Joulupukki kirjoitti:
Eviran luvut ovat varmasti oikein, mutta jos on tutkittu vain margariineja niin mitäköhän väliä sillä on kun arvioidaan kokonaissaantia? Ei vaatisi Eviralta juuri minkäänlaisia ponnistuksia laittaa kunnat tutkimaan tuotteita projektiluonteisesti, mutta ei. Joka pirun elintarvikelaboratorio suomessa kykenee näihin määrityksiin. On myös ehdotettu tämmöistä projektia, joten ei voi väittää ettei olisi tullut kenellekään mieleen. Nythän ei todellakaan tarvitse osittain kovetettua rasvaa ilmoittaa edes valmistusaineissa, parikin hyvin suosittua tuotetta on korvannut "osittain kovetetun kasviöljyn" esimerkiksi "rasvahappojen mono- ja diglyserideillä". Tästäkin aiheesta on tullut sellainen itse totuus, kun sitä on tarpeeksi kauan toisteltu. "Eihän meillä nyt transrasvoja ole ollut enää kymmeniin vuosiin" tai "Ainahan meillä on saatu runsaasti jodia kun suolakin jodioidaan" tai "Ei meillä raakalihavalmisteissa käytetä kiellettyjä lisäaineita". No, tuohon viimeiseen täytyy sanoa että nyt asia on saatu kaikessa hiljaisuudessa korjattua. Jännityksellä odotan seuraavaa joulua, vieläkö kaikki kinkut on pumpattu fosfaatilla vaikka se on ollut jo vuosia kiellettyä. Ja fosfaatin terveyshaitatkin on tiedetty, ja herranjumala jo myönnettykin viralliselta taholta. Silti teollisuus pumppasi fosfaattia raakalihavalmisteisiin THL:n ja Eviran siunauksella vuosia ja vuosia. Ihan samaa tehdään transrasvan kohdalla, ja luoja vain tietää minkä muiden asioiden kohdalla.
niin ja itse asiassa 2012 tehdyssä kotimaisessa tutkimuksessa oli saatu tulokseksi, että transrasvapitoisuudet olivat matalia. Kermekkeita, juustoja ym. Eli ilmeisesti Laatikainen ei olekaan vedellyt hatusta,
Jaa en tiennytkään, että fosfaattien käyttö lihassa olisi kiellettyä. Taitaisi joulukinkun hinnat kasvaa, Tai no ilimeisesti tilalle tulisi leegio uusia e-koodeja.
No sallittakoon joulupukille tarinodenkin kerronta, vaikka aprillipäivä meni jo ja joulukin on noin kaukana, mutta ilta alkaa tulla, jos sitten iltasaduksi