karppaus.info

karppininjat
Tänään on 2020-07-13 02:44:50

Kaikki ajat ovat UTC+02:00
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 
Julkaisija Viesti
ViestiLähetetty: 2007-01-10 19:19:49 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43166
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Ajattelin, että siirretään nämä veren väriset ja muutenkin hankalat asiat (ja samalla välipäivien melkein-warrioori-mutta-silti-enemmän anarkistikarppaus) sittenkin uuteen, omaan ketjuun. Vanhempi, ihan oikea pätkittely löytyy alla olevastas linkistä jossa on neljä viikkoa tuplakaksnelosia:
http://karppaus.info/forum/viewtopic.php?t=20646

Ja asiaan. Tämän ikäisellä (siis ei nyt ihan vielä viiskymppisellä joskin jo kovin pitkään kaksysillä) naisihmisellä saattaa olla kroppansa kanssa ongelmia. Tai siis minkäpä ikäisellä ei olisi? Mutta siis erityisesti kuukautispuolen ylenmääräisyys voi alkaa painaa.

Noh. Ylitsevuotavainen elo alkoi puolta vuotta ennen karppausta, karvan pari yli nelikymppisenä. Eli ihan liian aikaisin. Ja silloin sille sain jo keltarauhasen hormoonisreptin lämmittämään käsilaukkua. Mutta kuinka ollakaan, karppaus (silloin zone) tuli väliin ja homma palautui normaaliks, moneksi vuodeksi.i

... kunnes riittävän monen vuoden palautuminen karpilla ja kalaöljyllä tai kalanmaksaöljyllä toi ongelman takaisin. Pitäisi kai olla onnellinen, koska tämä kertonee, ettei meikäläinen varmaan kuole ainakaan veritulppaan vaan paremminkin siihen inuittien aivohalvaukseen. Mutta tylsää silti, noin niinkuin käytännön elämän kannalta. Noh siitä selvittiin lopettamalla kalaöljyt ja taas mentiin muutama vuosi. Kunnes vaiva alkoi taas palata, ei nyt niin hirveän voimakkaana, mutta silti enemmän kuin mikään kuukuppi kantaa (jookylläkiitos, kaksi vuotta tuli sitäkin joulukuussa täyteen ja tyytyväinen olen ollut...)

Noh. Oletin että tämä kuuluu geeneihin (äidilläkin oli) ja että kiva kun mikään ei viittaa sydänkohtaukseen, niin en suuresti ongelmoinut asian kanssa. Mutta yllättäen kävi niin, että pätkittely näytti auttavan tähänkin. Joten syksyn kokeiluista jäi nyrkkiin semmoinen ajatus, että muutaman kuukauden kokeilen elämää niin että normaalipäivät elän warrioorilla (joka muuten sopii elämään tosi kivasti) ja sitten punaisten päivien alkaessa otan pari pätkisjaksoa ja katsotaan mitä tapahtuu.

_________________
Erkki terveys- eko- ja eettisistä syistä. Tyyli täällä, kliks
Ei eläinkään pysy terveenä jatkuvasti vaihtelevalla sapuskalla.
We are 90% microbes and 10% human.
Why invent a cure when you can profit from thousands of remedies? (DrWho)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-11 13:52:44 
Poissa
kantiuntokarppi
kantiuntokarppi
Avatar

Liittynyt: 2006-08-17 10:32:12
Viestit: 5031
Paikkakunta: Dukcsburg
Terse typy!
Harmi, että sulla(kin) on noita onkelmia tuon asian kanssa. Ite tappelin samojen vaivojen kanssa vuosia, pinna niin tiukalla, että parempi oli pitää välimatkaa muihin....tai ne muut piti välimatkaa minuun. :wink:
Omassa paastopäikyssä (sivu4) kirjoitin aiheesta, mikä mulla auttoi vaivaan lopullisesti. Jos pää vaan kestää niin harkitsemisen arvoinen juttu??

