karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2019-11-13 00:17:49

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 89 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava
Julkaisija Viesti
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-13 07:20:31 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 41120
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Vieras kirjoitti:
Olen samaa mieltä kuin lääketieteen tohtorit Tolonen ja Kuusela:

Jos olisit, olisit aikaa sitten vaihtanut rypsärisi voihin ja oliiviöljyyn.
Sekä maun (++++) että terveysvaikutusten (monta plussaa tähänkin) takia.

Kymmenistä ryrsäritutkimuksista näkee, että siellä LDLää on onnistuttu parantamaan Kuuselan ja Tolosen nimeämillä tavoilla vain kerran. Ja silloin
... kyseessä oli niin tuore kylmäpuristettu rypsäri, ettei tavallinen kuluttaja saa sitä kaupasta koskaan.
... eikä tulos silloinkaan ollut kuin marginaalinen...
... puhumattakaan siitä että kylmäpuristetty rypsäri maistunee tuoreenakin kamalalta (kuten kaupassa olevat kylmä tai ainakin hiukan varovammin puristetut).
... tavisrypsi on mauttomana helpommin syötävää, mutta lisäksi se pienentää LDL-hiukksiakin, tutkitusti (mm yhdessä marjojen, kokojyvän ja SAFA-rajoituksen kanssa, totesivat Oulussa joku vuosi sitten). Joten ei ihme että vanhassa suomalaisessa johtajatutkimuksessa kävi kuten kävi (jossa vähärasvaisessa, rypsärillisessä interventiohaarassa kuoltiin tuplaten herkemmin kuin verrokeissa).

Suhde on luokkaa 100 rypsäritutkimusta, jossa LDL heikkenee (suomalaisiltakin tutkijoilta löytyy kivasti, kun vain osaa etsiä - ja lukea muutakin kuin abstraktit; niitä on täällä vuosien varrella esitelty useampia) ja se yksi marginaalisesti ok, jossa tarkkaan valitulle koehenkilöstölle (mm EI allergioita) tarjotaan vastapuristettua pahanmakuista erikoisrypsiä, jota tavallinen kuluttaja ei suostu maun takia syömään... ja jota se tavis ei pystyisi mistään ostamaankaan, vaikka yrittäisi; sen verran vaikeaa rypsiä on pitää eltaantumattomana.

Voi on sentään bulkkitavaranakin hienon makuista (varsinkin Suomessa)
... ja se tyydytettyine rasvoineen on todella paljon tehokkaampi LDLän tervehdyttäjä
... ja se tyydytettyine rasvoineen mukavasti korjaa maksaa (toki yhdessä hiilarirajoituksen kanssa; safan avusta on hyviä tutkimuksia sekä hiirille että ihmisille)
... ja se on ainoa rasva, jolla on väestötutkimuksessa onnistuttu puolittamaan sydänkohtaukset (Costa Rican laatututkimuksien sivutuote)
... vieläpä niin, ettei syömistilastoja tarvitse katsoa haastattelututkimuksista, vaan tiedon saa paljon tarkemmin selville kudosnäytteistä (kuten siellä Costa Ricassa tehtiin).

Kuka kumma käyttäisi rypsiä mihinkään syötävään, niin kauan kun on olemassa
niin paljon järjellisempiä ja niin paljon maukkaampiakin vaihtoehtoja?
Paitsi tietysti rypsikauppias. Ja lääketeollisuus ravitsemuslobbareineen, kun bulkkirypsi on mitä on...

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-13 09:03:17 
Voista on tasan yksi (kehitysmaa)tutkimus jossa siitä on ollut jotain hyötyä, joten peli on siis 1-1 :) Karppilääkärit, Atkins-säätiöt yms hoi, tehkää/teettäkää niitä voin erinomaisuuden osoittavia tutkimuksia, hopi hopi :)

Ei sen puoleen, itse pidän voita harmittomana energialähteenä, en ihmeaineena taikka edes terveyttä edistävänä, ja syön sitä, koska se on hyvää leivän päällä, ja oikein hyvää kun sitä paistetaan uunissa vehnäjauhojen, sokerin ja kananmunien kanssa :)

Anyway, oletko samaa mieltä infarktin synnyn mekanismista kuin Tolonen ja Kuusela vai enemmänkö ystävämme Peksun tai jonkun muun mystisen maallikon pappan linjoilla?


