salakarppi kirjoitti:
Mulperi kirjoitti:
Mulperi kirjoitti:
Lisäys: Nivelkivut ovat muuten lisääntyneet käsissä hurjasti nyt toisen viikon lopulla. Niitä on ollut ennenkin, mutta karppiaikana niin vähän, että olin jo ne ehtinyt unohtaa. En tiedä vielä pistänkö flunssan vai pätkistelyn piikkiin. Toivottavasti flunssan.
Jep, sen on pakko olla tämän pätkiksen, joka nämä nivelkivut aiheuttaa. Eilen oikean käden (/kämmenen) nivelet olivat silminnähden turvoksissa. Mistähän moinen johtuu?
Lienee kysymys kehon happamuuden lisääntymisestä ja/tai siitä että kehoon kertyneet kuona-aineet lähtevät liikkeelle.
Happamuuden lisääntyminen voi aiheuttaa nivelkipujen lisäksi pääkipua ja turvotusta. Karppaus jo sinänsä voi "hapattaa" elimistöä, mutta paasto vielä tuo oman voimakkaan lisänsä.
Tuohon voisi kokeilla elimistön puhdistuskuureja (esim. vesimelonikuuri) ja tietenkin ensimmäisenä ruokavalion muutosta, runsas vesimelonin, kurkun ja marjojen syöminen, päivittäinen kalkkilisä ja veden sijasta kasvismehujen käyttäminen paastojuomana. Pätkimiskaudella pitäisi välttää erityisesti myös sokereita, valkoista vehnäjauhoa ja kovetettuja rasvoja (vaikuttavat happamuutta lisäävästi), joihin voi ehkä tässä tilanteessa helpommin sortua.
Onko vatsa/suoli toiminut normaalisti? Kun kuona-aineet ovat poistuneet, tuntemusten pitäisi kadota. Myös suoli-huuhteluilla ja kuitupitoisella (mm. psylliym lisä) ruualla voidaan auttaa kuona-aineiden poistumista.
Suoli kyllä luistaa ruokavaliosta huolimatta (tai ehkä juuri siksi, etten panosta niihin paljon mainostettuihin kuituihin _lainkaan_). Suolihuuhtelut ynnä muut kuuluvat mielestäni poikkeustilaan/kuuriin, ei jokapäiväiseksi käytännöksi (ja sitähän tässä pätkäpaastossakin pitäisi etsiä...?) Olen paastoillut ennen karppiaikaani (pisimmillään 13 vrk mehupaastoa), enkä silloinkaan ole uskonut "kuona-aineiden liikkeelle lähtemiseen". Ketoosi se on, mikä ne kummat olotilat saa aikaiseksi. Ja ketoosi toki tarkoittaa elimistön happamoitumista. En usko juuresmehujen voimaan, niissä taitaa päteä ihan sama kuin hedelmämehuissa: parempi syödä juures/hedelmä kuin siitä puristettu mehu.
Mitä enemmän Schwarzbeiniin olen tutustunut, sitä varmempi olen siitä, että omalla kohdallani on kyse juuri liiallisesta adrenaliininerityksestä, joka käynnistyy kun olen liian kauan syömättä (hiilihydraatteja). Tällä hetkellä homma toimii siten, että syön hiukan vapaammin hiilihydraatteja, lähinnä prosenttisuklaata ja kasviksia (ja ikävä kyllä sokeriinkin olen luisunut toisinaan). Jos lipsahdan ketoosin puolelle, tunnen sen kyllä välittömästi kehossani erilaisina nivelkipuina ja päänsärkynä, sekä "ketoosihönkänä", joka melkein oksettaa.
En tiedä, mitä muut pätkäpaastosta hakevat, toivottavasti eivät "kuuria". Itse kokeilin sitä mahdollisena hyvänä elämäntapavaihtoehtona, ei toiminut minulla. Se toki ei tarkoita, ettei jollain muulla voisi toimia. Minä nyt oon tämmönen "stressiherkkä" yksilö
_________________
Vähä/hyväkarppia vapaatyylillä juhannuksesta -05.
Mitä sä sitten syöt? Ruokapäiväkirjaa kuvitettuna.