_________________
JEP


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-01-11 22:05:23 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43166
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Hei, ja kiitos vinkistä, mutta tuohon en ajatellut mennä. Minun (ja ennen muinoin myös äitini) ongelma kun on vain tuo runsas verenpäästö, ilman mielialaoireita tai kipuja ta muuta elämää hankaloittavaa... Äiti joutui käymään läpi tuon saman leikkauksen (itse asiassa häneltä leikeltiin muitakin kasvannaisia useaankin otteeseen), mutta tuossa tapauksessa hän oli jo pitkälti yli viidenkymmenen - eikä silloin 70-luvulla perheessäni todellakaan tunnettu karppausta hoitovaihtoehtona, valitettavasti.

Mutta asiaan: pelkkään runsauteen parin päivän pätkäily on minulla tehonnut sen verran mukavasti, ettei tässä mitään puukkoa tarvita. Ymmärtääkseni homman perussyy on (tai saattaisi olla) se, että ikääntyvän hidastuvilla hormooneilla alkaa sisälle muodostua liian paljon istukaksi tarkoitettua kudosta. Ja sitten sen irtoaminen ja poistuminen kestää ja kestää (äidillä oli lisänä ainakin myoomia, jotka vielä lisäsivät ja jatkoivat vuotoa...)

Noh. Koska syy on hormonaalinen, niin virallisesti sen hoidoksi tarjotaan lisähormoneja (jotta kasvu pysyisi kierron ajan hanskassa). Muttei se ehkä olekaan ainoa mahdollisuus? Pätkis vasta vuodon alettua ei tietenkään vähennä poistettavan kudoksen määrää - mutta kuten joskus on tullut mainittua, se tuntuu auttavan kroppaa omien varastojen inventoinnissa. Niinpä se saattaisi ohjata tätä poisto-operaatiota vähän ekonoomisemmaksi. Tai - ainakin niin se näyttää tekevän minulla: monen päivän runsaan suoneniskun sijaan kudokset lähtevät melkoisen suurella yhden päivän vuodolla - eikä sen jälkeen enää näykään ylilyöntejä, vaan homma kuivuu nopeasti ja napakasti kasaan.

En tiedä miten kehitys kehittyy (tämä oli vasta kolmas kokeilukerta) mutta se on sanottava että toistaiseksi muutos on ollut sekä merkittävä että miellyttävä. 8)

Onko muilla kokemuksia mistään vastaavasta?

**********************
Jatkan täällä 13.1., ettei tarvitse turhaan nostaa veripuheita pinnalle kauhisteltavaksi. Mutta kokeen jatkoa:

Nytkin kuukautiset jäivät hienon lyhyiksi ja yhtä hurjaa vuotopäivää lukuunottamatta jopa kuppi piti. Toistaiseksi jatkan siis tätä linjaa: muu kuukausi warrioorin tapaista eli iltasyöpöttelyä sydämen kyllyydestä ja sitten vuodon alkaessa paasto-väli-paasto jakso. Raportoin lisää kunhan tiedän enemmän...

Hyvät jatkot kaikille toivottelee els

***************'
Ja jatkoa 12.2.

Seuraavat kuukautiset onnellisesti ohi. Aloin 2+2 päivän mittaisen 24/24 pätkimisen (aamupäiväkatkoin kuten ennenkin) niin että eka paasto alkoi ensimmäisenä vuotopäivänä. Ongelmia ei ollut sen enempää nälän kuin vuodonkaan kanssa - tai siis kuten ennenkin, mukaan mahtui parin tunnin tyhjennyspätkä, jolloin kuppi ei riittänyt... mutta muu aika oli normaalia, ja vuotoa kesti vain muutama päivä.