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-13 10:24:19 
Tässä vielä Jurpolukille ja muille kolesterolidenialisteille luettavaa:

Hieno trilogia valtimotautien synnystä, jossa kolesterolilla on keskeinen rooli, selitetty myös solutasolla mitä suonessa tapahtuu:
Steinberg D. Thematic review series: the pathogenesis of atherosclerosis. An interpretive history of the cholesterol controversy: part I. J Lipid Res 2004;45:1583-93 http://www.jlr.org/content/45/9/1583.long
Steinberg D. Thematic review series: the pathogenesis of atherosclerosis. An interpretive history of the cholesterol controversy: part II: the early evidence linking hypercholesterolemia to coronary disease in humans. J Lipid Res 2005;46:179-90 http://www.jlr.org/content/46/2/179.long
Steinberg D. Thematic review series: the pathogenesis of atherosclerosis: an interpretive history of the cholesterol controversy, part III: mechanistically defining the role of hyperlipidemia. J Lipid Res 2005;46:2037-51 http://www.jlr.org/content/46/10/2037.long

Pohdintaa taudin synnystä, sekä muuntuneen, hapettuneen LDL:n merkityksestä. Sekä vahvoja että ristiriitaisia näyttöjä vuosien varrelta:
Steinberg D. The LDL modification hypothesis of atherogenesis: an update. J Lipid Res 2009;50 Suppl:S376-81 http://www.jlr.org/content/50/Supplement/S376.long

Laaja meta-analyysi, jossa mukana 61 etenevää väestötutkimusta ja 12 miljoonaa ihmistä. Kolesteroli voimakkaasti yhteydessä valtimotautikuolleisuuteen keski-iässä, iäkkäillä ja kaikilla verenpainetasoilla:
Prospective Studies Collaboration, Lewington S, Whitlock G ym. Blood cholesterol and vascular mortality by age, sex, and blood pressure: a meta-analysis of individual data from 61 prospective studies with 55,000 vascular deaths. Lancet 2007;370:1829-39 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18061058

Ja ruokavalio vaikuttaa kaikkiin kolesterolikomponentteihin. Hauskoja kuvioita:
Mensink RP, Zock PL, Kester AD ym. Effects of dietary fatty acids and carbohydrates on the ratio of serum total to HDL cholesterol and on serum lipids and apolipoproteins: a meta-analysis of 60 controlled trials. Am J Clin Nutr 2003;77:1146-55 http://ajcn.nutrition.org/content/77/5/1146.long
Mensink RP, Katan MB. Effect of dietary fatty acids on serum lipids and lipoproteins. A meta-analysis of 27 trials. Arterioscler Thromb 1992;12:911-9 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/1386252


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-14 22:22:04 
Vieras kirjoitti:
Uskon kyllä mieluummin ...kuin jotain itseoppinutta karppifanaatikkoa.

James J. DiNicolantonio ei ole mikään itseoppinut karppifanaatikko, vaan yhdysvaltalainen sydäntutkija.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-23 08:13:46 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-04-07 08:01:05
Viestit: 467
Mitä potaskaa taas tossa edellä...

Schwingshackl L, Hoffmann G. Dietary fatty acids in the secondary prevention of coronary heart disease: a systematic review, meta-analysis and meta-regression BMJ Open 2014
Selvitys kertoo, ettei tyydytetyn rasvan vähentämisestä sydäntaudin ehkäisyssä ole merkitystä. Samaten näiden "kovien" rasvojen korvaamien "pehmeillä" kasvirasvoilla on hyödytöntä estettäessä sydäntautia.

