els kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Jos pitää valita niin itse otan mieluummin flunssan kuin sydänkohtauksen
Se taitaa olla enempi sekä että kuin joko tai.
Sydänkohtauksilla ja tulehduksilla kun on kovasti paljon korrelaatiota keskenään.
Ps. Metsäkämppien aikaan voi oli hirvittävän kallista (kun sillä tehtiin valuuttaa Suomelle) ja läski oli tuoremuonaa eli säilyi kovin huonosti kämppäoloissaoloissa, mutta margariini, kotimainenkin, oli törkyhalpaa, siinä missä jauhotkin. Emännät kertoivat ihan itse (silloin kun heitä vielä oli), miten tukkijätkiä ruokittiin...
Kumma nuuten että tarjottaessa amerikan läskiä, niin guukkeli antoi useamman lähteen väitteelle läski ja savotta. Niin Ameriikan läski tuli ameeriikoista asti. Ohessa eräs kuvaus savotan ruokapäivästä, olisko jonkun kotiseutumuseon kotisivuilta.
p.s. tietenkin 60 -70 luvulla on voitukin käyttää margariinia, tosin tuolloinhan voi alkoi olla jo kaupoissakin
Työhön kuului ruuanlaiton lisäksi muun muassa kämpän lämmitys, veden ja puiden kantoa. Ruokailujen päivärytmi noudatti työmiesten
työpäivien rytmiä. Ruoka tarjottiin miehille ns. elämänluukun kautta. Se oli auki 5-7 tuntia välillä 6-20. Emännät nousivat ylös viiden aikoihin, sillä aamukahvi tarjoiltiin kello 6-7aikoihin. Klo 7 maissa
tarjoiltiin aamuruoka, joka oli tavallisesti käristystä. Päivällinen oli klo 15-17välillä ja se oli yleensä joku keitto. Kello 17-18 tarjoiltiin iltapäiväkahvi ja vielä ennen nukkumaan menoa iltapala klo 19-20. Metsätyöläisten ravinnossa keskeistä oli leipä, läski ja kahvi.