Tästä taitaa tulla tapa 8)

*************************
Ja vielä kerran jatkoa 14.3.

Kuun vaihteessa olivat neljännet tai viidennet pätkityt kuukautiset ja homma tuntuu toimivan niin hyvin ja tasaisesti, ettei tässä ole enää mitään raportoitavaa ennenkuin joku taas muuttuu. Alan toistaiseksi pätkän kun vuoto alkaa ja sitten 24 paastoa / 24 tavissyöntiä / 24 paasota ja homma on ohi.

Muina aikoina jatkan rentoa warriooria, koska sekin tuntuu hyvältä: illalla kunnon päivällinen, yleensä viinillä ja aina jälkkärillä tai parilla ja joskus alkupaloillakin. Aamulla valkoista kahvia ja jotain pientä (voimanteleita, porkkanaa) ja ainakin työviikolla lounaaksi paljon laimeaa teetä ja pari, kolme pientä kourallista suolapäähkinöitä.

Hyvää jatkoa itse kunkin tyylinetsintään!


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-10-04 19:44:47 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43166
Paikkakunta: AlwaysComingHome
hidee kirjoitti:
Siis paastoatko ekan oletetun menkkojen alkamispäivän, vai minkä? Siis vain yhden, vaiko joku lyhyehkö pätkäpaasto joka koostuu useammasta päivästä? Vaikuttaako tuo paasto kipuja/kramppeja ja turvotusta vähentävästi?

Odotas, puran yksittäin nuo

- Eli paastoan nyt vain sen ekan jona vuoto alkaa (kone on nyt niin säännöllinen, että sen jopa tietää etukäteen, mutta paria kertaa lukuun ottamatta olen alkanut vasta v-hetken jälkeen).

- Aiemmin pidin ihan peräti kahden pätkiksen putken, eli olin syömättä ekan ja kolmannen päivän. Nyt tuo jälkimmäinen ei enää paljoa poikkea normaalista. Toisaalta oma syöntirytmini on yhä enemmän keskittynyt iltaan, niin ettei ero muutenkaan ole niin suuri - useamman aterian päivinä todennäköisesti pätkäilisin vanhaan tapaan kahtena päivänä.

- Vaikutusta kipuihin en tiedä, kun niitä ei ole onneksi ollut koskaan. Mutta niagaraan ja päivien määrään se auttaa selvästi. Eades joskus puhui siitä, miten paasto auttaa kroppaan tehostamaan mm aminopoolin ja muiden varastojen toimintaa - luulen että tämä liittyy siihen? Oli miten oli nyt alapään purkuhommat sattuvat kahdessa selvässä vaiheessa, jotka on runsaampia mutta lyhyitä ja niiden välissä ja kummallakin puolella on hetki paljon rauhallisempaa valuntaa.


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-10-04 19:54:00 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-06-09 13:01:57
Viestit: 627
Paikkakunta: Kotka
Mielenkiintoista. Pitääkin ottaa seurantaan tuo niagara.

_________________
Miekka on lyömäsoitin


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-10-05 16:32:38 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-10-07 10:28:00
Viestit: 1737
^^ Ok. Minä olen huomannut, että joko karppaus tai synnytyksen jälkeinen aika tai molemmat yhdessä ovat hävittäneet entiset kamalat kramppaavat ekan päivän kivut kokonaan.

Toinen huomio on, että tiukimmassa laihtumisvaiheessa en huomannut koko menkkoja juuri ollenkaan, koska ei tullut minkäänlaista turvotusta saati kipuja, ja tämähän on niin diureetti dieetti jo muutenkin :D

Aminopooli on minulle kyllä hepreaa.. ja minkä varastoiden purku lie, mutta jos menkat näin hyvin hoituvat kun pysyy sokerista erillään, niin samapa tuo selityksellä :)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-10-06 20:10:20 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43166
Paikkakunta: AlwaysComingHome
^^ Sori noi oli sitä hifistely-pikakirjoitusta. Tarkoitin vaan, että kroppa alkaan näillä alle vuorokauden paastoilla tehostamaan toimintaansa niin että se ensin tarkentaa omien resurssien käyttöä (muttei vielä ala säästää) 8)