Juanola-Falganova M et al: Effect of the glycemic index of the diet on weight loss, modulation of satiety, inflammation, and other metabolic risk factors: a randomized controlled trial. Am. J Clin Nutr 2014
Tämä satunnaistettu tutkimus osoitti, että vähähiilihydraattinen on ehdottomasti paras ruokavalio hoidettaessa ylipainoa, metabolisen syndrooman riskitekijöitä sekä tulehdusta.

Lagrost L, et al. Low preoperative cholesterol level is a risk factor of sepsis and poor clinical outcome in patients undergoing cardiac surgery with cardiopulmonary bypass. Critical Care Med. 2014.
Matalalla ennen leikkausta oleva kolesterolitaso altistaa sydänleikkauspotilaat verenmyrkytykselle ja on yleensäkin huono ennuste leikkauksesta selviytymiselle.

Freitas WM, et al. Low HDL cholesterol but not high LDL cholesterol is independently associated with subclinical coronary atherosclerosis in healthy octogenarians. Aging Clin Exp Res. 2014 Jun 7. [Epub ahead of print]
Tämä tutkimus osoittaa vuorostaan, että sydämen verisuonten kalkkeutumisen syy ei ole LDL vaan matala HDL. Statiinit laskevat LDL-kolesterolia, mutta niillä ei ole vaikutusta HDL-kolesteroliin.

Harcombe Z, Baker J: Plant sterols lower cholesterol, but increase risk for coronary disease Online J Biol Sci 2014
Kasvistanolit, joita käytetään margariineissa laskemaan kolesterolia laskevat todellakin kolesterolia, mutta lisäävät oleellisesti sydäntaudin riskiä. Kolesterolin lasku sinänsä ei tarvitse merkitä mitään, vaan se voi lisätä sydäntautia kuten on laita näiden "super" margariinien kanssa.

Teicholz N: The big fat surprise Simon& Schuster 2014
Kirja on perusteellinen analyysi siitä, kuinka meitä on huijattu ravintoasioissa ja kuinka rasvasta on tehty vihollinen. Kirja on kirjoitettu tavallisille ihmisille ilman monimutkaisia suositushöpinöitä. Vähärasvaisuuden teoriaa on yritetty todistaa oikeaksi kuluneen 50 vuoden aikana siinä onnistumatta, vaikka tutkimukseen on käytetty lähes miljardi euroa.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-24 13:27:51 
Poissa
seniorikarppi
seniorikarppi

Liittynyt: 2011-04-07 08:01:05
Viestit: 467
Vieras kirjoitti:
Olen samaa mieltä kuin lääketieteen tohtorit Tolonen ja Kuusela:

Kun veressä on runsaasti LDL:ää, osa siitä hapettuu ox-LDL:ksi (joskus merkitään myös oLDL) ja sokeristuu AGE-LDL:ksi ja "ultrapahaksi" MGminLDL:ksi. Niitä alkaa tarttua valtimoiden sisäseinämiin paakuiksi, joita kutsutaan nimellä plakki. Paakut kovettavat ja ahtauttavat suonta, jolloin veren virtaus heikkenee. Paakut repeytyvät herkästi, jolloin niistä irtoavat kappaleet voivat kulkeutua ohueen suoneen ja tukkia sen. Tällöin syntyy veritulppa ja suonen ruokkima solukko menee kuolioon (nekroosiin). Sitä kutsutaan nimellä infarkti.

Kohonnut verensokeritaso on pahin sydäntautiriski. Sokeri vaikuttaa monella tavalla muun muassa muodostamalla proteiinien kanssa AGE-yhdisteitä (glykosylaatio) lisäten siten elimistön oksidatiivista stressiä ja tulehduksia. Sokeri muodostaa AGE-yhdisteitä myös lipoproteiinien kanssa. Glykoloitunut lipoproteiini vaurioittaa verisuonia siinä missä oksidoitunutkin. LDL-glykosylaatio on eri asia kuin hapettuminen. AGE-yhdiste on hyvin pysyvä, kun taas HDL muuttaa oxLDL:n normaaliksi eli takaisin lipoproteiiniksi.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-24 13:42:16 
Peksu kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Olen samaa mieltä kuin lääketieteen tohtorit Tolonen ja Kuusela:

