karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2018-09-24 22:24:12

Kaikki ajat ovat UTC+02:00




Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 112 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2018-09-12 22:38:56 
els kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Näköjään elsilläkin roiskuu rapatessa, ei vai saa olla maaeläinrasvaa tai suolaa.

Eiköhän ennen tilausta ruokapalveluista tarkisteta ruokalista niin että siellä on tarvittavat osaset. Ei kai ruokapalvelu heitä hatusta ruoka-annoksiaan. Eräs asia ihmetyttää, kun näyttää olevan luulo siitä, että linjastolta kaikki ottavat saman määrän. Joku ottaa kaksi palaa vaalempaa leipää ja 30g levitettä, toinen ottaa palan tummaa leipää ja ilman levitettä. Siinä meni suositukset persiilleen, eivätkä ottaneen juomaksi kuin vettä.

Suosituksen mukaiseen ateriaan
kuuluu pääruoka ja sen mahdollinen lämmin lisäke, kasvislisäke ja salaatinkastike, leipä, margariini ja
ruokajuoma. Aterian eri osille on määritelty suurin sallittu rasvan, tyydyttyneen rasvan ja suolan määrä sataa
grammaa kohden. Päivittäin on tarjottava runsaasti kuitua ja vähän suolaa sisältävää leipää, suosituksen
mukaista leipärasvaa, rasvatonta maitoa, tuoreita kasviksia sekä kasviöljypohjaista salaatinkastiketta

Kuten noista tuossa ylempänä esitetyistä laitosruoan laatukriteereistä näkyy, joku muu nyt roiskuttelee.
Ehkä hyvinkin tietäen mitä tekee, kun tänne kerra eksyi?

Laitosruoan laatukriteerit, joilla palveluntarjoajat kilpailutetaan edelleenkin
määrittävät tasan sen mitä lounasruokalassa lautaselle edes voi laittaa.

Etpä els ottanut mitään kantaa siihen, miten erilaisia ja suosituksista poikkeavia annokset voivat olla. Minusta Vieras on tuossa kommentissaan oikeassa. Samassa ruokailussa ihmiset voivat syödä aivan eri lailla ja jopa suositusten vastaisesti.

Nykyisin kilpailutus eli yksinkertaisesti laitosten käytössä oleva raha on se tekijä, joka rajoittaa tarjontaa laatukriteerejä enemmän. Pitäisiköhän elsinkin ruveta syyllistämään vähän myös poliitikkoja?


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-13 08:47:02 
Greda Carpo kirjoitti:
els on asian ytimessä, laitosruoka on juuri nyt pahuuden ytimessä ja vaikuttaa valtavaan määrään ihmisiä päivittäin!



Asian ytimessä ollaan. Ja sillähän lounaalla varmaankin saadaan koko päivän energia 600 - 700 kcal. Niin ja ainahan voit olla THL:ä vastustava sissi lisäätkin teelusikallisen verran suolaa annokseesi ja otat toisen rasvanapin ja jätät ottamatta rehut.

p.s. niin kait siellä on suolasirottimet ja rasvaa voit ottaa enemmin kuin 2g per leipäviipale, varsinkin jos on leipäpöytä. Niin ja voit jättää ottamatta rasvattoman maidon. Mutta parahin Greda ei kerrota tätä toisille karppaufoorumilaisille, että yleensä siellä on vaihtoehtoja lisätä suolan ja rasvan saantia. ehkä poislukien ehkä sairaalat. Niin onko ruoka tuimaa/ suolaista vai tuimaa/vähäsuolaista.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-13 21:06:47 
Poissa
tagerhaverkarppi
tagerhaverkarppi

Liittynyt: 2010-05-12 18:58:50
Viestit: 53942
Mulle ei kelpaa tarjolla olevista rasvoista edes se perusannos, miksi ottaisin ekstraa nehän on margariineja. Sen verran mitä olen laitoksissa vieraillut, niin pitävät aika visusti suolasirottimen piilossa, eikä sitä hevin saa edes pyytämällä. Salaatit on kuivaa silppua, oliiviöljy niitä parantaisi kyllä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-14 09:20:28 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2011-05-12 11:15:38
Viestit: 4652
Paikkakunta: Pääkaupunkiseutu
Vieras kirjoitti:
Asian ytimessä ollaan. Ja sillähän lounaalla varmaankin saadaan koko päivän energia 600 - 700 kcal. Niin ja ainahan voit olla THL:ä vastustava sissi lisäätkin teelusikallisen verran suolaa annokseesi ja otat toisen rasvanapin ja jätät ottamatta rehut.
.