Aminopooli on se osa minohapoista (eli valkuaisista) jotka ovat vapautuneet verenkiertoon joko ulkopuolisesta ravinnosta tai kudosten uusiutumisesta. Ja sitä käytetään ja kierrätetään ihan ilman paastoakin. Mutta ajoittainen niukkuus näyttää parantavan sen käyttöastetta kovin samalla tapaa kuin ihmisten luomissa systeemeissäkin: jos ei alvariinsa ole tulossa lisää niin ne olemassa olevat pistetään kiertoon vähän tarkemmin.

Ja vuoto puolestaan vain puhdasta purkuhommaa ja palautusta sekin: siinä poistetaan turhaksi osoittautuneita rakenteita kun niiden tarvetta (eli uutta ihmisen alkua) ei tällä kertaa tullutkaan. Verta kuluu vain vähän enemmän kun osa seinistä revitään auki asti...


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-10-07 11:26:13 
Poissa
aktiivikarppi
aktiivikarppi

Liittynyt: 2006-10-07 10:28:00
Viestit: 1737
Kiitos selvennyksestä, ja on ihan järkeenkäypää noin popularisoituna versiona :)


Ylös
   
 Viestin otsikko:
ViestiLähetetty: 2007-12-23 13:02:03 
Poissa
PaikallisSapuskaErkki
PaikallisSapuskaErkki
Avatar

Liittynyt: 2004-05-20 06:07:25
Viestit: 43166
Paikkakunta: AlwaysComingHome
Pientä lisätietoa, kirjoitettu aatonaattona 2007: Ja tapahtui näinä päivinä, että jouluvalmistelujen ynnä sekalaisen rytmin takia jätin puolukkapaaston väliin. (Enkä tietenkään vaan sitä, vaan kun kerran tuli vietettyä aikaa keittiössä niin maistelu oli kokopäiväistä hommaa ja mukana tuli nyt sitten tavallista enemmän myös tärkkelyshiilareita. Ja tietysti päivän tavalliset ruoat jäivät osin noihin pikkupaloihin eikä aterioihin - normiaterioiden valmistus on ennenkin kärsinyt silloin, kun projektina on tulevien juhlien valmistelu, ja niin kävi tietty nytkin :oops: 8))

Ensin kaikki meni hyvin. Mutta viime yönä heräsin sitten varsinaiseen verenpaisumukseen. Noh, se meni onneksi kanssa ohi muutamassa tunnissa, mutta arvaan, että tästä eteenpäin taas jatkan ainakin ensimmäisen päivän paastoa 8)

*************
... joten tammikuun 2008 vuoto taas ok, yhden päivän paastolla :)

**************
Päivitys, huhtikuu 2009

Noita vuotopätkityksiä jatkoin yli kaksi vuotta.
Nyt, viimeisten Kwasniewski-viilailujen jälkeen näyttää ettei tarvitse enää pätkitellä edes yhtä tuota kertaa kuussa.
Tuntuu että tämä linja "vähintäin kaksi keltuaista päivässä" ja "luulientä useampaan kertaan viikossa" ja "runsaasti voita ja kermaa ja eläinrasvaa perusenergiana" toimii paremmin kuin arvasinkaan, tässäkin


Ylös
   
Näytä viestit ajalta:  Järjestä  
Aloita uusi ketju  Vastaa viestiin  [ 9 viestiä ] 

Kaikki ajat ovat UTC+02:00


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija


Et voi kirjoittaa uusia viestejä
Et voi vastata viestiketjuihin
Et voi muokata omia viestejäsi
Et voi poistaa omia viestejäsi
Et voi lähettää liitetiedostoja

Etsi tätä:
Hyppää:  
Keskustelufoorumin ohjelmisto phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Käännös: phpBB Suomi (lurttinen, harritapio, Pettis)