Kun veressä on runsaasti LDL:ää, osa siitä hapettuu ox-LDL:ksi (joskus merkitään myös oLDL) ja sokeristuu AGE-LDL:ksi ja "ultrapahaksi" MGminLDL:ksi. Niitä alkaa tarttua valtimoiden sisäseinämiin paakuiksi, joita kutsutaan nimellä plakki. Paakut kovettavat ja ahtauttavat suonta, jolloin veren virtaus heikkenee. Paakut repeytyvät herkästi, jolloin niistä irtoavat kappaleet voivat kulkeutua ohueen suoneen ja tukkia sen. Tällöin syntyy veritulppa ja suonen ruokkima solukko menee kuolioon (nekroosiin). Sitä kutsutaan nimellä infarkti.

Kohonnut verensokeritaso on pahin sydäntautiriski. Sokeri vaikuttaa monella tavalla muun muassa muodostamalla proteiinien kanssa AGE-yhdisteitä (glykosylaatio) lisäten siten elimistön oksidatiivista stressiä ja tulehduksia. Sokeri muodostaa AGE-yhdisteitä myös lipoproteiinien kanssa. Glykoloitunut lipoproteiini vaurioittaa verisuonia siinä missä oksidoitunutkin. LDL-glykosylaatio on eri asia kuin hapettuminen. AGE-yhdiste on hyvin pysyvä, kun taas HDL muuttaa oxLDL:n normaaliksi eli takaisin lipoproteiiniksi.


Taitaa olla liiallinen asioiden miettiminen pahin sydäntautiriski :mrgreen:

t.eri tyyppi


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-24 13:50:47 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-09-13 23:28:05
Viestit: 1325
Lainaa:
Ei ole mikään yllätys havaita ettei kukaan halunnut hylätä hypoteesia. Tämä oikeaoppisuuden neliskulmainen palikka oli tungettava hinnalla millä hyvänsä sepelvaltimotautien syytä kuvaavaan pyöreään reikään. Muutenhan koko ruokavalio-sydän/kolesteroli/LDL hypoteesi romahtaisi pieneksi tomuläjäksi.

Missä me siis nyt olemme? Kuinka LDL oikeastaan aiheuttaa sepelvaltimotauteja?

Koska sen on oksidoitunut.

Saatatte heikosti kuulla minun takovan päätäni seinään jossakin Manchesterin eteläpuolella, Englannissa.

Koska, rakkaat lukijat, LDL on oksidoitunut! Olette ehkä kuulleet anti-oksidanteista ja niiden maagisesta kyvystä suojella ihmistä sepelvaltimotaudeilta. Mutta kuinka niiden ajatellaan suorittavant tätä suojelutehtävää? Ensisijaisesti siten että oksidoitunut LDL voi imeytyä endoteliumiin, koska endoteelisoluissa on oksidoituneen LDL:n reseptoreita (joista käytetään nimitystä Lox-1, sikäli kun se teitä kiinnostaa).

Ajatus kulkee seuraavasti: Kun LDL on oksitoitunut, se sitoutuu Lox-1 reseptoreihin ja kulkeutuu endoteliumiin ja tämän läpi verisuonen seinämän ulkopinnalle. Tässä valkoiset verisolut, jotka on suunniteltu hävittämään elimistöstä kaikki ilkeät aineet, hyökkäävät niiden kimppuun, imevät ne sisäänsä ja koettavat päästä eroon kaikista oksidoituneista LDL molekyyleistä.