Lakkasin syömästä työpaikan ruokalassa (Fazer Amica) koska:


Melkein kaikissa pääruuissakin on lisättyä sokeria jollain sen 50:stä nimestä
Tarjolla on rasvaksi vain Keijua tms.
Kaikki maitotuotteet ovat tarjolla vain rasvattomina


En syönyt siellä muutoinkaan muulloin kuin silakka- ja muikkupäivinä, mutta niiden kanssa tarjotussa tillikermaviilissäkin oli niin paljon sokeria, että maistui suuhun jälkiruualta. Kiltti henkilökunta antoi kyllä minulle maustamatonta kermaviiliä erikseen kun pyysin, mutta silti makroja ei saa kohdalleen ilman että kantaisi omaa VOITA mukana ja se tuntuu tosi tyhmältä kun ruuasta joutuu maksamaan. Ei tee mieli maksaa asiasta, jota olisi pakko täydentää omin eväin.

Syönkini töissä tästä syystä vain omia eväitä.

_________________
Paleo-paimentolainen hyväkarppi joka vahtii myös happo-emäs tasapainoa ja lektiinejä.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-14 10:01:18 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38827
Paikkakunta: AlwaysComingHome
pers kirjoitti:
Etpä els ottanut mitään kantaa siihen, miten erilaisia ja suosituksista poikkeavia annokset voivat olla. Minusta Vieras on tuossa kommentissaan oikeassa. Samassa ruokailussa ihmiset voivat syödä aivan eri lailla ja jopa suositusten vastaisesti.

Nykyisin kilpailutus eli yksinkertaisesti laitosten käytössä oleva raha on se tekijä, joka rajoittaa tarjontaa laatukriteerejä enemmän. Pitäisiköhän elsinkin ruveta syyllistämään vähän myös poliitikkoja?

Ei sillä annoksen valinnalla voi enää kovin paljoa korjata sen jälkeen kun keittiö on joutunut jo poistamaan ruoastaan muun muassa kaiken eläinperäisen rasvan.
Meikä voi onneksi valita, eli syödä omiaan. Alaikäiset, hoidokit sun muut eivät voi.

Ja mitä tulee rahaan, niin rasvaisen lihan ja rasvaisten maitotuotteiden suosiminen olisi sekä halvempaa että maukkaampaa,
joten rahakin riittäisi pitempään. Ja ruoka tulisi todennäköisesti paremmin syödyksikin : )

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-14 10:18:10 
Muuten jos olette huolissanne omega kuutosista niin 100 g possua 1,6g, broilerin koipireisistä kannattaa ottaa nahat pois, nahalla 4,5g ja ilman nahkaa 1,2 g, mainitussa keijussa 1,09g/ 10g ja kotimaisessa ravaseoksessa 0,5 g/10g.

Naudasta taitaa olla lähellä nollaa, tosin rasvaakaan ei taida olla paljon


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-14 10:20:51 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi
Avatar

Liittynyt: 2007-08-05 17:08:09
Viestit: 9783
Paikkakunta: Stadi
Vanhainkodeissa vanhukset ovat aliravittuja juuri sen takia, ettei ruoka maistu millekkään. Ei tee mieli syödä.

_________________
Paluu Luontoon! Kuva


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-14 10:27:36 
Poissa
kukkahattukarppi
kukkahattukarppi
Avatar

Liittynyt: 2008-10-30 22:39:49
Viestit: 11583
Paikkakunta: Jämtland
Ja jos sitä ruokaa sitten söisi tarpeeksi niin pitäisi olla ainakin meikäläisellä insuliiniruisku vieressä. Ja pian hyponatremiassa piipaa autolla sairaalaan jossa ei uskalleta antaa suolaa ettei aivot turpoa vaan kuivatetaan että nesteet vähenee ja siten veren suolapitoisuus nousee. Kun se suola on niin vaarallista.

