Ai että pronutritionistkin yrittää? Kumma miten niitä puolitotuuksia riittääkin, vuosiksi
Imeytymättömistä hiilihydraateista ne liukenemattomat kuidut eivät kelpaa bakteereillemme. Niinpä esimerkiksi leivässä ja viljassa ei ole tyypillisesti jäljellä enää mitään järjellistä syötävää noille. Geeliytyvät eli edelleen imeytymättömät mutta liukoiset kuidut kelpaavat, ovat ne sitten peräisin hapatetuista kasviksista tai vaikkapa kertaalleen keitetystä ja jäähdytetystä perunasta. Minkä lisäksi muussa kuin lihaslihassa on mukana mahassa sulamatonta kuitua, joka auttaa suoliston toimintaa oikein mukavasti, ja johon hyvätkin bakteerit kernaasti oppivat, jos niille antaa sen mahdollisuuden. Minkä lisäksi erityisesti voin butyraatti on huippujuttu suolenseinille; sitähän ne bakteeritkin tekevät silloin kun suolessa on vielä jotain hyvänlaatuista kasvustoa jäljellä. Mikä muuten ei ole sanottu juttu antibioottikuurien ja eineskeittiöiden opportunististen mutta ah niin sitkeiden guantanamo-bakteerikantojen jälkeen...
Suomeksi: Jos haluat pitää suolistoflooran kunnossa, pysy poissa a) eineksistä (leipä mukaan lukien) ja b) kaukaa kuskatuista steriloiduista ja c) monipuolisesta, jatkuvasti vaihtelevasta sapuskasta. Syö sen sijaan rasvan ja eläinperäisten hiventen lisäksi joka päivä ainakin vähän jotain tuoretta, jotain lähellä tuotettua ja mieluiten vielä lusikallinen jotain hapatettuakin, niin kaikki sujuu paremmin kuin olisit ikinä uskonut.
Noin sanoo muuan kyseisiä asioita ja biofilmejä 40 vuotta tutkinut emeritusproffa.
Ja lähipiirin ihmiskokeet vahvistavat mukavasti tuota.
_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä.
Tyyli täällä, kliksEi eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)