Mutta ei ole olemassa mitään menetelmää millä nämä valkoiset verisolut saataisiin lopettamaan oksidoituneiden LDL molekyylien imeskely. Ne siis kasvavat vain isommiksi ja isommiksi, kunnes halkeavat ja näin verisuonen seinämään syntyy valtavan kauheat määrät kuolleita valkosoluja, LDL palasia, kolesterolia, triglyseridejä, jne. Kun näitä räjähtäneitä valkosoluja on tarpeeksi, klumppu tulee kyllin suureksi pannakseen alulle arterioskleroottisen plakin syntymisen. Tästä syystä oksidoitunut LDL on niin paha ja tästä syystä anti-oksidantit suojelevat.

Tähän ehdotettuun mekanismiin liittyy niin monia ongelmia että on miltei mahdotonta päättää mistä alottaisi. Ehkäpä paras tapa on jatkaa edellisestä esimerkistä.

Jos endoteelisoluissa on oksidoituneen LDL:n reseptoreja, silloin oksidoitunutta LDL:ää imeytyy kaikkien valtimojen seinämien läpi kaikkialta, emmekä me näkisi diskreettien plakkien syntyvän, ainoastaan yleistä valtimoiden seinämien paksuuntumista niiden täyttyessä räjähtelevien valkosolujen jäänteistä ja sisällöistä. Mutta me näemme diskreettien plakkien syntyvän, ja tästä syystä hyppoteesi on väärä koska se ei sovi havaittuihin sairausprosesseihin.

Toinen ongelma on aivan yhtä vakava, vaikka hieman vaikeampi selittää.

Jos oksidoitunut LDL synnyttää plakit, silloin sepelvaltimoteutien 'syynä' täytyy olla verivirrassa oleva liiallinen oksidoitunut LDL. Jos tämä pitää paikkansa, LDL taso on täysin epäolennainen tekijä, ainoastaan oksidoituneen LDL:n määrällä on merkitystä. Tästä syystä, jos uskot tähän hypoteesiin, "kohonnut LDL aiheuttaa sepelvaltimotauteja"-hypoteesi on hylättävä.

Et voi pitää kiinni molemmista argumenteista. Voit väittää että kohonnut LDL aiheuttaa sepelvaltimotauteja - tässä tapauksessa on selitettävä kuinka matalat LDL tasot omaavat ihmiset voivat saada niitä? tai voit väittää että liiallinen oksidoitunut LDL aiheuttaa sepelvaltimotauteja, jolloin LDL tasoilla ei ole mitään merkitystä.

Ironista kyllä, oksidoitunut LDL hypoteesi - jonka oletettiin suojelevan alkuperäistä LDL hypoteesia - itse asiassa tuhoaa koko LDL hypoteesin. Mutta heittelemällä ilmaan mahdottoman paljon ammatillista siansaksaa ja käsittämättömiä toimintamekanismeja, näyttää siltä että voisit pitää kiinni molemmista hypoteeseista. Mutta et voi, valitse jompi kumpi, mutta molempia et voi kannattaa.

Muuten, aikanaan suoritettiin viisi vuotta kestänyt "Heart Protection Study (HPS)", jossa 10000 potilasta sai anti-oksidantteja ja 10000 ei saanut mitään. Entä tulos?

Anti-oksidantti vitamiinien nauttimisella ’ei kyetty osoittamaan olevan minkäänlaista hyötyä’. Toisaalta, ei myöskään kyetty osoittamaan niiden olevan haitallisia.’ Dr Rory Collins BMJ Nov 2001

Bang, siinä meni anti-oksidantti hypoteesi. Säästäkää minut väitteeltä että tutkimuksessa käytettiin 'vääriä' antioksidantteja.
http://www.prometheus.fi/terveys/kole.htm


"Tämä oikeaoppisuuden neliskulmainen palikka oli tungettava hinnalla millä hyvänsä sepelvaltimotautien syytä kuvaavaan pyöreään reikään." Onnistuisko tuon palikan uittaminen pyöreästä reijästä, jos veistelis nurkat poikkeen?