_________________
Karppausta v 2008 keväästä Heikkilän ja Annikan LCHF tyyliin.
LCHF ruokavalio(kin) toimii vain jos sitä noudattaa.
Don’t worry too much about old age; it doesn’t last that long.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-14 18:11:43 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38827
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Vieras kirjoitti:
Muuten jos olette huolissanne omega kuutosista niin 100 g possua 1,6g, broilerin koipireisistä kannattaa ottaa nahat pois, nahalla 4,5g ja ilman nahkaa 1,2 g, mainitussa keijussa 1,09g/ 10g ja kotimaisessa ravaseoksessa 0,5 g/10g.

Ei haittaa, kultsi. Määrä on minimaalinen siemenöljyinin verrattuna, joten noiden kanssa vielä pärjää, etenkin kun noista sentään löytyy sekä aidosti pitkäketjuisiakin kuutosta ja kolmosta

Kotimainen ravaseoksessa ei ole mitään järjellistä ja makukin on tasan arseesta, joten miksi vaivautua?
Voita saa ja se voittaa kaikessa. Mennen tullen :)

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-14 21:20:20 
els kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Muuten jos olette huolissanne omega kuutosista niin 100 g possua 1,6g, broilerin koipireisistä kannattaa ottaa nahat pois, nahalla 4,5g ja ilman nahkaa 1,2 g, mainitussa keijussa 1,09g/ 10g ja kotimaisessa ravaseoksessa 0,5 g/10g.

Ei haittaa, kultsi. Määrä on minimaalinen siemenöljyinin verrattuna, joten noiden kanssa vielä pärjää, etenkin kun noista sentään löytyy sekä aidosti pitkäketjuisiakin kuutosta ja kolmosta

Kotimainen ravaseoksessa ei ole mitään järjellistä ja makukin on tasan arseesta, joten miksi vaivautua?
Voita saa ja se voittaa kaikessa. Mennen tullen :)



heh,ei kait tää sitten paljastu? omko itä tai länsi alkanut tulla suvustoille


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-15 07:58:28 
els kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Muuten jos olette huolissanne omega kuutosista niin 100 g possua 1,6g, broilerin koipireisistä kannattaa ottaa nahat pois, nahalla 4,5g ja ilman nahkaa 1,2 g, mainitussa keijussa 1,09g/ 10g ja kotimaisessa ravaseoksessa 0,5 g/10g.

Ei haittaa, kultsi. Määrä on minimaalinen siemenöljyinin verrattuna, joten noiden kanssa vielä pärjää, etenkin kun noista sentään löytyy sekä aidosti pitkäketjuisiakin kuutosta ja kolmosta

Kotimainen ravaseoksessa ei ole mitään järjellistä ja makukin on tasan arseesta, joten miksi vaivautua?
Voita saa ja se voittaa kaikessa. Mennen tullen :)


Liittyykö tämä siihen hiilen poistumiseen, niin miten se hiili poistuu, keuhkojen kautta vai muuten.


Ylös
   
ViestiLähetetty: 2018-09-15 11:11:35 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 38827
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Vieras kirjoitti:
els kirjoitti:
Vieras kirjoitti:
Muuten jos olette huolissanne omega kuutosista niin 100 g possua 1,6g, broilerin koipireisistä kannattaa ottaa nahat pois, nahalla 4,5g ja ilman nahkaa 1,2 g, mainitussa keijussa 1,09g/ 10g ja kotimaisessa ravaseoksessa 0,5 g/10g.

Ei haittaa, kultsi. Määrä on minimaalinen siemenöljyinin verrattuna, joten noiden kanssa vielä pärjää, etenkin kun noista sentään löytyy sekä aidosti pitkäketjuisiakin kuutosta ja kolmosta

Kotimaisessa ravaseoksessa ei ole mitään järjellistä syötävää ja makukin on tasan arseesta, joten miksi vaivautua?
Voita saa ja se voittaa kaikessa. Mennen tullen :)



heh,ei kait tää sitten paljastu? omko itä tai länsi alkanut tulla suvustoille

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 112 viestiä ]  Mene sivulle Edellinen 1 2 3 4 5 6

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Voit kirjoittaa uusia viestejä
Voit vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)