voitakin, sen kalleudesta huolimatta - siellä missä siihen oli varaa.
Margariinin hinta voihin verrattuna löytyy varmasti, jos sitä tosissaan haluat.
Työläisille syötettiin enemmän margariinia, ja se näkyi kyseisen kansanosan kuolleisuusluvuissa.
Mutta kun sait jo margariiniluvut, niin kaivelehan vielä se elaidiinihapon määrä sikäläisessä .rypsimargariinissa.
Räknään sitten ehkä jopa tänne lisää : )
Jaa edellinen viestini sensuroitiin, näköjään jälkimmäinen pääsi läpi.
No, alkuperäinen viesti kämppäemäntä näki että kuorma auton lavalla meni kämpälle 25 kilon margariinipötkä, niin nyt se onkin sitä, että todisteellisesti karjaalta, ilmeisesti paikalliselta margariinitehtaalta on lähtenyt Mikkeliin kuorma auton lavalla 25 kilon (leivonta)margariinipötköjä No ehkä Mikkeli on joku suuri savottakämppä 1950 - 1960 luvulla.
Jaa viittasit jääkkaappeihin 1950 luvulla ja nuoruuteen? Mitä mahdoit tarkoittaa? Kotimaassa taidettiin saada kodinkoneteollisuus liikkeelle noihin aikoihin -> hinnat halpenee, on varaa ostella. Varmaan itse ihmettelet, kun tämä kämppäemäntä, eikun siis suurtalousemäntä Mikkelissä oli vienut niitä 25 kilo pötkyläitä jäähdyttämöön siellä metsäkämpällä, eikun siis leipomolla Mikkelissä, josta meni leipää metsäkämpälle. Niin paikallisen kyläkaupan kautta, jossa on varmaankin myös jäähdyttämö.
Mihin muuten kämpällä olisi tarvittu margariiniä? Lihat taisi tulla ruhoina, liha senverran rasvasta, ettei varmaankaan tarvittu lisärasvoja + ruuat taisi olla enemmän keittoja, kastikkeita ym. Niin ja tuoretavarat maito, voi ja kananmunat saatiin varmaankin haettua läheiseltä maatilalta, jos vain sattui olemaan lähistöllä sopivaa.
Niin ja toinen väitteesi, voin kulutusta yritettiin säädellä margariinilla esim savottakämpillä, koska voi oli valuuttaa, Kumma että voivuoret kasvoivat ja voin kulutus taisi kasvaa 1950- 1960 luvun ajan.
Niinkun sanoin sensuoidussa viestissäni, miksi minun pitäisi etsiä jotain trannsipitoisuuksia?