_________________
http://wainanjutut.blogspot.fi/2015/04/ ... vamme.html


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-24 14:55:29 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-05 17:07:52
Viestit: 638
Sitten vielä aika usein huomaa monen "asiantuntijankin" sekoittavan syödyt rasvat ja veressä liikkuvat rasvahapot. Nääs kun veressä liikkuu pääasiassa ne hiilarit/sokerit jotka eivät lihaksiin/maksaan enää mahdu ja jotka rasvahapoiksi muutettuna viedään varatankkeihin

Reipas


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-26 08:10:50 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 41120
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ NIinpä.
Ainoa, mikä jää mietityttämään, on moniko heistä tekee tuon tahallaan ja moniko tietämättömyyttään?

Mutta enää eivät suomalaiset asiantuntijat pääse sanomaan samaa kuin 10 vuotta sitten.
Silloin he väittivät että tuhansien tutkimusten lisäksi kaikki asiantuntijat ovat samaa mieltä heidän kanssaan.
Eivätpä ole enää.
Nyt kuuluu lähes päivittäin hälyyttäviä kaikuja Harvardista, Clevelan Clinicistä, Ruotsista ja Tanskasta.
Ne kertovat ettei syöty kolesteroli ei olekaan haitallista, että rasvapelkoisuus olikin virhe ja ettei voi olekaan koskaan aiheuttanut sydänvaivoja
(vaan päinvastoin saattaa ehkäistä niitä, eikä vähiten siksi että siitä saa makua jolla on helpompaa korvata sokeri,
joka puolestaan näiden samojen tahojen mukaan on aika ikävää, jaq jota suomalaiset laitosruoan laatukriteerit eivät silti rajoita tippaakaan, ja jotka laatukriteerit olivat täsmälleen näiden samojen vesselien suunnittelemat...)

Ei ole enää yhtään niin kivaa ja helppoa olla suomalainen rasva-asiantuntija kuin mitä se oli silloin.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-26 08:16:52 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2008-08-05 17:07:52
Viestit: 638
Jos saat, els, tekstiäsi vielä pienemmäksi lähetän sulle käsin kirnuttua Ahvenanmaan voita paketin :)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-26 08:20:22 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 41120
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Laitankö yksärillä osoitteen samoin tein? :smt026
(ei kukaan jaksa näitä rallatuksia lukea enää vuosi vuoden jälkeen...)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2015-02-26 11:55:01 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3353
Paikkakunta: Raw by nature
Tämä on jo todistettu.
Rasvaparadoksi: Mitä enemmän syöt oikeaa rasvaa, sitä vähemmän sitä (trigly) on verenkierrossasi.

Tästä tehdään jo havaintoja.
Rypsäriparadoksi: Mitä enemmän kulutat rypsäriä, sitä lähempänä olet traktoria.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 1.0: https://drive.google.com/file/d/1_6AOoG ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2016-07-24 08:35:16 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2012-05-21 17:19:17
Viestit: 5611
Kommenttia pukkaa nyt tähän voi / rypsi-öljy keskusteluun / väittelyyn. Kerron kokemuksen
jonka muistan 1970 luvun loppupuolelta, jolloin olin noin 10 -vuotias. Elikkäs Helsingin serkullani
oli lapsena sairaus, kansankielellä maitorupi eli atooppinen ihottuma http://www.sairaslapsi.com/sairaudet/ma ... n-ihottuma

Serkkuni äidille oli tuolloin jo sanottu, että maitotuotteita, kananmunia jne pitää välttää.
Serkkuni äiti eli tätini kertoi tuon sitten omalle äidilleen eli pojan mummolle, koska poika
oli melkein koko kesät maaseudulla mummolassa ja niin ollen myös mummolan ruualla. :)
Mummu oli ihminen joka teki ateriat alusta asti itse ( niin kuin tuolloin yleisesti tehtiinkin ) ja " varoituksista " huolimatta antoi tyttärenpojalleen voita, täysmaitoa, koskenlaskijajuustoa jne
tämän lisäksi myös paljon metsämarjoja ja juureksia omasta maasta. Pojan atooppinen ihottuma
oli aina parempi ja parani mummolassa. Voi on aito luonnontuote, ei mitään vierasta, aito maku
aito väri, sopii ruokaan kuin ruokaan, pyöristää maun ja antaa terveyttä. Rypsiöljy taas on traktorin
poltto-aine, niin kuin kuluneena keväänä eräs traktorimies viimeksi minulle sanoikin.

_________________
Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen
tekee elämästä tarkoituksellista :smt049 :smt049


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2016-07-25 12:47:02 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-12-14 20:09:53
Viestit: 1501
Paikkakunta: Helsinki
Voi on yksi tärkeimmistä ravintorasvoistamme, ja sillä on monia positiivisia terveysvaikutuksia. Maitorasva sisältää yli 400 erilaista rasvahappoa, mikä kertoo voin moninaisuudesta. Aivot, sydän ja suolista rakastavat voita.

_________________
Apteekissa on jonoja ilman minuakin.
Luontaistuotekaupoissa ei ole jonoja.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2016-07-25 14:32:14 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2016-04-13 18:39:22
Viestit: 634
Voi ei myöskään härskiinny helposti. Toisin kuin rypsäri, jonka hapettuminen alkaa puristumishetkestä eikä kestä kuumuutta muutenkaan.

Voi on ruoka-aineiden kuningas.

_________________
Voi, keltuaiset, eläinrasva, lähiluonnosta bakteerit.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2016-07-25 14:39:03 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 5346
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Pari vuotta sitten tuli Turun yliopistosta väitöstutkimus, jossa selvisi että rypsiöljy härskiintyy suht välittömästi syömisen jälkeen siellä vatsassa ihmisen ruuansulatustoimintojen vaikutuksesta. Asialle ei voi mitään ja mikään määrä antioksidantteja tms. ei auta.

Siis ihan se ja sama oliko se rypsäri syödessä härskiä, suht pian vatsaan joutumisen jälkeen se kuitenkin härskiintyy.

_________________
Lipidaari, laktovoori, lähiruoka

Jos kerron tekeväni jotain itse, se ei tarkoita että suosittelen muita tekemään samoin.
Kaikki sanottava sanottu tismalleen kuten tarkoitan, tulkinnat & rivienväliinluvut täysin omalla vastuulla.


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2016-07-25 15:33:11 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2010-03-15 11:45:06
Viestit: 3672
Hei onko täällä kuulolla joku moottorisahahenkilö, kiinnostaisi oikeasti, sopiiko tavan rypsäri ketjuöljyksi? En kyllä oikeastaan haluaisi tukea sen tuotantoa. Mutta kiinnostaa silti :)

_________________
[...] chaos is found in greatest abundance wherever order is being sought. It always defeats order, because it is better organised.

-Terry Pratchett


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2016-07-25 19:40:17 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2011-01-17 21:33:10
Viestit: 3353
Paikkakunta: Raw by nature
Sopii hyvin "vihreäksi" teräketjuöljyksi.

_________________
Evoluutio ei ole väärässä. Minä voin olla.
Karnivorikaavio 1.0: https://drive.google.com/file/d/1_6AOoG ... sp=sharing
Karppauskaavio 3.0: https://drive.google.com/file/d/1K3RpIa ... sp=sharing


Ylös
   
 Viestin otsikko: Re: Rypsäri vs voi
ViestiLähetetty: 2016-07-25 19:50:10 
Poissa
Elinkautinen
Elinkautinen
Avatar

Liittynyt: 2007-01-04 14:48:20
Viestit: 7945
Paikkakunta: Torrevieja/Tuusula
Ei sovi rypsäri edes puupäisten aterimien öljyämiseen...runttasin kahvoihin öljyt ja jätin muovipussiin imeytymään...
Liimautuivat niin tiukasti toisiinsa, jotta sai väkisin irti kiskoo :roll:

_________________
Aloituskokeilu 1992.
Uudelleen vuodesta 2000, Atkinsia, Heikkilää, ketokarppia ja sitten lähinnä Kwasniewskia vuodesta 2008.
Nykymenoinen optimaali, karnivooriin kallellaan...


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 89 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 Seuraava

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)